Bahçeci Fulya'da hamile kalanlar, Gelin hadi..

Sen bu süreci nasıl geçirdin ne kadar sürdü? Ne yapacağımı bilemedim bugün çok kötü oldum
Stresli bir surec kabul ediyorum ama en cok doktorumun sozu beni rahatlatti. Eger bebek saglikliysa bir sey olmaz, saglikli degilse de yapilacak bir sey yok dedi. Onun disinda basit kisitlamalar verdi ama gunluk hayatina devam et dedi. Ben ilk hafta yine de yattim hep. ikinci hafta cok az hareket ettim. Devamli yatinca insan surekli vucudunu dinliyor aslinda bana kotu geldi yatmak. Ustunden 4 hafta gecti yarin kontrolum var umarim hersey yolundadir.
Bu surec zarfinda iki kere ciddi kanamam oldu ve hala birkac gune bir hafif lekelenme oluyor. Zaman zaman cok ciddi karin ve bel agrisi cektim. Kanama veya lekelenme olacagini karin agrisindan anliyordum zaten. Bir de bol su icmek bebek icin iyi oldugunu duydum. Vucud susuz kalinca kasilmalar artiyor ve bu da kanama bolgesi icin iyi degil. Simdi kendimi eskisine gore iyi hissediyorum, agrilarim azaldi kanama 3 haftadir olmuyor. Dedigim gibi umarim kanama alani iyilesmistir, yarin gorecegiz. Umarim hersey ikimiz icinde guzel olur canim :)

Sen bu süreci nasıl geçirdin ne kadar sürdü? Ne yapacağımı bilemedim bugün çok kötü oldum
Bir de soylemeyi unuttum. Ben normal hayatima dondum, ise gidip geliyorum ama hic ev isi yapmiyorum karnimi asla ve asla germiyorum zorlamiyorum. Bir kere yataktan kalkarken ters bir hareket yaptim bir gun boyunca karnim kasildi ve kanama oldu. Sana doktorun ne tavsiye etti?

Bana kısıtlama getirmedi hicbirsey demedi, kanama alanı oluşmuş bu alan kaybolana kadar devam edicek dedi. Normalde bugün kalp atışlarını duymak için gidecektik ama dün gitmek zorunda kaldık 7. haftam bebek iyi bi sorun yok kalp atışları da başlamış haftasına göre gelişimi de normalmis.
Kanama başladıktan sonra dediğin gibi benimde karın ağrım oldu, ağrım geçti ama kanama devam ediyor bütün gece uyuyamadim mide bulantısı ve belimin sol tarafında ağrı çektim. Hayirlisiyla atlatırız inşallah.

EVet oyle zor, uyutmaz bazi geceler. Aynisi oldu bende. Hayirlisiyla gececek insallah :)

İnşallah bugün biraz daha rahatladım sabahtan leke gibiydi şu anda kesildi inşallah böyle geçer. Sen ne yaptın gittin mi doktora?
Evet gittim hatta bugun biraz lekelenme oldu ama hersey yolunda. Doktor kokulacak bir durum kalmadi dedi. Sadece kanama tam bitene kadar iliski yasak. Onun disinda neredeyse 3 ayi tamamladim riskler azaliyor, ben de biraz daha rahatlamaya basladim. Buradan bazi arkadaslarinda basina gelmisti onlar atlatti insallah sen de ben de atlatacagiz saglikla bebegiizi kucagimiza alacagiz :))

gunaydin kizlar, 2 gundur karnim agriyo duzenli bi agri degil nefes aldikca ve bebegim hareket ettikce agriyor. Gogus altindaki karin zarim agriyor..usuttum mu acaba veya kas gerginligimi..dra gittim bebegin suyu iyi sanci yok. ne iyi gelir yasayan var mi icim rahatlar die yazdim

Günaydın, doktor bişey demedi mi?
Sadece yorum yapacağım, düz yattığında hafifleyen bir ağrıysa, Bebek göğüs kafesine baskı yaptığı için olabilir... nefes almak zorlaştı zaten, benim de Tısır tısır sesim çıkıyor.. endişelenme, doktor gereken şeylere bakmıştır, ağrılar da normal artık, kasık, karın.. yoruldu organlar..

Dr bakti plasenta normal suyu iyi sanci yok nst iyi tansiyonum iyi bunlar normalse diger herseye normal diyolar biliyosun:) Karnim gerilmekten sanirim agriyor karin zarim yirtilacakmis gibi sicak tutmaya calisiyorum umarim iyi gelir...simdiye kadar sikintisiz gitti son 15 gun dayanicam artik

Bolca sev annesi, gerginliği öyle azaltıyorum ben.. öyle ki elim inmiyor karnımdan..
çok büyüdü artık, bir de seninki biraz daha tonton, e karnının da bir esneme sınırı var, ağrılar oluyor, kasık ağrısı yaşayan çok var mesela..
az kaldı, benim de içimi gereksiz bir evham sardı, hiç öyle bir tip değilimdir ama ne sanrılar var zihnimde... konuşup çoğaltmakta istemiyorum onları ama... gelsinler sağlıkla da.. biz de normale dönelim..

Senin karnın aşağı indi mi? Bi de öyle bi muhabbet var ya, aşağı inince Doğum yakın olurmuş, ki ben birini gördüm, düşecek gibi duruyordu karnı, bir haftası kalmış. Benimki adeta midemde yaşıyor :)

karnim asagi indi canim, zaten asagi asildigi icin karnin gogusle birlestigi kismi cok agriyor bence zavalli kaslar naapsin

Ayy benide azcık motivasyon edin nolur :) aslında pozitif ve inancında var biliyorum vakti saati olursa engel olamaz kimse aralıkta erbil beyle tedaviye başlayacağız hiç birşey zor gelmiyor hatta il ddışından gelmek bile ama o bhcg günü aklıma geliyor kalbim duracak gibi oluyor çok korkuyorum yumurta da az Allahım esirgesin olmazsa uzun bir süre yyyaptıramam da malum maliyeti çok yüksek Off kafamda saç kalmayacak düşünerek ama neysek uzun süre sonra ilk defa güzel bir haber aldım teyze oluyorum verene hamd olsun

Canım umutsuzluk yok mücadeleye devam bütün olumsuzluklara ramen her zaman pozitif dusun ne yaşamamız gerekiyorsa yaşıyoruz zaten 4 yıl mücadele ettim aylarca yumurtam gorulmedi defalarca yumurta büyümedi yada dolenmedi bu sınav kolay bir sınav değil canım hep dualarla altından kalktim bu zor günlerin ve inan mücadele ettiğin surece umuduna kavusucan yada kavusmayani gormedim bende şehir dışından gelip gittim ve kış mevsiminde ne zorluklar yaşadım ulaşımda kar yolların kapanması erbil bey sağolsun gelemediğini zamanlar başka doktora gitmemi kabul.etti bazen telefonla konuşuyorduk ilaçlara devam kısmını..inş sende Allahım izni sonra erbil bey vesilesiyle hamiş kalıcaksin canım asla umudunu yitirme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…