Bahçeci Fulya'da hamile kalanlar, Gelin hadi..

O jel benim midemi bulandırıyor daha kötü ya da bana öyle geliyor bu jeli nie kullaniyoruz ki

İnşallah erbil bey gibi iyi doktorlara denk geliriz biz normal gebelere göre daha hassas oluyoruz daha titiz davranıyoruz hakkımızda hayırlısı :)

Araya giriyorum ama :) benim naçizane tavsiyem doktorunu perinatalog seç canım.. benimki tek gebelik olmasına rağmen doktorumu perinatalog olarak seçtim ve hep iyiki öyle yapmışım diyorum. Seninki ikiz birde, ister istemez kendi içinde bi zorluğu olacaktır. Bizler malum çok zor bebek sahibi olabildiğimiz için normal gebeler 1 endişe yaşıyorsa biz 10 yaşıyoruz. Normal bir kadın doğumcu herşey yolunda deseydi bile benim içim hep husursuz olurdu ama bi perinataogdan duyunca insan kendini daha güvende hissediyor. Hem detaylı ultrason zamanları başka doktora gitmene gerek kalmıyor kendi doktorun zaten tüm tetkikleri yapacak donanımda oluyor. Sadece Prof oldukları için ücretleri biraz yüksek oluyor ama maddi açıdan zorlanmayacaksan eğer kesinlikle perinatalog seç derim.

İstanbul Anadolu yakasında iyi bir perinatalog var mı bildiğiniz? Riskli gebelik kategorisindeyim ama hiç perinatalog bilmiyorum

İstanbul Anadolu yakasında iyi bir perinatalog var mı bildiğiniz? Riskli gebelik kategorisindeyim ama hiç perinatalog bilmiyorum
Ben Avrupa yakasındayım, burda olsaydın gözüm kapalı kendi doktorumu tavsiye edebilirdim. Ama Anadolu yakasını hiç bilmiyorum maalesef

Forumlarda Gebelik ya da Hamilelik kısmında "Anadolu yakasında perinatolog tavsiyesi" diye bi konu aç istersen. Mutlaka güzel tavsiyeler gelir oraya.

Canım konuyla alakasız olucak ama sana sormak istediklerim var benim minis iki günden beri çok hareketli değil nedense önceden hareket etmeye başlayınca 20tekme olurdu ozelikle sayardim iki gün her hareketi besi gecmiyor 4saat arayla..doktorum artık hareketler önemli dedi biraz korktum acikcasi biyerde okumustum bebeğin psikolojisine gore hareket edermiş minacik seyinde duygulari var çok ilginc..sende hateket durumlar nedir canım..

Evet canım 28.hafta itibariyle saymaya başlayabiliyoruz. Ama bu o kadar kişiden kişiye, hatta aynı annede farklı iki gebelikte bile değişen bir durum ki seni kendi durumumla evhamlandırmak istemem. Çok yakın bi arkadaşımın bebeği pek hareket etmezdi ama hiçbir sağlık sorunu da olmadı. Birde bebeğin pozisyonu hissetmene engel oluyor olabilir. Atıyorum sırtını göbeğine dayamışsa tekmeleri iç organlarına doğru atıyorsa daha hafif ya da hiç hissetmeyebilirsin.
Benimki biliyorsun baştan beri fazla hareketli. Giderekte şiddeti ve sıklığı arttı. Şuan hareketleri kıyafetlerimin üzerinden bakıldığında bile çok net görülebiliyor. Mesela her gün uyuduğu ve uyanık olup hareketli olduğu düzenli saatleri var. Aynı anda hem bacaklarını hem kollarını vurup çift taraflı zıplatıyor beni.
Bence senin bebişin endişe edilecek bir durumu yok. Yanlış anlamadıysam eğer 4 saat arayla ama mutlaka gün içinde hareket ediyor. Çok yüksek ihtimal pozisyonundan ötürü aradaki tekmeleri hissetmiyorsun. İstersen yarın doktoruna da bi danış ama korkulacak birşey olduğunu sanmıyorum canım. Beni de haberdar et merak ederim.

Doktorum hiç hareket etmese mutlaka gel dedi ama hareket var yalnız tekme sayısı fazla değil ama tekmeler bizde çok kuvetlendi karnım hopluyor resmen ben birde kahvaltimi cok gec yapıyorum sabahları erken uyaniyorum eşim için sonra kahvaltı yapmıyorum yine yatiyorum sabah 10 buluyor kahvaltı işi uyku düzenin çok bozuk bu aralar istahimda yok grip oldum atlatim sayılır..senin bugün kontrolün vardı ne dedi doktorun büyümüş mu minis.

Aynen canım hiç hareket etmezse o zaman korkmamız lazım. Seninki hergün hareket ediyor, kesin pozisyonundan dolayı az hissediyorsundur.
Sabahları bende çok geç kalkıyorum valla gece zor yatıyorum sabahta kalkmak bilmiyorum. Hareketlerini o etkilemiyordur ama merak etme. Hem şimdi yatalım yatabildiğimiz kadar sonra çok arıycaz bu uykuları :))

Gittik doktora canım, 4 günde 170 gram daha almış 1433 gram 40 cm olmuş ve tahmini Doğum tarihi bu seferde 01.01.2017 hesaplandı 10 gün falan önden gidiyor artık, bu gidişle Ocak ayını bekleyemeden Aralık'ta doğacak diye korkuyorum İdrar tahlilim içinde çok ciddi bi enfeksiyon değeri değilmiş yine de bugün bi idrar kültürü yapalım dedi. 3-4 güne onun sonucu çıkar, inş antibiyotik işe yaramıştır. Bundan sonra da kontrollerimiz 2 haftada bir olucak. Senin ne zaman kontrolün?

Maşallah prensese büyümüş kilo fazla çıkınca doğum onemi çekiliyorki benim uc gün önden gidiyordu benimde haftaya salı kontrolum az kaldı bakalım ne kadar kilo aldık bizim pasa doktorda çok önden gidince korkutuyor bizi şekerle alakalı olabilir diye da emin doktorun ne diyor önden gitmesine canım..benim iki haftada karnım çok büyüdü kilo aldığının farkındayım dışardan bayag bir hamiş gibi gorunuyorum 10 günde gobus benden önde gitmeye başladı..

Canım idrar enfeksiyonu kulturde daha belirleyici ins temiz çıkar bende yaptircam bakalım gidince konusucam idrar kültürü icin..

Bebeğin gelişimine göre Doğum tarihi hesaplıyorlar. Mesela göbek çevresini ölçtü diyelim, 28 haftalık bebek ölçüleriyle uyumlu diyor. Şuan 28 haftalık olan bebekte 40.hafta doğsa hangi tarihe denk geliyorsa o tarih tahmini Doğum tarihi oluyor.

Benimki de normalde 3 gün önden gidiyordu, ne olduysa son 1 ayda oldu :) kesin seninki de daha öne çekmiştir. O kadar laf ettim doktora ama iyiki şeker yüklemesi yaptırmışım diyorum şimdi. Bu kadar önden gittiğini görünce kesin iri bebek sendromu var şeker hastayım ben diye evham yapardım :) Şeker olmadığı ve beslenme programımı ağırlıklı olarak bebeğe yarayacak şeyler tüketerek takip ettiğim için doktor bu kadar önden gitmesinde bir sorun yok dedi.

Canım idrar enfeksiyonu kulturde daha belirleyici ins temiz çıkar bende yaptircam bakalım gidince konusucam idrar kültürü icin..
Doktorda aynısını söyledi, idrar tahlilinden ziyade idrar kültürü daha doğru sonuçlar veriyormuş. İnş temiz çıkar bu sefer. Senin de hayırlı haberlerini bekliyorum inşallah.

canım bir doktoruna danış nolur için rahat eder hem.

canım sen kendi doktorunun ismini verir misin istersen özelden de yazabilirsin. ne olur ne olmaz. evet bir konu açsam iyi olacak. teşekkürler.

Merhaba,ben de Avrupa yakasında gittim yüksek riskli gebelikti benimde,ben güvenç beye takip oldum hep ama toplam gebelik boyunca 4,5 kez de perinatoloğa gittim ekstradan,güvenç bey bana Anadolu yakasında Mehmet uludoğanı söylemişti ama ben Avrupa yakasında çalıştığım için o tarafta gittim,Alin başgül Yiğiter ,atıl Yüksele gittim ama Avrupa'da birde Rıza madazlı var .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…