Kabaca perinatalog kadın doğum uzmanın bi tık üstü canım. Yani kadın doğum uzmanlığı dışında perinatalog olabilmek için ayrıca eğitim falan görüyorlar. Riskli gebelik uzmanı da diye geçer. Bebekte ya da annede riskli bir durum varsa zaten normal kadın doğumcu benim alanım buraya kadar mutlaka riskli Doğum uzmanına görünmen gerekiyor diyor. Mesela genelde 20.hafta da ayrıntılı ultrason diye birşey yaptıracaksınız. Bunu normal kadın doğum uzmanının yapma yetkisi yok. Ya perinatatolog ya da radyalog yapabilir. Bebeğin iç organlarından tutta damarlarına kadar bütün uzuvlarını inceleyip sağlıklı olup olmadığını belirliyor. Faydalı birşey perinatolog yani :)Kızlar bu bahsettiğiniz doktorun diğer doktorlardan farkı ne kı
Tsk ederim cnm bende burda yazılınca biraz arastirdimKabaca perinatalog kadın doğum uzmanın bi tık üstü canım. Yani kadın doğum uzmanlığı dışında perinatalog olabilmek için ayrıca eğitim falan görüyorlar. Riskli gebelik uzmanı da diye geçer. Bebekte ya da annede riskli bir durum varsa zaten normal kadın doğumcu benim alanım buraya kadar mutlaka riskli Doğum uzmanına görünmen gerekiyor diyor. Mesela genelde 20.hafta da ayrıntılı ultrason diye birşey yaptıracaksınız. Bunu normal kadın doğum uzmanının yapma yetkisi yok. Ya perinatatolog ya da radyalog yapabilir. Bebeğin iç organlarından tutta damarlarına kadar bütün uzuvlarını inceleyip sağlıklı olup olmadığını belirliyor. Faydalı birşey perinatolog yani :)
Canım konuya yine lap diye atladim yine kusura bakma benim doktorum perinatolog değil ama çok bilgili yillarini vermis mesela bu meslegine dört doktor bir arada çalışıyor muaynaneleri var.. ayrıntılı ultrason kendi yaptı başka biyere yönlendirmedi şimdi aklıma takıldı canim ya...Kabaca perinatalog kadın doğum uzmanın bi tık üstü canım. Yani kadın doğum uzmanlığı dışında perinatalog olabilmek için ayrıca eğitim falan görüyorlar. Riskli gebelik uzmanı da diye geçer. Bebekte ya da annede riskli bir durum varsa zaten normal kadın doğumcu benim alanım buraya kadar mutlaka riskli Doğum uzmanına görünmen gerekiyor diyor. Mesela genelde 20.hafta da ayrıntılı ultrason diye birşey yaptıracaksınız. Bunu normal kadın doğum uzmanının yapma yetkisi yok. Ya perinatatolog ya da radyalog yapabilir. Bebeğin iç organlarından tutta damarlarına kadar bütün uzuvlarını inceleyip sağlıklı olup olmadığını belirliyor. Faydalı birşey perinatolog yani :)
Atla canım beyin fırtınası yapıyoruz fena mı :)Canım konuya yine lap diye atladim yine kusura bakma benim doktorum perinatolog değil ama çok bilgili yillarini vermis mesela bu meslegine dört doktor bir arada çalışıyor muaynaneleri var.. ayrıntılı ultrason kendi yaptı başka biyere yönlendirmedi şimdi aklıma takıldı canim ya...
Perinatolog hakkında söylediklerine katılıyorum fakat bir konuyu düzelteyim;-))benim durumu doğru hatırlıyorsun fakat güvenç bey değil,perinatolog göremedi safra kesesini ilk ,güvenç bey de şaşırmıştı hatta devamlı meraklı etme bişey çıkmayacak nefes sağlıklı diyip duruyordu, 2 ayrı perinatoloğa gitmiştim sırf bunun için ikiside göremedi safra kesesini ama Doğumdan sonra ilk iş buna bakmak oldu aynen safra keşfiyle geldi kızımız biDe güvenç beyde çok sevinmiştik çünkü olmaması ciddi bir sorundu,dediğin gibi normal kadın Doğumcular bir yere kadar ayrıntı görebiliyor,işin ehli perinatolog ki detaylıyı bile yönlendiriyorlar genelde,güvenç bey yinede temkinliydi ben nasıl tüp bebek de uzmanlaştıysam onlarda bu tip konularda,detaylı usg de ,riskli gebelikte uzmanı demişti,aynen bir sorun olduğu zaman yönlendiriyorlar ne olursa olsunAtla canım beyin fırtınası yapıyoruz fena mı :)
Yanlış anlaşılmasın kadın doğumcuları asla küçümseyerek söylemedim. Senin doktorunun da, gebeliğin öncesi ve sonrasındaki emeklerini biliyorum, adam gerçekten işini hakkıyla yapıyor. Ama Perinatolog olmak apayrı birşey. Bu noktada da onca emek verip uzmanlığını bi tık öteye götürmüş doktora haksızlık yapmamak lazım.
Bak mesela kelebek'in doktoru da Güvenç Beydi ki benim doktorum da aynısıydı :) Nefes'in safra kesesini göremedim mutlaka perinatalog görmeli seni diyerek işi ehline pasladı.. he gerçi perinatologta göremedim dedi fakat bebiş gayette sağlıklı ve safra kesesiyle birlikte doğdu :) o da ayrı bir muamma.. Demek istediğim doktorun zaten işin içinden çıkamadığı birşey olsaydı, yolunda gitmediğinden şüphelendiği birşey olsaydı seni mutlaka perinatologa paslardı diye düşünüyorum. Sadece ayrıntılı ultrasonu kendi başına yapmasını doğru bulmadım..
Birde ben 12.hafta ikili tarama testi yaptırırken birşey farkettim. Hani doktor burun kemiği, ense kalınlığı ölçümü falan yaptı ve bir rapor imzalayıp verdi. O rapor ile laboratuvara kan verdik ya, işte o kağıdın altında kalın puntolarla "usg ölçümleri mutlaka perinatolog tarafından yapılmış olmalıdır" diye bir ibare vardı.. En azından benim hastanem ikili tarama testini bile perinatolog onaylı ayrıntılı ultrason raporu olmadan yapmıyor..
Bak görüyor musun ne varsa yine bizim Güvenç Beyimizde var, adamın altıncı hissi bile kuvvetli :)Perinatolog hakkında söylediklerine katılıyorum fakat bir konuyu düzelteyim;-))benim durumu doğru hatırlıyorsun fakat güvenç bey değil,perinatolog göremedi safra kesesini ilk ,güvenç bey de şaşırmıştı hatta devamlı meraklı etme bişey çıkmayacak nefes sağlıklı diyip duruyordu, 2 ayrı perinatoloğa gitmiştim sırf bunun için ikiside göremedi safra kesesini ama Doğumdan sonra ilk iş buna bakmak oldu aynen safra keşfiyle geldi kızımız biDe güvenç beyde çok sevinmiştik çünkü olmaması ciddi bir sorundu,dediğin gibi normal kadın Doğumcular bir yere kadar ayrıntı görebiliyor,işin ehli perinatolog ki detaylıyı bile yönlendiriyorlar genelde,güvenç bey yinede temkinliydi ben nasıl tüp bebek de uzmanlaştıysam onlarda bu tip konularda,detaylı usg de ,riskli gebelikte uzmanı demişti,aynen bir sorun olduğu zaman yönlendiriyorlar ne olursa olsun
Vallahi doğru diyorsun,adam hem doktor,hem psikolog oldu bize...aynen çok çok temkinliydi,iyikide güvenç beyi seçmişim diyorum son 2 yılı gözden geçirince,bence aslında güvenç bey daha çok duyurmalı kendini ki ona ulaşamayanlarda ulaşsın ve gelsin pozitifler;-))facede filan grup mu kursam acaba güvenç beyin hastaları diye ...inşallah az kaldı Seninde,sağlıkla gelsin inşallahBak görüyor musun ne varsa yine bizim Güvenç Beyimizde var, adamın altıncı hissi bile kuvvetli :)
O zamanlar sıkı takip ediyordum durumunu gizliden, zaman da geçti tabi yanlış hatırlamışım fitili ateşleyeni :) Çok şükür ki bugün herşey yolunda ama hep temkinli gelindi bugünlere. Bence her doktor Güvenç Bey gibi nereye kadar kendisinin yeteceğini, nerden sonra hastasını devredeceğini bilmeli. Artık Nefes'ten sonra sıra inş bizim bebişlerde, hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza.
AminnnnnnnnVallahi doğru diyorsun,adam hem doktor,hem psikolog oldu bize...aynen çok çok temkinliydi,iyikide güvenç beyi seçmişim diyorum son 2 yılı gözden geçirince,bence aslında güvenç bey daha çok duyurmalı kendini ki ona ulaşamayanlarda ulaşsın ve gelsin pozitifler;-))facede filan grup mu kursam acaba güvenç beyin hastaları diye ...inşallah az kaldı Seninde,sağlıkla gelsin inşallah
mintyesil bildiriyo: adet olacakmis gibi hafif hafif ama biraz uzun suren agrilarim var 2 gundur..Hissediyorum vucudum dogum moduna giriyor..diptisdiptis cok heycanli hayirlisini ver allahimmm♡
Sen ve ben en büyük mücadeler veren kişilerin başındayız canım erbil bey ve güvenç bey bir numara ikisi de bence öncelikle Allahinda izniyle tabi ne günler geçirdik hep beraber sen bana umut oldun ben sana..Allahım mucadelemizin emeğini verdi çok sukur doktorlarımız vesile..ama bahçeci tüp bebek merkezi doktorları ve labartuvari işinin ehli herkez..Vallahi doğru diyorsun,adam hem doktor,hem psikolog oldu bize...aynen çok çok temkinliydi,iyikide güvenç beyi seçmişim diyorum son 2 yılı gözden geçirince,bence aslında güvenç bey daha çok duyurmalı kendini ki ona ulaşamayanlarda ulaşsın ve gelsin pozitifler;-))facede filan grup mu kursam acaba güvenç beyin hastaları diye ...inşallah az kaldı Seninde,sağlıkla gelsin inşallah
Amin canım mutlu sona giriyoruz artık Rabbim kolaylık versin cnmm benimmintyesil bildiriyo: adet olacakmis gibi hafif hafif ama biraz uzun suren agrilarim var 2 gundur..Hissediyorum vucudum dogum moduna giriyor..diptisdiptis cok heycanli hayirlisini ver allahimmm♡
Neyse canım ya sağlıklı dogsunlar önceliğimiz bu biz riskli grup hastalar.degiliz kanama yada başka sorunlar yok çok şükür inş sonuna kadarda böyle gider..ben kendi doktoruma ikili testi bile istemedim Allahim korusun bisey çıkarsa aldirmam demiştim oda mutlak ikili yapalım neyle karsilasicagimizi bilelim demişti..bazen soru işaretleri olusuyor ama her zaman hakli çıkan doktorum oluyor..bu arada ben kan şeker olcum cihazını yeniledim şimdi bundan değerler normal çıkıyor açlık ve tokluk bende canım istediğini yemeye basladim artik canım..Atla canım beyin fırtınası yapıyoruz fena mı :)
Yanlış anlaşılmasın kadın doğumcuları asla küçümseyerek söylemedim. Senin doktorunun da, gebeliğin öncesi ve sonrasındaki emeklerini biliyorum, adam gerçekten işini hakkıyla yapıyor. Ama Perinatolog olmak apayrı birşey. Bu noktada da onca emek verip uzmanlığını bi tık öteye götürmüş doktora haksızlık yapmamak lazım.
Bak mesela kelebek'in doktoru da Güvenç Beydi ki benim doktorum da aynısıydı :) Nefes'in safra kesesini göremedim mutlaka perinatalog görmeli seni diyerek işi ehline pasladı.. he gerçi perinatologta göremedim dedi fakat bebiş gayette sağlıklı ve safra kesesiyle birlikte doğdu :) o da ayrı bir muamma.. Demek istediğim doktorun zaten işin içinden çıkamadığı birşey olsaydı, yolunda gitmediğinden şüphelendiği birşey olsaydı seni mutlaka perinatologa paslardı diye düşünüyorum. Sadece ayrıntılı ultrasonu kendi başına yapmasını doğru bulmadım..
Birde ben 12.hafta ikili tarama testi yaptırırken birşey farkettim. Hani doktor burun kemiği, ense kalınlığı ölçümü falan yaptı ve bir rapor imzalayıp verdi. O rapor ile laboratuvara kan verdik ya, işte o kağıdın altında kalın puntolarla "usg ölçümleri mutlaka perinatolog tarafından yapılmış olmalıdır" diye bir ibare vardı.. En azından benim hastanem ikili tarama testini bile perinatolog onaylı ayrıntılı ultrason raporu olmadan yapmıyor..
Çok sevindim canım, demek ki cihazda sıkıntı varmış. Olsun bu vesileyle şimdiye kadar çok iyi baktın bebişe, şimdiden sonra da azcık tadını çıkar sen de :)Neyse canım ya sağlıklı dogsunlar önceliğimiz bu biz riskli grup hastalar.degiliz kanama yada başka sorunlar yok çok şükür inş sonuna kadarda böyle gider..ben kendi doktoruma ikili testi bile istemedim Allahim korusun bisey çıkarsa aldirmam demiştim oda mutlak ikili yapalım neyle karsilasicagimizi bilelim demişti..bazen soru işaretleri olusuyor ama her zaman hakli çıkan doktorum oluyor..bu arada ben kan şeker olcum cihazını yeniledim şimdi bundan değerler normal çıkıyor açlık ve tokluk bende canım istediğini yemeye basladim artik canım..
Canım bu cihazı sorunlu diğer cihazmi oda meçhul neyse benim bir haftadır kasılma gibi ağrılarim oluyordu bugün daha bi sıklaştı karnimda top gibi bisey var sanki aşağıda baskı yapıyordu hareket edemiyordum doktorum magnezyuma baslatmamisti içinde şeker var diye ben bugün başladım sanki ağrılarim azaldı mide yanmamda yok bu bir mucizevi bisey ya bilseydin şimdiye kadar kullanırdım..Çok sevindim canım, demek ki cihazda sıkıntı varmış. Olsun bu vesileyle şimdiye kadar çok iyi baktın bebişe, şimdiden sonra da azcık tadını çıkar sen de :)
Benimde kramplarım olunca tahlil yapmıştık magnezyum hafif düşük çıkmıştı. İlaca başladığımdan beri hiç tekrarlamadı bir daha. Benim hiç kasılmam olmuyor ama Ocak anneleri topiğindeki kızlarda yaşadı benzer sorunları, dediğin gibi magnezyuma başlayınca hepsi düzeldi çok şükür.Canım bu cihazı sorunlu diğer cihazmi oda meçhul neyse benim bir haftadır kasılma gibi ağrılarim oluyordu bugün daha bi sıklaştı karnimda top gibi bisey var sanki aşağıda baskı yapıyordu hareket edemiyordum doktorum magnezyuma baslatmamisti içinde şeker var diye ben bugün başladım sanki ağrılarim azaldı mide yanmamda yok bu bir mucizevi bisey ya bilseydin şimdiye kadar kullanırdım..
Gunaydin canim, iyiyim bi problem yok. Ama her gun sancilar hafif hafif yokluyor zaten psikolojik olarak hazirladim kendimi. Benim de 25inde kontrolum var bakalim ne diyecek dr. Nst icin evin yakininda bi doktora gitmistim bana benim tahminim en gec 25-26si dogurursun sen dedi. Bakalim hayirlisi. Insan dogum yaklasinca tum odagi dogum oluyor muhabbetimden bayilmayin sakinGünaydın, nasıl geçti gecen?
24 üne randevu verilen bi arkadaşım da dün Doğum yapmış, birey bireyyy gelin uleyyynnn :)
Yok cnmm neden bayılalım şuan hepimizin aklında olan tek muhabbet doğum :) bir zamanlar test sonucları daha sonra kese kalp atışı ileriki aylarda gelişimlerinin muhabbeti 9 ay boyunca herşeyi hep beraber yaşadık yeri geldi üzüldük yeri geldi sevindik allahın izniyle naz hanımı deniz hanımı ve yiğit canım oğlumu kucağımıza almanın mutluluklarını da paylaşırız :) Rabbim isteyen herkese bu güzelliği yaşatsınGunaydin canim, iyiyim bi problem yok. Ama her gun sancilar hafif hafif yokluyor zaten psikolojik olarak hazirladim kendimi. Benim de 25inde kontrolum var bakalim ne diyecek dr. Nst icin evin yakininda bi doktora gitmistim bana benim tahminim en gec 25-26si dogurursun sen dedi. Bakalim hayirlisi. Insan dogum yaklasinca tum odagi dogum oluyor muhabbetimden bayilmayin sakin
Amiiiin canim insallah saglikla kavusalim yavrularimiza♡Yok cnmm neden bayılalım şuan hepimizin aklında olan tek muhabbet doğum :) bir zamanlar test sonucları daha sonra kese kalp atışı ileriki aylarda gelişimlerinin muhabbeti 9 ay boyunca herşeyi hep beraber yaşadık yeri geldi üzüldük yeri geldi sevindik allahın izniyle naz hanımı deniz hanımı ve yiğit canım oğlumu kucağımıza almanın mutluluklarını da paylaşırız :) Rabbim isteyen herkese bu güzelliği yaşatsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?