Bahçeci Fulya'da hamile kalanlar, Gelin hadi..

Aaaa harikulade bu.. ve gerçekten mucize gibi tüp bebekte böyle birşey olması milyonda kaç ihtimaldir acaba.. way anasını be kalan embriyo kaybolan kardeşine bölünerek bir şans daha vermiş sanki :) diliyorum sağlıkla dewam etsin herşey...

amin canım sağolasın iyi dileklerin için. ne güzel dedin öyle

Ahhh ne kadar haklisin canim rabbim hicborimizin emeklerini bosa cikarmasin en zorlu surec uzanma dinlenme asamasi

Kızlar bazen seyirme.kalp atışı gibi bisey hisedyormusunuz gobuste hıçkırık desem çok hızlı kalp.atisi gibi biraz arastirdim hıçkırık olabilir yazıyor sizde hisedyormusunuz canlar..

kızlar bugün tek kese ikizleri doğurmuş biriyle tanıştım, 27. haftada doğum yapmış. normalde 30-35 arası doğum oluyormuş tek yumurta ikizleri. inanamadım!

Kızlar bazen seyirme.kalp atışı gibi bisey hisedyormusunuz gobuste hıçkırık desem çok hızlı kalp.atisi gibi biraz arastirdim hıçkırık olabilir yazıyor sizde hisedyormusunuz canlar..
Hıçkırık o canım, benim bebişte bir haftadır falan yemek yediğimde hıçkırmaya başlıyor :))
İlk zamanlar internette okuduğum için hıçkırık dedim geçtim. Ama sonra atım hızı biraz sık geldi gözüme endişelendim. Bugün başka bi topikteki arkadaş doktoruna sormuş, kesin hıçkırıkmış canım meraklanma :)

kızlar bugün tek kese ikizleri doğurmuş biriyle tanıştım, 27. haftada doğum yapmış. normalde 30-35 arası doğum oluyormuş tek yumurta ikizleri. inanamadım!
İkiz gebeliklerin her türlüsünün kendine has zorlukları var canım. Mesela bizim de bi akrabamız 28.hafta çift yumurta ikizlerini doğurmak zorunda kaldı. 2 ay küvezde kaldılar ama şimdi maşallah 4 yaşındalar :)

Naçizane tavsiyem şimdiden erken doğumu düşünüp kendini strese sokma. Tam tersine mucizene güven ve sonuna kadar seni hiç üzmeden, yormadan büyüyeceğine inan. Doktorunu mümkünse "yenidoğan yoğun bakım ünitesi" olan bir hastaneden ve perinatalog olarak seç. Burda maalesef çok okudum, doktorundan memnun ama gel gelelim riskli gebelik ve 28.haftalar gibi hastaneye yatması lazım fakat doktorunun olduğu hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesi yok.. onca korku ve telaşın içinde birde yeni hastane yeni doktor arayışına giriyorlar. Çoğu hastane zaten gebeliği o kadar ilerlemiş ve riskli bir hastayı kabul etmiyor.

Sen herşeyin yolunda gideceğine inan ve motivasyonunu yüksek tut ama her kötü ihtimal için de en iyi hastane ve doktoru seçmeye çalış. Gerisi zaten rabbimin takdiri ilahisi, yiyecek ekmeği olan çocuk her türlü doğup büyüyor.

haklısın canım tavsiyen çok güzel teşekkür ederim, öyle yapacağım.

Uç günden bu yana net hissediyorum canım günde iki yada uç kere oluyor genelde bebislerimiz büyüyor karnimizda Annesi hickiran ağzini yesin yarın kontrolum var inş herşey yolundadır büyümüştür pasam..

Canım herkesin hamileliği farklı olur bazısı tek bebis olsada erken doğum yapan da var..sen böyle hikayeler kulak tıka.bence fazla araştırma bebis ne zaman gelicek kendi karar vericek benim arkadaşım ayrı yumurta ikizleri vardı 32 haftada doğum yaptı..

Dikkat ettim özellikle yemek yediğimde hıçkırıyor. Bugün öğlen yemeği ve akşam yemeği sonrasında da hıçkırdı. Sana zahmet yarın kontrole gittiğinde bi doktora sorabilir misin bu kadar sık olması kötü birşey mi? Acaba bizden kaynaklı mı hıçkırıyor? Atıyorum güzel çiğnemiyorumdur da bebekte hıçkırık oluyordur gibi.. Bizim düzeltmemiz ya da dikkat etmemiz gereken birşey varsa yapalım. Normalse de bilelim içimiz rahat etsin :)
Hayırlı haberlerle gelirsin inşallah canım güzel gelişmelerini bekliyorum :)

ah be güzelim ne bileyim tek kese içinde iki kalp atışı duyunca dünyalar benim oldu ama doktor riskli gebelik deyince ödüm koptu işte. hep güzelini iyisini düşünmek gerek. bir perinatalog bulmam gerek acil o zaman daha rahatlayacağım.

Canim Allahın mucizesi onlar doğal bir hamileden farkın yok seninde doktorlar her zaman en kotuyu söyler inş Allahinda izniyle zamanında.dogucaklar annnesi sen endiselenme..

Bizimle alakalı bir durum söz konusu değildir diye düşünüyorum canım hickirigin midesi büyüyor bebislerimizin ama yinede sorucam doktoruma...

Ne mutlu sana :)) bildigim kadariyla ikiz olunca dogrudan riskli gebelik sinifina giriyor zaten bu ozel bir durum oldugunu gostermiyor. Ayrica ikiz gebeliklerin ortalama 38 haftada dogdugunu biliyorum o kadar da erken degil yani. Umarim gebeligin su gibi huzurlu ve saglikli gecer :)

Haberler senden gelecek
Biz küçüğüz daha... iyi haftalar..
İyi günler kızlar dün kontrolüm vardı oğlum gayet iyi suyu gelişimi hareketi herşeyi sadece biliyorsunuz ki tansiyon la başım dertte bu nedenle dr beni fazla bekletmicek gibi 38 haftaya girdiğimde her an alabiliriz dedi yani 2_ 5 kasım arası her an alabiliriz dedi ve artık 3 güne bir kontrollerim var allahta nts ve bebegim hareketleri çok da takibini iyiyapabiliıyorum son haftalar artık allah hepimizin yardımcısı olsun Rabbim saglıcakla kavuştursun miniklerimize

amin inşallah. moon13 canım o 38 hafta ayrı yumurta ikizleri için geçerli. evet hepsi riskli grupta ama ayrı risk kategorisinde. tek kese içinde olunca suyu ve plesantayı paylaşıyorlar risk kat kat büyüyor tek yumurta ikizi başka bir durum senin anlayacağın. ben de yeni öğrendim, hergün birşey öğreniyoruz işte. tek yumurta ikizleri 28 ile 35 hafta arası doğum yapıyorlar mecburen. kan transfüzyonu, birbirlerine kordon dolanması gibi riskler var. Allah korusun. ben umutluyum ve inşallah bebeklerimi sağsağlim sağlıkla kucağıma alacağım

Canim Allahın mucizesi onlar doğal bir hamileden farkın yok seninde doktorlar her zaman en kotuyu söyler inş Allahinda izniyle zamanında.dogucaklar annnesi sen endiselenme..
7 aylık bebeğimi kaybettim zamanında ölü doğum yaptım, odası, ismi bile hazırdı. Allahın izniyle doğarlar, izni olmazsa olmaz bunu çok iyi biliyorum canım. ben bunu bir mucize olarak görüyorum, sanki biri gitmiş ikisi gelmiş. herşey güzel olacak inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…