Bakabilir misiniz? Acil

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Kızlar çok acil fikrinize ihtiyacım var. ön muhasebede çalışıyorum daha önceki zibilyon tane konumda da yazmıştım.
6 ayı geçti işe başlayalı.Şimdi hemen hemen her hafta firmadan malzeme alan bir adam var genel olarak hep malzemeyi alıyor ödemesini yapıyor, makbuzunu alıp gidiyor. Şimdi geçen malzeme aldı ama karttan ödeme yapacaktı o sırada da pos cihazı ofiste olmadığı için ödeme alamadım.
Eylül ayına ait bir faturası daha var onu hiç hatırlamıyorum, ödemesi alınmamış görünüyor.
Ödeme isteyecektim teyit etmek amacıyla muhasebesini arayıp mutabakat yaptım.Herhangi bir sorun yok mutabıkız. Adamı arayıp şu tutarda bakiyeniz görünüyor, ne zaman ödeme yapabilirsiniz diye sordum. Adam kızarak benim borcum filan yok ben hep ödememi yapıyorum dedi. muhasebenizi aradım bakiye görünüyor, yanlışlık yok dedim. Tahsilat makbuzu kesmemişsindir o zaman dedi ben de kesmeden göndermiyorum siz de zaten makbuzunu alıyorsunuz dedim. ben ödeme yaptım açık görünüyorsa makbuz kes diyip suratıma kapattı.

Şimdi o iki faturanın tarihlerindeki banka hareketlerine, pos hareketlerine ve kasa defterine bakıyorum giren para yok. firmada kamera olmadığı için ispat da edemem. Şimdi bu adam çamura yatıp parayı ödemezse ben mi suçlu duruma düşerim?

Muhasebeden anlamam ama onun bu durumda ksnıtlayabiliyor olması gerekmez mi? Ödeme yaptıysa makbuzunu gösterebilmesi lazım.

Ödediğine dair kayıt yok diyorsunuz. Bu durumda onun ödedim diye ispat etmesi gerekir bence. Varsa elinde makbuz çıkarıp koysun. Yok ki ödememiş bu kadar basit..

Muhasebeden anlamam ama onun bu durumda ksnıtlayabiliyor olması gerekmez mi? Ödeme yaptıysa makbuzunu gösterebilmesi lazım.

ödeme yaptıysa makbuz almadan gitmez ki ben de ödeme alınca keserim makbuz. ama o tarihte bankadan ya da peşin ödeme yapmamış

Ödediğine dair kayıt yok diyorsunuz. Bu durumda onun ödedim diye ispat etmesi gerekir bence. Varsa elinde makbuz çıkarıp koysun. Yok ki ödememiş bu kadar basit..

olması gereken bu ama ödeme yapacağını sanmıyorum şimdi hiç içime korku girdi

Aynen öyle konu sahibi sıkma canını sen

siz suclu cikmazsiniz
onun odedigini kanitlamasi lazim
yani odeme yaptiysa elinde makbuzu vardir cikarsin gostersin size
bu is dallanip budaklanmadan yoneticiniz kim ise onunla gorusun , kucuk bi sirketse sirket sahibiyle gorusun
onlara boyle davranamaz pis herif

Hayır tabii ki de, müdürünle görüş anlat durumu.

ısrarla ödedim diyor ama yok yanı kayıt yok kendi muhasebesinde de kayıt yok. patron gelsin diyeceğim,inş sorun çıkmadan yapar ödemesini

ya telefonda bağırarak konuştu suratıma kapattı hiç sanmam ödeme yapacağını bana patlamasından korkuyorum
Bu işler patlamakla çirkeflikle Olmaz canım, muhasebe evrak demektir, ispatı olmayan bir ödeme aldım yada yaptım Olmaz , kayıtlar cariler giriş çıkışlar banka talimatları mevcuttur, ödeme yapılmadıysa Sorumlu kendisidir , patrona yansıdığında bu durum ispatınızla çözülür ödeme almadım ve makbuz yok , kamera olmaması sıkıntı ama kendisi hatalı

ısrarla ödedim diyor ama yok yanı kayıt yok kendi muhasebesinde de kayıt yok. patron gelsin diyeceğim,inş sorun çıkmadan yapar ödemesini
sorun cikmaz
patrona da israrla soyleyin gecen gun pos yoktu , odemesini alamadim ama o odedim diyor diyin
patron kendi arasin konussun
sizinle hicbir alakasi yok konunun
yanliz patronla da boyle konusmayin yani kendinizden emin bir tavirla konusun
pos yoktu odemeyi almadim ama simdi odedim diyor ne yapalim x bey
net olun :)

Bir insan ödeme yapacak sonra yapmadın deme ihtimaline karşı makbuz almayacak aklın kesiyor mu bunu sence

Siz o günü müşterinize hatırlatın ödeme almadığınıza dair. Zaten ödeme yapmış olsaydı mutabık olamazdınız. Muhasebesi ile görüşmesini söyleyin. Ödemeyide muhasebeden isteyin.

Çok sağolun :)

tamamdır,çok teşekkür ederim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…