• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı derdi

Öncelikle geçmiş olsun der,isallah şimdiki bakicinizdan memnunsunuzdur.
Bende bakıcı arayışına giricem yakinda 2-3 ay içinde ,ama kimsem yok ,aracı firmalara güven olmaz diyor herkez,ve bütçe olarakta çok fazla isteniyor.
Sizin yazdıklarından yola.cikaraka.bir çok bakiciyla.gorustiginuzu belirtiyorsunuz ,İstanbul'da yok bende.bu bakıcı adaylarıni nerden buluyorsunuz çok merak ettim,ve tavsiye edebileceğiniz sormam bilmem gerekenler neler? İlk defa bakıcıyla çalışacağım da.

Öncelikle geçmiş olsun der,isallah şimdiki bakicinizdan memnunsunuzdur.
Bende bakıcı arayışına giricem yakinda 2-3 ay içinde ,ama kimsem yok ,aracı firmalara güven olmaz diyor herkez,ve bütçe olarakta çok fazla isteniyor.
Sizin yazdıklarından yola.cikaraka.bir çok bakiciyla.gorustiginuzu belirtiyorsunuz ,İstanbul'da yok bende.bu bakıcı adaylarıni nerden buluyorsunuz çok merak ettim,ve tavsiye edebileceğiniz sormam bilmem gerekenler neler? İlk defa bakıcıyla çalışacağım da.

Bakıcıburada sitesinden buldum genelde. Etrafa haber saldım. Kuaför bakkal market vs. Aracı firmalarla görüştüm. Onlar aday yönlendirdi. İlk kez bir aracı firmanın yönlendirdiği bakıcı ile çalışma kararı aldım. Haftaya başlayacak yeni bakıcımız. Ve ilk kez bir bakıcı içime her anlamda sindi. Kreş fikrimi bile rafa kaldırdım. İnşallah başladığında da böyle olur.
Bebek küçük mü o önemli öncelikle? Yenidoğan bebek bakım tecrübesi ve bununla ilgili referansları var mı diye sorabilirsiniz. Sigara önemli. Kamera olacaksa evde söylemeniz lazım

Tabi küçük henüz 8 aylık olacak kismetse,yani çok çok büyük deilde. İsallah sizin bakinizda bu sefer memnun kalırsınız her anlamda.
Sorması ayıptır maddi boyutu nedir,nasıl anlarsınız,firmaya ne ödediniz (paylaşmakta bı sakıncası yoksa sizin icin) dediğim gibi hiç bir bilgim olmadığı için maddi manevi fikir edinmek için soruyorum.cok teşekkür ederim

Evet küçük çaplı bir şok yaşadım yüzsüz yüzsüz 2 gün izin istemesine. Eşim bu ay yarım vericem diyordu. Ama hiç maaş vermicem diyor şimdi.
Bir de geldiği iki günde kaza yaptı. Oğlanın eline cam batmış. Bir şey kırmış. Hastane masraflarını düşünce zaten bir şey kalmıyor diyecekmiş kadına. Dün eşini de aradı eşim. Ona da söylendi. Böyle olacaksa çalışmasın rezil olduk iş yerlerimize diye. Benim bu sabah önemli bir toplantım vardı mesela. İzin almak o kadar büyük sorumsuzluk oldu ki.ben bir daha hamile kalsam beni kesin kovarlar artık 😞😞😞
E peki perşembe cenazeye gitti Cuma döndü mü işe?

Doğrusunu yapmışsınız.
Vicdan yapılacak tarzda bir insan değilmiş ki bakıcınız ,amiyane tabirle yaralı parmağa işemeyen. Bakıcılık birazda gönül işi,işini layıkıyla severek yapan biriyle karşılaşırsınız dilerim.

Tabi küçük henüz 8 aylık olacak kismetse,yani çok çok büyük deilde. İsallah sizin bakinizda bu sefer memnun kalırsınız her anlamda.
Sorması ayıptır maddi boyutu nedir,nasıl anlarsınız,firmaya ne ödediniz (paylaşmakta bı sakıncası yoksa sizin icin) dediğim gibi hiç bir bilgim olmadığı için maddi manevi fikir edinmek için soruyorum.cok teşekkür ederim

Ben de 7 aylık bıraktım. Bebek bakım tecrübesi olan biri olması çok önemli. Ek gıdaya beraber geçecekler gibi bir şey olacak. Nasıl besleyeceği falan çok önemli. Bakıcı başlamadan uyku düzenini oturtursanız kolaylık olur. Bir de bakıcıdan günlük ev toparlaması ve yemek talep edin kendiniz için.
Şimdi şehirden şehire değişiyor. Semte göre değişiyor çalışacağınız kişiye göre değişiyor. Bizim mevcut bakıcımız 5000 alıyordu sgk istemedi ama sorunluydu çok.
Bakıcıburadaya 1000tl gibi bir şey ödeyip 3 aylık üyelikle bayağı bir seçenek çıkıyor onu mutlaka alın. Düzgün kişiler çıkıyor gerçekten. Biz tutturamadık bir türlü. Çalışma saatlerimiz uzun kabul etmediler falan filan.
Şu an istanbulda bakıcı fiyatları 7-8 bin civarı. SGK istemiyorlar genelde. Şirketle çalışırsanız bir maaş da onlar komisyon alıyor. Ama adayla anlaşmazsanız 2 aday daha sunuyor şirket öyle bir sözleşme yapılıyor yani.

Doğrusunu yapmışsınız.
Vicdan yapılacak tarzda bir insan değilmiş ki bakıcınız ,amiyane tabirle yaralı parmağa işemeyen. Bakıcılık birazda gönül işi,işini layıkıyla severek yapan biriyle karşılaşırsınız dilerim.
Annem de hep bu tabiri kullanıyordu son zamanlarda 😀 çünkü kendisine o kadar ihtiyacım oldu ki, taşınmak eşimin ameliyatı hastalıklar vs. O kadar gelmediği günlerin hatırına bir cumartesi çağırdım yine gelmedi. Üzüldü bir de bayağı. Ben de buna daha çok şaşırdım çalışmak istemiyor gibi davranıyordu artık.

Annem de hep bu tabiri kullanıyordu son zamanlarda 😀 çünkü kendisine o kadar ihtiyacım oldu ki, taşınmak eşimin ameliyatı hastalıklar vs. O kadar gelmediği günlerin hatırına bir cumartesi çağırdım yine gelmedi. Üzüldü bir de bayağı. Ben de buna daha çok şaşırdım çalışmak istemiyor gibi davranıyordu artık.
Ya işte diyorum ya gönüllülük işi diye. İçinden gelmiyorsa,sadece para kazanayım diye bakıyorsa zor. Sorun şu belki de ,siz iyi niyetli aman ihtiyacı var,aman mağdur olmasın derken o daha fazla kaytarmanın peşinde. Yüz verdim deliye geldi pisledi halıya hesabı olmuş birazda. Izin isterken iyi,işe gelmezken iyi ama bir gün ekstra yardıma gelmek mevzu olunca bozuluyor. Ha haftanın 5 günü olmasi gerektigi gibi tıkır tıkır işine gelir saatinde gider,ekstra çağırınca siz taşınma icin,bozulur onu anlarım ama bu durumda bile üste çıkmış.

Bir daha bu kadar taviz veren bir işveren bulamayacağı için üzülmüştür.

Herzamanki gibi iyi niyet suistimal edilmiş.
Bu hiçbir zaman değişmiyor malesef.
Zaten yollarınızı ayırmışsınız isabet olmuş.

a benim vicdanlı bacım çok düdüklerler seni böyle yufka yürekli olursan
:( evet. artık onunla çalışmayacağımızı ben söyledim kendisine. Kadın suçlu olduğunu halde ben kaç ün kırmadan nasıl konuya girerim diye plan yaptım. Söyledim kadın karşımda bir üzüldü elim ayağıma dolandı. üzülme falan teselli ediyorum bi de. sıkıldım kendimden ya.

Ben de 7 aylık bıraktım. Bebek bakım tecrübesi olan biri olması çok önemli. Ek gıdaya beraber geçecekler gibi bir şey olacak. Nasıl besleyeceği falan çok önemli. Bakıcı başlamadan uyku düzenini oturtursanız kolaylık olur. Bir de bakıcıdan günlük ev toparlaması ve yemek talep edin kendiniz için.
Şimdi şehirden şehire değişiyor. Semte göre değişiyor çalışacağınız kişiye göre değişiyor. Bizim mevcut bakıcımız 5000 alıyordu sgk istemedi ama sorunluydu çok.
Bakıcıburadaya 1000tl gibi bir şey ödeyip 3 aylık üyelikle bayağı bir seçenek çıkıyor onu mutlaka alın. Düzgün kişiler çıkıyor gerçekten. Biz tutturamadık bir türlü. Çalışma saatlerimiz uzun kabul etmediler falan filan.
Şu an istanbulda bakıcı fiyatları 7-8 bin civarı. SGK istemiyorlar genelde. Şirketle çalışırsanız bir maaş da onlar komisyon alıyor. Ama adayla anlaşmazsanız 2 aday daha sunuyor şirket öyle bir sözleşme yapılıyor yani.
Yeni bakıcıyla ne kadara anlaştınız?

Ya Ben anlamiyorum ogretmen Maasi kadar para degil mi 7-8 cok geliyor ya

Eğitim al oku vs 10 bin al
Bakıcı 8 bin

Yanlış koyum bilmiyorum öğretmen 10 alıyorsa bakıcı 5 almalı bence

Kızlar selam,
Daha önce de bakıcı ile ilgili konu açmış herkesler bakıcıya çok para verdiğimden bahsetmişti. Ama günler geçti bizim rakam asgari ücretin altında kaldı bile.
Ocak 2022’de 5000 tl ye başladık. Aynı devam ediyor. Ama asgari altında kaldığı için kendimi kötü hissediyorum.
Eşime zam yapalım dedim. Kabul etmiyor. Çünkü dışarıda çalışsa 3000 vermezler bizim iyi niyetimizden bu parayı alıyor kafasında o.
Bu arada bu kadın haftada bir fix hasta olur kocası hasta olur. Gelmez. Çocuk hastalansa bakmak istemez sorumluluk almaya korkar. Sürekli ben izin almak durumunda kalıyorum.
Daha yeni taşınma geçirdik. O dönem ona güvendim çocuğu tutar ben evi toplarım diye. Ama kocam hasta dedi kaçtı işten. Annem bakmak zorunda kaldı.
Şimdi bayram öncesi eşine stent takıldı gelmedi. Sonra hastanede kovid kaptılar bir hafta karantina. Sonra Bayramı birleştirdik izin kullandık biz. Yine gelmedi. Bu kadın Temmuz ayında ilk kez bugün işbaşı yapmış oldu.
Eşim de diyor ki bu ay yarım maaş verelim. Ben de kıyamıyorum.
Sizce yarım maaş vermek etik midir bu durumda?

GÜNCELLEME : ben arada kalmışken eşimle tartışıyorken hakka girmeyelim vs diye kadın bir daha izin istedi çok zor bir zamanımda yine. yarım maaş verdi biz de artık. Bu ay yollarımızı ayırdık yeni bir bakıcı ile devam edeceğiz ❤️
Hastalik yaşamis kadin aslinda bahane değil. Ama ben tabiki yollarimı ayirırdım böyle iş mi olur biraz profesyonellik yani

Ben yeni bakıcı arıyorum bir yandan 7-8-9lar havada uçuşuyor. Bu ucuz kaldı. Oturduğumuz semtten mi bilmiyorum. Burunlarından kol aldırmıyorlar. 8 isteyen hoşuma giden bir kadın vardı. Az pazarlık yapalım diye Bütçemizi aştı dedim. Siz bilirsiniz dedi gitti. 😂

Aynen o zaman çok sinirlendik. Eksik günleri vardı yine. Hafta sonu taşınırken yardım eder misin hem bu ay eksik çalıştın telafi etmiş olursun dedim. Tabi tabi seve seve dedi. Son gün tüydü.

Ben de resmî tatillerde kesmeyi mantıklı bulmuyorum. Önceki haftada coviddi. O da elinden olan bir şey değil baktığında o yüzden bu sefer arada kaldım ben.

O kadar kolay olmuyor. Çocuğumu güvenerek bırakacağım insana her zaman denk gelemiyorum. Yoksa sürekli arayıştayım.

Evet çok yoruluyorum. Ve işimi ihmal ediyorum. İş yerimde kötü izlenim bırakıyorum bu yüzden.

Çocuğun yemeklerini ben hazırlıyorum. Bakıcı bazen bize salata çorba türü basit yiyecekler hazırlıyor. Süpürge açmıyor. Ben her akşam şöyle bir geçiyorum el süpürgesiyle.çamaşırlarıma dokunmaz. Çocuğun ütülerini yapar benim bi tişörtümü ütülemez oradan.
Kreş ortamında çocuk bakmak daha kolay bence. Evde sorumluluk daha fazla. Ve sigortan yok. Fiziken daha çok yoruluyordur kreş öğretmeni ama sorumluluğu daha az bence.
Asla aslaaa böyle bı durum yok. Ben eski anaokulu öğretmeniyim her gün doğal malzemeden sanat etkinliği bulup müdüre begendiriyosun begenmiyosa iğrenç bu diyo yuzune baka baka. Bulduğun etkinliği çocukların yaptığına dair foto çekip çocuklara zarar gelmeden etkinliği tamamlanan lazim. Tüm çocuklar, ne yapmış gün içinde, huyu ne bilmen lazim, özel çocuklarda oluyo sınıfta, velilerin özel istekleri oluyo yok benim çocuğum şunu yesin yemesin, bunu giydirin, çantasına poğaça koydum, bugün ekmek yemesin, ha bir de ilaçlarını da aklında tutup zamanında vermelisin, hangi çocuk hangi öğünde ne yedi yemedi, öğle uykusu uyudu mu aklımda tutman lazım, zırt pirt doğum günü oluyo süsleri hazırlayıp her çocuğa kostüm giydirmen lazım, her cocugun her eşyasını ezbere bilmen lazım üç yaş grubu bilemiyo hangisi hangisinin çantası, ayakkabısı, oyuncak gününde getirilen birbirine girmiş her oyuncağı aklında tutup düzgün teslim etmen lazım, her gün resmi ve öğrenci defteri doldurman lazim, velilerin tuhaf istekleri ve kaprislerini çekmen lazım (yok benim çocuğuma sen kafayı mı taktın diyen oluyo öğretmene. Ya da yeni suluk almış evde yikamamis ogretmene yıkar mısın diyo) bunu yanı sıra müdür tüm gün sınıfları geziyo ondan azar yemememen lazım, çocukların fotolarını tüm gün her etkinlikte çekmen lazım yoksa azarlaniyosun, her gün bir zeka oyunu bulman lazım, ve eşyaları oyuna uyarlayip 20 çocuğa oynatman lazım ve her dk kapı caliyo düzenli gelmeyen çocuklar var her seferinde ona yapmadığı etkinliği yaptırıp fotosunu çekmen lazim. Sınıfi dışarı ses çıkmasın diye havalandırma da yasak. Ne koktuğunu tahmin edebiliyosunuzdur. Bu zorlu süreçlerin yanı sıra diğer öğretmen arkadaşlarla iyi geçinmen lazım, ara sıra gelen drama öğretmeni, psikolog ve temizlik elemanı seni gidip müdüre şikayet edip azarlatabiliyo, telefon yasak daha aklıma gelenler bunlar

Bunları neden anlattınız derseniz ben sizin konunuzu daha öncede gördüm baska bı üyenin çok benzer konusu yoksa. 30dk bile izin verilmedi bı hoca 3 yaşındaki oğlu 39 derece atesliydi. Kovid olunca test yaptırman, veya ameliyat izni alman yasak müdür asla vermiyo sadece cenazede izin veriyomus. Her neyse siz inanılmaz yumuşak yuzlusunuz ve çocuk bakma işini çok abartiyosunuz ne var evde akşama kadar gözlerden uzak bir tane çocuk bakmakta inanın yapılabilecek en basit işlerden birisi. Anaokulunda ben asgari aliyodum ama çoğu anaokulu onu bile vermiyo. Bu kadar yumuşak yüzlü olmayın hatta daha önce bu konuyu okuyunca acaba bende mi evde çocuk baksam dedim asgari veriliyorsa neden ana okulunda hirpalaniyim evde tek çocuğa bakiveririm dedim. Zaten bakıcısı degistiriyomussunuz ama bu kadar kendinizi kullandirtmayin bir sonraki bakiciniza. Kaldı ki bu kadar para verdiğiniz bakıcı tahsilsiz o fiyata anaokulu öğretmeni bulursunuz

Ya Ben anlamiyorum ogretmen Maasi kadar para degil mi 7-8 cok geliyor ya

Eğitim al oku vs 10 bin al
Bakıcı 8 bin

Yanlış koyum bilmiyorum öğretmen 10 alıyorsa bakıcı 5 almalı bence
Anaokulu öğretmenleri asgari alıyo küçük anaokullari onu bile vermiyo bu iş para için değil çocuk sevgisi için yapılır falan diyo

Asla aslaaa böyle bı durum yok. Ben eski anaokulu öğretmeniyim her gün doğal malzemeden sanat etkinliği bulup müdüre begendiriyosun begenmiyosa iğrenç bu diyo yuzune baka baka. Bulduğun etkinliği çocukların yaptığına dair foto çekip çocuklara zarar gelmeden etkinliği tamamlanan lazim. Tüm çocuklar, ne yapmış gün içinde, huyu ne bilmen lazim, özel çocuklarda oluyo sınıfta, velilerin özel istekleri oluyo yok benim çocuğum şunu yesin yemesin, bunu giydirin, çantasına poğaça koydum, bugün ekmek yemesin, ha bir de ilaçlarını da aklında tutup zamanında vermelisin, hangi çocuk hangi öğünde ne yedi yemedi, öğle uykusu uyudu mu aklımda tutman lazım, zırt pirt doğum günü oluyo süsleri hazırlayıp her çocuğa kostüm giydirmen lazım, her cocugun her eşyasını ezbere bilmen lazım üç yaş grubu bilemiyo hangisi hangisinin çantası, ayakkabısı, oyuncak gününde getirilen birbirine girmiş her oyuncağı aklında tutup düzgün teslim etmen lazım, her gün resmi ve öğrenci defteri doldurman lazim, velilerin tuhaf istekleri ve kaprislerini çekmen lazım (yok benim çocuğuma sen kafayı mı taktın diyen oluyo öğretmene. Ya da yeni suluk almış evde yikamamis ogretmene yıkar mısın diyo) bunu yanı sıra müdür tüm gün sınıfları geziyo ondan azar yemememen lazım, çocukların fotolarını tüm gün her etkinlikte çekmen lazım yoksa azarlaniyosun, her gün bir zeka oyunu bulman lazım, ve eşyaları oyuna uyarlayip 20 çocuğa oynatman lazım ve her dk kapı caliyo düzenli gelmeyen çocuklar var her seferinde ona yapmadığı etkinliği yaptırıp fotosunu çekmen lazim. Sınıfi dışarı ses çıkmasın diye havalandırma da yasak. Ne koktuğunu tahmin edebiliyosunuzdur. Bu zorlu süreçlerin yanı sıra diğer öğretmen arkadaşlarla iyi geçinmen lazım, ara sıra gelen drama öğretmeni, psikolog ve temizlik elemanı seni gidip müdüre şikayet edip azarlatabiliyo, telefon yasak daha aklıma gelenler bunlar

Bunları neden anlattınız derseniz ben sizin konunuzu daha öncede gördüm baska bı üyenin çok benzer konusu yoksa. 30dk bile izin verilmedi bı hoca 3 yaşındaki oğlu 39 derece atesliydi. Kovid olunca test yaptırman, veya ameliyat izni alman yasak müdür asla vermiyo sadece cenazede izin veriyomus. Her neyse siz inanılmaz yumuşak yuzlusunuz ve çocuk bakma işini çok abartiyosunuz ne var evde akşama kadar gözlerden uzak bir tane çocuk bakmakta inanın yapılabilecek en basit işlerden birisi. Anaokulunda ben asgari aliyodum ama çoğu anaokulu onu bile vermiyo. Bu kadar yumuşak yüzlü olmayın hatta daha önce bu konuyu okuyunca acaba bende mi evde çocuk baksam dedim asgari veriliyorsa neden ana okulunda hirpalaniyim evde tek çocuğa bakiveririm dedim. Zaten bakıcısı degistiriyomussunuz ama bu kadar kendinizi kullandirtmayin bir sonraki bakiciniza. Kaldı ki bu kadar para verdiğiniz bakıcı tahsilsiz o fiyata anaokulu öğretmeni bulursunuz
Evet işte bakıcılar aşırı yüksek paralar istiyor

Öğretmenler bu kadar almıyor

Back
X