Bakıcı kaprisi

Arada bir sorulur ama hergün yapıyorsanız kadın haklı olarak ekstra vakit kaybetmek istemiyordur sonuçta onun da bir hayatı, ailesi var değil mi? Sabah da son dakika da olsa konuşulan vakitte geliyorsa sorun yok.

Merak ettiğiniz şeyleri gün içinde ya da eve gitmeden 1 saat kadar önce telefonda da öğrenebilirsiniz. Kadından bu tip şeyler için ekstra vakit harcamasını beklemeyin.

Şu anlattıklarınızda kapris göremedim.

B
Ben en baştan koşulların açıkça dile getirilmesinden yanayım. Daha önceki kızım da bu hatayı ben de yaptım. Nasıl olsa zamanla anlarız birbirimizi diye düşündüm. En baştan liste verir gibi sık boğaz etmeyeyim, gözü korkmasın vs... Ama öyle olmuyormuş. Ikinci kızımda görüştüğüm bakıcılara daha en baştan koşullar bunlar, beklentilerim bunlar olmaz diyorsan uzatmayalım diye girdim mevzuya. Beğenmeyenler hemen kaçtı zaten. En sonunda da beklentimizi karşılayanlarla devam kararı aldık.

gky2009 mesela ne diyor? Yani kapris olarak adlandırdığın şey nedir?

ben soracaktım siz sormuşsunuz

zira anneanne babaanneler de çok uyutmuşsun deyince dürtüp de mi kaldırsaydım uyudu işte çocuk derler

ya da mesela bir arkadaşın çocuğunun bakıcısını da tanıyorum

çocuk ağlıyor uyut beni diye uyutmasın mı yani, annesine diyor bu gece belki geç uyur sıkıntı olur ama hasta galiba uyut diye ağladı ben de şu saat ile şu saat arasında bir daha uyuttum diye

çocuk 20 aylık mesela

Şöyle anlatayım. Bizim başta anlaştığımız saatten yarım saat önce gidip geliyor. Gün için de telefonla konuşma olayı pek olmuyor sınıftan çıkıp atayamıyorum acil durumlar hariç.

Tabiki bu durumlar geçerli değil. Uyanan çocuğun tekrar uyutulmadınız dedim ki uyanınca yeniden uyutma.

genel bakıcı sistemi böyle ama

benimki de kapıdan girer ben çıkardım akşam da ben girerdim eve eşim aşağıda bakıcıyı bekler alır götürürdü

konuşacaksak gündüz telefon ile konuşurduk

ama bu her gün ne yedi ne içti sorusu anneyi bile bazen bunaltıyor

ben bir dönem kendim baktım eşim de akşam gelip ne yedi vs diye sorardı cidden sinir olurdum yani aç mı bıraktım sanki de sürekli soruyorsun diye

bakıcımda rutin dışı bir şey varsa atıyorum her gün 2 saat uyuyan çocuk yarım saat uyudu ise ya da fazla uyudu ise söylerdi yoksa her gün rapor verip evden çıkmazdı

Bende konuştum ama bire bir bi sıkıntı yaşamadık ama beni yoran şey buna alınır mı, buna kırılır mı diye sürekli düşünüyor olmak

bence yenisini arayın benim kayınvalidem bir öğretmenin çocuğuna bakıyor kadın çocuğun peşine koşmaktan yoruluyor evde kamera var ama hiçte kapris yaptığını sanmam severek yapıyor çocuğu çok seviyor

Ne yediğini şu açıdan soruyorum. Akşam ona göre bişeyler yapmak için. Genelde günün Nasıl geçti der geçerim

Ne yediğini şu açıdan soruyorum. Akşam ona göre bişeyler yapmak için. Genelde günün Nasıl geçti der geçerim

onu da söylesin canım yani tabii

ya da yaptığı yemek bitiyor mu

bizimki akşam yemeğini de yedirir öyle giderdi çocuğa

o nedenle gün içindeki yemek programını o ayarlardı

yani işte yumurta peynir şu kadar et şu meyveleri şu kadar yoğurt vs yenecek ama ne zaman nasıl olduğu önemli değildi

Madem bakıcıdan bukadar şikayetiniz var neden hala ona baktırmaya uğraşıyosunuz? telefonla konuşuyomuş yarım saat erken çıkıyomuş siz gelesiye pırr çıkıyomuş....ama hem şikayetiniz var hem o gelsin... belki de emeğinin hakkını verecek ücreti ödemiyosunuz başkasını da bulamam diye onu istiyosunuz

Üslubunuz da çok çirkin...

Aaa sizin biricik, mikemmel, mahallenin bütün kedi ve köpekleri uğruna şikayet edilecesi bebeğinize nasıl bakmak istemez. Haddiz kadın!

Herkesin evladı, bebeği
kendisi için mikemmel
biricik, kediler ve köpekler de dahil tüm insanlardan
önce gelir.
Bu nasıl bir çıkış, nasıl bir dil uzatış şoktayım.

Hayvan korumak uğruna insan gömmeyin yaa..
İkisine de değer verin çok mu zor.

konumu saptırmayın lütfen

Koyu renk ile işaretlediğim cümle olayın kilit noktası. Benim için herkesin evladı değerlidir Allah uzun , sağlıklı ömürler versin. Dört ayaklı dostlarımız da değerlidir. Bu son cümlenizi de iki "can" a da değer veremeyenler alınmalı üstüne, ben alınmadım. Ben sadece bakıcının densizliğini yazdım. Bakıcıya dil uzattım yani

tamda dün yaşadıklarımın üstüne açıldı bu konu :) bebek bakıcısıydım ama artık kadına dayanamdım hem çocuğa günde 12 saat bakıyorum bulaşık bende çamaşır ev silme !!! birde tuvalet temizlicekmişim allahın cahili ya..bıraktım valla şimdi bakcıı arıyor beter olsun...

Can'ım bütün bakıcılarla değil tabiki lafım. Her tür insan her yerde var malesef

yok zaten size binaen yazmadım sayın gky2009 :) konuya hitapen yazdım ...inan yavrucağı o kadar seviyordumki üzümlerin üstündeki zarları soyup uğraşıp öyle yediriyordum tek tek :) burnumda tütüyor... ama annesi tam bir nemruttu ....

Sorma ya Allah bin kere razı olsun 4,5 aylıktan beri kızıma bakıyor 2,5 yaş oldu şimdi ama ağzımı açıp şunu şöyle yap ne olur demeye korkuyorum valla :)
her akşam klasik sorumdur yemek yedi mi yediyse kaçta ve ne kadar yedi
çünkü kızım çok iştahsız üstüne bi de aç karnına bi tanecik bişe atsın ağzına hemencecik kesiliyor iştahı ben de ne kadar yedi ne zaman yedi öğreniyorum ki ya ben de yemek yedireyim ya da meyve falan yedireyim artık diye soruyorum
amaaaannnnn bi tripler sanırsın küfrettim
ona hesap soruyorum gibi algılıyor sen benim evladımı aç mı bırakıyorsun hıııııı falan demeye çalıştığımı algılıyor sanırım
çocuklarımız için biraz alttan alarak konuşuyoruz, anlaşmaya çalışıyoruz işte ne yapalım :)
eğer bebek bakımından memnunsan yumuşak bir dille fazla hassas davrandığını gereksiz alınganlık yaptığını ve oğlumun alışkanlıklarının değişmesini düzeninin bozulmasını istemiyorum o yüzden var olan birşeyi dile getiriyorum diye güzelce konuşup anlaşabilirsin diye düşünüyorum

Gerçekten mi?
Yani yazdığın şey gayet açık, okuduğumu da genellikle anlarım.

Aaa sizin biricik, mikemmel, mahallenin bütün kedi ve köpekleri uğruna şikayet edilecesi bebeğinize...

Burada alanen aşağılıyorsun.
Bebeği üzerinden böyle bir çıkarım yapamazsın.
Bu bakıcıya dil uzatmak değil
Aksine üstü kapalı hak vermek
Konu sahibini de yermek istemek.
Bakıcıya hak vermek istiyorsan
Açık açık yap bunu, çekiniyor musun.
Hiç sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…