Surat asıyor mesela. İşten gelince konuşmak istiyorum çocukla ilgili. Ne yedi ?,ne kadar uyudu. Ben kapıdan girmeden çıkıyor. İşim var diye. Geleceği Zaman son dakka geliyor ben koşa koşa gidiyorum. Soramıyorum çocukla ilgili bişey.
Aaa sizin biricik, mikemmel, mahallenin bütün kedi ve köpekleri uğruna şikayet edilecesi bebeğinize nasıl bakmak istemez. Haddiz kadın!
Çocukla ilgili bezini şu sıklıkla değiştir yada şu yemekleri yap bile desem bi haller oluyor sanki ben yapmıyor muyum tarzında . Yani illa söylemek lazım annem de baksa söylerim.
Benim çocuğun ihtiyacı dışında bi isteğim zaten olmaz ama anlamak güç hele anlatmak daha güç.
Ben en baştan koşulların açıkça dile getirilmesinden yanayım. Daha önceki kızım da bu hatayı ben de yaptım. Nasıl olsa zamanla anlarız birbirimizi diye düşündüm. En baştan liste verir gibi sık boğaz etmeyeyim, gözü korkmasın vs... Ama öyle olmuyormuş. Ikinci kızımda görüştüğüm bakıcılara daha en baştan koşullar bunlar, beklentilerim bunlar olmaz diyorsan uzatmayalım diye girdim mevzuya. Beğenmeyenler hemen kaçtı zaten. En sonunda da beklentimizi karşılayanlarla devam kararı aldık.Çocukla ilgili bezini şu sıklıkla değiştir yada şu yemekleri yap bile desem bi haller oluyor sanki ben yapmıyor muyum tarzında . Yani illa söylemek lazım annem de baksa söylerim.
Benim çocuğun ihtiyacı dışında bi isteğim zaten olmaz ama anlamak güç hele anlatmak daha güç.
gky2009 mesela ne diyor? Yani kapris olarak adlandırdığın şey nedir?
Şöyle anlatayım. Bizim başta anlaştığımız saatten yarım saat önce gidip geliyor. Gün için de telefonla konuşma olayı pek olmuyor sınıftan çıkıp atayamıyorum acil durumlar hariç.Arada bir sorulur ama hergün yapıyorsanız kadın haklı olarak ekstra vakit kaybetmek istemiyordur sonuçta onun da bir hayatı, ailesi var değil mi? Sabah da son dakika da olsa konuşulan vakitte geliyorsa sorun yok.
Merak ettiğiniz şeyleri gün içinde ya da eve gitmeden 1 saat kadar önce telefonda da öğrenebilirsiniz. Kadından bu tip şeyler için ekstra vakit harcamasını beklemeyin.
Şu anlattıklarınızda kapris göremedim.
Tabiki bu durumlar geçerli değil. Uyanan çocuğun tekrar uyutulmadınız dedim ki uyanınca yeniden uyutma.ben soracaktım siz sormuşsunuz
zira anneanne babaanneler de çok uyutmuşsun deyince dürtüp de mi kaldırsaydım uyudu işte çocuk derler
ya da mesela bir arkadaşın çocuğunun bakıcısını da tanıyorum
çocuk ağlıyor uyut beni diye uyutmasın mı yani, annesine diyor bu gece belki geç uyur sıkıntı olur ama hasta galiba uyut diye ağladı ben de şu saat ile şu saat arasında bir daha uyuttum diye
çocuk 20 aylık mesela
Surat asıyor mesela. İşten gelince konuşmak istiyorum çocukla ilgili. Ne yedi ?,ne kadar uyudu. Ben kapıdan girmeden çıkıyor. İşim var diye. Geleceği Zaman son dakka geliyor ben koşa koşa gidiyorum. Soramıyorum çocukla ilgili bişey.
Bende konuştum ama bire bir bi sıkıntı yaşamadık ama beni yoran şey buna alınır mı, buna kırılır mı diye sürekli düşünüyor olmakB
Ben en baştan koşulların açıkça dile getirilmesinden yanayım. Daha önceki kızım da bu hatayı ben de yaptım. Nasıl olsa zamanla anlarız birbirimizi diye düşündüm. En baştan liste verir gibi sık boğaz etmeyeyim, gözü korkmasın vs... Ama öyle olmuyormuş. Ikinci kızımda görüştüğüm bakıcılara daha en baştan koşullar bunlar, beklentilerim bunlar olmaz diyorsan uzatmayalım diye girdim mevzuya. Beğenmeyenler hemen kaçtı zaten. En sonunda da beklentimizi karşılayanlarla devam kararı aldık.
Ne yediğini şu açıdan soruyorum. Akşam ona göre bişeyler yapmak için. Genelde günün Nasıl geçti der geçerimgenel bakıcı sistemi böyle ama
benimki de kapıdan girer ben çıkardım akşam da ben girerdim eve eşim aşağıda bakıcıyı bekler alır götürürdü
konuşacaksak gündüz telefon ile konuşurduk
ama bu her gün ne yedi ne içti sorusu anneyi bile bazen bunaltıyor
ben bir dönem kendim baktım eşim de akşam gelip ne yedi vs diye sorardı cidden sinir olurdum yani aç mı bıraktım sanki de sürekli soruyorsun diye
bakıcımda rutin dışı bir şey varsa atıyorum her gün 2 saat uyuyan çocuk yarım saat uyudu ise ya da fazla uyudu ise söylerdi yoksa her gün rapor verip evden çıkmazdı
Ne yediğini şu açıdan soruyorum. Akşam ona göre bişeyler yapmak için. Genelde günün Nasıl geçti der geçerim
Kızlar geçen yıl oğluma bakan bakıcımız iyiydi hoştu ama kaprislerinden bunalmıştım.
Mesela çocuk 3 saat uyuduysa çok uyumuş gece uyumuyo uyanınca yeniden uyutma desem hemen alınır kapris yapardı.
Bu yıl tekrar bakması için görüştüğümde yine bin türlü naz niyaz. Sanki hayrına bakacak.
O kadar bunaldım ki. Bu nazlardan , kaprislerden. Paramızla bide milletin kaprisini çekiyoruz.
Aaa sizin biricik, mikemmel, mahallenin bütün kedi ve köpekleri uğruna şikayet edilecesi bebeğinize nasıl bakmak istemez. Haddiz kadın!
konumu saptırmayın lütfen
Madem bakıcıdan bukadar şikayetiniz var neden hala ona baktırmaya uğraşıyosunuz? telefonla konuşuyomuş yarım saat erken çıkıyomuş siz gelesiye pırr çıkıyomuş....ama hem şikayetiniz var hem o gelsin... belki de emeğinin hakkını verecek ücreti ödemiyosunuz başkasını da bulamam diye onu istiyosunuz
Üslubunuz da çok çirkin...
Herkesin evladı, bebeği
kendisi için mikemmel
biricik, kediler ve köpekler de dahil tüm insanlardan
önce gelir.
Bu nasıl bir çıkış, nasıl bir dil uzatış şoktayım.
Hayvan korumak uğruna insan gömmeyin yaa..
İkisine de değer verin çok mu zor.
Can'ım bütün bakıcılarla değil tabiki lafım. Her tür insan her yerde var maleseftamda dün yaşadıklarımın üstüne açıldı bu konu :) bebek bakıcısıydım ama artık kadına dayanamdım hem çocuğa günde 12 saat bakıyorum bulaşık bende çamaşır ev silme !!! birde tuvalet temizlicekmişim allahın cahili ya..bıraktım valla şimdi bakcıı arıyor beter olsun...
Sorma ya Allah bin kere razı olsun 4,5 aylıktan beri kızıma bakıyor 2,5 yaş oldu şimdi ama ağzımı açıp şunu şöyle yap ne olur demeye korkuyorum valla :)Kızlar geçen yıl oğluma bakan bakıcımız iyiydi hoştu ama kaprislerinden bunalmıştım.
Mesela çocuk 3 saat uyuduysa çok uyumuş gece uyumuyo uyanınca yeniden uyutma desem hemen alınır kapris yapardı.
Bu yıl tekrar bakması için görüştüğümde yine bin türlü naz niyaz. Sanki hayrına bakacak.
O kadar bunaldım ki. Bu nazlardan , kaprislerden. Paramızla bide milletin kaprisini çekiyoruz.
Koyu renk ile işaretlediğim cümle olayın kilit noktası. Benim için herkesin evladı değerlidir Allah uzun , sağlıklı ömürler versin. Dört ayaklı dostlarımız da değerlidir. Bu son cümlenizi de iki "can" a da değer veremeyenler alınmalı üstüne, ben alınmadım. Ben sadece bakıcının densizliğini yazdım. Bakıcıya dil uzattım yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?