Bakıcı kaprisi

Konuyu saptirfigim yok siz niye ustunuze alindiniz ayrıca niye nefret kin duyayim bunlar çok uç şeyler..
Konu sahibinin ilk mesajında ki son cümlesi aynen şu paramla rezil oluyorum..
Para herşeyi satın almaya yetmez hanfendi..özellikle böyle işlerde karşılık li anlayış hoşgörü önemlidir.. emir kipiyle konuşmak talimatlar vermek niye, konu sahibi sadece işveren..bakıcı emireri değil, o da komutan değil.. emanet ettiği çocuğu, bir zarar gelmeden bakılıyorsa herşeye mana bulmayacak..yok ne yedirdi, yok napti..akşamdan yapar yemeği onu yedirir kadında..

Ya bazı yorumlar şaka gibi gerçekten.
Memleketteyken ablam yeğenimi bana bırakır işlerini halletmek için bazen.
Ablam sormadan ben söylerim abla şunu yedi bunu yemek istemedi kakasını yaptı vs. yedi diye.Neden çünkü o çocuk bana emanet edilmiş.
Kadının işi bu arkadaşlar bakıcı yani bunun için para alıyor.
Zahmet olmazsa 5 dk cık değerli vaktini ayırıp bebeğin annesini bilgilendirecek yani.
Siz işyerinizde hiç patronunuzu bilgilendirmiyorsunuz trip atıyorsunuz galiba ona hayırdır ya ??
Nihayetinde bi can emanet edilmiş ona elbette bezini değiştir şunu yedir vs. gibi şeyler istenecek bu kadından.
Ki kaldı ki bakıcı anlaşılan saate de uymamış 1 saat de takmış yani bu ayıptır zaten.

Ha konu sahibi der ki evimi niye temizlemedin neden tuvalet pis vs.Burda en çok ben eleştiririm.
Kadın ısrarla söylüyor sadece çocuğumla ilgilensin dedim diye.
Konu sahibi o kadını aramayın bence.Araştırmaya devam edin mutlaka işini adam gibi yapmaya çalışan birileri çıkacaktır.

Her iş bitmiş arkadaşım çocuğunu emanet ediyorsun ötesi varmı..biraz anlayış hoşgörü gerek.. cok mu kolay çocuk bakmak
Madem memnun değil niye aynı bskiciyi tutmak istiyor onu da anlayalım..çünkü herkese güvenilmez, çocuğuna bakıyorsa, ufak şeyler mesele olmamalı..

Benim yerime gerekeni yazmışsınız ağzınıza sağlık teşekürler

Bebeğiniz 30 aylıksa kreş düşünün.
Değilse kamera taktirip başka birini bulun.

Evet parasiyla rezil oluyor cunku.
Emir kipi kullandigini nerden biliyorsunuz? Cocugun ne yedigini sorunca bile kapris yapan bir bakicidan bahsediyoruz?
Gercekten sizin basiniza gelse bu kadar ilimli yaklasabilir miydiniz?
Aksamdan yemegi yapsa bile tabagini bitirdi mi bitirmedi mi ogrenmek annenin hakki degil mi yani.

Cocugu verecek bakiciya, aksam geldiginde cocuk saglam diye minnet edecek ve hicbir sey sormayacak. Cocuk ne yapti ne yedi ne kadar uyudu bunu bilmek annenin hakki degil bakiciya bunlari sorarsa kapris normaldir yani?
Cok farkli yerlerden bakiyoruz.

Benim 4 yıldır bakicim var. Profesör oldum. Özelden bana danışabilirsiniz.
Çok iyi bakıcılar var .

Aynen çok farklı yerlerden bakiyoruz...

Aaa sizin biricik, mikemmel, mahallenin bütün kedi ve köpekleri uğruna şikayet edilecesi bebeğinize nasıl bakmak istemez. Haddiz kadın!

bir insanın bebeğiyle bu şekilde dalga geçmek çok çirkin, umarım birgün başkaları da sizin çocuklarınız için böyle çıkışlar yapmaz.

bir insanın bebeğiyle bu şekilde dalga geçmek çok çirkin, umarım birgün başkaları da sizin çocuklarınız için böyle çıkışlar yapmaz.

Çocuğum yok ama olursa dünyadaki ve etrafımdaki tüm canlılardan üstün tutmam siz o güzel aklınızı hiç yormayın hanımefendiciğim.

1 Emir kipiyle değil bakıcıyla kimseyle konuşmam
2. Çocuğuma bakıyor diye patron edasıyla davranmam
3. Çocuğumun gün içinde ne yaptığını sorarım bilmek isterim tabiki
4 . İlk anlaşırken yemeğini taze yemesi gerektiğini ve onun yapmasını istediğimi söyledim kabul etti.
5. Konuyu açma amacım bu durumu yaşayan deneyimli annelerde fikir almak.
6. İkide bir konu dışı yazıp ortalığı karıştırma çabanızı çözemedim.

Kusura bakmayin ama hersey para degil sonucta caninkzi teslim ettiginiz insan icin bunlari soyluyorsunuz

Madem kapris cekmeye merakli degilsiniz bakici yerine kres tercih edersiniz

Kreş bence de bakıcıdan çok daha doğru bir tercih . Özellikle 36 ay ve sonrasında ...

Bütün gün evde tek başına durmak yerine , yaşıtları ile zaman geçirmesi , profesyonel eğitimcilerin yanında olması bence çocuk için önemli .

Ha kreş , şuan olmaz diyorsanız ;

Mevcut bakıcınızdan gün içinde bir liste, gülük tarzı not almasını rica edin . Madem eve geldiğinizde konuşmaya vakti olmuyormuş .

Yemek yediği saatleri ve ne yediğini , kaçta uyuyup lkaç saat uyuduğunu vs ... not alsın . 10 dk sını alır , buna da surat asmaz herhalde .

Sizler boyle dusunuyosunuzda birde cocuk bakmis birinden yorum almak istermisiniz

Once ben sadece cocugums bakmani istiyorum baska hicbir beklentim yok derler

Once gayet iyilerken sonra bi bi bakmissiniz evin temizlik yemek islerinide bakiciya yuklerler
Evin halisindan tutunda banyo duvarlarina kadar temizletirler extra bi odeme yapmafiklari gibi ucreti geciktirirler birde bu yetmezmis gibi eve gelirken ekmek vs isterler

Ha az daha unutuyordum birde aldiktan sonra kendisinin fisarda tasimaya utandigi kova sepet legen vs tipli alis verisleride yaptirirlar

Kusura bakmayin hicbir bakici mukkemmel olmadigi gibi hicbir isverende mukemmel degil
Belki dort dortluk baktim diyemem ama ben vicdanimla yaptim o isi isverinimi isveren degilde abla gibi gordugum icin ezildim

Ben bana yasatriklari yuzunden alt ust olmus psikolojimi hala duzeltemedim siz hala tum bakicilar ayni mi bi daha dusunun isterseniz zira ben yasadiklarima ragmen hala tum isverenleri ayni kefeye koymuyorum

Allah hepimizin yardımcısı olsun .
bende çalıştığım için çocuğuma baktırdım . hemde kendim gidip bırakıyor alıyordum yemeğinide götürüyordum .ama ben şok çocuğuma birgün boyunca yemek vermemiş .aldım akşam çocuğu gidiyorum oğlum anne sen açlık nedir bilirmisin sen hiç aç kaldınmı dedi a ne oldu annecim bişeymi seyrettin dedim hayır anne bugün bana .....abla yemek vermedi hastayım uyandırma beni dedi çok acıktım dedim yinede vermedi dedi ben nasıl ağlıyorum yolda salya sümük
. hemen aradım dedim.... abla doğrumu böyle bişey söylüyor ya işte ben hastaydımda yemiyo zaten diye vermedim de .yuh yani acıktım demiş çocuk sabah 8 debırakıyorum 4 de alıyorum el insaf yani . ertesi gün bide haklıymış gibi işte abin duydu konuşmamızı aranız açılcağına bakmaktan vazgeçtiğini söyle dedi diyor dedim böyle olcaksa bakma zaten birde okadar yakın bir ahbabımızın gelini şimdi meraba meraba .

Siz gerçekten de vicdansız insa lara denk gelmişsiniz. Her mesleğin bir görev tanımı vardır. Sizin iyi niyetinizi sömürmüşler resmen.

Özür dilerim konu sahibi, derdinle ilgili bir bilgim yok ama evvelahir'in mesajına da kayıtsız kalamadım.. umarım bebeğinizi ve sizi mutlu edecek size uygun bir hanımefendiyle anlaşabilirsiniz.

Ya burda belki konu sahibinin konusunu sabote etmis gibi olucam ama tum bakicilarinda bu sekilde itam edilmesi gercekten beni cok incitti

Inanin burda anlattiklarim binde bir bile degil

O yuzden ben cocugu belli bir yasin ustunde cocugu krese vermek yerine bakici arayanlarin genelde bakici adi altinda tek maasla hem cocuklarina baktirip hemde ev isleri icin yardimci tutmayip ev islerinide yaptirmak istedikleri icin bakiciyi tercih ettiklerini dusunuyorum

bakıcınızın nazı nıyazı kısısel olabılır karakterı olabılır herseyden olabılır...
ama paramızla mılletın kaprısını cekıyoruz derken sız en buyuk yanılgıyı yapıyorsunuz
para verdıgınız ıcın bakıcıyı satın aldıgınızı zannettıgınıze gore tavrınızda o yonde oluyorsa bakıcı oyuzden oyle davranıyor olabılır
bu arada kres en mantıklısı gelıyor bana

Biraz da beklentiyi dusurmek grekiyor.benim de kizima iki yildir bakici bakiyor.ben asla ev isi yaptirmadim.kizimim yemegini de ben biraktim.kadinla konusma tarzin da cok onemli.ben ne kadar uyudugunu hep aksam erken mi yatirayim biraz daha gec mi diye karar vermek icin sordugumu belirttim.ne kadar yedigini de oyle.ondan memnuniyetimi de gerektikce dile getirdim.benim beklentim en basta kizimi sevmesi ona sevgiyle bakmasi.hatalar olur elbet bakiciyi da kirip yildirirsak severek nasil calissin.ben iyi birine denk geldim .istisnalar vardir elbet ve bi anne icin cok zor bi durum.artik icim rahat birakiyorum kizimi.emin olana kadar cok zorlandim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…