Tuuhhh yaziklar olsun ona beee o nasil insanmis yaa 2 cift laf etmedinmi onaAllah hepimizin yardımcısı olsun .
bende çalıştığım için çocuğuma baktırdım . hemde kendim gidip bırakıyor alıyordum yemeğinide götürüyordum .ama ben şok çocuğuma birgün boyunca yemek vermemiş .aldım akşam çocuğu gidiyorum oğlum anne sen açlık nedir bilirmisin sen hiç aç kaldınmı dedi a ne oldu annecim bişeymi seyrettin dedim hayır anne bugün bana .....abla yemek vermedi hastayım uyandırma beni dedi çok acıktım dedim yinede vermedi dedi ben nasıl ağlıyorum yolda salya sümük
. hemen aradım dedim.... abla doğrumu böyle bişey söylüyor ya işte ben hastaydımda yemiyo zaten diye vermedim de .yuh yani acıktım demiş çocuk sabah 8 debırakıyorum 4 de alıyorum el insaf yani . ertesi gün bide haklıymış gibi işte abin duydu konuşmamızı aranız açılcağına bakmaktan vazgeçtiğini söyle dedi diyor dedim böyle olcaksa bakma zaten birde okadar yakın bir ahbabımızın gelini şimdi meraba meraba .
Keza bütün işverenlerde aynı değil. Bunu bana değil eski işvereninize söyleseniz daha verimli olurdu. Ben şartları baştan konuşuru ödemeyi ona göre yaparım. Çalışanın hakkını yiyip o haram parayıda kendi çocuğuma yedirmem. Kusura bakmayın bu söyledikleriniz benim için bir şey ifade etmiyor.Sizler boyle dusunuyosunuzda birde cocuk bakmis birinden yorum almak istermisiniz
Once ben sadece cocugums bakmani istiyorum baska hicbir beklentim yok derler
Once gayet iyilerken sonra bi bi bakmissiniz evin temizlik yemek islerinide bakiciya yuklerler
Evin halisindan tutunda banyo duvarlarina kadar temizletirler extra bi odeme yapmafiklari gibi ucreti geciktirirler birde bu yetmezmis gibi eve gelirken ekmek vs isterler
Ha az daha unutuyordum birde aldiktan sonra kendisinin fisarda tasimaya utandigi kova sepet legen vs tipli alis verisleride yaptirirlar
Kusura bakmayin hicbir bakici mukkemmel olmadigi gibi hicbir isverende mukemmel degil
Belki dort dortluk baktim diyemem ama ben vicdanimla yaptim o isi isverinimi isveren degilde abla gibi gordugum icin ezildim
Ben bana yasatriklari yuzunden alt ust olmus psikolojimi hala duzeltemedim siz hala tum bakicilar ayni mi bi daha dusunun isterseniz zira ben yasadiklarima ragmen hala tum isverenleri ayni kefeye koymuyorum
Senin çocuğunun bakımı, bakiciyla arandaki diyalog beni ilgilendirmez.. sen çocuğunun bakıcısını ruhsuz duygusuz kaprisi tavrı olmayan birimi sanıyorsun.. paranla herşeyi yaptiramamissin işte..paramla milletin kaprisini cekiyorum diyorsun da sen apaçık kadını asagiliyorsun bu ne hadsizlik.. madem kadını begenmedin, niye peşindesin hala..kadının huyu bu belki de.. evet niye ille yine baksın diyorsun bunu açıkla, başkada bisey yazmaya zahmet etmeyeceğim zaten..1 Emir kipiyle değil bakıcıyla kimseyle konuşmam
2. Çocuğuma bakıyor diye patron edasıyla davranmam
3. Çocuğumun gün içinde ne yaptığını sorarım bilmek isterim tabiki
4 . İlk anlaşırken yemeğini taze yemesi gerektiğini ve onun yapmasını istediğimi söyledim kabul etti.
5. Konuyu açma amacım bu durumu yaşayan deneyimli annelerde fikir almak.
6. İkide bir konu dışı yazıp ortalığı karıştırma çabanızı çözemedim.
Keza bütün işverenlerde aynı değil. Bunu bana değil eski işvereninize söyleseniz daha verimli olurdu. Ben şartları baştan konuşuru ödemeyi ona göre yaparım. Çalışanın hakkını yiyip o haram parayıda kendi çocuğuma yedirmem. Kusura bakmayın bu söyledikleriniz benim için bir şey ifade etmiyor.
Not tutmak iyi bir yöntemmiş. TeşekürlerRutin sorularım her gün
Ne kadar yedi,yoğurdunu yedi mi,meyve yedi mi,ne kadar uyudu,kaçta yattı,bahçeye çıktınız mı ne kadar,keyfi nasıldı,kaka yaptı mu,dişini fırçalattı mu?2 yalına kadar da defterimiz vardı bakıcımız uyku ve yemek saatlerini yazardı.Bunları karşındakine sıkıntı olsun diye değil çocuğumun düzenine hakim olmak için sordum.Benzer soruları her akşam eşimin de bana sorduğunu farkettim.Bu düzende yaptığımız değişikliklerde bakıcımızın fikrini aldım hep.Ama şöyle bir durum var,düzeni anne kurar,bakıcı bakar.Biz Türkler hemen işi duygusala bağlıyoruz,içinde duygu olan bir iş kabul ama her iş gibi profesyonel sınırlarda yapılmalı.
Seni ilgilendirmese buraya neden yazıyorsun. Neyin saldırganlığı bu? Bu hırs ne ? Lütfen konuma yazmayınSenin çocuğunun bakımı, bakiciyla arandaki diyalog beni ilgilendirmez.. sen çocuğunun bakıcısını ruhsuz duygusuz kaprisi tavrı olmayan birimi sanıyorsun.. paranla herşeyi yaptiramamissin işte..paramla milletin kaprisini cekiyorum diyorsun da sen apaçık kadını asagiliyorsun bu ne hadsizlik.. madem kadını begenmedin, niye peşindesin hala..kadının huyu bu belki de.. evet niye ille yine baksın diyorsun bunu açıkla, başkada bisey yazmaya zahmet etmeyeceğim zaten..
Baska kimse kalmadı mi yaKızlar geçen yıl oğluma bakan bakıcımız iyiydi hoştu ama kaprislerinden bunalmıştım.
Mesela çocuk 3 saat uyuduysa çok uyumuş gece uyumuyo uyanınca yeniden uyutma desem hemen alınır kapris yapardı.
Bu yıl tekrar bakması için görüştüğümde yine bin türlü naz niyaz. Sanki hayrına bakacak.
O kadar bunaldım ki. Bu nazlardan , kaprislerden. Paramızla bide milletin kaprisini çekiyoruz.
Kesinlikle onlarda konu açsa kesin benden şikayet ederlerdi. Sonuçta bu konularda anlaşmak insanın kendi annesiyle bile zor. Çoğul eli kullandım çünkü 3 yılda toplam 6 bakıcı değiştirdim ve sadece biriyle 1,5 sene geçirebildim. O bakıcıların birinde güvenlik bizim daireye bir erkek geldiğini söylediğinden yani erkek arkadaşını çağırdığından çıkardım. Biri hamileymil evli bi adamdan bana söylememişti bir gün beni aradı ben çıktım dedi kaçtı yani evden gittim korkudan ağlayan çocuğumu sakinleştirdim yalnız bırakıp çıkmış. Biri yurt dışı ile telefonla konuşuyormuş aylarca yüzlerce lira fatura ödedim dökümünden anladım. Daha neler neler. Evimden kaybolanlar kırılıp dökülenler bozulanlar... Yani insan kötü niyetliyse sömürü iki taraflıda oluyor. Ben vicdanlı birine rast gelemedim malesef.Maksadim sizi kınamak degil ama cogul eki kullandiginiz icin ben yorumunuzu genel olarak algilayip ona gore cevap verme ihtiyaci hissettim
Soyle soyleyeyim belki sizin bakicinizinda burda isverwnlerle ilgili konu acilsa sizinle ilgili muzdarip olup yakindigi bir con mesele olacaktir
Bana gelincede ben cocuk sayilabilecsk yaslarda o isi yaptim belkide o yuzden fazla hor gorulup kullanilip ezildim o yuzden o gun karsilarina dikilip birsey soyleyemedim
Evet bende sizinle aynı görüşteyim. Hiç bir talep etmedim. Bir iki kere bulaşık makinasını boşaltı kaç kere teşekkür ettim. Kırılan dökülenin lafı bile olmaz Canın soğolsun dedim. Herzaman iyi ki karşıma sen çıktın içim çok rahat dedim. Kırmamak için elimden geleni yaptım. Hastalandı, çocukları hastalandı hiç ikiletmedim izin aldım işe gitmedim. Ama sürekli buna mı kırılacak buna mı alınacak diye düşünmekten yoruldum.Öncelikle söyleyeyim bu iş para için yapilacak bir iş değil. En iyi bakıcı ücreti asgari ücrettir muhtemelen..
Ben bir süre bakıcılik yaptım. Ablam uzun süredir yapıyor.
Ve mükemmel bakıcı yok diyenlere şunu diyebilirim hiç abartım yok. Ablam gibi bakıcı bulsam evimin en kral üyesi gibi davranırdim ona. Sağlıklı beslenmeye inanılmaz önem verir. Televizyon izlemesi zararlı der dikkat eder. Yemek pişirir çocuk uyurken ay uzanayim demez temizlik is girişir tüm temizlik de kendine aitti zaten. Tüm bunları sabah 8 akşam 7 1000 tl arti sigortaya yaptı. .
Üstüne evde toz alırken biblo kırıldı diye kalbi kırıldi. Katlaninca kat izi olan ütülenmis kıyafetlerin ütüsü tekrar yapılsın istendi.
Benim ablam daha güzel is tekliflerini o çocuk kendi çocuğum gibi oldu bana çok alıştı yari yolda bırakamam diye reddetmis bir insan. Kocası yok tek başına çocuk büyütüyor bu durumda bile elin çocuğunu düşünüyor.
Bir kaza ya olur saniyelik çocuk düştü kaç saat ağladığını bilirim niye düştü diye...
Sorumluluğu çok büyük bir iş. Gerçekten dört dörtlük değil dört üçlük bakıcı bulan ellerini öpsün derim.
Siz ne kadar dört dörtlük isverensiniz insan önce kendini sorgulamalı..
Evet bende sizinle aynı görüşteyim. Hiç bir talep etmedim. Bir iki kere bulaşık makinasını boşaltı kaç kere teşekkür ettim. Kırılan dökülenin lafı bile olmaz Canın soğolsun dedim. Herzaman iyi ki karşıma sen çıktın içim çok rahat dedim. Kırmamak için elimden geleni yaptım. Hastalandı, çocukları hastalandı hiç ikiletmedim izin aldım işe gitmedim. Ama sürekli buna mı kırılacak buna mı alınacak diye düşünmekten yoruldum.
Evet ilk başta değiştirmek istemedim çocuk alıştı iyi bakıyor diye ama son görüşmemizde resmen yalvarmam için uğraştı. Ben bu denli özverili davrandıkça kendini naza çekmesi beni bunalttı.
Aynen bende böyle düşündüm ama sanırım artık devam etmiycem kreşe vereceğim. Hayırlısı olsun.Ortalık sapık, manyak insan dolu. Yerinizde olsam tek derdi nazlı oluşu olsun idare ederim diye düşünürdüm..
Yanınızda bakacak anne yok madem el mahkum kreş yaşına kadar bakıcıya. Bu durumda benim canıma yeter ki iyi baksın ben de ona canım gibi davranırım gönlünu hoş tutmak için elimden geleni yaparım diye düşünürüm..
Kesinlikle onlarda konu açsa kesin benden şikayet ederlerdi. Sonuçta bu konularda anlaşmak insanın kendi annesiyle bile zor. Çoğul eli kullandım çünkü 3 yılda toplam 6 bakıcı değiştirdim ve sadece biriyle 1,5 sene geçirebildim. O bakıcıların birinde güvenlik bizim daireye bir erkek geldiğini söylediğinden yani erkek arkadaşını çağırdığından çıkardım. Biri hamileymil evli bi adamdan bana söylememişti bir gün beni aradı ben çıktım dedi kaçtı yani evden gittim korkudan ağlayan çocuğumu sakinleştirdim yalnız bırakıp çıkmış. Biri yurt dışı ile telefonla konuşuyormuş aylarca yüzlerce lira fatura ödedim dökümünden anladım. Daha neler neler. Evimden kaybolanlar kırılıp dökülenler bozulanlar... Yani insan kötü niyetliyse sömürü iki taraflıda oluyor. Ben vicdanlı birine rast gelemedim malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?