Bakıcı kaprisi

Tuuhhh yaziklar olsun ona beee o nasil insanmis yaa 2 cift laf etmedinmi ona

Keza bütün işverenlerde aynı değil. Bunu bana değil eski işvereninize söyleseniz daha verimli olurdu. Ben şartları baştan konuşuru ödemeyi ona göre yaparım. Çalışanın hakkını yiyip o haram parayıda kendi çocuğuma yedirmem. Kusura bakmayın bu söyledikleriniz benim için bir şey ifade etmiyor.

Rutin sorularım her gün
Ne kadar yedi,yoğurdunu yedi mi,meyve yedi mi,ne kadar uyudu,kaçta yattı,bahçeye çıktınız mı ne kadar,keyfi nasıldı,kaka yaptı mu,dişini fırçalattı mu?2 yalına kadar da defterimiz vardı bakıcımız uyku ve yemek saatlerini yazardı.Bunları karşındakine sıkıntı olsun diye değil çocuğumun düzenine hakim olmak için sordum.Benzer soruları her akşam eşimin de bana sorduğunu farkettim.Bu düzende yaptığımız değişikliklerde bakıcımızın fikrini aldım hep.Ama şöyle bir durum var,düzeni anne kurar,bakıcı bakar.Biz Türkler hemen işi duygusala bağlıyoruz,içinde duygu olan bir iş kabul ama her iş gibi profesyonel sınırlarda yapılmalı.

Senin çocuğunun bakımı, bakiciyla arandaki diyalog beni ilgilendirmez.. sen çocuğunun bakıcısını ruhsuz duygusuz kaprisi tavrı olmayan birimi sanıyorsun.. paranla herşeyi yaptiramamissin işte..paramla milletin kaprisini cekiyorum diyorsun da sen apaçık kadını asagiliyorsun bu ne hadsizlik.. madem kadını begenmedin, niye peşindesin hala..kadının huyu bu belki de.. evet niye ille yine baksın diyorsun bunu açıkla, başkada bisey yazmaya zahmet etmeyeceğim zaten..

Maksadim sizi kınamak degil ama cogul eki kullandiginiz icin ben yorumunuzu genel olarak algilayip ona gore cevap verme ihtiyaci hissettim

Soyle soyleyeyim belki sizin bakicinizinda burda isverwnlerle ilgili konu acilsa sizinle ilgili muzdarip olup yakindigi bir con mesele olacaktir

Bana gelincede ben cocuk sayilabilecsk yaslarda o isi yaptim belkide o yuzden fazla hor gorulup kullanilip ezildim o yuzden o gun karsilarina dikilip birsey soyleyemedim

Not tutmak iyi bir yöntemmiş. Teşekürler

Seni ilgilendirmese buraya neden yazıyorsun. Neyin saldırganlığı bu? Bu hırs ne ? Lütfen konuma yazmayın

Baska kimse kalmadı mi ya

Öncelikle söyleyeyim bu iş para için yapilacak bir iş değil. En iyi bakıcı ücreti asgari ücrettir muhtemelen..

Ben bir süre bakıcılik yaptım. Ablam uzun süredir yapıyor.

Ve mükemmel bakıcı yok diyenlere şunu diyebilirim hiç abartım yok. Ablam gibi bakıcı bulsam evimin en kral üyesi gibi davranırdim ona. Sağlıklı beslenmeye inanılmaz önem verir. Televizyon izlemesi zararlı der dikkat eder. Yemek pişirir çocuk uyurken ay uzanayim demez temizlik is girişir tüm temizlik de kendine aitti zaten. Tüm bunları sabah 8 akşam 7 1000 tl arti sigortaya yaptı. .

Üstüne evde toz alırken biblo kırıldı diye kalbi kırıldi. Katlaninca kat izi olan ütülenmis kıyafetlerin ütüsü tekrar yapılsın istendi.

Benim ablam daha güzel is tekliflerini o çocuk kendi çocuğum gibi oldu bana çok alıştı yari yolda bırakamam diye reddetmis bir insan. Kocası yok tek başına çocuk büyütüyor bu durumda bile elin çocuğunu düşünüyor.

Bir kaza ya olur saniyelik çocuk düştü kaç saat ağladığını bilirim niye düştü diye...

Sorumluluğu çok büyük bir iş. Gerçekten dört dörtlük değil dört üçlük bakıcı bulan ellerini öpsün derim.

Siz ne kadar dört dörtlük isverensiniz insan önce kendini sorgulamalı..

Kesinlikle onlarda konu açsa kesin benden şikayet ederlerdi. Sonuçta bu konularda anlaşmak insanın kendi annesiyle bile zor. Çoğul eli kullandım çünkü 3 yılda toplam 6 bakıcı değiştirdim ve sadece biriyle 1,5 sene geçirebildim. O bakıcıların birinde güvenlik bizim daireye bir erkek geldiğini söylediğinden yani erkek arkadaşını çağırdığından çıkardım. Biri hamileymil evli bi adamdan bana söylememişti bir gün beni aradı ben çıktım dedi kaçtı yani evden gittim korkudan ağlayan çocuğumu sakinleştirdim yalnız bırakıp çıkmış. Biri yurt dışı ile telefonla konuşuyormuş aylarca yüzlerce lira fatura ödedim dökümünden anladım. Daha neler neler. Evimden kaybolanlar kırılıp dökülenler bozulanlar... Yani insan kötü niyetliyse sömürü iki taraflıda oluyor. Ben vicdanlı birine rast gelemedim malesef.

Sonuçta her işin kuralları var bu da bir iş ve kuralları işveren olarak siz koyacaksiniz en başta.. oglunuzla ilgili nasıl bir bakım istiyorsanız onu yapmak zorunda.. kabul ederek başlayacak.. ne siz ne o uzulmeyecek..

Evet bende sizinle aynı görüşteyim. Hiç bir talep etmedim. Bir iki kere bulaşık makinasını boşaltı kaç kere teşekkür ettim. Kırılan dökülenin lafı bile olmaz Canın soğolsun dedim. Herzaman iyi ki karşıma sen çıktın içim çok rahat dedim. Kırmamak için elimden geleni yaptım. Hastalandı, çocukları hastalandı hiç ikiletmedim izin aldım işe gitmedim. Ama sürekli buna mı kırılacak buna mı alınacak diye düşünmekten yoruldum.
Evet ilk başta değiştirmek istemedim çocuk alıştı iyi bakıyor diye ama son görüşmemizde resmen yalvarmam için uğraştı. Ben bu denli özverili davrandıkça kendini naza çekmesi beni bunalttı.

Ortalık sapık, manyak insan dolu. Yerinizde olsam tek derdi nazlı oluşu olsun idare ederim diye düşünürdüm..

Yanınızda bakacak anne yok madem el mahkum kreş yaşına kadar bakıcıya. Bu durumda benim canıma yeter ki iyi baksın ben de ona canım gibi davranırım gönlünu hoş tutmak için elimden geleni yaparım diye düşünürüm..

Aynen bende böyle düşündüm ama sanırım artık devam etmiycem kreşe vereceğim. Hayırlısı olsun.

Bebeğiniz kaç yaşında bilmiyorum ama bencede kreşe vermelisiniz.
Sonuçta bakıcıniz sizin içinizi rahatlatabilir. Çok zor birsey değil whatsapp'tan yemeğini yerken bir fotoğraf gönderebilir.
Sizin içinizi rahatlatacak şeyler söylebilir

Niçin konu sahibine bu kadar saldırılmış anlayamadım. Tabii ki soracak ne yedi ne kadar uyudu diye.
Kuzenim bana emanet ediyor bir süredir çocuğunu gelip yedi mi ne kadar yedi ne yedi uyudu mu tuvaletini yaptı mı sorar sürekli. Bu demek değil ki aç mı bıraktın cocugu, hiç aklıma bile gelmedi böyle dusunnek tabii ki soracak yani.
Yemediyse o gun o biraz yesin diye uğraşacak uyumadiysa ona gore uyku saatini ayarlayacak.
Bakıcının işi bu yani. Nasıl iş yerinde patron soru sorunca surat asma hakkımız yoksa o kadının da buna hakkı yok.
Ha sevmiyorsa işini bırakır yapacak bir şey yok. Binlerce bakıcı binlerce çocuk baktırmak isteyen var.

Kotu seyler yasamis biri olarak aiyorum ama dediginiz gibi vicdanli birine rast gelmemissinizdir

Bende soyle soyleyeyim babam ordan ayrilmam icin siddet dahi uyguladi ben sirf soz verdigin insani yari yolda birakmamak adina cikmadim

En yakin arkadasim bana guvendugi icin isin badinda durmam karsiliginda sermayrsini karsilayip is ortakligi teklif etti badka bi arkadasimin komsusu sen cocuklarina bak ne kadar istersen raziyim dedi

Ama bwn bunlarin hicbirinden yaninda calistigim ablaya soz etmedim bile sirf akli kalmasin isten ayrilacagimi dusunup tedirgin olmadin diye ordan ayrilmayisimin nedenide onceleri bana ihtiyaci oldugunu bildigimden birakmak istememistim sonradanda sirf babam zorla isten cikarmasin diye saga sola bilerek borc yapmistim

Ama yaninda calistigim ablada onceleri cok iyiyken ilk baslarda cocuk uyurken yemegin hazirliklarini (sogan dograma ,ispanak yikama,fasulye ıslatma gibi) yapmami istemekle basladi

Zaten ben sirf cocuguna zaman ayirabilsin diye evi toplama evi supurme gibi seyleri soylemese dahi yapardim ama zamanla cocuk uyuduktan sonra evi temizlememi vs istemeye basladi

Inanin cocuk uyudugu zaman tum evi halilarin altina kadar silip supurdugumu bilirim

Hatta cocuk kucagimda is yaptigimi bilirim (ama bi annenin cocuguna gercekten iyi bakilmasini istiyorsa kesinlikle ev isi beklemeyecegini dusunuyorum cunku o yorgublukla cocuguma iyi bakilacagini dusunmem)

Hah sonrasinda oglen arasi eve gelen ablasina kardeşine yemek hazirlamaya basladim
Inanin calistigim iki yil boyunca yapmadigim hicbir isi bilmiyorum ki tek kurus extra odendiginide hatirlamam

En sonunda ucretsiz izin aldigi bi donemde (7 de gelip 4 te5 te cikiyorum) evde oldugu bir donemde hava kararirken ciktigim icin abla babam bu gunlerde sorun cikariyir musaaden olursa bu gunlerde biraz erken cikabilirmiyim dedigim icin (ki erken cikmada dedigim saatimde cikmak oluyor) bi kac gun sonrasi bana izin bittikten sonra tayin dusunduklerini soyleyip isten cikardilar (sadece bahane oldugunu biliyorum ki o kiside benim isten cikmamak icin saga sola borc yaptigimi biliyordu buna ragmen önceden haber verme ihtiyaci dahi hissetmedi kendimi ona gore hazirlayayim diye)

Cikacagim hafta evin banyosuna kadar temizletti ayrilacagim gun evine cagiracagi misafirlerin yemegin cogu hazirliklarini dahi yaptirdi bi dolu sey

Ki bu insan benim calistigim surece tek bir gun dahi eve temizlikci cagirmazken benden sonra duzenli olarak temizlikci cagirdi ama bana verdigi maasta gercekten komik bi rakkamdi diyebilirim

Burada konu sahibine hak vermeyenler kendileri anne degiller sanirim, yoksa anlarlardi ne demek istedigini. Anne olup cocugu gun icinde ne yapti hic sormayan varmi merak ettim dogrusu.

Ben de calisiyorum ve kizima annem bakti, hala da bakiyor. Bende hic guvenemiyorum kimseye, bakiciyi eve alanlar iyi cesaret ediyor, ben yapamiyorum.

Bakicinin da, baktiraninda iyisi kotusu var maalesef. Ama cocuk hakkinda bilgi vermek olmazsa olmaz. Anne de ona göre devam etsin bakimina. Daha once soylemis bir arkadas, yapilan hersey not edilirse bu problem kalkar ortadan. Ev isi meseleside onceden belirtilip yazili olarak kaydedilirse kimse sonradan kaytaramaz.

Bu işleri meslek olarak gördüğümüz gün sorunlar kısmen çözülecektir.
Duygusala bağlamak çok anlamsız.
Konu sahibi bir bedel ödüyor, karşılığını da almalı.

Başkasının çocuğuna bakmak zor gelen kişiler de, sırf para için bu işi seçmeyecek ,yapamam deyip kendine uygun olanı seçecek.
Hamallıkta bir meslek, tuvalet temizliği ev temizliği de, çocuk bakıcılığı da.

Konu sahibi de sadece evladına bakılmasını istiyor, artı bir talebi yok ona göre ücret ödüyor.

Aksini savunalar, çalışma hayatları boyunca iş tanımları haricinde başka bir iş yapmadı mı merak ediyorum.

Açıkçası konu sahibi ne sormuşsa sorarım ben de. Benim Kv ve görümceler bakıyordu kelime kelime ne yedi ne kadar uyudu kakasını yaptı mı genel durumu nasıldı söylerlerdi ben de duymak isterdim sorardım.
Elbette bakıcıyla görümcemle olduğu gibi uzun uzadıya sohbet etmem ama ne yediğini ne kadar uyuduğunu sorarım, bir rutini varsa her zamanki gibi desin geçsin ama farklı Bi durumu açıklasın isterim.
Konu sahibinin bilgi almak istediği konuları gayet haklı buldum. Ayrıca bu bilgiler ayaküstü ceket ayakkabı vs giyilirken bile verilebilir. Bakıcının birkaç dakikadan daha uzun Zamanını almaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…