Bakıcı mı babaanne mi

Kesinlikle bakici!
Bizim babamiz da kimse annane babaneden iyi bakamaz annem baksin diye tutturdu. Ya olmaz annenle yapamayiz edemeyiz sinir hastasi olurum dedikce yok bakiciya emanet edemem falan fistik dedi.
Sonuc..son konularimdan birini oku.

Kesinlikle bakici!
Bizim babamiz da kimse annane babaneden iyi bakamaz annem baksin diye tutturdu. Ya olmaz annenle yapamayiz edemeyiz sinir hastasi olurum dedikce yok bakiciya emanet edemem falan fistik dedi.
Sonuc..son konularimdan birini oku.

Ayy okudum çok sinirlerim bozuldu. Evli misiniz hala?

Anneanne yok, bakıcıdan eşim korkuyor, benim işten çıkmam söz konusu değil, babaanne hakkında endişelerim var. Kendini geliştirebilmiş bir kadın değil maalesef. Ve bence o da bakmak istemiyor ama bunu eşime söyleyemiyor annem bakmak istemedi diyecek diye.. şeker hastası ve biraz zor bir kayınpederim var. Lohusalıkta on gün kadar bizde kaldı, aklı da evinde kaldı. Aynı anda çocuk, kendi evi ve kayınpederime bakamaz. Ayrıca bana da çocuk uyudukça evin işini ufak ufak yapacak biri lazım. Çocuğun düzeni bozulmasın bizim evde baksın istiyorum ama evde aileden biri her şeye burnunu soksun da istemiyorum. Bir erkeğe bunu nasıl anlatırsınız annesini kötülediğimi sanıyor hemen.

Madem bakmak istemediğini hissediyordun, babaanneyi çek kenara. Uygun bir dille sor isteyip istemediğini. Emin olamazsan yanına yardımcı teklif et, tepkisine bak. Kadını alıştırıp bir süre sonra gider.

Ben olsam babaannesine verirdim kesinlikle. Çünkü benim icin güvenliği ve alacağı sevgi geriye kalan her seyden cok daha onemli olurdu. Bir de bakacagi zaten 3 yasina kadar, daha sonra krese filan gidiyorlar. Hani o arada almadigi egitim çocuğunuzdan hicbir sey eksiltmez ama almadigi sevgi cok sey eksiltebilir. Hepimiz öyle büyüdük, suanin babaanneleri-anneanneleri zamanin anneleriydi
Ha tabii ki sagliksiz beslenme olacaksa ya da iste güvenliğine dikkat etmeyecegine eminseniz bakici araştırın.

Çok saçma. O zaman annesine sen bu çocuğa bakamadın hata yaptın bizde bakıcı tuttuk mu diyecekmiş.

Maalesef beyin gelisiminin %90i ilk 3 yil icerisinde oluyor. Beslenmenin de ogrenmenin de en onemli oldugu yillar. Annenin buyutmesi cok onemli aslinda. Ama bazen imkan olmuyor iste.

C şıkkı hiçbiri :)) Tabii böyle bir şeyin mümkün olmadığını biliyorum, her ikisini de dememiş biri olarak iki ucu b..lu değnek diyorum. İlk çocuğuma 3 yıl babaanne baktı bir çok sıkıntı yaşadık çünkü ben bilirim siz karışmayın o benim torunum diye diye şımarttı çocuğu. İkinci çocuğuma bakıcı baktı onunla da ayrı sorunlar yaşadık her iki durumda da sıkıntılar yaşanıyor yani kısacası.

bnim için tv ve sekerli cay cok zararlı oyuzden bukonulardan vazgecebilecekse daha dogrusu kafa dikine gitmeyeckse . babanne cokdaha iyi sefkat sevgi acısından

sadece babanne baktığı zamanlarda bazı sıkıntılar yaşadım, bakıcı eşliğinde babanne bakıyo şuan, ben böyle çözüm buldum..hem babanne yorulmuyor, hemde gözüm arkada kalmıyor çünkü onu cok seven babannesi var yanında...

Maalesef beyin gelisiminin %90i ilk 3 yil icerisinde oluyor. Beslenmenin de ogrenmenin de en onemli oldugu yillar. Annenin buyutmesi cok onemli aslinda. Ama bazen imkan olmuyor iste.

Burda beyin gelisimi diye kastedilen sey somut olarak gelismesi. Yani beyin hücrelerinin gelisimi düzenlenmesi vs. Nörolojik gelisimin en hizli oldugu zamanlardan bahsediyoruz. Bu da kafasini tutmasi, yurumesi, eliyle bir sey tutmasi gibi kaba durumlar. Daha ince ve soyut donemler iste asıl olarak 4 yasindan sonra baslar. Tam da bu yüzden eğitim de 4 yasindan sonra baslar iste. Ilk 3 sene en onemli sey beslenmesi ve duygusal doygunlugudur. Bunlar meslegimden dolayi verebileceğim bilgiler. Babaanne tercihim ise kendi sosyal yapima gore verebilecegim bilgi. Bunun sebebi de sevgiyi aileden birinin ancak verebilmesi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…