Benim yatili bakicim var , cok profesyonel cok memnunumEvet var. Hatta ben yatılı bakıcı tercih ediyorum.
Canım bakıcılarla ilgili öyle anılar duydum ki bizzat yaşayan arkadaşlarımdan söylenti değil yani; şekerli çayı mumla ararsın... babaanne iyidir anneanne iyidir onlar için torunları candır bakıcı için sıradan bir çocuk ... çok az bakıcı baktığı çocuğu seviyor . Çok seveni de gördüm ama nadir... babaanneye bırakın canım kesinlikle; ama bazı konularda kırmadan uyarın şunları yedir bınları verme gibi... sevgilerherkese selam,
Konudan da anlaşılacağı gibi çocuğa bakıcı mı babaanne mi bakmalı sizce? Bence bakıcı eşime göre babaanne ama kuzenimin bakıcısı ile ilgili kötü tecrübeleri var o nedenle ısrar da edemiyorum yarın bi gün ciddi bişey olur diye. Ama babaanneye de bırakmak içime sinmeyecek, bir şeyden anladığı yok. Alt komşusunun çocuğuna kendine göre çok güzel bakmış, yemeklerden sonra tv karşısına koyup biberonuna da şekerli çay doldurarak. Ara ara bakıyor şu an, eşim herhangi bir şey için uyardığında sen bu yaşa nasıl geldin diyor. Ama torununu da çok seviyor bir bakıcıdan daha mı iyi şefkat gösterir? Fedakar biri aslında. Ay bilemiyorum kafam karışık, tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
3 yasina kadar beyninin gelisebilmesi icin beslenme cok onemli demek istedim kisaca. Cocuklarin emekledigi, yurudugu, konustugu, her seyi anladigi, tuvaley egitimi aldigi bu donemde, anneyi dinlemeyen bir babanne cok tehlikeli bence. Yurumek isteyen cocuga kolu cikar, tv izletnediginiz cocuga izlesin canim biz hep izlettik, cikolata yemesin dediginizde cikolatasiz cocuk mu buyur, uyku duzrni var dediginizde aman canim uykusu geoince uyur diyen bir aile bireyindense daha profosyonel, butun gelisimini desteklicek bir bakici tercih edilmeli bence. 18. Ayfan itibaren alinabilecek kotu bir tuvalet egitimi bir bireyin butun omrunde negatif olarak karsisina cikabiliyor maalesef. Egitimden kastimda otur bakalim a bc degil tabiki. Faydali olacak uyaranlarla ince ve kaba motor becerilerini gelistirebilmek, bombos bekleyen zihnini faydali seylerle doldurmaya baslayabilmek. Bunun icin 4 yasa kadar beklenmemeli. Bende hem anne olarak hemdr meslegim acisindan soyluyorum :)Burda beyin gelisimi diye kastedilen sey somut olarak gelismesi. Yani beyin hücrelerinin gelisimi düzenlenmesi vs. Nörolojik gelisimin en hizli oldugu zamanlardan bahsediyoruz. Bu da kafasini tutmasi, yurumesi, eliyle bir sey tutmasi gibi kaba durumlar. Daha ince ve soyut donemler iste asıl olarak 4 yasindan sonra baslar. Tam da bu yüzden eğitim de 4 yasindan sonra baslar iste. Ilk 3 sene en onemli sey beslenmesi ve duygusal doygunlugudur. Bunlar meslegimden dolayi verebileceğim bilgiler. Babaanne tercihim ise kendi sosyal yapima gore verebilecegim bilgi. Bunun sebebi de sevgiyi aileden birinin ancak verebilmesi olur.
3 yasina kadar beyninin gelisebilmesi icin beslenme cok onemli demek istedim kisaca. Cocuklarin emekledigi, yurudugu, konustugu, her seyi anladigi, tuvaley egitimi aldigi bu donemde, anneyi dinlemeyen bir babanne cok tehlikeli bence. Yurumek isteyen cocuga kolu cikar, tv izletnediginiz cocuga izlesin canim biz hep izlettik, cikolata yemesin dediginizde cikolatasiz cocuk mu buyur, uyku duzrni var dediginizde aman canim uykusu geoince uyur diyen bir aile bireyindense daha profosyonel, butun gelisimini desteklicek bir bakici tercih edilmeli bence. 18. Ayfan itibaren alinabilecek kotu bir tuvalet egitimi bir bireyin butun omrunde negatif olarak karsisina cikabiliyor maalesef. Egitimden kastimda otur bakalim a bc degil tabiki. Faydali olacak uyaranlarla ince ve kaba motor becerilerini gelistirebilmek, bombos bekleyen zihnini faydali seylerle doldurmaya baslayabilmek. Bunun icin 4 yasa kadar beklenmemeli. Bende hem anne olarak hemdr meslegim acisindan soyluyorum :)
vallahi ben o sekerli cayi biberona koyup tv acmasindan sonra oyle bir babanne gibi hissettim :) bende bakiciya yada oyle bir babanneye vermektense calismazdim. Ama sanirim oyke bir ihtimal yok. Maalesef bakicilarada guvenmek cok zor. Her odaya ucer beser kamera falan koyarak ancak olabilir. Mumkunse hatta babanne bakicinin yanina gelsin. Oh mis.Zaten beslenme ve güvenlik sorunu olmayacaksa demistim. Ben cevremde anlattiginiz gibi bir babaanne-anneanne görmediğim icin bu denli olabilecegine cok ihtimal vermiyorum acikcasi. Boyle uc durumlar varsa zaten bunu tartışmıyorum. Benim cocugum yok ama taa Izmir'den Ankara'ya bir çocuğum olursa yabanciya birakamam diye tasindim
Evet evliyim. Fakat kayinvalideyi bosadik.
vallahi ben o sekerli cayi biberona koyup tv acmasindan sonra oyle bir babanne gibi hissettim :) bende bakiciya yada oyle bir babanneye vermektense calismazdim. Ama sanirim oyke bir ihtimal yok. Maalesef bakicilarada guvenmek cok zor. Her odaya ucer beser kamera falan koyarak ancak olabilir. Mumkunse hatta babanne bakicinin yanina gelsin. Oh mis.
Siz kaynana sizi döverken seyreden kocayı boşanmadıysanız ne diyelim...Evet evliyim. Fakat kayinvalideyi bosadik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?