Bakıcı mı babaanne mi

Bebeğiniz ne kadarlık?
Babanne bakarsa nerede bakacak? Yatılı kalacak mı?

Benim oğluma 9 aylıktan 2 yaşa kadar babanne baktı, çocuk açısından çok iyiydi, kv hem sevgiyle baktı hem de zararlı şeylerden mümkün olduğunca uzak tuttu. Ama bu sürede bizim aramız bozuldu, yatıkı olmasaydı bu sorunu yaşamazdık diye tahmin ediyorum.

tv izletmek kendi bildiğini okumak olmasa kesinlikle babaanne derdim
ama bu durumda güvenilir bakıcı
bu arada babaanne evinde mi bakacak sizde mi buda önemli
bakıcı evinizde bakar mesela

Kv nin bakma anlayışından dolayı bakıcı diyorum ki zaten herkesin bir işi var. Belli bir yaşı almış kadını uyaramazsın edemezsin. Kendi bildiğini okur hem.. İşini bilen temiz, güvenilir bir bakıcı bulup, evin belli noktalarında bakıcının bilgi dahilinde sesli video kaydı yapan, anlık kontrol edebileceğiniz kameralar da bulundurun.

Canım bakıcılarla ilgili öyle anılar duydum ki bizzat yaşayan arkadaşlarımdan söylenti değil yani; şekerli çayı mumla ararsın... babaanne iyidir anneanne iyidir onlar için torunları candır bakıcı için sıradan bir çocuk ... çok az bakıcı baktığı çocuğu seviyor . Çok seveni de gördüm ama nadir... babaanneye bırakın canım kesinlikle; ama bazı konularda kırmadan uyarın şunları yedir bınları verme gibi... sevgiler

3 yasina kadar beyninin gelisebilmesi icin beslenme cok onemli demek istedim kisaca. Cocuklarin emekledigi, yurudugu, konustugu, her seyi anladigi, tuvaley egitimi aldigi bu donemde, anneyi dinlemeyen bir babanne cok tehlikeli bence. Yurumek isteyen cocuga kolu cikar, tv izletnediginiz cocuga izlesin canim biz hep izlettik, cikolata yemesin dediginizde cikolatasiz cocuk mu buyur, uyku duzrni var dediginizde aman canim uykusu geoince uyur diyen bir aile bireyindense daha profosyonel, butun gelisimini desteklicek bir bakici tercih edilmeli bence. 18. Ayfan itibaren alinabilecek kotu bir tuvalet egitimi bir bireyin butun omrunde negatif olarak karsisina cikabiliyor maalesef. Egitimden kastimda otur bakalim a bc degil tabiki. Faydali olacak uyaranlarla ince ve kaba motor becerilerini gelistirebilmek, bombos bekleyen zihnini faydali seylerle doldurmaya baslayabilmek. Bunun icin 4 yasa kadar beklenmemeli. Bende hem anne olarak hemdr meslegim acisindan soyluyorum :)

Zaten beslenme ve güvenlik sorunu olmayacaksa demistim. Ben cevremde anlattiginiz gibi bir babaanne-anneanne görmediğim icin bu denli olabilecegine cok ihtimal vermiyorum acikcasi. Boyle uc durumlar varsa zaten bunu tartışmıyorum. Benim cocugum yok ama taa Izmir'den Ankara'ya bir çocuğum olursa yabanciya birakamam diye tasindim

Bir de çoğu kadin, annesine bile birakirken günlük ne yiyecekse-icecekse onlari da birakiyor. Siz bir de bir program yapabilirsiniz, su saatte sunu yesin bu saatte bunu icsin gibi. Belki babaanneyle uyumu daha rahat saglarsiniz beslenme konusunda.

vallahi ben o sekerli cayi biberona koyup tv acmasindan sonra oyle bir babanne gibi hissettim :) bende bakiciya yada oyle bir babanneye vermektense calismazdim. Ama sanirim oyke bir ihtimal yok. Maalesef bakicilarada guvenmek cok zor. Her odaya ucer beser kamera falan koyarak ancak olabilir. Mumkunse hatta babanne bakicinin yanina gelsin. Oh mis.

Şöyle yapmaya karar verdim, karşıma alıp konuşçam anne hem babamın hem çocuğun bakımı sana ağır gelecek mi yanına kadın tutalım ister misin diycem. Babaanne gözetiminde bakıcı daha iyi gibi..

Annemden ayrı şehirde yaşıyorum ve annem bakıcılik yapıyor kaç çocuk bakti herkesle memnun ayrıldı .inşallah çok iyi bakiciya denk gelirsiniz annem torunundan uzakta olduğu için torunu gibi şefkatle ilgilenir hatta temizlik yemek yok anlaşmada ama çocuk uyurken falan hazırlanacak yemek lik bişeyler asilacak katlanacak çamaşır salonu süpürme vs bile yapar .bebegin annesi geç geliyor akşam uğrasmasin ufak tefek diye hep derim anneanne babanne bir yerde simartabilir bizim sozumuzden çıkabilir ama bakıcı anne baba ne isterse o şekilde yetistirir düzeni olur ..allah iyi insanlarla karşılaştırsn inşallah

bu babaneye gore degısır
benım kuzenımın bı kayınvalıdesı var oyle bı kayınvalıdem olsa 20 kere dogururum hıc te gozum arkada kalmaz
eger anlayan egıtımlı kulturlu bırıyls olur yoksa kesınlıkle bakıcı tabıkı

benim son bulduğum çözüm bu şimdi daha rahatım...

bana babaannemler kardeşlerime ise bakıcı baktı
anneme sorsanız bakıcı der
çünkü benim için sürekli onun ikinci annesi benim tarzı muhabbetler oluyor ve annem üzülüyor
ve sürekli onlara karşı minnet borçlu olmanızı istiyorlar

2 yaşından büyükse kreş. Kızımın gittiği kreşte 5 aylıktan beri gelen kız var. Herkes de çok seviyor. Çocuklar sosyalleşiyor. Yemek yemeden, tuvalet eğitimine kadar hepsi daha sağlıklı şekilde veriliyor...

Eğer kayınvalidenizin çocugunuza bakacak kadar zamanı ve ımkanı var ise,bakıcıyı da tutun. Kayınvalıdenız de hep yanında olsun ıcınız rahat eder,gözünüz arkada kalmaz.

Tabi ki babane, eve kamera koyun, izleyin, özlüyorum bakmak istiyorum diyin, olumsuz bir hareketinde, şekerli çay vermek gibi, anne istemiyorum, lütfen verme diye uyarın... diğerleri iş olduğu için yapar, ama babane kan bağı var diye, çok seviyor diye bakar, evladının yavrusu... sevgiyle büyütür.... babane, anane varken, asla bakıcının b'sini düşünmem... şöyle olabilir, anne çok yorulursun, bakıcı baksın senin gözetiminde diyebilirsiniz, ama tek bakıcıya güvenemem....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…