Bakıcı sorunları

Anlattıklarınızın hiçbiri büyük sorun gibi gelmedi.kadın bütün gün sizin evde çocuk bakıyor.kahvaltıyı orada yapsa veya acıkınca atıştırsa ne olacak?bir insan zaten ne kadar yiyebilir ki?telefon olayı yanlışlıkla olmuş bir dahakine dikkatli ol deyip geçin yanı olmuşla ölmüşe çare yok.aynısı tekrarlanırsa haklısınız.çocukla ilgilenmesinde veya ahlakında sıkıntı varsa yol verin ama sırf bir kaza oldu tel kırıldı yok pahalı kahvaltılıklarımı yedi diye kafanızda kurup büyütmeye gerek yok.evde insan çalıştırıp küçük şeylere takılanlar bir süre sonra çalışacak adam bulamıyor.

nefret ediyorum sizin gibi zihniyetlerin.evde malim gitti yemegim gitti diyenlerden..memursunuz birde.
bizde esimle memuruz.
bizimde taksitleriz var borcumuz var.
bende kizima.dogdugundan beri organik sut yumurta peynir pekmez salca eriste tarhana aliyorum.
pahali ama bakicim istedigi gibi yesin.

yemese uzulurum.
allah bana versin.
oglen bakicim evine gitse ben istemem.
hep beraber allah ne verdiyese yiyoruz oglen sonra ise geciyoruz

Kadın dizi takmıyor .Siz çamaşır dürerken o telefonla konuşuyor çocuk tehlikeli birşey oynuyor sizin uyarınıza bişey olmaz diyor .🤦‍♀️🤣
Roller değişmiş .
Lise bir çocuk kendi gitsin sağlık ocağına .
Sıkıntı sizin otorite işveren konumunuzun eksikliği .🤷‍♀️

Geçen yıl 1000 ₺ bu yıl 1150 ₺yaptım dediğiniz hiçbir şeyi konuşmadım .hamileydim geçen yıl 2. Bebeğime fakat 22 Eylül’de kaybettim o doğmadan şöyle anlaşmıştım asgari ücret ve 8-5 şeklinde .şuan ölü doğum taptığım için izinliyim .3 şubatta göreve başlayacağım .kaybettiğim zman 40 gün ailemin yanında kaldım ama maaşını verdim yine de çünkü benden kaynaklanıyor diye .hiçbir ev işimi yaptırmadım süpürge yemek herşeyi kendim yaptım .arada yemek olmayınca sadece oğlum için yemek yaptı makarna pilav gibi.
Bir arkadaşın dediği gibi sanırım kahvaltı etmesine takıldım :KK43:(ama şuan anlıyorum oğlum için en iyisi buysa görmezden gelip takılmayacağım ona ayrı kahvaltılık alacağım.
Pazartesi de gelince de açıkça konuşmakta fayda var (konuşmayı pek beceremiyorum nedense hep ağlıyorum sosyal ilişkim pek te iyi değil ) ama yine de konuşayım ona göre devam edeyim yada etmeyeyim

Sadece kahvaltı olayi değil ki.

Kadın bebeginize doğru düzgün bakıyor mu

Ben bile dışarıdan okuyup bu soruya evet diyemedim valla

Bence kahvaltı olayını kesinlikle söylemeyin çok ama çok ayip.ben şuan ücretsiz izindeyim evime gelen yardimci var ise başlayınca o bakacak.hiç bir şey yemiyor ve çok uzuluyorum. Organik yumurta demişsiniz en pahalisi 1.5 lira ayda 20 gün 30 lira para eder değer mi kalp kırmaya en kıymetlinizi emanet ediyorsunuz. Evet ekonomik kriz var herşey çok pahalı pqra zor kazanılıyor ama çift maasli olarak bu kadar pintilik sizi yıpratir. Hem bizde yemiyoruz organik yumurta demişsiniz niye çalışıyorsunuz o zaman sadece çocuklara organik yedirmek için mi kendinize de esinizde çok iyi bakın. Sadece sağlıklı çocuklar değil sağlıklı anne babalar laxim.herşey para değil

Bana pek elle tutulur bahaneler gibi gelmedi nedenleriniz. Çocuğunuzu bir yabancıya emanet etmek zorundaysanız böyle ufak tefek şeyleri memnuniyetle sineye çekmek zorundasınız. Bu iş hadi olmadı yenisini deneyelim denebilecek bir iş değil. Çocuk alismissa, seviyorsa, çocuğunuza bakarken gözünüz arkada kalmiyorsa geri kalan her şey boş. Bu kadar korkunç bakıcı hikayeleri piyasada dolaşırken kafanızı hiç öyle basit şeylere takip kendinizi kadına karşı doldurmayın. Benim annem bakıyor çocuğuma. Benim bile tam anlamıyla içime sinmeyen elli tane şey oluyor. Ama kendim bakamiyorsam ihtimaller içinde en iyisine razı olmak zorundayım diye düşünüyorum. Alın bı koli de normal yumurta koyun açık açık soyleyin bunlar çocuğun yumurtaları diğerlerini ye diye. Böyle eften püften şeylerle çocuğun düzenini bozmayın. Çocuklar icin o yaşlarda düzen ve güvenli baglanma her şeyden önemli. Alıştığı biri varken çocuğu strese sokmaya gerek yok. Bir sene daha katlaniverin sonra kreşe verirsiniz.

Çok büyük problemler gelmedi bana. Telefon konusuna yapacak bişey yok.
Kahvaltı konusunda artık bizde yeme diyemezsin. Onun yerine çocuğun yiyeceklerini ayir. Eve market yumurtasi al , oğlanın organik yumurtası ayrı olsun bunu sadece oğlum yicek biz de yemiyoruz de. Diğer yyecekleri de ayrı olsun

Herkes kahvaltıya ayıp demiş ama bir organik yumurta 2 lira, organik balın fiyatı 150 civarı (sertifikalı) işte pekmez, peynir vs ayda sadece bebeğin 1000 TL masrafı var ben eminim. Belki anne baba kendisi yemiyor bebeğine alıyor. Ben bakıcı olsam bunu düşünürüm mesela. Bu kadar rahat olmamak lazım bu ülkede memurlar cok rahat gecinmiyor ki keske gecinse de paylassa. Bende hiç kimseden kısmam evime gelene de organik mercimekten corba yaparım ama bebeğin farklı masrafları var Die düşünüyorum. Kendinize ve bakıcı ablaya ayrı kahvaltılık alın ben olsam öle yaparım. Bebeğin yedikleri bu bak bizde normalinden yiyoruz diyebilirsiniz. Tabiki kısmak olmaz normallerinden zaten.

Al bendende o kadar bizimki sabah gelir çocuğa kahvaltı yaptırır bulaşıklar tezgahta çocuğun bir çöpünü oyuncağını alıp kenara koymaz öyle Ne kadar bizde öğleden sonra kendi evinde bakıyor ama zor gerçekten 1 da geç kalsam surat yapar vs vs tanıdık arkadaş deyip idare ediyoruz çocuk icin ne yapalim

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı çok ama çok teşekkür ederim herbiriniz zahmet edip yazdınız.
Kararımı verdim .Burdaki bir arkadaşımla görüştüm kızı yazın kreşe başlamıştı memnun musun diye sordum bana memnun olduğunu fakat ara vereceğini çünkü kızının hep hasta olduğunu ve küçük ikizlerine dahi bulaştırdığını söyledi.
Yine burdaki bir kaç arkadaş oğlum için böyle şeyleri görmezden gelmemi söyledi çocuğumun düzenini bozmamam gerektiğini söyledi .
Pazartesi abla geldiğinde yapacağım şey şu kendimi net olarak ifade edeceğim o gelmeden alışverişimi yapıp abla haftasonu alışveriş yaptım oğlana ayrı bize ayrı aldım diyeceğim .
Sonra izin olayı 3 olay oldu hepsinde halledebilecekken beni strese soktu bu durumları anlatıp(1.pastacılık kursuna gidiyormuş geçen yıl öğlenciydim sabah kursa gitmiş 2 hafta üstüste çarş günleri izin istemişti ben rapor alırsam maaşımın kesileceğini söyleyince Tamm gitmesemde olur dedi ,2. Olay bir kaç hafta önce akşam birden ben sabah bankaya gitçem diye mesaj atmıştı ben de 3 ten sonra da gidebilirsin dediğimde Tamm hallettim diye mesaj atmıştı ve Son olayda perşembe günü olan olay hastaneye gidemedim bel ağrım ve dikiş ağrımla 1 hafta daha yaşayacağım mecburen )bu durumları söyleyeceğim halledebileceği bir şey ise izin istemesin.ki kendisi de diyor annem ablam var burda yalnız değilim diyor .
Son olarak ta oğlumla ilgilenmesini orda yutabileceği bir şey varsa oyuncak vs.(evi toplayacağım tehlikeli her şeyi kaldıracağım) dikkatli olmasını yuttuktan sonra Allah korusun kötü bir şey olmasına fırsat vermemesini söyleyeceğim .
Son olarak tek istediğim çocuğuma bakmasıydı .ondan hiç iş istemedim ve yaptırmadım .
Okula giderken o gelmeden oğlumun odasını da topladım gün içindeki yemeği de hazırladım evi de slip süpürdüm :((bu tempodada karnımdaki bebeğimi kaybettim .
Ah son olarak ta geliş saatini kesin bir saat belirleyeceğim .

Yediği iki lokmaya takılmak nedir allah aşkına canınızı emanet ettiğiniz insandan iki yumurta kıskanmak nasıl bir tezat? Madem kafada soru işaretleri var bir gün eve ses kayıt cihazı koyup gidin çok pahalı da değil az buçuk fikir sahibi olmanıza yeter

Oğlumla ilgileniyor gibiydi birer birer geliyor aklıma ama ne yapacağımı bilmiyorum ben oğlumun çamaşırlarını katlıyorum oğlum yerde gümüşlükle oynuyor abla da telefonla konuşuyor bulunduğum evde çok çekmiyor telefon kesilince abla dedim ağzına atıyor yutmasın (yanda çıkan parçaları Çar) diyor ki yutmaz çıkarıyor ağzından
Ay çok tehlikeli boğazına kaçarsa nefesi bile kesilir dikkatli olması lazım sen ona yapılacakların listesini ver öğle yemeğini falan da yaz ona göre davransın kırdıklarını da maaşından kesin

18 aylık anne baba ve dede bile demiyor ya günahını almak istemiyorum ama bu bakıcı tüm gün tv video telefon falan seyrettiriyor olamaz demi.

Kamera da yok evde ablacığım kadarıyla

Anlattıklarının hepsinde haklısın. Orada kahvaltı yapacaksa 7 buçukta iş başı yapsın hem çocuğu yedirsin hem kendi yesin. Çocuğu sen doyurduktan sonra oyun vaktinde kendine kahvaltı hazırlaması doğru değil. Onun dışında organik yumurtayı yiyormuş filan ona takılma eğer çocuğun mutluysa güveniyorsan. Biliyorum çok iyi anlıyorum gerçekten organik beslenmek zor pahalı . Ben de çocuğuma hepsini organik alırken kendimiz marketten aldığımızı yiyoruz diğer türlü altından kalkamayız. Ya onun kahvaltılarını alıp buraya kahvaltılık koydum diyeceksin

18 aylık anne baba ve dede bile demiyor ya günahını almak istemiyorum ama bu bakıcı tüm gün tv video telefon falan seyrettiriyor olamaz demi.

Kamera da yok evde ablacığım kadarıyla
Kamera yok evde hayır tv de yok kaldırmıştık.telefon izletmiyordur diye düşünüyorum.geçen hafta çocuk hastanesinde psikiyatriye gittik (devlet hastanesi )doktor algılamasında bir şey yok babası gibi geç konuşacak dedi ama tüm bunalrı 5 dk da söyledi :((
11-12 aylıkken altını değiştirirken durmayınca YouTube tan çocuk şarkısı açıyordum :((telefon kırılınca bıraktık.onu da.
2 ocakta araştırma hastanesinde çocuk gelişim uzmanına götüreceğim.inş iyi olur yavrum ve konuşur.
her şeyi anlıyor fakat konuşmuyor .

Anlattıklarının hepsinde haklısın. Orada kahvaltı yapacaksa 7 buçukta iş başı yapsın hem çocuğu yedirsin hem kendi yesin. Çocuğu sen doyurduktan sonra oyun vaktinde kendine kahvaltı hazırlaması doğru değil. Onun dışında organik yumurtayı yiyormuş filan ona takılma eğer çocuğun mutluysa güveniyorsan. Biliyorum çok iyi anlıyorum gerçekten organik beslenmek zor pahalı . Ben de çocuğuma hepsini organik alırken kendimiz marketten aldığımızı yiyoruz diğer türlü altından kalkamayız. Ya onun kahvaltılarını alıp buraya kahvaltılık koydum diyeceksin
Bir kaç mesaj öncesinde yazdım ne yapacağımı insanım benim de hatalarım olabilir kahvaltı mevzusuna takılmak yanlışmış anladım .
Diğer hususlarda konuşacağım

Kahvaltı gözünüzde büyümezdi bebeğin yiyecekleri ve evde yiyecekler diye ayırsaydınıx

Hepimiz bebek küçükken ona ayrı yumurta aldık ama evde ayrıca yumurta da bulundurduk

Bunlar bebeğin dendi bakıcı diğerini yedi vs

Ayrıca çamaşır katlarken çocuk ağzına birşey atarsa bakıcıya söylemem kalkar bakarım o telefon ile konuşuyor sizin de eliniz kirli ıslak yağlı vs değil gördüğün anda müdahale edersin olur biter

Biraz duygusalsınız bunlar da üstüne gelmiş de kahvaltı, kırılan telefon vs sıkıntı değil ama eline telefon vermesin

Bir de kadın kaçta çıkacaksınız diye sormuş söyleseydi eşin gelirdi o 9.30 deyince öyle düşünmüştür

Kamera yok evde hayır tv de yok kaldırmıştık.telefon izletmiyordur diye düşünüyorum.geçen hafta çocuk hastanesinde psikiyatriye gittik (devlet hastanesi )doktor algılamasında bir şey yok babası gibi geç konuşacak dedi ama tüm bunalrı 5 dk da söyledi :KK43:(
11-12 aylıkken altını değiştirirken durmayınca YouTube tan çocuk şarkısı açıyordum :KK43:(telefon kırılınca bıraktık.onu da.
2 ocakta araştırma hastanesinde çocuk gelişim uzmanına götüreceğim.inş iyi olur yavrum ve konuşur.
her şeyi anlıyor fakat konuşmuyor .

O zaman içinizi rahat tutun genetik demek ki.

Konuşur. Sağlıklı olsunlar da :)

Kahvaltı gözünüzde büyümezdi bebeğin yiyecekleri ve evde yiyecekler diye ayırsaydınıx

Hepimiz bebek küçükken ona ayrı yumurta aldık ama evde ayrıca yumurta da bulundurduk

Bunlar bebeğin dendi bakıcı diğerini yedi vs

Ayrıca çamaşır katlarken çocuk ağzına birşey atarsa bakıcıya söylemem kalkar bakarım o telefon ile konuşuyor sizin de eliniz kirli ıslak yağlı vs değil gördüğün anda müdahale edersin olur biter

Biraz duygusalsınız bunlar da üstüne gelmiş de kahvaltı, kırılan telefon vs sıkıntı değil ama eline telefon vermesin

Bir de kadın kaçta çıkacaksınız diye sormuş söyleseydi eşin gelirdi o 9.30 deyince öyle düşünmüştür
Bir kaç mesaj öncesinde ne yapacağımı yazdım
Ben de insanım hatalarım olabilir bu kahvaltı olayına takılmam hataymış anladım diğer konularda da dediğim gibi konuşacağım

Back
X