Bakıcı Sorunsalı...

Maalesef kamera kayıtta değildi :KK43: Elimizde kanıt yok. Bizim sitede oturuyor kadın. Herkese yaydım zaten böyle böyle yaptı diye... Bir daha kimsenin bebeğinin canını yakamasın aşağılık...
Aminn inşallah. Allah büyüktür. Biraz sıkıntı çekersiniz ama mutlaka bir çıkar yolu bulunur. Sıkmayın canınızı.

Ajanstan bir bakıcı çağırın lütfen işinin ehli bu işi profesyonelce yapan cv olan biri olsun

Aminn inşallah. Allah büyüktür. Biraz sıkıntı çekersiniz ama mutlaka bir çıkar yolu bulunur. Sıkmayın canınızı.

Hayır bir de kadınla görüşürken "Abla bak her anne babanın evladı kıymetlidir tabii ki ama biz daha önce bir evlat kaybettik, ben bu bebeğime hiç kolay sahip olamadım. O yüzden biz daha düşkün, daha pimpirikliyiz bebeğimize karşı. Yani onu kaybetme korkusu hissettiğimiz için seni bazı konularda çok uyarabiliriz" diye baştan söylemiştim... Ona rağmen bunu yaptı mahlukat... :(

çook üzücü çok geçmiş olsun. Benim de bebeğim 20 aylık ben annemlerin yakınına taşındım. Ankara da olsan yardımcı olmaya çalışırdım belki birini bulurduk ama sanırım İzmir desin

Bakıcı denilecek lanet kadın da maalesef anneydi. Biri 12 diğeri 15 yaşında iki oğlu vardı... Bir de yaptıklarını yüzüne vurmama ve kamera her şeyi kaydediyor izledik dememe rağmen ben çocuğunuza gözüm gibi baktım demez mi!!! Orada atlayacaktım üzerine, zor tuttum kendimi...

söyleyin etrafınızdakilere bir daha çalışmasın 5 kuruş para almasın kimsenin yavrusuna zarar vermesin

madem sinirlerine sahip çıkamıyorsun ne diye el kadar bebeye bakıcılık yapıyorsun

kimbilir başkalarına neler yaptı bunca zaman

sizde herkese yayın çalışmasın o kadın

eşiniz ikinci bir işte çalışsın, ek gelir elde etsin, siz evde oturun çocuğa bakın demeye geldim ki yöneticiymişsiniz ve istediğim zaman çıkamam yazmışsınız. ama görüşümde ısrarcıyım, en azından genel olarak, kadının işi iyi bile olsa, sonra işine geri dönebilme imkanı varsa bir süreliğine çıkıp çocuğuna kendisinin bakması daha iyi olur bence, tabi o anne de böyle düşünüyorsa. gerekirse baba 2 işte çalışacak, gece de çalışacak, biraz fazla yorulacak ama böyle dönemlerde ailesini rahat ettirecek eğer tek maaşla geçim olmuyorsa. çünkü bizim toplumda işine geldiği gibi "geleneksel-modern karışımı" kafayı sürdüren (sömürü kafası aslında, ortası yok) ailelerde, evliliklerde kadın da çalışıyorsa hem çalışma, hem annelik hem de eşlik görevi yüzünden kadınlar çok yıpranıyor.

Gizli kamera vardı evde, internet üzerinden izleyebiliyorduk...

bundan sonrakilerde her odaya kamera ve haber vererek çalıştırın, çünkü gizli kamera olması da suç ve özel hakların ihlali yani sizi şikayet etse sizsuçlu oluyorsunuz.

eşiniz ikinci bir işte çalışsın, ek gelir elde etsin, siz evde oturun çocuğa bakın demeye geldim ki yöneticiymişsiniz ve istediğim zaman çıkamam yazmışsınız. ama görüşümde ısrarcıyım, en azından genel olarak, kadının işi iyi bile olsa, sonra işine geri dönebilme imkanı varsa bir süreliğine çıkıp çocuğuna kendisinin bakması daha iyi olur bence, tabi o anne de böyle düşünüyorsa. gerekirse baba 2 işte çalışacak, gece de çalışacak, biraz fazla yorulacak ama böyle dönemlerde ailesini rahat ettirecek eğer tek maaşla geçim olmuyorsa. çünkü bizim toplumda işine geldiği gibi "geleneksel-modern karışımı" kafayı sürdüren (sömürü kafası aslında, ortası yok) ailelerde, evliliklerde kadın da çalışıyorsa hem çalışma, hem annelik hem de eşlik görevi yüzünden kadınlar çok yıpranıyor.

Bizim evlilik hayatımız da aynen anlattığınız gibi maalesef :( Eşim hayatta ikinci iş yapmaz. Genel olarak tembel bir yapıya sahiptir...

Merhaba kızlar,

Eski konularımdan beni tanıyan arkadaşlar vardır aranızda. Maalesef geçen hafta şöyle bir problemle karşılaştım ve şu an ne yapacağımı bilemiyorum...

14 Aylık bir bebeğim var, ben de çalışan bir anneyim. Bebeğime bir süre annem baktıktan sonra bazı sorunlardan dolayı 2 aydır başka biri bakıyordu. Geçen hafta tesadüf eseri koyduğum gizli kamerayı izlerken bakıcının bebeğime bağırdığını fark ettim maalesef... Sonra eşimi aradım ben bu kadını istemiyorum, işine son vereceğim diye... Neyse harıl harıl başka bakıcı ararken, tanıdıklara haber salarken eşim aradı çabuk eve git diye. Dedim ne oldu? Bakıcı yemek yedirirken oğlumuzu tartakladı dedi. Ben o an sinir krizi geçirdim. Arkadaşların yardımıyla biraz toparlanıp eşimle beraber eve geçtim. Kadını kovduk tabii apar topar... Bir de o kadar çok araştırmıştım ki kadını, herkes çok iyi referans vermişti kadınla ilgili...

Şuan bebeğime k.v. bakıyor. Haftaya da ben izin alıp ben bakacağım bir süre ama acil bir çözüm bulmamız lazım bebeğim için... :KK43: Annem gelemez, gelebilecek durumda değil çünkü alzheimer olan dedeme bakmak zorunda, başka bakacak kimse yok. Biz kv.lerden uzakta oturuyoruz. Bebeğime kv baksın desem kv.yi çalıştığı işten çıkarttırıp, evi oraya taşımam gerekecek. Hadi evi oraya taşıdım diyelim, eşimle evlilik durumumuz karışık, işin içinde kv sorunları da var ve şu an çift terapisi alıyoruz. Sonumuzun ne olacağı belli değil yanii...

Başka bir bakıcı bulsam nasıl güveneceğim? Kv.de ye de baktırmak hiç istemiyorum evlilikteki problemlerimden dolayı. Kadın zaten oğlu üzerine hüküm sürmüş durumda, bir de bebeğime de bakarsa iyice her şeye karışmış olacak ve en kötü tarafı da çocuğuma baktığı için ne yaparsa yapsın ses edemeyeceğim. Bir olasılık da şu var, kv.ye yakın taşınıp, eşimin akrabalarından birine baktırmak...

İşten çıkıp ben bakmayı çok isterdim ama sadece eşimin maaşı ile geçinemeyiz maalesef... :KK43: Ne yapmalıyım bilemedim kızlar... Bana bir akıl verin ne olur...

hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama 6 ay tibariyle bakan kreşler var ve bakıcı ücreti ile aynı seviyede. ankarada mesela 1200-1300den aşağı bakıcı gelmiyor kreşler de o ayarda. ve kreşler bakıcıdan çok daha emin bana göre. zaten bu ay bebekleri bir kreşte anca 3-4 tane oluyor. ben kreş tavsiye ediyorum emin olun daha güvenli olursunuz.

bundan sonrakilerde her odaya kamera ve haber vererek çalıştırın, çünkü gizli kamera olması da suç ve özel hakların ihlali yani sizi şikayet etse sizsuçlu oluyorsunuz.

Yok ben o konuyu Savcı bir arkadaşıma sordum, bebek bakımı olduğu için habersiz kamera koyabiliyormuşum. Kadın şikayet edemez yani... :)

Arkadaşlar kreşe kadar sen bak demek nerdeyse 3.5 sene. Kaç kişiyi o kadar zamandan sonra işi kucağını açmış bekler. Ya da kaç kişi eskisi gibi iş bulabilir bu iş yokluğunda. Resmen kadınların iş hayatının önüne koyulan bir sekte gibi söyledikleriniz. Konu Sahibi bir kere kötü tecrübe yaşadın diye hep öyle olacak değil. Benim kızımın da 3 bakıcısı oldu. Tekini saymıyorum ben de evdeydim çünkü. Ama ikincisi sadece bir hafta baktı kötüydü bıraktık onu. Son bakıcımız o kadar iyiydi ki. Aileden biri gibi. Bizim tayinimiz çıkınca kaç kişi aradı bakıcımızın numarasını almak için. Sizin de aynısı olabilir.

İstanbuldayım maalesef :KK43:

çok çok üzüldüm ve etkilendim :(
bundan sonra bebeğinizin karşısına hep iyi insanlar çıkar umarım.
anadolu yakasında mısınız?
normalde 3 yaşın (en azından 2 yaş) altı için kreşi uygun bulmayanlardanım ama şu durumda kreş düşünmez misiniz? burdan da öneride bulunabiliriz size.

hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama 6 ay tibariyle bakan kreşler var ve bakıcı ücreti ile aynı seviyede. ankarada mesela 1200-1300den aşağı bakıcı gelmiyor kreşler de o ayarda. ve kreşler bakıcıdan çok daha emin bana göre. zaten bu ay bebekleri bir kreşte anca 3-4 tane oluyor. ben kreş tavsiye ediyorum emin olun daha güvenli olursunuz.

Yaa kreş benim de aklıma geldi de, çocuk ev ortamında mı büyümeli, yoksa kreş daha mı iyi olur karar veremedim :( Hafta sonu bir pedagoga danışmayı düşünüyorum bu konuyu...

çok çok üzüldüm ve etkilendim :KK43:
bundan sonra bebeğinizin karşısına hep iyi insanlar çıkar umarım.
anadolu yakasında mısınız?
normalde 3 yaşın (en azından 2 yaş) altı için kreşi uygun bulmayanlardanım ama şu durumda kreş düşünmez misiniz? burdan da öneride bulunabiliriz size.

Aminnn, inşallah... Evet canım Anadolu yakasındayım...

Yok ben o konuyu Savcı bir arkadaşıma sordum, bebek bakımı olduğu için habersiz kamera koyabiliyormuşum. Kadın şikayet edemez yani... :)

keşke baştan koyup çalıştırsaydınız o zaman. 150 - 200 tl lik dandik kameralar 10 güne kadar kayıt yapabiliyor. neden güvendiniz ki.

Arkadaşlar kreşe kadar sen bak demek nerdeyse 3.5 sene. Kaç kişiyi o kadar zamandan sonra işi kucağını açmış bekler. Ya da kaç kişi eskisi gibi iş bulabilir bu iş yokluğunda. Resmen kadınların iş hayatının önüne koyulan bir sekte gibi söyledikleriniz. Konu Sahibi bir kere kötü tecrübe yaşadın diye hep öyle olacak değil. Benim kızımın da 3 bakıcısı oldu. Tekini saymıyorum ben de evdeydim çünkü. Ama ikincisi sadece bir hafta baktı kötüydü bıraktık onu. Son bakıcımız o kadar iyiydi ki. Aileden biri gibi. Bizim tayinimiz çıkınca kaç kişi aradı bakıcımızın numarasını almak için. Sizin de aynısı olabilir.

İnşallah öyle birine denk getirir Yaradan...

keşke baştan koyup çalıştırsaydınız o zaman. 150 - 200 tl lik dandik kameralar 10 güne kadar kayıt yapabiliyor. neden güvendiniz ki.

Baştan beri izliyorum zaten. Çalıştığım için tüm gün izleyemiyorum tabii... İlk defa böyle bir şeye şahit oldum. Daha önceki izlemelerimde sesini bile yükseltmemişti bebeğime... Ben de duyunca şok oldum gerçekten...

Aminnn, inşallah... Evet canım Anadolu yakasındayım...

benim 2 arkadaşım bakıcı sorunu yaşayıp çocuklarını kampüs kreşe gönderdiler, birinin yakını orda çalışıyordu zaten, çok çok memnun kaldılar, tek dezavantajı pahalı olması, ben gönderemedim mesela.

arkadaşların çoğu işten çık demiş de, ben doğum iznim bitince işten ayrıldım, 3 yıl büyüteyim çocuğu dedim, sonra formasyon almaya giriştim 1 yıl da ordan gitti, üstüne 7 ay iş bulamadım çünkü cv de 4 yıllık bir boşluk vardı... yine arkadaşlarımla bir işe girişmesek hala işsizdim muhtemelen. yani öyle hadi işten çıkayım 2-3 sene bakayım demek de kolay değil.

Çok teşekkür ederim. Yaaa kadın görüşmeye geldiğinde benim ailemden annem, babam, ablam ve eniştem de vardı. Hepsi çok iyi şeyler kadınlar ilgili. Ve çocukla da çok ilgilenmişti, bıcır bıcır sevmişti. Ama işte iç sesim nedense hep güvenmemem gerektiğini söylüyordu. O kadar referansa rağmen de o yüzden gizli kamera koymuştum. Kamerayı bilerek söylememiştim gerçek yüzünü görebileyim diye. Çünkü kameranın olmadığı yerlerde de kızıp, bebeğime zarar verebilir diye düşünmüştüm... :KK43:
ic sesinizi dinleyin
insallah xok iyi biri cikar karsiniza

Back
X