• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bakıcı sorunu :(

Canım bende senin meslektaşının su an benim 1.5 yaşındaki bebeğine bakıcı bakıyor.senin ne yaşadığını çok iyi anlıyorum.senin bakici çok keyfi davranıyor.bence beklentilerini ona anlat.bu kadın annene fazlasıyla güveniyor gibi geldi.olmadı yeni birini bulursun

annenı rahatlatmanıza hak verıyorumda
neden sız evdeyken bakıcıda evde ben onu anlamadım
yanı sız cocuklarınızla hıcmı ılgılenmeyeceksınız?
Arkadaşım ikiz bebek baktın mı hiç ,çocuklarımla ben ilgileniyorum ama yardımcı istiyoruz yanımızda annemle

çocuklara bakmasından memnun değilseniz tamamda kahvaltı yapıyor arada atıştırıyor diye işten çıkarmak bence yanlış olur yaptığı kolay bir iş değil sonuçta kadınında kendini rahat hissetmesi önemli böylece çocuklarınızada daha iyi bakar.çocuklarınızı emanet ediyorsunuz sonuçta en önemli varlıklarınızı eğer onlara iyi bakıyorsa güvenilirse yediğinin içtiğinin hesabını yapmanız pek hoş değil bence.

öncelikle 8.5 da gelip sizde kahvaltı yapması doğru değil, gelecek sefere daha erken gelmesini söyleyin.. kaldı ki tam gün bakıcı alıp parasını veriyorsanız, siz eve geldiğinde "oh artık annesi geldi ben çayımı alıp oturayım" diyemez.. adı üstünde bakıcı, siz evdeyken de bakacak elbette.. kendinize özel işiniz olabilir, başka bir meşguliyetiniz vardır.. zaten yarım gün bakacak olsanız ona yarım gün parası verirdiniz..

bana soracak olursanız gönderin, ama gelecek sefere bunları baştan konuşun.. kuralları siz koyun, terslik gördüğünüzde uyarın.. nihayetinde canınızı emanet ediyorsunuz..
Beni çok iyi anlamışsın biz bakıcıyı tutalı 1 buçuk ay oldu ve biz evdeyken de bakıcak tabi ki bunun için anlaştık yeni birini bulursam baştan konuşucam ama bu işler çok zormuş

kahvaltı neysede size ait dolabı açamaz su içmek için falan neyse ama eşinizin size aldığı ekmeği izinsiz yemesi falan en az bir saat sürüyordur kahvaltısı bide telefonla konuşmak falan bence uyarın baktınız tekrar yapıyor gönderin

Arkadaşlar kahvaltı konusunu sadece sordum acaba yanlış mıyım diye kimi arkadaş bana hak verdi kiminiz kızdı ama sanki benim bakıcı çık keyfi geliyor hala

orası bakıcı için ev değil iş yeri.. nasıl ki biz iş yerinde canımızın istediğince kahvaltı yapamıyorsak o da yapamaz.. nasıl ki uzuuun uzun telefon görüşmesi yapamıyorsak o da yapmayacak.. biraz profesyonel olmak gerek.. ona canı çeker, bunda gözü kalır diye düşünürsek iş yapamaz zaten.. ne yani çocuk şeftali püresi yerken canı istedi diye kendisine de mi yapacak :27:

bakıcınız boğaz tokluğuna ya da hayrınıza çalışmıyor, maaş alıyor.. isterse maaşıyla mükellef bir kahvaltı sofrası kursun kendisine.. ama eve geldiğinde mesai saati başlamış oluyor, işine odaklansın.. ciddi ciddi konuşun, ama bu kişiyle devam edebileceğinizi sanmıyorum.. kolay gelsin bakıcı zor iş..

Temizlikcilerle de benzer sorunlar yasaniyor. Ama bakici meselesinde canini parcaniemanet ediyosun. O yuzden cok sikintili. Ben mesela gelen temizlikcinin surekli telefonunun calmasindan nefret ediyorum. Kahvaltiyi bende eder. Istedigi gibi yesin icsin gozu kalmasin yeter ki. ama belli ki seni rahatsiz edicek seyler yapmis her seyi gozune batmaya baslamis.. annen de evdeyse yeni birini denemeye deger.

kahvaltı neysede size ait dolabı açamaz su içmek için falan neyse ama eşinizin size aldığı ekmeği izinsiz yemesi falan en az bir saat sürüyordur kahvaltısı bide telefonla konuşmak falan bence uyarın baktınız tekrar yapıyor gönderin
Bunu anlatmaya çalışıyorum ona ekmek sepetine ekmek dilip koyuyoruz o gidip ekmeklikten bana alınmış poşete sarılmış ekmeği bölüp alıyor

bence de gönder gitsin canım aklın kalıp dusuneceğine yeni gelen bayanla bastan sartları konusursun zaten annende olacak gozun arkada kalmaz :KK46::KK46:

orası bakıcı için ev değil iş yeri.. nasıl ki biz iş yerinde canımızın istediğince kahvaltı yapamıyorsak o da yapamaz.. nasıl ki uzuuun uzun telefon görüşmesi yapamıyorsak o da yapmayacak.. biraz profesyonel olmak gerek.. ona canı çeker, bunda gözü kalır diye düşünürsek iş yapamaz zaten.. ne yani çocuk şeftali püresi yerken canı istedi diye kendisine de mi yapacak :KK53:

bakıcınız boğaz tokluğuna ya da hayrınıza çalışmıyor, maaş alıyor.. isterse maaşıyla mükellef bir kahvaltı sofrası kursun kendisine.. ama eve geldiğinde mesai saati başlamış oluyor, işine odaklansın.. ciddi ciddi konuşun, ama bu kişiyle devam edebileceğinizi sanmıyorum.. kolay gelsin bakıcı zor iş..
İşte bunu anlat maya çalışıyorum benim evim onun iş yeri ben okula gidince kimse bana kahvaltı et telefonda konuş diye zaman vermiyor teşekkür ederim beni anladığun için

Bunu anlatmaya çalışıyorum ona ekmek sepetine ekmek dilip koyuyoruz o gidip ekmeklikten bana alınmış poşete sarılmış ekmeği bölüp alıyor
terbiyesizlik yaptığı evdede herşeyi saklamak zorunda değilsin ki özel başka eşşalarına dokunuyor mu takıların gibi kıyafetlerin falan

neden sız evdeykende ona baktırmaya calısıyorsunuz ve sız evdeyken neden oda evde bende buraya takıldım.
ve siz onun ettiği kahvaltıyı gozunude nasıl buyuttunuz ben anlamadım kadın acmı duracak oglene kadar şaşırdım dogrusu
Neden anlamamakta diretiyor insanlar ben de bunu anlamam .Evi 5 dk ilerdeymiş kahvaltısını yapıp gelsin .Hoş mu uzun uzadıya açık büfe kahvaltı yapmak görmemiş gibi .

Evet mesela eşya larımın yeri değişiyor özellikle mutfakta bardak tabak herşeyin yeri değişti kimse ona mutfakta oyalan demiyor ama sürekli mutfakta bardak yıkar pozisyonda kendi içtiği bardağı yani

Arkadaşım ikiz bebek baktın mı hiç ,çocuklarımla ben ilgileniyorum ama yardımcı istiyoruz yanımızda annemle
Boşver cevap bile vermeyin . İnsanlar bozsun da nasıl bozarsa bozsun .Bazen bir bebeğe bile iki kişi ancak yetişiyor haberleri yok .

Neden anlamamakta diretiyor insanlar ben de bunu anlamam .Evi 5 dk ilerdeymiş kahvaltısını yapıp gelsin .Hoş mu uzun uzadıya açık büfe kahvaltı yapmak görmemiş gibi .
Aynen öyle demek istediğim buydu ama bazı arkadaşlar ısrarla cimri diyor bana

O bebeklere ayıracağı vakti keyifle geçirme derdinde .Sizin cimriliğiniz ile ilgisi yok .Bayanların bazılarının internete girmesinin yasaklanması lazım baksanıza yapılan yorumlara saçma saçma :) :)

oğlum 4 yaşında,bu yaşına kadar bakıcı çok değiştirdim..erken saatte geliyorlar ve bizim evde kahvaltı yaptı hepsi de..hiç aklıma gelmemişti,evler,nde yiyip gelsinler demek..
bence sorun kahvaltı yapması değil..uzun süre keyif kahvaltısı yapıp çocuklarla ilgilenmeyi ihmal etmesi...son bakıcımız 3 seneye yakın bizimleydi..oğlum yemeden kendisi oturmazdı kahvaltıya..öğlen önce oğluma yedirip sonra acıkınca müsait olduğunda kendisi yerdi..
yani öncelik her zaman çocuklarda olmalı,yoksa evladımızı emanet ediyoruz,yediği içtiği healli hoş olsun..
ayrıca evet görmemiş insanlar,genelde cahil evinde görmediği türlü yiyeceği bizim evlermizde görüyorlar..ama bziimki gibi tok gözlü olanı makul..bazısı bizim yediğimiz içtiğimizden evine götürmeye çalışıyor,bazısı giydiklerimize göz koyuyor,onlar sıkıntılı işler..
ama göndermeden önce uyarmanızda fayda var..öncelik çocuklar olmalı diyerek..

Biz 7 buçukta işe başlıyoruz. Durun ben önce bir kahvaltı edeyim demiyoruz.
İşi ne zaman başlıyorsa kahvaltısını yapıp gelmeli aşevi değil orası.

terbiyesizlik yaptığı evdede herşeyi saklamak zorunda değilsin ki özel başka eşşalarına dokunuyor mu takıların gibi kıyafetlerin falan
ne cimrisi ya ev orası onun için iş yeri hayır kurumu değil ki çok düşmüş olur yardım edersin ama maaşıda var

Back
X