• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bakıcı sorunu :(

O bebeklere ayıracağı vakti keyifle geçirme derdinde .Sizin cimriliğiniz ile ilgisi yok .Bayanların bazılarının internete girmesinin yasaklanması lazım baksanıza yapılan yorumlara saçma saçma :) :)
Evet bebek lerime bakacağı zamanda uzun uzadıya kahvaltı ediyor annemse ağzına bir lokma atıp bebeklere koşuyor

Evet bebek lerime bakacağı zamanda uzun uzadıya kahvaltı ediyor annemse ağzına bir lokma atıp bebeklere koşuyor

evde kahvaltı etmesi sorun değil
bence siz umursamaz olduğunuz için sinir olmuşsunuz
o yüzden kahvaltısı bile batmış cimrilikten değil yani
ben olsam gönderirdim bakıcıyı
benim bildiğim evde anneniz de sizde olsanız
onun koşturması ilgilenmesi gerekir...

Ben sizi cok iyi anliyorum sabahlari evinde kahvaltisini yapip gelmeli ve mümkün olduğunca çocuklarla ilgilenmeli bence bakiciniz oldukca rahat biri lokmalarini saydiginizi düşünmüyorum o ev onun isyeri ona göre davranmali ama bu saatten sonrada ondan bisey olmaz yolverin gitsin başkasını bulun

evde kahvaltı etmesi sorun değil
bence siz umursamaz olduğunuz için sinir olmuşsunuz
o yüzden kahvaltısı bile batmış cimrilikten değil yani
ben olsam gönderirdim bakıcıyı
benim bildiğim evde anneniz de sizde olsanız
onun koşturması ilgilenmesi gerekir...
Aynen benim amacım da buydu ben olsam dahi biraz dinlebilmek yoksa gece gündüz annemle ben bakıyorum zaten çocuklarıma
Ama çalışırken azcık dinlenmem de lazım boğaz patlatıyorum lisede matematik öğretmemiyim

Ben sizi cok iyi anliyorum sabahlari evinde kahvaltisini yapip gelmeli ve mümkün olduğunca çocuklarla ilgilenmeli bence bakiciniz oldukca rahat biri lokmalarini saydiginizi düşünmüyorum o ev onun isyeri ona göre davranmali ama bu saatten sonrada ondan bisey olmaz yolverin gitsin başkasını bulun
Bu ayın sonunda parasını verip yollayacağım yorumlardan da böyle yapmam gerektiğini çıkardım

Yeme içme konusunu bu kadar dert etmenizi, kadının rahat davranışından hoşlanmamanıza veriyorum.
Siz evdeyken bebeklerinizle vakit geçirmek istediğinizi düşünüyor ve bu sebeple soruyor olabilir ben mi vs diye.
Ama siz bir kez soğumuşsunuz bu saatten sonra fikriniz değişmez sanırım bu sebeple değiştirmenizi ve yeni işe alacağınız kişiyle sınırları baştan belirlemenizde fayda var.

Öncelikle kurallar koyun mesai saatlerinde işiyle ilgilenmesi gerektigini, annenizin her ise kosturmasi gerekmediğini , davranislarinin isini önemsemiyormus algisi yarattigini anlatin ve sorumluluk verin eminim anneniz ondan daha çok kosturuyordur o da alismis anneniz otursun ve gozlemlesin her ise kosturmasin

Öncelikle kurallar koyun mesai saatlerinde işiyle ilgilenmesi gerektigini, annenizin her ise kosturmasi gerekmediğini , davranislarinin isini önemsemiyormus algisi yarattigini anlatan vr sorumluluk verin eminim anneniz ondan daha çok kosturuyordur o da alismis anneniz otursun ve gozlemlesin her ise kosturmasin
Aynı şeyi söyledim anneme koşturma onun yapmasını söyle diye

Yabancı bakıcıları da düşünebilirsiniz.. benim çok fikrim yok ama güvenilir şirketlerden bulabilirsiniz sanırım.. en azından tecrübesi ve eğitimini siz seçebiliyorsunuz..

Yeme içme konusunu bu kadar dert etmenizi, kadının rahat davranışından hoşlanmamanıza veriyorum.
Siz evdeyken bebeklerinizle vakit geçirmek istediğinizi düşünüyor ve bu sebeple soruyor olabilir ben mi vs diye.
Ama siz bir kez soğumuşsunuz bu saatten sonra fikriniz değişmez sanırım bu sebeple değiştirmenizi ve yeni işe alacağınız kişiyle sınırları baştan belirlemenizde fayda var.
Evet aslında annesi varken ben hemen atlamayım diye düşünüyor olabilir dedin ilk başta sonra bilerek bakmadığını bizim koşmamızı beklediğini biz gelincede alayım mı dediğini gözlemledim ama soğudum iyice sanırım yenisini arayacağım

sanırım ilk bakıcınız bu ,şimdiden söyleyeym o kadr çeşitli insanlar var ki,tecrübeyle sabittir.
hassas bir dengede gidiyor hep ilişkiler..çocuğunuza bakıyor diye,iyi davranıyor ağzının içine bakıyorsunuz,bu sefer de yatışa geçip,bi tarafı kalkıyor,biraz sert davransanız aklınız kalıyor ya acısını çocuktan çıkarırsa diyey...o denegyi kurmak zor..
mesela yemesi içmesinden kesmemek lazım ama,uygun bir dille,abartamması gerektiğini belirtmeniz gerekli.
çocuklarla ilgili yapması gerekenleri kesin bir dille ama yumuşakça anlatmalısınız..
bunun yanında gözü de kalmasın diyerek,bakıcının çocuklarına hediye yapmak,bayramda seyranda harçlık vermek vs de gerekiyor..:KK51:

Aynı şeyi söyledim anneme koşturma onun yapmasını söyle diye

Anneniz mesela agzina lokmayi atip kosmasin çocuklara bakar misin desin siz bastan kotu alistirmissiniz bazilarina söylemeye gerek olmaz da öyle iyisi zor bulunur..

Her isime mudurum benden önde koşup yapsa diğer gün bende o mudurumun isi bana gerek yok der kenara çekilirim , bu yüzden bol bol teşvik edin kendisini

çok ılıgınc aslında kadın bır blok otedeymıs saat sekız yerıne dokuzda gelsın bencee oda evvınde kahvaltısını yapsın sızdee bunu belıırtın belkıde akıl edememıstırr sız sız oldugunz gunler gelmesın ucretınden kesın yanı bılemıyorum ama bakıcıların hepsı boyledır yanı bunu bu huyundan degıstırırsın dıger gelenın baska huyu batar en rahatı annenızın bakması aslındaa

sanırım ilk bakıcınız bu ,şimdiden söyleyeym o kadr çeşitli insanlar var ki,tecrübeyle sabittir.
hassas bir dengede gidiyor hep ilişkiler..çocuğunuza bakıyor diye,iyi davranıyor ağzının içine bakıyorsunuz,bu sefer de yatışa geçip,bi tarafı kalkıyor,biraz sert davransanız aklınız kalıyor ya acısını çocuktan çıkarırsa diyey...o denegyi kurmak zor..
mesela yemesi içmesinden kesmemek lazım ama,uygun bir dille,abartamması gerektiğini belirtmeniz gerekli.
çocuklarla ilgili yapması gerekenleri kesin bir dille ama yumuşakça anlatmalısınız..
bunun yanında gözü de kalmasın diyerek,bakıcının çocuklarına hediye yapmak,bayramda seyranda harçlık vermek vs de gerekiyor..:KK51:
Evet bebeklerimiz ikiz herkes bak mayı kabul etmez diye çok yüz verdik evine birşeyler aldık kızına hediye gönderdim falan sanırım fazla yüz buldu yalnız bu hafta tavırlar ımdan anlamış olmalı ki biraz çeki düzen verdi gibi ama cık bende antipati oluştı bile

Evet aslında annesi varken ben hemen atlamayım diye düşünüyor olabilir dedin ilk başta sonra bilerek bakmadığını bizim koşmamızı beklediğini biz gelincede alayım mı dediğini gözlemledim ama soğudum iyice sanırım yenisini arayacağım
Bu durumda içiniz rahat etmeyecektir. En dogrusu yeni biriyle anlaşıp sınırları belirlemeniz. Net olun, herşeyi konuşun ki ilerleyen dönemlerde sıkıntı olmasın. Kolaylıklar dilerim.

Anneniz mesela agzina lokmayi atip kosmasin çocuklara bakar misin desin siz bastan kotu alistirmissiniz bazilarina söylemeye gerek olmaz da öyle iyisi zor bulunur..

Her isime mudurum benden önde koşup yapsa diğer gün bende o mudurumun isi bana gerek yok der kenara çekilirim , bu yüzden bol bol teşvik edin kendisini
Haklısın hatayı biz başta acemiliğimizden yaptık

Benim bakıcı saat engeç 7.30 da gelirdi. haliyle bu saatte kahvaltı yapıp çıkacak hali yok Oyüzden evde hem çocuklara hazırlar kendide yerdi. 1 kişinin yediğinden ne olacak. Evde sofraya oturduğumuz her zaman onuda çağırırdık. Onun dışında gün içinde evde yokuz. Dolaptan istediğini alıp yiyebilir.
İş konusunda yapmıyor ise şunu yap bunu yap diye uyarın. bir iki uyarmadan sonra alışacaktır mutlaka. Bazen gelenler tecrübesiz ise yönlendirmeye ihtiyaç duyuluyor.
Telefon konusunda ise benimde herşey bir yana en çok kızdığım konu bu idi malesef. Özellikle bekar ise gelenler bu telefon konusuna bir çözüm bulamadım..

çok ılıgınc aslında kadın bır blok otedeymıs saat sekız yerıne dokuzda gelsın bencee oda evvınde kahvaltısını yapsın sızdee bunu belıırtın belkıde akıl edememıstırr sız sız oldugunz gunler gelmesın ucretınden kesın yanı bılemıyorum ama bakıcıların hepsı boyledır yanı bunu bu huyundan degıstırırsın dıger gelenın baska huyu batar en rahatı annenızın bakması aslındaa
Öbür hafta öyle yapıcam okula öğlen gideceğin için 9 buçukta kahvaltı yapıp gelmesini söyleyeceğim

Konunuzu okudum yazmadan duramadım.
Birincisi siz evdeyken neden bakıcı bakacakmış demiş arkadaşlar. Ne münasebet tabi ki bakıcak. Bunun için para almıyor mu? Ayrıca normalde insanlar bazen tek bir bebeğe bile bakmakta güçlük çekerken siz birde bakıcıya annenizi destek kuvvet olarak bırakmışsınız ne güzel. Ama hatun bunun bile suyunu çıkaracak kadar rahat davranmış. Çocuk ağlayınca ben mi bakayım ne demek.
En sinir olduğumda kahvaltı meselesi. Sizi çok yanlış anlamışlar. Siz kahvaltı edip etmemesinden çok rahat rahat kahvaltı edip, sorgusuz süalsiz özel yiyeceklerinize bile musallat olmasına takılmış ama olayı kahvaltı olarak genellemişsiniz. Adınız cimriye çıkmış. Ayrıca evet cimri de davranabilirsiniz. Bu sizin en doğal hakkınız çünkü o eve alınan yiyecek içeceğin parasına bakıcınız ortak olmuyor sonuçta değil mi? Eğer kahvaltı konusunda bir anlaşma yapmadıysanız evinde yapıp gelecek kusura bakmasın.
Bence ya bu bakıcıyı alın karşınıza güzelce konuşun ve kurallarınızı çok net koyun. Uyması için 1 ay süre tanıyın. Baktınız olmuyor yolu açık olsun.Yeni gelen bakıcı ile de kurallarınızı en baştan konuşun ve asla ne siz ne anneniz taviz vermeyin. Çocuk bakma işini ciddiye almaları gerekiyor. Bu iş sadece çocukların başında durup onların temel ihtiyaçlarını karşılamaktan ibaret değil. Aynı zamanda insan yetiştiriliyor çok hassas. Aile ile iş birliği yapmayan bakıcı ilerde çocuk için sorun oluşturur.

Örneğin,
Evde anne varken bakıcı+anne , anne yokken bakıcı+annane çocuklarla ilgilenir. Bakıcı varken asla anne+annane değil.
Bakıcı sizin evde olduğu sürece, TV açmamalı, izlediği programlardan vazgeçmeli. çok bağımlı ise sadece 1 programa izin verin. Çocuklar içinde iyi değil sürekli TV açık olması.
Kahvaltısını evinde yapıp gelsin, evinde yapmayacaksa size geliş saatini ona göre erkene çeksin ve kahvaltı için 30 dk dan fazla zaman harcamasın.
Vs. vs. koyun kurallarınızı. İnsani kurallar olduğu sürece ve karşılıklı anlaşmaya vardığınız sürece uzun süre başka bakıcı aramazsınız.
Sizi rahatsız eden ne varsa açık açık konuşun. Hatır gönül işi değil bunlar. Siz hem canınızı emanet edip hemde parayı ödeyen tarafsınız. Elbette % 90 kurallar sizin istediğiniz gibi olmak durumunda. Bakıcıya uymuyorsa kendine farklı bir iş bulabilir.

İşiniz kolay değil. Allah yardımcınız olsun.

Benim bakıcı saat engeç 7.30 da gelirdi. haliyle bu saatte kahvaltı yapıp çıkacak hali yok Oyüzden evde hem çocuklara hazırlar kendide yerdi. 1 kişinin yediğinden ne olacak. Evde sofraya oturduğumuz her zaman onuda çağırırdık. Onun dışında gün içinde evde yokuz. Dolaptan istediğini alıp yiyebilir.
İş konusunda yapmıyor ise şunu yap bunu yap diye uyarın. bir iki uyarmadan sonra alışacaktır mutlaka. Bazen gelenler tecrübesiz ise yönlendirmeye ihtiyaç duyuluyor.
Telefon konusunda ise benimde herşey bir yana en çok kızdığım konu bu idi malesef. Özellikle bekar ise gelenler bu telefon konusuna bir çözüm bulamadım..
Daha önce ikiz bebek bakmış tecrübeli aslında , öyle yaptık kahvaltıya buyur ettik sonra ayrıca beklemeye başladı birde annem hazırlıyor o yiyor kendi hazırlasın dedim iyice keyif yapto ayrıca öğle yemeği ni de önüne bekliyor daha önce tek başına bir sürü çocuk bakmış yemek önüne mi gelmiş acaba

Back
X