Bakici

Ailen neden eşine karşı bu kadar katı ve nefret dolu belli bir sebebi var mı?

Yani ne olabilir mesela. Gorusmedikleri için Aynı ortamda zaten bulunmuyorlar. Birlikte çalışırken bile olabildince az muhatap oluyorlardı. Neye dayanarak söyleyebilir ki .
Tenzih ederek konusuyorum ama ne bileyim esiniz birini taciz etmiştir de anneniz de ona binaen söylüyordur, yoksa akıl sağlığı yerinde olan bir anneanne böyle bir cümle kuramaz. Olsa olsa bu cocuk aç kalır, bakamaz ona, altını temizleyemez der.

Size zihniyet konusunda %100 katilmakla beraber maalesef boyle dusunenleri haksiz bulamiyorum. Bulmaya kalksam icimde bir sey sizliyor neden mi?
Psikiyatride bir hastamiz vardi, yillarca abisinin tacizine ve bazi cinsel yaptirimlarina maruz kalmis. Hatta belli bir yasa kadar normal zannetmis, arkadaslarina bile sormus siz de abinize bunlari bunlari yapiyor musunuz diye. (Mesela oral seks)
Biraz akli ermeye baslayinca anlamis anormal oldugunu ve psikiyatrik tedavi goruyor.
Tabi ki bu agizlari acik birakan bir olay bence. Allah korusun kendi kardesime, nisanlima konduramam bile. Ama boyle olaylar yok degil, bunu bilin istedim.
Bu kadar kati olmayin. Herkes abiniz gibi degil maalesef. Cok uzulerek soyluyorum degil yani.

Dunyanin gercegi bu ne yazik ki... Ama annenizin penceresinden bakacak olursak eger (tovbe estafurullah, Allah'im sen gunah yazma) anneniz icin de ayni durum soz konusu. Annenizin cocugu istismara ugratmayacagi/taciz etmeyecegi ne belli? Bu kadar kesin yargiyla konusmasi hic hos degil, bir bildigi vardir diyecegim ama diyemiyorum. Siz nasil annesiyseniz o da babasi, bakabilirim diyorsa bakabilir.

Annesi vefat ettigi icin babasi tarafindan buyutulen cok cocuk var. Bir muracaatcim vardi mesela, bir kizi bir oglu var, ilkokula gidiyorlar. Kendisi bakiyor, calisamiyor cocuklari kucuk diye. Tum sabahi cocuklarina oglen sicak yemek yetistirebilmek icin cabalamaa geciyor, iki okul birbirinden cook uzak olmasina ragmen yuruyerek daha dogrusu kosturarak cocuklarina sicak yemek yetistiriyor vs. Adamin hali buydu ve 5 yildir ekonomik destek aliyordu devletten, yani ben 5 yildir boyle oldugunu biliyorum ki daha oncesi de olabilir.

Yani ozetle, her insanin kotu olmayabilecegi gibi her baba da kotu degildir. Zaten yarim gun calisacakmissiniz, esinize de guveniyorsaniz sorun olmaz diye dusunuyorum.

Ya ama birini taciz etmek farklı Tamam o da hastalıklı bir durum ama bir çocuğu geçtim kendi evladına bunu yapması bambaşka bir şey. Eşim para konusunda çok dikkatsiz davrandı. Bizi bir borcun altına soktu. Kazandigindan fazlasını yedi. Işten çıktı falan.Arkadaşlarıyla içmeye falan gitti. Bunları yaptığında ben hamileydim dolayısıyla çok üzüldüm boşanma aşamasına geldik. Sonra ben tek başıma Yeni doğmuş bir bebeği buyutemeyecegimi ve bebeğim de babasını tanımadan büyümesini istemediğim için tekrar biraraya geldik. Annem bu lafı söylediğinde eşimin çocuğa bakması gibi bir durum yoktu.

Elbette bakabilir , babadan başka kime güvenebiliriz evlatlarimizi. Önemli olan Eşinizin karakteri, anneniz aklınıza bu igrencligi getirmeden önce siz eşinizden şüphe duyuyormuydunuz ?

Benim bir arkadasim yarim gün calisiyoe oglene kadar.ögleye kadar baba bakiyor cocuga bir kere yediriyor birkerede yaparsa altini aliyormuş öglene kadar zaten uyuyor genelde bebekler zaten. Denenebilir ama imkansiz değil.ömür boyu böyle gidecek degil gittigi yere kadar.

Ilkinde o bakmıştı. Ondan korumak için baktım diyor. Neyinden koruyacaksin dedim. Çok dövermis. Tecavüz bile eder diyor ya. Çok ağırıma gitti bu lafı

Şimdi zaten böylesine nefret ettiği bir adamın çocuğuna bakması çok doğru gelmedi. Çocuğu çok pis babasına karşı doldurabilir. Hadi boyle yapmadı diyelim. Ama çocuklar aptalca değil kendisine bakan anananesinin babasindan böylesine nefret ettiğini anlar çocuk.

Çocuğunuza babası baksın. Altını da değiştirir her bir işini de görür. Hatta baba ve çocuklar arasında çok güçlü ve güzel bağlar oluşur.

4 aylikti ise basladim. O gunden beri esim bakiyor yarim gun. O kadar iyi bakiyor ki anlatamam. Icimiz cok rahat bakici vs olmadigi icin. Kafanizi bulandirmayin sorumluluklarini isin zorlugunu yasasin imkan varken baksin

Bu bakış açısını sevmedim. Erkek kötüdür diye birşey yok. Abisi değil ablası da benzer şeyler yapabilirdi. Kadınlar da taciz ediyor çocukları ama kadın olduğu için çok anlaşılmıyor veya göz ardı ediliyor olabilir.

Ailede anne veya baba yeri gelip birbirlerini yeri gelip kendi anne babalarını kendi çocuklarını vs bu konuda sık sık değerlendirmeli. Herhangi bir taciz veya başka tür istismara sebep olur mu diye.

Tabi ki. Bilinclenmek cok onemli. Konumuz baba oldugu icin bu ornegi verdim. Alintiladigim uye de abisinden bahsetmis.
Anne de taciz edebilir abla da teyze de vs.

Bakıcılara pek güven olmuyor bu devirde, arada çok nadir çıkıyor insanlığını kaybetmemiş olanlar, çocuğu dövme, bakmama, odaya kilitleme, sevgilisiyle buluşurken araç olarak kullanma, çocuğu tek başına bırakma, cimdikleme, tehdit etme, böyle şeyleri hep haberlerden duyuyoruz, şimdi size soruyorum: Çocuğunu hırpalayan, döven, zor durumda bırakan bir BAKICI mı? Yoksa, çocuğa bakmanın sorumluluğunu kendine almış, ve üstelik çocukların BABASI olan bir EŞ mi?

En önemlisi babalariyla aralarında güzel bir bağ kurulsun istiyorum.

En önemlisi babalariyla aralarında güzel bir bağ kurulsun istiyorum.
Lütfen anneninizin söylediği kötü şeyleri aklınızdan çıkarın. Evet haberlerde duyuyoruz böyle iğrençlikleri ama ben babasından sakınılan evlad olayını kabullenmek istemiyorum. Baba kız çocuğunun ilk aşkı en düşkün olduğu kişidir kötü şeyleri değil iyisini düşünelim..

Bakıma gelince benim babam bana 2 aylıkken 5 ay, oğluma da 3,5 aylıkken 2 ay baktı. Dedesi torununa baktı yani. Eşinizde çok güzel bakabilir kendide istiyormuş babalarından başka kime o kadar güvenebilirsiniz..

Ay ne igrenc bi dusunce bu!Hic kusura bakmayin ama annenizin ici fesat.Benim 24 yasinda %90 zihinsel ve bedensel engelli ablam var.Diger ablam ve ben sehir disindayiz annem rahatsizlindiginda ya da evde olmadiginda babam lavabosunada goturuyor sacinida topluyor her turlu yardimda bulunuyor ve annemden bizden bile daha iyi anlasiyorlar cok seviyor babami.Ki kucucuk cocuktan bahsediyorsunuz.

Ilkinde o bakmıştı. Ondan korumak için baktım diyor. Neyinden koruyacaksin dedim. Çok dövermis. Tecavüz bile eder diyor ya. Çok ağırıma gitti bu lafı
Ohaaa annenizde haddini çok aşmış, kusura bakmasında kendisinden önce babası gelir!!! Çok da iyi bakar ayrıca, ben eşime gözüm kapalı emanet ediyorum çocukları, hatta en çok onun yanındalarsa içim rahat.

Sizinkiler kaç yaşında. Benim biri daha çok küçük biraz da ondan tereddüt ettim. Bakicidan daha iyi olur diye düşündüm ben de

Ne güzel. Allah sağlık sıhhat versin başınızdan eksik etmesin babanızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…