- 16 Mart 2013
- 767
- 1.808
- 313
Ailen neden eşine karşı bu kadar katı ve nefret dolu belli bir sebebi var mı?benim eşim de öyle. Gece yorgunsam veya sen bak dersem kalkar bakar. Hamileyken Gece çocuğa hep o kalktı. Izinli günlerinde ben çıkana kadar çocukla ilgilendi. Elinden geleni yapıyor. Çocuklara karşı Benden daha sabırlı. Ben bunları anlattığım zaman ailem inanmıyor. Sırf onu övmek için falan söylediğimi düşünüyorlar
Tenzih ederek konusuyorum ama ne bileyim esiniz birini taciz etmiştir de anneniz de ona binaen söylüyordur, yoksa akıl sağlığı yerinde olan bir anneanne böyle bir cümle kuramaz. Olsa olsa bu cocuk aç kalır, bakamaz ona, altını temizleyemez der.Yani ne olabilir mesela. Gorusmedikleri için Aynı ortamda zaten bulunmuyorlar. Birlikte çalışırken bile olabildince az muhatap oluyorlardı. Neye dayanarak söyleyebilir ki .
Size zihniyet konusunda %100 katilmakla beraber maalesef boyle dusunenleri haksiz bulamiyorum. Bulmaya kalksam icimde bir sey sizliyor neden mi?Neden bakamasin ya? Ne yapacak taciz mi edecek cocugunu? Erkeek kiz cocuguna bakamaz diyenlerin zihniyetinden nefret ediyorum. Beni abim buyutmus. Inanilmaz bir bagim var o abimle. Birakin baksin da cocuklariyla arasinda bir bagi olsun bari. Zihniyetlerinizi rafa kaldirin artik. Kilit vurun bir daha cikmasin.
Ya ama birini taciz etmek farklı Tamam o da hastalıklı bir durum ama bir çocuğu geçtim kendi evladına bunu yapması bambaşka bir şey. Eşim para konusunda çok dikkatsiz davrandı. Bizi bir borcun altına soktu. Kazandigindan fazlasını yedi. Işten çıktı falan.Arkadaşlarıyla içmeye falan gitti. Bunları yaptığında ben hamileydim dolayısıyla çok üzüldüm boşanma aşamasına geldik. Sonra ben tek başıma Yeni doğmuş bir bebeği buyutemeyecegimi ve bebeğim de babasını tanımadan büyümesini istemediğim için tekrar biraraya geldik. Annem bu lafı söylediğinde eşimin çocuğa bakması gibi bir durum yoktu.Tenzih ederek konusuyorum ama ne bileyim esiniz birini taciz etmiştir de anneniz de ona binaen söylüyordur, yoksa akıl sağlığı yerinde olan bir anneanne böyle bir cümle kuramaz. Olsa olsa bu cocuk aç kalır, bakamaz ona, altını temizleyemez der.
Ilkinde o bakmıştı. Ondan korumak için baktım diyor. Neyinden koruyacaksin dedim. Çok dövermis. Tecavüz bile eder diyor ya. Çok ağırıma gitti bu lafı
Size zihniyet konusunda %100 katilmakla beraber maalesef boyle dusunenleri haksiz bulamiyorum. Bulmaya kalksam icimde bir sey sizliyor neden mi?
Psikiyatride bir hastamiz vardi, yillarca abisinin tacizine ve bazi cinsel yaptirimlarina maruz kalmis. Hatta belli bir yasa kadar normal zannetmis, arkadaslarina bile sormus siz de abinize bunlari bunlari yapiyor musunuz diye. (Mesela oral seks)
Biraz akli ermeye baslayinca anlamis anormal oldugunu ve psikiyatrik tedavi goruyor.
Tabi ki bu agizlari acik birakan bir olay bence. Allah korusun kendi kardesime, nisanlima konduramam bile. Ama boyle olaylar yok degil, bunu bilin istedim.
Bu kadar kati olmayin. Herkes abiniz gibi degil maalesef. Cok uzulerek soyluyorum degil yani.
Tabi ki. Bilinclenmek cok onemli. Konumuz baba oldugu icin bu ornegi verdim. Alintiladigim uye de abisinden bahsetmis.Bu bakış açısını sevmedim. Erkek kötüdür diye birşey yok. Abisi değil ablası da benzer şeyler yapabilirdi. Kadınlar da taciz ediyor çocukları ama kadın olduğu için çok anlaşılmıyor veya göz ardı ediliyor olabilir.
Ailede anne veya baba yeri gelip birbirlerini yeri gelip kendi anne babalarını kendi çocuklarını vs bu konuda sık sık değerlendirmeli. Herhangi bir taciz veya başka tür istismara sebep olur mu diye.
En önemlisi babalariyla aralarında güzel bir bağ kurulsun istiyorum.Bakıcılara pek güven olmuyor bu devirde, arada çok nadir çıkıyor insanlığını kaybetmemiş olanlar, çocuğu dövme, bakmama, odaya kilitleme, sevgilisiyle buluşurken araç olarak kullanma, çocuğu tek başına bırakma, cimdikleme, tehdit etme, böyle şeyleri hep haberlerden duyuyoruz, şimdi size soruyorum: Çocuğunu hırpalayan, döven, zor durumda bırakan bir BAKICI mı? Yoksa, çocuğa bakmanın sorumluluğunu kendine almış, ve üstelik çocukların BABASI olan bir EŞ mi?
En önemlisi babalariyla aralarında güzel bir bağ kurulsun istiyorum.
Lütfen anneninizin söylediği kötü şeyleri aklınızdan çıkarın. Evet haberlerde duyuyoruz böyle iğrençlikleri ama ben babasından sakınılan evlad olayını kabullenmek istemiyorum. Baba kız çocuğunun ilk aşkı en düşkün olduğu kişidir kötü şeyleri değil iyisini düşünelim..En önemlisi babalariyla aralarında güzel bir bağ kurulsun istiyorum.
Ohaaa annenizde haddini çok aşmış, kusura bakmasında kendisinden önce babası gelir!!! Çok da iyi bakar ayrıca, ben eşime gözüm kapalı emanet ediyorum çocukları, hatta en çok onun yanındalarsa içim rahat.Ilkinde o bakmıştı. Ondan korumak için baktım diyor. Neyinden koruyacaksin dedim. Çok dövermis. Tecavüz bile eder diyor ya. Çok ağırıma gitti bu lafı
Sizinkiler kaç yaşında. Benim biri daha çok küçük biraz da ondan tereddüt ettim. Bakicidan daha iyi olur diye düşündüm ben deOhaaa annenizde haddini çok aşmış, kusura bakmasında kendisinden önce babası gelir!!! Çok da iyi bakar ayrıca, ben eşime gözüm kapalı emanet ediyorum çocukları, hatta en çok onun yanındalarsa içim rahat.
Ne güzel. Allah sağlık sıhhat versin başınızdan eksik etmesin babanızıAy ne igrenc bi dusunce bu!Hic kusura bakmayin ama annenizin ici fesat.Benim 24 yasinda %90 zihinsel ve bedensel engelli ablam var.Diger ablam ve ben sehir disindayiz annem rahatsizlindiginda ya da evde olmadiginda babam lavabosunada goturuyor sacinida topluyor her turlu yardimda bulunuyor ve annemden bizden bile daha iyi anlasiyorlar cok seviyor babami.Ki kucucuk cocuktan bahsediyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?