- Emoji Skoru
- 2.929
- Puanlar
- 313
- Konu Sahibi bulutbekleyen
-
Profesyonel bakıcı ile çalışan bir çok tanıdığım oldu ancak böyle bir maaş vereni ne gördüm ne duydum ki bahsettiğim kişiler Türkiye şartlarında zengin olan arkadaşlarım ve dolaylı tanıdığım ultra zenginler . Bahsettiğiniz rakam çok uçlarda.Katıldığım noktalar var. Özellikle çocuk bakımının yaş grubuna göre ayrılması ve en azından temel bir eğitim standardının olması gerektiğini ben de düşünüyorum.
Sizin dediğiniz gibi eğitimli, yabancı dil bilen ve çocuk gelişimine gerçekten katkı sağlayabilecek profesyonel bakıcı ilanlarını da inceledim.
Aylık 6.500 € net maaş isteyen ajans ilanları ve bence bu rakam birçok ailenin karşılayabileceği bir ücret değil.
Zaten bu yüzden piyasada daha uygun ücretlerle, çoğu kayıt dışı çalışan çok büyük bir sektör oluşmuş durumda.
Sarı sitedeki ilanları incelediğinizde sadece çocuk bakımı isteyen ilanlarla, çocuk bakımı + ev toparlama isteyen ilanların görev tanımları farklı yazılıyor.
Çocuk bakıcılığı ayrı bir hizmet, ev temizliği yemek yapması ayrı bir hizmet. İkisi birlikte isteniyorsa bunun ücretinin de baştan buna göre konuşulması gerekir.
Sadece çocuk bakıcılığı arıyoruz diye çağırıp sonra aynı maaşa ev yardımcılığı da beklemek fırsatçılık.
Bu 6500 euroluk iş bulan dadı ajansına kaydolmak için kayıt/üyelik ücreti vs adı altında bir ücret alınıyor mu?Aslında aynı şeyi söylüyoruz.
Ben de ev işi asla yaptırılmasın demiyorum. Elbette baştan konuşulur anlaşılırsa yapılır.
Piyasayı bildiğimi iddia etmiyorum, sadece ilanları ve ajansları inceledim.
Benim anlatmak istediğim, diyelim ki sadece çocuk bakımı için piyasa 40 bin, çocuk bakımı + ev yardımcılığı için 60 bin olsun.
40 binlik çocuk bakıcılığı ilanı verip görüşmede ya da sonradan ev işlerini de eklemeye çalışmak bana göre fırsatçılık.
Sizin dediğiniz gibi yetkin olmayan personelin kendi ücret tarifesini belirlemesi doğru değil.
Ancak piyasayı büyük ölçüde aracı firmalar belirliyor ve eğitim, yabancı dil ve tecrübe gibi nitelikler arandıkça ücretler de yükseliyor.
Dediğim gibi piyasasını bilmiyorum profesyonel bakıcı konusunda çoğu ilanda ücret yazmıyor, telefonla bilgi veriliyor.
Ben de piyasayı bilmiyorum, bakıcı ilanlarının çoğunda ücret zaten yazmıyor, telefonla bilgi veriliyor.
Bahsettiğim rakamlar da incelediğim bir dadı ajansındaki ilanlardan. Açıkçası bana da oldukça yüksek geldi.
Bu 6500 euroluk iş bulan dadı ajansına kaydolmak için kayıt/üyelik ücreti vs adı altında bir ücret alınıyor mu?
Katılıyorum. O yüzden böyle uçuk maaş hayaliyle katılım ücreti, ajans ücreti parası toplayan dolandırıcılık gibi geldi bana.ney ney ney? dsjksgkgsgfsg Avrupa'da orta ölçekli bir şirkette yönetici olarak çalışan kalifiye bir IT adamından daha fazla kazanan bakıcıdan mı söz ediyoruz? adhfdkshgskghkgs uzun zamandır daha komik bi şey duymadım.
650€ olmasın? Öyleymiş böyleymiş, bir tanıdığımın tanıdığı söylemiş... Hep mış miş, acaba 6500€ ödendiği iddia edilen bakıcının maaş bordrosunu gözüyle gören var mı? Almanya'da mesela bu işler saatli ödenir. 15-25€ arası bir piyasası vardır. Devlet kreşleri 400€, yer bulamayıp özel kreşe verenler de 1.000€ civarı öder. O çocuğun annesi 6.500€ maaş alıyor mudur acaba? Uzmanlığa yeni başlamış doktor maaşları 7.500€ dan başlıyor.ney ney ney? dsjksgkgsgfsg Avrupa'da orta ölçekli bir şirkette yönetici olarak çalışan kalifiye bir IT adamından daha fazla kazanan bakıcıdan mı söz ediyoruz? adhfdkshgskghkgs uzun zamandır daha komik bi şey duymadım.
2 farklı arkadaşım Filipinli bakıcıyla çalışıyor .İkisi de yatılı . Çocuk bakımı, ev işi , yemek, ütü her şeyi yapıyorlar. Üstelik birinin iki çocuğu var. Aylık tek çocuğu olan 1200 euro , 2 çocuğu olan (biri kreşe gidiyor ama bakıcı sorumluluğunda) 1300 euro veriyor. Bir de hafta sonu tatili için yol parası gibi ek bir ücretleri var.Yatili filipinli bakici piyasasi bile 1000-1200 dolar .6500 euro nedir ya nerden cikmis bu
Hayırdır bu ne öfke ? Sana kim hakaret hakkı verdi? Sen mi veriyorsun harçlık bana ? Kendi ailendeki kuyruk acısını başkasına yansıtmaÇünkü babası ölümsüz(!) babama bir şey olursa ne yaparım diye düşünmesin aman.. sonra da kardeşlerine el açar. Kardeşlerinin eşleri “sağlıklı olduğu halde evde bütün gün oturup çalışmayan bir yaratığa neden çoluk çocuğumuzun rızkını yediriyoruz” diye haklı olarak isyan eder. Kardeşlerinin ve ailesinin de huzurunu bozar bit tipler. Nereden bildiğimi sormayın
Hakaret? Kullandığım ifadelerin hiçbirinde hakaret ifadesi yoktu sadece hakikatler neden bu kadar canını yaktı da bu tepkiyi verdin?Hayırdır bu ne öfke ? Sana kim hakaret hakkı verdi? Sen mi veriyorsun harçlık bana ? Kendi ailendeki kuyruk acısını başkasına yansıtma
Kardeşlerim harçlık vermekten gocunmaz.
Ben istemesem de zorla veriyorlar. Eşleri de bizzat istiyor ellerinde büyüdüm senin gibi çemkirecek yaratıkları eş yapmadılar. Yengelerim eniştelerim ablamdan abimden yakındır bana. Bir yengem kanser annesi gelene kadar dışarı bile çıkamadan 3 ay yeğenlerime baktım. kendileri harçlık verdi ben okurken. Biz aileyiz çünkü.
Lüzumsuz seni
Katılıyorum. O yüzden böyle uçuk maaş hayaliyle katılım ücreti, ajans ücreti parası toplayan dolandırıcılık gibi geldi bana.
2 farklı arkadaşım Filipinli bakıcıyla çalışıyor .İkisi de yatılı . Çocuk bakımı, ev işi , yemek, ütü her şeyi yapıyorlar. Üstelik birinin iki çocuğu var. Aylık tek çocuğu olan 1200 euro , 2 çocuğu olan (biri kreşe gidiyor ama bakıcı sorumluluğunda) 1300 euro veriyor. Bir de hafta sonu tatili için yol parası gibi ek bir ücretleri var.
Özellikle İstanbulda bakıcı piyasası bir ara o kadar uçmuştu ki insanlar yabancı bakırcılara yönelmeye başlamıştı ( Şu an ne durumda bilmiyorum).
Farklı milletlerden bakıcısı olan tanıdıklarım da oldu . Her işi yapıp çocukla da çok güzel ilgileniyorlardı . Türk bakırcıların nazı, kaprisi , hastalığı izni vs bitmiyor ve hiç memnun olmuyorlar .
Böyle beklentileri olmadığına nasıl bu kadar eminsiniz? Yeni doğum yapmış bir kadının büyük çocuğuna bakmak için anlaşmıştım. Kadının yükünü hafifleteyim bi işin ucundan tutayım elime mi yapışır kadıncağız lohusa diyip ev işine yardım ettim. Kadın bir gün eşinin ofisinin camlarını silmemi istemişti. O ara işe çok ihtiyacım vardı ve bunu biliyordu hayır diyemeyeceğimi düşündü muhtemelen. Hala aklıma geldikçe çok üzülürüm. O gün işi bırakmıştım ve çalıştığım günlerin parasını da vermemişti. Daha neler var da en çok içime oturan bu malesef.Arz talep meselesi. Uymuyorsa kabul etmezsiniz olur gider.
Sonuçta sizden avize temizlemenizi duvar silmenizi beklemezler.
Çocuklar evde aç mı duracak ? Okulda iken ev süpürülüp silinebilir. O halde aile ile saat başı anlaşma yapın ve çocuklar okulda iken ücret almayın ?
Hanımefendi bizler de çalışıyoruz. Görev tanımı dışında bir çok şeyi iş hayatında yapmak mecburiyetinde kalabiliyoruz. Kurumsalda bile iş yükü anlaşılanın çok daha üstünde oluyor. Beğenmiyorsak çıkıyoruz beklentimize uygun iş bakıyoruz. Kural budur. İşveren beklentilerini dile getirir,işçi kabul etmezse çalışmaz. Ne mutlu size ki paraya ihtiyacınız olduğu halde görev tanımını dışındaki işleri yapmamayı seçebilmişsiniz. Darısı hepimizin başınaBöyle beklentileri olmadığına nasıl bu kadar eminsiniz? Yeni doğum yapmış bir kadının büyük çocuğuna bakmak için anlaşmıştım. Kadının yükünü hafifleteyim bi işin ucundan tutayım elime mi yapışır kadıncağız lohusa diyip ev işine yardım ettim. Kadın bir gün eşinin ofisinin camlarını silmemi istemişti. O ara işe çok ihtiyacım vardı ve bunu biliyordu hayır diyemeyeceğimi düşündü muhtemelen. Hala aklıma geldikçe çok üzülürüm. O gün işi bırakmıştım ve çalıştığım günlerin parasını da vermemişti. Daha neler var da en çok içime oturan bu malesef.
Bu arada akıcı ingilizce biliyorum. Sertifikalarım var vs.(Konu sahibine vasıfsız diyenler için söyledim)
Hanımefendi ben de size insanların beklentilerinin sizin tasavvurunuzdan öte olduğunu söyledim. Sizin 'senden duvar silmeni beklemezler' lafınıza hayır daha da fazlasını da bekliyorlar dedim. Hala aynı şeyi söylüyorsunuz. İşverenin beklentilerini başta dile getirmesi gibi bir gereklilik yok sanırım sizin için. İşveren her gün yeni taleplerle geldiğinde bir çalışanın bunu normal karşılaması gerekiyor.Hanımefendi bizler de çalışıyoruz. Görev tanımı dışında bir çok şeyi iş hayatında yapmak mecburiyetinde kalabiliyoruz. Kurumsalda bile iş yükü anlaşılanın çok daha üstünde oluyor. Beğenmiyorsak çıkıyoruz beklentimize uygun iş bakıyoruz. Kural budur. İşveren beklentilerini dile getirir,işçi kabul etmezse çalışmaz. Ne mutlu size ki paraya ihtiyacınız olduğu halde görev tanımını dışındaki işleri yapmamayı seçebilmişsiniz. Darısı hepimizin başına
Sigortalı mı çalışıyordunuz ? Alsaydınız paranızı ?Hanımefendi ben de size insanların beklentilerinin sizin tasavvurunuzdan öte olduğunu söyledim. Sizin 'senden duvar silmeni beklemezler' lafınıza hayır daha da fazlasını da bekliyorlar dedim. Hala aynı şeyi söylüyorsunuz. İşverenin beklentilerini başta dile getirmesi gibi bir gereklilik yok sanırım sizin için. İşveren her gün yeni taleplerle geldiğinde bir çalışanın bunu normal karşılaması gerekiyor.
Bu arada size sadece çocuk bakımı için anlaşıp günün sonunda kocamın ofisinin camlarını sil diyip çalışan da kabul etmeyince maaşını ödememek normal geliyor sanırım.
Bir gün istemiştir, belki oranın temizlikçisi işten çıktı ve aylarca birini bulamadılar… bir kereye mehsustu belki, birini bulana kadardı, bunları bilemeyiz ki. Ona bakarsanız bebeğim doğduğunda haftada bir yarım gün anlaştığım kadın bir geldi bir gelmedi, bel fıtığım var hastanedeyim gelemiyorum diye aradı beni gelmedi. Sonra komple bıraktı. Çalışmayı değil bize gelmeyi bıraktı. Tam gün geleyim deseydi (istediği oysa) ben onu da kabul ederdim. Öyle zor durumda kaldım ki o dönem… Sömürü karşılıklı yani, arka planını bilmediğiniz konularda siz de kesin hüküm vermeyin.Böyle beklentileri olmadığına nasıl bu kadar eminsiniz? Yeni doğum yapmış bir kadının büyük çocuğuna bakmak için anlaşmıştım. Kadının yükünü hafifleteyim bi işin ucundan tutayım elime mi yapışır kadıncağız lohusa diyip ev işine yardım ettim. Kadın bir gün eşinin ofisinin camlarını silmemi istemişti. O ara işe çok ihtiyacım vardı ve bunu biliyordu hayır diyemeyeceğimi düşündü muhtemelen. Hala aklıma geldikçe çok üzülürüm. O gün işi bırakmıştım ve çalıştığım günlerin parasını da vermemişti. Daha neler var da en çok içime oturan bu malesef.
Bu arada akıcı ingilizce biliyorum. Sertifikalarım var vs.(Konu sahibine vasıfsız diyenler için söyledim)
Böyle beklentileri olmadığına nasıl bu kadar eminsiniz? Yeni doğum yapmış bir kadının büyük çocuğuna bakmak için anlaşmıştım. Kadının yükünü hafifleteyim bi işin ucundan tutayım elime mi yapışır kadıncağız lohusa diyip ev işine yardım ettim. Kadın bir gün eşinin ofisinin camlarını silmemi istemişti. O ara işe çok ihtiyacım vardı ve bunu biliyordu hayır diyemeyeceğimi düşündü muhtemelen. Hala aklıma geldikçe çok üzülürüm. O gün işi bırakmıştım ve çalıştığım günlerin parasını da vermemişti. Daha neler var da en çok içime oturan bu malesef.
Çok ilginçsiniz hanımlar. Biri diyor ki işin arka planını bilemezsiniz kendisi biliyormuş gibi. Bir de bu yorum. Ben bilmiyorum değil mi niye anlaştığımı. Çocuk kardeşi olunca ilgisiz kaldığını hissetti o yüzden bakıcı arıyoruz dedi annesi ayrıca çocuğa ingilizce öğretmek gerekiyordu. Eve temizlikçi ayrıca gelecekti. Ama siz daha iyi bilirsiniz tabi.Sizi daha çok ev yardımcısı gibi işe almışlar üzgünüm. Anne evdeyse genelde evdeki kadın bakıcılık yapmıyor ev işi yapıyor.
Şu an evimizde bu şekilde bir yardımcımız var. Doğum yaptığımda başladı. iş görüşmesinde ihtiyaç duyduğumda çocuklara destek olmanı beklerim ama onun dışında çocuklar bende dememe rağmen herkese kendini büyük oğlumun bakıcısı gibi tanıtıyor o geldi aklıma. Anne evdeyse neden bakıcılık yapasınız ki.
Yeni doğumy yapmış anne ev işlerinde yardıma ihtiyaç duyar daha çok