Bakıcım çocuğuma istemeyerek mi bakıyor?

Bir de alışılıyor galiba

Bakıcı ile Cumartesi 9.30 5 arası diye anlaştık işim belli olmaz diye

Sonra ben erken geldikçe o gitmeye başladı ben gönderdim yani ben varım sen de git diye

Sonra geç gelince sürat oldu ben 3 te çıkıyordum diye başta anlaşma 5 idi oysa

Kapanmadan yettim :)
Fazla para veriyorum o yuzden gerektiginde de bakacak mantigi yanlis bence de.
Net cizgiler olmali.
Dusuncesineze kadin plan yapmis, zirt siz cikiyorsunuz, kim ister ki.
Cocugunuzu seviyor diye de, butun hayatini size gore ayarlayip ev de bekleyemez kimse.
Aranizda ki duygusal bag kuvvetli de olsa insanlarin bir hayati var.
Ayrica hastalanir diye cocugunuzu alisverise goturmemeniz bence keyfi.
Yani siz de zaruri degil gereksiz sekilde cocugunuzu birakiyorsunuz bence.
Bu fazla para isini gecin bence, baktigi gunlerin fiyatini olmasi getektigi gibi belirleyin, extra bakiminda ucretini de ayri verin, anlasin.

Biraz sizde hatayi buldum siz biraz ustune gitmisiniz onunda planı olabilir tek isi sizin cocugu getirmenizi beklemek degildir sanirim kendine gore isleri vardirsizde haklisiniz bastan konustum ona gore ucücretine kadar konustuk diyorsunuz bana sorarsaniz ugrasmam isini severek yapan cok guzel insanlar varsu dakika arastirma yapardim bulurdum teyzem cocuhuna baktirdi mesela gelen kisi gencti 37 yasinda felan deli olurdu cocuga parka gotururdu hediyeler alirdi abla gibiydi ona oyke derdi hala gorusur gelir sever ugrasmayin boyle insanlarla

Giderim ama sizede okuyun derim.
Konuyu okudum biz ona abla gibi bakiyoruz o bizi iş olarak görüyor demişsiniz de karşiliğinda para aliyor tabiki iş olarak görecek. Size tavsiyem komşunuz bile olsa arada mesafe olsun ve ücretin fazla geldiğini düşünüyorsaniz tekrar konuşun bu konuyu. Ayrica en küçük olayda ona yaptiğiniz iyilikleri söylemeyin bence ayip.

Bence fazla para verip , sıkıştığım zaman baksın diye düşünmek yerine normal ücretini verin , ekstra zamanlarında ekstra olarak ücretini verin. Bu şekilde sorunu halledersiniz diye düşünüyorum. Çünkü insanoğlu her zaman daha fazlasını ister.. Şimdi siz fazlasını veriyorum diyorsunuz ama onun gözünde o sadece calıştığı günler icin aldığı maaş olabilir..

Sizin okulda pazartesiniz bos dimi? Pazartesi gunu mudur iki ders icin sizi okula cagirsa mesela? Ayni sey.

Komşudan bakıcı olmasını çok sağlıklı bulmuyorum ha tanıdık bildik kişi amenna ama problem çıkması diğer alternatiflere göre daha fazla, komşuluk ilişkisi de bozulabilir birsey istemeye de çekinilebilir, is yaptırmak zaten bir sanat bir de komşu olunca uygun ifade bulana kadar göbeği çaylar insanın, yap, yapar mısın,yapmanı istiyorum, yapsan mı ki.... pfff tercih etmezdim sanırım komşuyu

Benim ilk bakıcım (2 ay bakti) o da öyleydi. Birkaç gün erken gönderdim diye normal zamanında gitmesini isteyince bozulmustu

Ortada bir iş bir beklenti varsa is tanımı net olmalı, bazı haftasonları doğru ifade değil, parayı istediğinden fazla verirsem istediğim haftasonları da bakar gibi bir durum olmamalı, çocuğa baktığı günlerin parası ayrı olmalı atıyorum 600 tl, sonra dersin ki her 3 haftada 1 haftasonu da bakarsın ekstra 50 tl veririm gibi, net olmalı yoruma açık olmamalı hatam bence burada

Ayrıca anneler gününde bakıcıya şunu almışlar bunu almışlar demesi de çok yersiz o bakıcı anne değil, çocukları da ona alsın, böyle laflarla hediye bekleyenlere zorla aldıranlara sinir oluyorum yarın da hediye alın oldu olacak

Bakıcıyla anlaştıktan sonra ister keyfi gezme olur ister zaruri,eşiyle gezmek ister kişi, özel günleridir, keyifleri öyle ister yargılanacak bi durum yok bence burda

Bakicinizin tek sorunu ucret.
Eger saatlik bi ucret belirleyip mesai seklinde birakirsaniz razi olacaktir.
Oyle biraz fazla verdim arada fazladan bakarsin gibi esnek bir anlasma olamaz.
Hem ona hem size yaramaz.

Insan misafirim gelecek, alisverise gidecem diye cocuklarini birakmaz. Birakma nedeniniz cok basit oldugu icin mirin kirin etmistir. Misafir gelsin cocuklarin yaninda olsun, alisverise git cocuklarini da gotur. Bu boyledir.

Anladığım kadarıyla normalde 3 gün tatil yapıyor. Ve bu düzene alışmış. 4 günden fazla çalıştığı her saat ona yük geliyordur. Yanlışı baştan yapmışsınız. 3 gün tatile alıştırmayacaktınız. Ctesi de dahil diye anlaşmanız lazım. En azından o çocuğa bakardı siz işlerinizi hallederdiniz. Yani en başta konuşurken 5 gün diye Konuşmalısınız. Adını koyun yani, net olun. Esnek Anlaşmalar suistimal edilebiliyor.

Bizim bakıcımıza şimdi desem hemen alır kucagimdaTabiki bakarım sen işini hallet der tabi planlı bi işi yoksa. Öyle anlaşmamısdık da. O bana yapmaz hesap ben ona. Hatta hafta sonu gelip kizimi almışlığı var. Yengesi gelmiş de onunla tanıştıracakmıs kizimi

Misafir gelecek olayını ben hazırlık yapacak diye anladım, yoksa misafir geldiğinde göndermiyodur heralde çocukları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…