Bakıcım çocuğuma istemeyerek mi bakıyor?

Seneye yine biz onun kizina "taksicilik" yaptik dersen, o da senin kizina "bakicilik" yapar; ablalik degil... biraz teraziyi dengeleyin hocahanim..

Önceden haber verdim o cam sileceğim dedi demişsiniz haber verirken mi bırakırken mi dedi anlayamadım

Haber verirken dedi ise kısaca başka zamana demiş ama eğer o gün için olur dedi ve sonra cam siliyorum dedi ise açıkça sormak lazım olur demiştin diye

Seneye yine biz onun kizina "taksicilik" yaptik dersen, o da senin kizina "bakicilik" yapar; ablalik degil... biraz teraziyi dengeleyin hocahanim..
Normalde kullanmam bu tabiri. İnsanlarada seve seve yardım ederim kim olursa olsun. Ama eşim akşamları sevelimmi diye almak
istiyor diyor devamı gelmiyor. Bakması
gereken zamanlarda da bakmak mı istemiyor
içinden mi gelmiyor diye içine kurt düştü açıkçası. Oturup bunu birileriyle de konuşmak istemedim o yüzden buraya açtım zaten. Teşekkür ederim yor

Bilmiyorum işim olmazsa birşey çıkmazsa bakarım dedi ilk haber verirken. Dün hatırlatınca cam silecektim temizlik yapacaktım ama bakarım dedi . istekli değildi açıkçası.

İşte bu yüzden pazartesi boş gününüzde de gelecekti bayan.diyeceksiniz ki evet o gün boş günüm ama disardaki işlerimi temizligi mi alışverişimi yaparım. Sen çocuğa bakarsın.zaten parayi da fazla vermissiniz.

Bir de bazen sınav görevleri çıkabiliyor ekstradan.o zamanları konuşmuş sundu zaten.ama ne yazıkki bakicilar anlamıyor bunu.benim haftaiçi olan teog sınavında okullar tatil diye kendini de tatil sanmış. Iyi de benim sınav görevim var.olmasa bile okula gidip imza atıyorum.hepsini geçtim o gün haftaiçi ve ben senle öyle anlastim.oyle bir gün çocukla gitmiştim imza atmaya okula.o gün kreşe karar verdim.

Sınav görevim var dediğimde bile yüzü değişiyor.

Değiştir canım. Bu işi severek yapan niceleri var. Belliki içine sinmiyor, anne hisseder. Hissetmişsin madem hiiiçç uzatma. Bence çocuğuna evinde bakılmalı ve bakıcının noter onaylı izniyle kamera da takılmalı. Aksi halde benim içim hiç rahat olmazdı!

Ne guzel dunyaymis sizinkisi.İsim var bugun de bak .Ben biraz geziyim sen ilgilen cocugumla,bakici degil misin sonucta !

Ne guzel dunyaymis sizinkisi.İsim var bugun de bak .Ben biraz geziyim sen ilgilen cocugumla,bakici degil misin sonucta !
Arkadaş bakıcıyla en başta konuşmuş ama, başka zamanlarda da fazladan bakman gerekebilir demiş. Bu yüzden maaşını da yüksek tutmuş. Ben bakıcıyı yetersiz buldum, anne haklı!

Bakicinizla net olarak anlasin. Bir ay icerisinde haftaicleri 4er gun, ayda 2 defa olmak uzere cumartesileri gibi. Ara sira haftasonu birakabilirim demek hem ucu acik hem de ciddiye alinmaz.

Sınav görevim var dediğimde bile yüzü değişiyor.
OooooOoo o ne öyle. Benim direksiyon dersim oluyo şu aralar. Ben demeden o diyor ben bakarım diye. 3 ay once kaza yaptık bikaç bin masrafimız oldu ekstradan Kadıncağız para almak istemedi o ay. Sonra verirsin dedi. Bu arada bizde komşuyuz. Aynı apartmanda oturuyoruz. Kizim şimdi uyudu uyanmazsa uykusunda bakiciya goturucemm eşim beni direksiyon çalıştıracak. Uyanırsa birlikte gidicez

Ben işimi severim ama pazar çalışmam.

Hatunun da haftasonunda çalışmak istememesi işini sevmediğini göstermez bence öyle düşünmeyin.

Aksamdan demediniz mi yarin cocugu birakicam diye. Kendisine bi plan yaptiysa o yuzden istememis olabilir.

Cok onceki mesajda da ne kadar ucret verdiginizi merak ettim demistim ve bir cok kisi daha sordu yine ve sizden gelen yanit istediginin fazlasini veriyorum.Nacizane fikrim komsunuz oldugundan(cok yakin mesafe)evinde baktigindan ve nerede yasiyorsunuz bilmiyorum ama ucretten tatmin olmadigini dusunuyorum,gerekli calisma sartlarini yerine getiriyormusunuz?.(normalde bakici fiyatlari yuksek ve siz ona en degerli varliginizi emanet ediyorsunuz)
Belki tavriniz ,emrivaki yapmanizdan oturu geri ceviriyor veya isteksizliginin sebebi bu da olabilir.
Komsuluk baska is baska belli ki ihtiyaci oldugundan calisiyor karsilikli memnuniyet olmali siz memnun edeceksiniz ki karsiligini gorun.
Taksicilik yapmaniz sizin yardim sever oldugunuzu gosterir ancak surda dile getirmeniz bence konu ile alakasiz.

Tum cevaplari okudum, anlasmaniz hangi gunler icin yazmamissiniz. Surekli "parasini fazla veriyoruz" demissiniz. Sizin ona fazla para vermeniz sizin sorununuz. Fazla para vermekle onun tatil gunlerini satin alamiyorsunuz. Onun insiyatifine kalmissa mirin kirin etmesi, istememesi cok normal, bir de ondan dinlemek lazim hikayeyi. Mesela bana isverenim "ben sana fazla (standart ustu/hakettiginden cok) maas veriyorum, o yuzden istersem tatil gunlerinde de calisacaksin" diyemez. Boyle bir sey yok. Sizin bahsettiginiz "bazi tatil gunlerinde ekstra calismak" da cok belirsiz bir sey. Sizin baktirmak istediginiz ekstra gunle onun bakmak istedigi ekstra gun uymak zorunda degil, sonucta herkesin bir hayati var. Kadinin tek derdi sizin cocugunuz degil ki.
Ben sizi haksiz buldum. Maas veriyorsunuz diye kadinin hayatini satin almis gibi davraniyorsunuz. Bu kadin tatil gunlerinde sizin icin tetikte beklemek zorunda degil. Bakmak isterse ne ala, istemezse istememek de hakkidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…