Bakıcıma laf geçiremiyorum :(

Emdirip yatırıyorum yaklaşık yarım saat bazen 45 dkka emiyo. Uyumadan öncede ek gıda vermiyorum her türlü kusma ihtimaline karşı. Sizin kızın kaç aylık siz uyutmadan nası besliyosunuz

canim 45 dk emse de tum sutu zaten ilk 15 dk ceker bebekler,sonrasi oyalanma.
bebegine gece mamalari/muhallebisi verip oyle yatir.
bu mamalar susatir yanliz,su vermeyi ihmal etme biraz yatmadan once.
tum gece emmeyle asla duramaz 11 aylik bebek.
ben oglumu 8de yatirirdim.
6.45 civari mamasini verir,evde biraz kosmasina izin verirdim.
kakasi varsa yapar,sonrasinda altini guzelce yikar pijamalarini giydirir yatirirdim.
mamayi ver,yine emerek uyusun sorun degil ama guzelce doyur oncesinde.

canim 45 dk emse de tum sutu zaten ilk 15 dk ceker bebekler,sonrasi oyalanma.
bebegine gece mamalari/muhallebisi verip oyle yatir.
bu mamalar susatir yanliz,su vermeyi ihmal etme biraz yatmadan once.
tum gece emmeyle asla duramaz 11 aylik bebek.
ben oglumu 8de yatirirdim.
6.45 civari mamasini verir,evde biraz kosmasina izin verirdim.
kakasi varsa yapar,sonrasinda altini guzelce yikar pijamalarini giydirir yatirirdim.
mamayi ver,yine emerek uyusun sorun degil ama guzelce doyur oncesinde.
Ben 9 da yatırıyorum 8 gibi meyvesini yada muhallebisini veriyorum. Bi arkadaş daha gece muhallebisini söylemiş sizin muhallebiye neler koyuyorsunuz

Benim kızım 14 aylik. Sabah 7.30 da uyanıyor. Ablayı babayı gönderiyoruz biraz emziriyorum oyun oynuyoruz 10 da tekrar uyumak istiyor.bazen birlikte bazen tek uyuyoruz saat 12 30a kadar.akşam üzeride 17 30_ 18 00 gibi 1.5 saat daha uyur.tabi bu aralarda oyun yemek kahvaltı ara öğün devam ediyor. Bizimki iştahlı bir bebek.ben yediriyorum yatana kadar meyve süt ceviz kek cici bebe yada gece muhallebisi gibi şeyler. Yemeği 19 30 da yiyoruz zaten.çorbası yemeği pilavı yoğurdu derken zaten yemiş oluyor. Sonra gece saat 23 te uyuyor ve zaten bidaha kalkmıyor hiç. Ben emziriyorum sadece arada.
Gece muhallebisini nasıl yapıyorsunuz tarif alabilir miyim

Ben 9 da yatırıyorum 8 gibi meyvesini yada muhallebisini veriyorum. Bi arkadaş daha gece muhallebisini söylemiş sizin muhallebiye neler koyuyorsunuz

ben irmikli sutlu muhallebi veriyordum,kimi zaman icine yarim yada 1 muz ezdigimde oluyordu,yada bebe biskuvisi.
hazir mamalarda var bebelac vs..ozellikle tahillilar gece icin ideal.
benim oglum cilekli muhallebide cok severdi,mevsimi degil ama mevsimi geldigi zaman cilek vs. de katabilirsin icine.
meyve yiyip ustune anne sutu alinca gece midesi kazinir cnm :KK46:
2 yas civari daha bi direncli oluyorlar acliga ama 1 yas icin iyice doyurup yatirmak daha iyi,ilerde dillenince aciktigini da soyler ama simdi derdini de anlatamiyor,sen isi sansa birakma.

birde bu mamalar daha once dedigim gibi susatir,biraz su vermeyi ihmal etme yatirmadan once..
acikcasi ben 1 yasindayken artik geceleri emzirmiyordum,tamamen sutten kesmistim,aksam yedigiyle sabah ediyordu,gece uyandiginda da sadece su veriyordum.boyu kilosu yerinde topac gibi bi oglandi.

Gece muhallebisini nasıl yapıyorsunuz tarif alabilir miyim
Diğer arkadaşın bahsettiği gibi yapıyorum bende.ırmikle sütlü muzlu.yada cicibebe birde farklı farklı tatlarda aptamilin gece mamalarıni alıyorum bazen onlardan yapiyorum. Süt veriyorum. Sütlaç yapiyoRum. Çeşitler cogalabilir. Netten değişik tarifler bulabilirsiniz.ben hep çok çeşitli şekillerde yapıyorum.bazen birbirine yakışan şeyleri uyduruyorum.

Çocuğa uyku fazla geliyor olabilir bencede kademeli olarak düşürebilirsiniz saatini
Gece uykusu çok önemli biz o dönemde günde 1 kere yatırıyorduk uykuya ve uyanmazsa 3 saat uyumasına müsade ediyordum
Günde 1 kere uyutmasını isteyin kreşe de gitse öyle uyuyacak çünkü

Konunun devamını okumadim ama benim oğlum on altı aylık ve hala günde iki defa uyur bazen toplam üç bazen dört saat senin aylarındayken üç defa uyuyordu. Anormal bir durum yok.

Uyanma saatini bebeğin belirlemesi gerekir, uyandırılmak her yaştaki insanın beynine zarar verir. Aktivitelerdeki ani kesinti ve değişim beyni yıkıma uğratır. Uyuduğunda fazla uyudun sen artık diyip uyandırmaması daha iyi yani

15 aylik bebeğim var benimde. Nadiren sabah 7 - 7.5 civari uyanmissa tekrar 9 - 9.5 gibi 1 saat uyur. Ve ikinci uykusunu da 15 civarı 1.5 saat uyur.
Genelde 9da uyanir ve 13de uyur ve bu uykusu 2 saatlik tek uykudur.
Ama haftasonu babasi ve abisi evdeyken bu saatlere uymaz. Onlarla oynamak varken uyumak istemez. Sizin bebeginizde sizinle vakit geçirmek istiyor muhtemelen.

Benim kızım bazı sabahlar uyandıktan 1 saat sonra uyumak istiyor. Geçende 7de kalktık. Biraz oynadık babayı yolcu ettik kahvaltısını hazırlıyordum ki uyumak istiyorum belirtileri başlattı. Yattı 10a kadar. Öğleden sonra da 2 saat uyudu o gün. Arada yapıyorlar ki benim kızım 14 aylık.

Benim pğlum da 7,30 uyanır, 9,30 da yine uyurdu. Öğleden sonra da 1,30-3,30 arası uyurdu. 6,30-7,30 arasında da da gece uykusuna yatırırdım. İki gece üst üste uyanınca bile bunu alışkanlık haline getirip 1-2 hafta sürdürebilirler. Gündüz iyi uyuyan çocuk gece uykusunu da iyi uyur. Gündüz çok uyursa gece uyumaz mantığı 0-2,5 yaş arası çocuklar için asla geçerli değil. Lütfen lütfen gündüz uykusunu kısmaya çalışmayın. Vücudu çılgınlar gibi hormon salgılıyor bu yaşlarda, dinlenmiş olmaları gerek. Uyumaları gerek. Gece uyanmaları bir süre sonra geçer.

Benim 4 yaşındaki oğlum bile gündüzleri uyuyup kendi istediği saatte kalkıyor bu yüzden çok takılma uyku meselesine. Ayrıca her çocuk ve bebek gece uyanır dert etme bazen wc için bazen su bazende acıktıgı için. Büyükler konuşup derdini söyler ama bebekler ağlayarak işte. Madem bakıcın bu mesele hariç iyi hiç ses çıkartma çocuğu bırakır ortada kalırsın valla.

Öğlen toplam kaç saat uyuyor oglum 9 da uyusa 7 de kalksa tüm gün uyumaz sizinki uykuyu seviyo iste ne güzel

Azı dişleri çıkıyor olabilir sık uyanıyorsa...bence bırakın uyusun...haftasonu siz varsınız diye uyumak istemiyordur çocuk...benim kızım da uykuyu sever,o da uyurdu böyle...büyüme hormonu uykuda salgılanır...
Bir de gece sık uyandığı için sabah ta erken uyuması çocuğun geceki yorgunluğunu alır

allah ıyılıgınızı versın :) endıselenmeyın uyku duzenı gayet normal
ınsanlar cocugu uyusunn dıye ugrasır bebısınız uykuyu sevıyormus
haftasonu sız varsınız dıye duzen saatı sasıyordur olabılır
bırakın uyusunda buyusun

Geceleri sık uyanmaya başladı o yüzden öğle uykusu fazla mı geliyo diye düşündüm
Canım öğlen uykusu gayet iyi aslında normal bende çocuklarimi hep böyle uyuttum gece sık uyanma sebebi ya karnı acikiyordur, yada tuvaleti geldiği için huysuzlaniyordur yatarken muhallebi yedir istersen tok tutar

Bence uyusun uyku uyku getirir hem büyür uyurken.

Uykusu olmayan bebek o kadar uyumaz zorla uyusa bile iki saat uyuyamaz yani
Uykuyu seviyor en cok ihtiyaci olan seylerden biri uyku bir saat fazla uyuyor diye huzurunuzu bozmayin bence

Yorumlari okudukca bebek olmaya ozendim ha
Ye ic uyu oh ne guzel :KK53:

Back
X