bakıcının üfleyip püflemesi normal mi?

Siz sevmek için alıyorsunuz sadece bebeği yoksa bakıcıda demi doğru anladım. İşe başlamadan iki ay önce bu u yaosanız yeterliydi. Beş altı ay çok uzun değil mi bebeğinizle ilgilenememiş olmuşsunuz bu durumda. Bebeğime annem öflese p8flese bırakmam birdaha siz bakıcı gider diye ses etmemişsiniz. Anne Bebek bağınız mı zayıf anlamadım. Biraz ilginç geldi ama bana şahsen.

anladığım kadarıyla hanımefendi home office çalışıyor ve kendi mesai saatlerinde evde iken bakıcı göz kulak oluyor bebeğe.

?

ne dediğinizi okudunuz mu siz göndermeden önce acaba?

bebek zaten 8 aylık 5-6 aydır bakıcı var, yani zaten doğum izni bitmiş hemen çalışmaya başlamış kadın sanki 1 sene ücretsiz izin kullanmış da bakıcı bulmamış, ya da işe başlamadan alıştırma yapacak vakti mi olmuş kadının? işe başlamadan 2 ay önce neyi yapacaktı? daha kırkı çıkmamış oluyor çocuğun....

uzun olan 5-6 ay ne? ne için uzun? doğum izni bitmiş çalışmaya başlamış kadın işte. gün içinde parka da kendisi götürüyormuş daha nasıl ilgilensin, öneriniz nedir? çalışan anneler gün içinde nasıl ilgilenebilir mesela çocuğuyla? bu kadın yine iyi evden çalışıyor emziriyor parka götürüyor, gün içinde kucaklıyor. daha ne yapsın bir yandan çalışırken?

bakıcı gider diye ses etmiyor evet. çünkü bakıcı bulamıyor. daha önce de konu açmıştı. varsa bildiğiniz bir bakıcı bulma alternatifi onu önerseniz keşke
çünkü semti ters kalıyormuş, bulamıyormuş, çevresi tanıdığı yok. ne yapsın kadın mesela?

Haftada 4 yarım güne 30 bin mi veriyorsunuz cidden?
Sizi üzmek istemem de, muhtemelen yolunacak kaz olarak görüyor sizi bu bakıcı
haftada 4 gün ama
yarım gün diye düşünmüyor ki bakıcı

siz bir dükkana eleman alsanız dükkanda günde 3-4 saat iş olmasa elemana yarım gün üzerinden ücret verebilir misiniz?
öyle bir dünya yok ki.
neticede çalışmıyor da olsa o saatlerde orada mı orada. 9.30-17.30 arasında bebeğime bakıyor demiş. yani tam saatli mesai demek.

ben sizi anlıyorum hem 4 gün hem işyükü az. evet. fakat bu şekilde diye ücreti düşürmüyorlar, bakıcılar "aaa sen zaten evdesin bebek de 2 saat uyuyor, 1 saat de sen bakıyorsun bana kalıyor günde 5 saat yarım gün sayılır yarım ücret alayım" demez, varsa diyeni lütfen haber verin.

esas olarak hiç bir normal çalışan bu şekilde saatlerde ücreti düşürmez, saati giriş-çıkış olarak azalmadıkça . çünkü o işverenin sorunu.

ama

bakıcılar ücrete gelince normal çalışan gibi bakmaya gelince köylü teyze gibi, bu büyük bir sorun. orası ayrı.

her zaman böyle düşüncesizce mi konuşursunuz yoksa sanal ortamda diye mi ilk aklınıza geleni yazmakta beis görmüyorsunuz?
zaten tüm çalışan anneler gibi yetersizlik duygusu yaşayan bir insana bir de anne-bebek bağınız zayıf, ilgilenememişsiniz yazmak vicdansızca değil mi?

Oğlum 4 yaşında. 7 aylıktan beri bakıcılarlayım. Şimdi burada değiştir diyenlere demesi kolay ama ne kadar zor olduğunu ben biliyorum. Şanslıydım 15. Ayımızda kafama göre birini buldum ben onun da ücreti aşırı yüksekti. Ortalama bir beyaz yakalı gibi para istiyordu. Yani asgari ücret + sigorta istiyor standardı onlar da cahil cahil kadınlar oluyor işte.
18 ay gibi yarım gün kreşe başlayın 2 yaşta da tam gün. kurtulun bu çileden. Karşınıza çıkacak herkes aşağı yukarı böyle olacak. Diğer konularda anlaştıysanız rahatsız olduğunuz şeyleri uyarın sürekli.

İşe başlamamıski
.evdeyim diyor. Ben evdeyken of pof diyor ise başlayınca ne olur acaba diyor

İşe başlamamıski
Ne bileyim hanımefendi. Düzgün devlet kreşi olsaydı da Avrupa gibi güzelce emanet edebilseydi. İlkede zor zaten kadın olmak çocuk olmaz. Ben nasıl tavsiye vereyim buna. Ha yine de bebek için kötü. El mahkum diye ona emanet etmek doğru değil.

İşe başlamamıski
konuyu bu kadar anlamadınız madem (ki bu kadar olur yani! bu kadın neyin molasını veriyor acaba?)
en azından bi sorun değil mi, siz evde misiniz çalışıyor musunuz, anlamadım vs. diye...o kadar büyük büyük ithamlar yapmadan.

Ama ben
Tamam da yine saçma. Bu kadını bebekle bırakmak. Acilen bakıcı bulması lazım.

Tek cocukluyken calisiyordum bakici bakiyordu birakin of puf demeyi alma saati gelince ici burulurdu.Esimin elinde büyüdüğü yengesiydi tabii bakıcımız torunu gibi görüyordu.Oflamak senin derdin ne demek asla normal değil siz evde calisirken off neden is var derdi ne bu isverenlerin bu kadar demiyorsanız o da cocuğa derdin ne diyemez.Insan kendi cocuguna yeri gelir kızar sinirlenir evet ama sadece kendo cocuguna baskasinin cocuguna hic kimsegoz bile deviremez

Bu kısmı kaçırmışım. Yine de haftada 4 güne ve özellikle öfflemeli püfflemeli bakmaya 30 bini fazla buluyorum.
tabiiki fazla

ben burada en az asgari + sigorta vereceksin, yemeğini yapıp koyacaksın, ayrıca bir su bardağı da olsa kaldıramaz bakıcının tek vazifesi bebeğe bakmak diyen hanımların hepsine "hıhı tabi" diyen birisiyim. genel olarak bakıcıların nasıl bebek baktığını yeterince gördüm.

ancak işte konu sahibi de bulamıyor başka alternatif ne yazık ki.

Millet ne iyi yerlere dükkan açıyor görünce üzülüyorum kendi adıma. Üniversitenin son yılında masraflarımı karşılamak için çocuk bakıyordum annesinin isteği üzerine çocuğa yabancı dil de öğretiyordum ve hiç durmayan bir çocuk olmasına rağmen bir kere öff demedim. Ayrıca çok gülünç bir ücrete çalışmıştım. Kadın bana çok kötü ve kaba davrandığı için ayrıldım sonra. İş ahlakı olan insanlar iş ahlakı olan insanlara denk gelmiyor genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…