• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıya teklif ettiğim ücret içime dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok cidden burda piyasa öyle bin lira en fazla.. Ben yemek temizlik hiç birşey istemedm sadece beş gün 8-5 kızıma bakacak

Hala piyasası 1000 lira diyorsunuz. Acaba devlet memuru olarak büyük şehirdekilerden az alıyorsunuz da bizim mi haberimiz yok? Zaten bakıcıdan yemek temizlik istenmez, isteyenler kendine köle arıyor ve inanın çocukları da iyi bakılmıyor. Bakıcı iki çocuğa özenli bir şekilde anca bakar ve onunda geçindirmesi gereken bir evi var. Sizin herkes böyle şöyle diyerek bu düzene ayak uydurmamanız, ilçenizdeki standartın yükselmesine yardımcı olmanız lazım.

Maaşallah siz de kendi sektörünüzde gariban ortacıya acımayıp burda bakıcı için aslan mı kesiliyorsunuz...
Gariban ortaci dediginiz kisi 3300 lira net maas aliyor sevgili arkadasim. Vardiyali calisiyor,uzerine de mesai yapiyor. Sigortasiz da calistirmiyorum. 3 ayda bir erzak,giyim,ayakkabi aliniyor. Bayramlarda ikramiye aliyor,kurban bayraminda da kurban parasi aliyor. Acinacak nesi var? İyi takip etmemissiniz yazdiklarimi.

Öyle biri değilm keşke tanısanız beni.. Kimseyi süründürmek değil amacm ama ben memurm ve 3 buçuk alıyorum bir buçuk bakıcı bin lira anaokulu bana ne kalıyor
Bu söylediğiniz komik..Bunu teklifi vermeden düşünecektiniz.Şimdi kadına vazgeçtim mi diceksiniz??Ayrıca 2 çocuğa 1500 oldukca makul bir rakam..Anaokuluna verdiğiniz para ne beni ne de o kadını ilgilendirir.Kadın napsın "ah yazık okula da para veriyor" die emeğinin karşılığını eksik mi alsın nedir. Ayrıca bana ne kalcak falan demişsiniz de ..sadece sizde böyle değil,çocuğu olan çoğu kişinin maaşı çocuğa gidiyor,o yüzden eşlerin ikisi de çalışıyor zaten.

Bence şöyle bir şey yapabilirsiniz ben fiyatları o kadar bilmiyorum açıkçası her yerin piyasası farklı oluyor tabi. yaşadığınız şehirde öyleyse eğer fiyatlar 1500 tl nin içinden sigortasını da yatırın hemde suç işlememiş olursunuz .Birde tek çocuk 1000 tl ise sizin oralarda, kızınızda yarım çocuk 500 tl eder düşününce .toplam 1500 eder .Ama bu sene okullar açılmayacak büyük ihtimal sağlam yerden duyum aldım açılsada bence göndermeyin çocuğunuzu o zaman bakıcıya kalacak 2 çocuk.
Bende onu düşünerek bir buçuk dedim çocuğum okula gitmezse diye onu söyledim başta.. Ama inanın ablanın evde olması bakıcı için avantaj oynatıyor sürekli bebeği

Ben sizi anlıyorum ben de küçük bir yerde yaşıyorum herkes 1000-1200 verdirilen ben tek çocuğa çok daha üzerinde veriyorum ev işi yok bebeğim öğlen 3 saat uyur o da otururdu yani işi gayet iyiydi ben de aman parası çevreye göre iyi olsun işi bırakmasın çocuğuma iyi baksın diyordum sonuç ne mi oldu 1000-1200 alan üstüne temizlik yemek yapan bakıcılar işi bırakmazken ve çocuklara gayet iyi bakarken benimki en çok ihtiyacım olan zamanda işi pat diye bıraktı ki hiç beklemiyordum öncesinde hiç sinyallerini verememişti sonradan öğrendim bir borcu varmış ben de fazla fazla para verince hemen kapatmış borcu ve çalışmaya ihtiyacı kalmamış şaka gibi az para verseydim daha uzun çalışacaktı yani

H hasretdolu fiyat sizin yaşadığınız yere göre yüksek anladığım kadarıyla. Yalnız büyük kız kışın hasta olduğunda okula gitmeyeceğine göre evde kalacağı günler olacak... ya da iş çıkışı markete uğrasanız sizi bakıcınız idare etmez mi... mutfağı salonu temiz bırakacak mı... bunlar çalışan kadın için az şey değil. Dört dörtlük olmazsa seneye zammı az yaparsınız olur biter. Burdaki yorumlara da çok takılmayın, temizlikçi yerler için vileda kullanmasın diyeni linç edenler mevcut burda, hizmet sektörüne karşı aşşırı bir hassasiyet sözkonusu😂

Ben sizi anlıyorum ben de küçük bir yerde yaşıyorum herkes 1000-1200 verdirilen ben tek çocuğa çok daha üzerinde veriyorum ev işi yok bebeğim öğlen 3 saat uyur o da otururdu yani işi gayet iyiydi ben de aman parası çevreye göre iyi olsun işi bırakmasın çocuğuma iyi baksın diyordum sonuç ne mi oldu 1000-1200 alan üstüne temizlik yemek yapan bakıcılar işi bırakmazken ve çocuklara gayet iyi bakarken benimki en çok ihtiyacım olan zamanda işi pat diye bıraktı ki hiç beklemiyordum öncesinde hiç sinyallerini verememişti sonradan öğrendim bir borcu varmış ben de fazla fazla para verince hemen kapatmış borcu ve çalışmaya ihtiyacı kalmamış şaka gibi az para verseydim daha uzun çalışacaktı yani
Çok şükür anlayan biri çıktı 👍👏

Kızlar ya bilemedim.. Bi bayanla görüşüyorm iki çocuğuma bakacak bebel bir buçuk yaşında ablası 4 ikisi de kız sakin çocuklarım.. Abla öğlenden akşama anaokuluna gidecek.. Bana hiç para demedi sen kendin bilirsin dedi bende bir buçuk teklif ettm kabul etti.. Ama çok mu söyledim diye biraz pişman oldum ama çok içten baksın diye memnun etmek istedim para konusunda.. Yemek temizlik hiç bişey istemedim sadece çocuk bakımı benm evmde bakacak haftaiçi beş gün memurum..
Cok az malesef ayni isi yapan yakinim 2900 ve sigorta aliyor yolda aliyor

Her söylediğim yüksek dedi diyorsunuz da, son derece düşük bir fiyat bu.
Nerede yaşıyorsunuz, neden bu işin piyasası sizin oralarda bu kadar düşük bilemem, ama çocuk bakıcılığı da bir meslek. Geçinecek kadar para vermeniz lazım ona. Zira haftanın beş günü sizin evde 8-5 mesai yapacak. İş tanımında yemek/temizlik zaten yok, dolayısıyla hem iki çocuğa bakıp hem bunları istemeniz zaten hiç hiç makul olmazdı.
Bence tam aksine düşük fiyata çalıştırıyorum diye içinizin rahat etmemesi gerekiyor.
Ayrıca sigortasını da yapmanız gerekiyor.
Kadın ay boyu mesaili çalışacak ve asgari ücretin yarısı kadar alacak hala çok mu diye düşünüyorsunuz.
Kişisel fikrim çok az olduğu yönünde.
Kadın muhtemelen gariban, mecburiyetten ne teklif etseniz tamam diyecekti.
Çok mu diye düşünmeyin daha.

H hasretdolu fiyat sizin yaşadığınız yere göre yüksek anladığım kadarıyla. Yalnız büyük kız kışın hasta olduğunda okula gitmeyeceğine göre evde kalacağı günler olacak... ya da iş çıkışı markete uğrasanız sizi bakıcınız idare etmez mi... mutfağı salonu temiz bırakacak mı... bunlar çalışan kadın için az şey değil. Dört dörtlük olmazsa seneye zammı az yaparsınız olur biter. Burdaki yorumlara da çok takılmayın, temizlikçi yerler için vileda kullanmasın diyeni linç edenler mevcut burda, hizmet sektörüne karşı aşşırı bir hassasiyet sözkonusu😂
Aynen canm bende onu düşünerek aslında biraz yüksek söyledim okul açılmaz bi durum olur iki çocuk gibi düşündüm

Gariban ortaci dediginiz kisi 3300 lira net maas aliyor sevgili arkadasim. Vardiyali calisiyor,uzerine de mesai yapiyor. Sigortasiz da calistirmiyorum. 3 ayda bir erzak,giyim,ayakkabi aliniyor. Bayramlarda ikramiye aliyor,kurban bayraminda da kurban parasi aliyor. Acinacak nesi var? İyi takip etmemissiniz yazdiklarimi.
Bakıcı da bu anlattığınız fiZiksel çalışmayı gerçekleştirmiyor,temiz sıcak evde yalnız başına gününü geçiriyor, çocuk öğlen uyuyor, başında iş buyuranı yok, görev tanımı belli... nispeten rahat bana göre.

Her söylediğim yüksek dedi diyorsunuz da, son derece düşük bir fiyat bu.
Nerede yaşıyorsunuz, neden bu işin piyasası sizin oralarda bu kadar düşük bilemem, ama çocuk bakıcılığı da bir meslek. Geçinecek kadar para vermeniz lazım ona. Zira haftanın beş günü sizin evde 8-5 mesai yapacak. İş tanımında yemek/temizlik zaten yok, dolayısıyla hem iki çocuğa bakıp hem bunları istemeniz zaten hiç hiç makul olmazdı.
Bence tam aksine düşük fiyata çalıştırıyorum diye içinizin rahat etmemesi gerekiyor.
Ayrıca sigortasını da yapmanız gerekiyor.
Kadın ay boyu mesaili çalışacak ve asgari ücretin yarısı kadar alacak hala çok mu diye düşünüyorsunuz.
Kişisel fikrim çok az olduğu yönünde.
Kadın muhtemelen gariban, mecburiyetten ne teklif etseniz tamam diyecekti.
Çok mu diye düşünmeyin daha.
Teşekkür ederim haklısınz

Teşekkür ederim haklısınz
Sizin orada 1000 lira veriyorlarmış, bir de sizin bakıcınız iki çocuğa bakacak, birine yarım gün bakacak yani yarım bakıcı parası olarak düşünürsek sizin oradaki hesaba göre de 1500 sizin orada normal oluyor.
Söylediğiniz kişilerin yüksek demesi garipmiş.

Ben seyi anlamıyorm böyle konularda genelde,yasadıgım ilce kücük deniyor.
Kücük yerlerde temel gıda maddeleri un,seker,yag,vs daha mı ucuz?
Elektrik dogalgaz daha mı ucuz?
Belli bir birimden ödemiyor muyuz ülkece?
Memur normal memur maası alırken,calısana neden kücük yer tarifesi?
Kafamda deli sorular🤪

Ben de anlamıyorum
Mesela devlet dese ki nüfusu şundan az olan yerlerde asgari ücret 1000₺, nüfusu şununla şu arasındaki yerlerde 1500₺, şundan yukarı olan yerlerde 2000₺
Kıyamet kopmaz mı?

Bakıcı da bu anlattığınız fiZiksel çalışmayı gerçekleştirmiyor, sıcak evde yalnız başına gününü geçiriyor, çocuk öğlen uyuyor, başında iş buyuranı yok, görev tanımı belli... nispeten rahat bana göre.
Valla benim ortaciya verdigim isi aklinizda tutan sizsiniz,karsilastirma konusunu da dolayisiyla siz akil ettiniz arkadasim, ne alakasi var simdi anlayamadim. İsi yaptiriyorum,parasini da veriyorum,vasifsiz bir elemana karsi gayet saygiliyim,sizin benim ortaciyla ve benimle olan sorununuzu da anlayabilmis degilim,her konuda dile getireceksiniz sanirim ama benim icin sorun yok,konusmaktan zarar gelmez sahsen ;)

Sizin orada 1000 lira veriyorlarmış, bir de sizin bakıcınız iki çocuğa bakacak, birine yarım gün bakacak yani yarım bakıcı parası olarak düşünürsek sizin oradaki hesaba göre de 1500 sizin orada normal oluyor.
Söylediğiniz kişilerin yüksek demesi garipmiş.
Ya sormayın bende anlamadım ama böyle bir de yolunan kaz muamelesi yapıyorlar sinir oluyorm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X