• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıya teklif ettiğim ücret içime dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla benim ortaciya verdigim isi aklinizda tutan sizsiniz,karsilastirma konusunu da dolayisiyla siz akil ettiniz arkadasim, ne alakasi var simdi anlayamadim. İsi yaptiriyorum,parasini da veriyorum,vasifsiz bir elemana karsi gayet saygiliyim,sizin benim ortaciyla ve benimle olan sorununuzu da anlayabilmis degilim,her konuda dile getireceksiniz sanirim ama benim icin sorun yok,konusmaktan zarar gelmez sahsen ;)
Zaten burda ne yazsak sorunun mu var lafını bir duyuyoruz. Sorma gençliğimde ortacıydım da yaram var 😂 tekstil sektöründe bir elemanın her işe koşmasını doğal karşılıyorsunuz, bakıcılık gibi diğeriyle kıyaslanınca rahat bir işi yapan kadın için bin tane dil döküyorsunuz. Bana “tekstilde ortacı her işi yapar adı üstünde, herkes de bilir bunu” demeniz garip gelmişti de o yüzden unutmuyorum.

Yok yarım gün değil hafta içi beş gün sekiz beş
Ay sunu duyunca iyiki okumusuzda meslek sahibi olmusuz dedim
Bebekten ötürü 9-14.00 masa bası iste calısıyorm
Cocuk gürültüsü,kavgası ıvırı zıvırı yok
Üstüne daha fazla maas +prim alıyorm
Gideyim de patronlara tesekkür edyim yarın💆🏻‍♀️

Ben de anlamıyorum
Mesela devlet dese ki nüfusu şundan az olan yerlerde asgari ücret 1000₺, nüfusu şununla şu arasındaki yerlerde 1500₺, şundan yukarı olan yerlerde 2000₺
Kıyamet kopmaz mı?

Ben kamudayım İstanbul'da, küçük şehirlerde benim yaptığım işi yapan 3 kişi 200 dosyayla ilgileniyorken biz 3 kişi 2000 dosyayla ilgileniyoruz, senenin yarısında 3 kuruş mesai alıyoruz diye ona bile göz koyan var. Ama kendileri 200 dosyayla günlerini gün ederken bizimle aynı maaşı alıyorlar.

Ama bakıcı ücretine gelince "imi birisi kiçik ilçi, biridi piyisi biyli" oluyor.

Yok yarım gün değil hafta içi beş gün sekiz beş
Haftada 45 saat çalışıyor.
Bu demek oluyor ki full-time.
Sigorta, yol ve yemek yok.
Bunu bir kenara bırakalım işini yarım yapma şansı yok.Çocuk bu ihmale gelmez(!)
Siz en iyisi babaanne anneanneye bırakın çocukları en bedavasıdan.

Rakam az bile diyenlerdenim.
Üzgünüm konu sahibi.

Kadın sizin gibi haftanın beş günü çalışacak. Sigorta yok 1500 tl. İnsaf...
Haftanın beş günü nasıl bi çalışma acaba bu insaf olacak.. Evmde akşama istediğini yiyecek çoçuklarımla oynayacak bebek öğlen dört saat uyuyor abla okulda oluyor.. Bebek beşte kalkıyor ve ben eve gelmiş oluyorm abla ise okulda olacak halaaaaa

Zaten burda ne yazsak sorunun mu var lafını bir duyuyoruz. Sorma gençliğimde ortacıydım da yaram var 😂 tekstil sektöründe bir elemanın her işe koşmasını doğal karşılıyorsunuz, bakıcılık gibi diğeriyle kıyaslanınca rahat bir işi yapan kadın için bin tane dil döküyorsunuz. Bana “tekstilde ortacı her işi yapar adı üstünde, herkes de bilir bunu” demeniz garip gelmişti de o yüzden unutmuyorum.
Evet her isi yapiyorlar,vasifsiz eleman cunku,makina basinda dikis dikmiyor,musteriye ve urune karsi bir sorumlulugu da yok. Ortacinin bir sikayeti yok, olursa maasini asgari ucrete cekerim sadece supurgecilik yaptiririm sorun degil benim icin ama 3 cocuk okutuyor onun isine gelmez bu durum.

Sigortasiz calistirmak suctur,bunun kiyaslamasi yok tum sektorlerde suc. Yarim gun calisiyorsa ona gore odenmeli sigorta. Bin tane dil dokuyorum evet yasal olsun diye. Siz sigortasiz calisirim diyorsaniz o da sizin hatanizdir.

Haftanın beş günü nasıl bi çalışma acaba bu insaf olacak.. Evmde akşama istediğini yiyecek çoçuklarımla oynayacak bebek öğlen dört saat uyuyor abla okulda oluyor.. Bebek beşte kalkıyor ve ben eve gelmiş oluyorm abla ise okulda olacak halaaaaa
Sizin vicdanınız rahatsa biz ne diyebiliriz? Buyrun üç kuruşa emek sömürün. Sormuşsunuz cevaplamış herkes kendine göre. Daha ne ?

Şartlar çok iyi değil mi
3,5’a memurluk yapmaktansa bence çocuklarınıza siz kendiniz bakın.

Bebege ne iciriyosunuz aynısından istiyorm
Valla cok ciddiyim
4 saat uyuyan bebe nedir ya🤦🏻‍♀️
Ay herseyi gecitm arada uyandırıp besleyin bari,bakımsız kalcak cocuk🤷🏻‍♀️
Milletteki kurma bebek anacım masallah🤷🏻‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X