Bakire olmadigini esine aciklayip evlenen varmi?Yada kizlik zarini diktirip evlenen?

genelde kaba konuşmam ancaak benden bekaret raporu isteyip öyle evlenecek adamın alnını karışlarım ben!

de get ordan derim..olaya bak ya..

bir arkadaşım hep der bunu;keşke erkekler kadının kızlık zarına değil beyin zarına bakarak evlense diye...

yok arkadaş,ben erkeklere bişey demiyorum artk,vallahi kızmıyorum.sonuç da onları yetiştiren de biz anneleriz değil mi?

İnsan her yaptığının arkasında durmalı ama bu dünyada, özellikle de bu ülkede kandırılmayı fazlasıyla hakeden erkekler var. İşte o grup adına hiç üzülmüyorum.

Bu arada fikrimi söyliyeyim. Ben dürüst olunması taraftarıydım. Ama bazı olayları gördükçe fikrim bi nebze değişti. Şimdi ki düşüncem karşısına onlarca kızla birlikte olmakla hava atan ama evlenmek istediği kızın el değmemiş olmasını arzu eden bir erkek çıkarsa eğer, öncelikle kaçsın o erkekten Ama yok ben bu erkekle devam edicem diye tutturursa, yalan söylesin kandırsın böyle akılsız erkeği hakediyor çünkü. Böyle erkekler el değmemiş kızları alırlar eve atarlar kendileri yine dışarda başka kızlarla gezer tozarlar ( genel olarak gördüğüm bu, istisnalar hariç ). Ama eğer geçmişi sorgulamayan, karşındaki kişiye '' insan'' olduğu için değer veren, 2 bacak arasından daha çok beyne önem veren biri çıkarsa anlatsın...

Evet aynen öyle, "ben bakir değilim" diyorlar, "ohoo (affedersiniz) elimden kaç kız geçti" diyorlar, "elimin kiri ne olacak ki" diyorlar, sonra aynı adamlar "evleneceğim kız bakire olmalı, eline erkek eli değmemeli" diye de şart koşuyorlar. Hangi hakla? Normal olan bu mu yani? "Bakire olmamak" senin için istenmeyen, kötü bir durumsa sen de ayıbını bil otur, ahkam kesme madem.

o zaman öle erkeklerle işi ne kızların ?böle karekterde birinle olmasın .sanki zorlayan var yani .gidin bakireyle evlenmek isteyen erkek bulun mu diyolar .yoo .rahat bir sürü adam var bulun evlenin ne şiş yansın ne kabap .

Keşke herşey burada yazıldığı gibi ideal şartlarda olsa.
Bu güne kadar böyle geldi,
bundan sonra böyle gitmemesi birazda anneler olarak bizim elimizde.
Nede olsa yeni nesli bizler yetiştiriyoruz.
Haberleri seyretmek yeterli memlekette neler yaşandığına dair.
Kim ne istiyorsa yaşasın yargılamak haddim değil.
Ama kaldıramayacağın şeyleri yaşıyorsan bir dakika durup düşünmeli ben bunu taşıyabilirmiyim diye.

Bir şeyler yapıp sonra dinin arkasına gizleyerek bunu savunmak zaten toplumumuzun başlıca hatası...Ya da kusurlarını dinle mazur göstermek...Sonuçta ülkemizde şu anda çok geçerli bir yöntem.
Eşcinsel kardeşini elleriyle öldüren biri ya da kısır olan biricik karısını soyunu devam ettirmek amacıyla bir başkasıyla gözünün önünde aldatan biri de tüm bunları dini kitaplar ile açıklayabiliyor, unutmayın. Ama biz çağdaş ve rasyonel insanlar bu açıklamalara kulak asıyor muyuz? tabii ki HAYIR...
Saygılarımla.

Daha ne denir ki bu yorumun üstüne.

Yazmak istediğim çok şey var ama yazarsam mune kırar kalemimi,adım gibi eminim.

Evet zaten bakir/e olmayanlar değil, bu zihniyettekiler "beni bu halimle isteyen çıkar mı?" ddiye tedirgin olmalı. Ama ne yazık ki toplumda bu mantık tersine işliyor.

Ya fikirlerine saygı duyuyorum ama bazı yorumlarda arkadaşlar; bu kızın sanki kendi saf erkek kardeşiyle evlenecekmiş gibi bir hissiyata kapılıp ''dürüstlük''''ömür boyu yalan'' kısmına çok fazla takılıyorlar..Kimbilir onların da ne hataları vardır..Erkekleri korumak hiç içimden gelmiyor inanın;onlar her durumda daha şanslı..Bazı şeyleri açığa vurmamak açığa vurmaktan hayırlıdır..Günahı saklamak gerektiği söylenir dinimizde...Bu konuda hadisler var..Düşünüyorum da; çok zor bir karar;Ömür boyu vicdan azabı da çekecek olsa saklasa daha hayırlı görünüyor,söylese bile sonradan döneklik yapabilir,yüzüne vurabilir...Bayanları kadın erkek ilişkilerinde daha mazlum buluyorum çünkü daha duygusallar..Ne bileyim kendi yerime koyuyorum böyle düşünüyorum..operasyona karar verirseniz şahsen ben yadırgamıyorum.Bu dürüstlüğü kaldırmak kolay değil,zaten psikolojisi alt üst olmuş,kendini korumak zorunda..
Ha ben saklayayım saklayayım yapayım,zevkime bakayım derse kişi,zaten kuldan kaçsa ,kulun sahibinden kaçamazz..

Bir başka durum da şu. Ülkemizdeki erkeklerin çoğu 18 yaşını geçince ilk nereye koşuyor acaba? Gitmedi mi alay konusu oluyor. ''Milli olmak'' denen bir kavram var erkekler arasında. Bir de bu pencereden bakın bakalım bakir erkek var mı. Erkeklerin bu konuda her türlü marifeti var. O yüzden erkekler ahkam kesmesin, bayanlarda buna çanak tutmasın.

Tabii ki dürüstlük taraftarıyım.
Yeğenininizle ilgili diğer konuyuda okumuştum.Yaşı küçük değil,kendi kararlarını verebilecek ve arkasında rahatça durabilecek yaşta olduğunu düşünüyorum.Şuan böyle bir yönlendirme yapmanız ,yeğeninize güçlü,kararlı bir kadın olmak yerine,her hatasını örtbas edecek akrabaları olduğunu hissettirir.
Kaldıki olay daha çok yeni.Hemen böyle bir karar vermesine de,sizin yönlendirmenize de ihtiyacı yok bana göre.Bakire olmaması dünyanın sonu değil.Ona bunu anlatın lütfen.
Şunuda belirtmek isterim.Bekaret zarının diktirilmesine karşı değilim.18 yaş altı bir çocuğun cinsel ilişki yaşadığında bunun getirilerini bir ömür çekmesi,veya bakire olmadığı öğrenildiğinde tüm hayatı mahvedilecek ,belkide öldürülecek bir kadının bu operasyonu geçirmesinin yanlış olmadığını düşünüyorum.Ama yeğeniniz aklıbaşında,25 yaşında bir kadın.Ona güçlü olması gerektiğini anlatmalısınız.

Yani bakire olmayan kadınlarla ancak rahat erkekler mi evlenir?
Onlar istenmeyen oluyor yani.
Normal erkekler(topluma gore) bakireleri tercih eder, rahat erkekler bakire olmayanları.
Bu mudur?

Vicdanınız hiçbir zaman rahat etmeyecek.. tamam bir hata yapmıs olabilirsiniz ama karşınızdaki insanı kandırdıgnz için her zaman moralnz bozk olcak dıye dusunuorm :/

İnsan her yaptığının arkasında durmalı ama bu dünyada, özellikle de bu ülkede kandırılmayı fazlasıyla hakeden erkekler var. İşte o grup adına hiç üzülmüyorum.

Kime göre neye göre ? Evleneceğin adamın bunu hak ettiğinin kanısını nasıl varabiliyorsunuz ? Ve bu mantık ile mi evleniliyor ? Sen hak ettim bunu ben sana nikah kıydırayımda gör diyerek mi ?

Karşında ki ne olur ise olsun senin ondan farkın olsun sen onun gibi olmak zorundamısın ? Kadınlık onurun gururun yok mu ?

Not : Genel olarak yazdım direk size hitaben algılamayın lütfen.

Yani bakire olmayan kadınlarla ancak rahat erkekler mi evlenir?
Onlar istenmeyen oluyor yani.
Normal erkekler(topluma gore) bakireleri tercih eder, rahat erkekler bakire olmayanları.
Bu mudur?

rahat erkek derken bunu önemsemeyen muhafazakar olmayan demek istedim .rahat erkek kötü erkek demek değildir ki .istenmeyen neden olsun .bu konuya takılmayan erkeklerde var demek istedim herkes illa bakireyle evlenicem banane ama ben her haltı yedim yerimde demiyor ki .öyle diyorsa işiniz ne zaten öle erkekle .

Hiç bir erkek büyük konuşmasın bence. Erkek evladı olan da konuşmasın. Çok büyük konuşup ta malum yerde çalışan bayana aşık olup nikah kıyan bir sürü erkek gördük.

Evet zaten bakir/e olmayanlar değil, bu zihniyettekiler "beni bu halimle isteyen çıkar mı?" ddiye tedirgin olmalı. Ama ne yazık ki toplumda bu mantık tersine işliyor.

Toplum ?

Neyse madem öyle o topluma karşı çıkıyorsum hayat benim beden benim ki doğru şimdi o kötülediğin dışladığım topluma geri dönme çanası nedir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…