Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evlenince yalniz kalmayacagınızın garantisi var mı???Hayatim boyunca yalniz kalip yalniz oleyim yanii
Bunu sorun eden bir erkekle ben zaten evlenmezdim. Bekaret bana göre kadının erkeğe hediyesidir. İster saklar evleneceği erkeğe, İster ilk aşkına verir. Bir erkek kadından bekaret dayatamaz. Dayatmamalı. Cinsellik, cinsel olgunluğa girmiş herkesin ihtiyacıdır. Ne zaman, kiminle yaşayacağına kendisi karar vermelidir. Önemli olan aşk ve sevgiyle olması. Anlamlı olması. Yoksa dejenere olmuş haliyle yaşanan cinsellik doğru değil tabiki. Şimdi, örf, adet, günah diyecekler. Desinler, değişemem!Bakire olmayip bi baskasiyla evlenen var mi hanimlar? Cok pismanim ama degistirebilecegim bisey yokNapmaliyim bilmiyorum. Bunu yasayanlar gercekten cevap yazabilir mi?
Oncelikle gecmisine sahip cik bunu sen yasadin oyle ya da boyle yasandi ve bitti. Senin hayatin ve senin kararin.ben yasamadim ama yasamis olsaydim anlatip ortaligi karistirmazdim sanirim.gerek yok boyle seylere kimse kimseyle bakire oldugu icin evlenmesin zaten kafa uyusuyor mu ona baksin.Bakire olmayip bi baskasiyla evlenen var mi hanimlar? Cok pismanim ama degistirebilecegim bisey yokNapmaliyim bilmiyorum. Bunu yasayanlar gercekten cevap yazabilir mi?
Bunu sorun eden bir erkekle ben zaten evlenmezdim. Bekaret bana göre kadının erkeğe hediyesidir. İster saklar evleneceği erkeğe, İster ilk aşkına verir. Bir erkek kadından bekaret dayatamaz. Dayatmamalı. Cinsellik, cinsel olgunluğa girmiş herkesin ihtiyacıdır. Ne zaman, kiminle yaşayacağına kendisi karar vermelidir. Önemli olan aşk ve sevgiyle olması. Anlamlı olması. Yoksa dejenere olmuş haliyle yaşanan cinsellik doğru değil tabiki. Şimdi, örf, adet, günah diyecekler. Desinler, değişemem!
Canım abartmamak lazım. Kızlık zarı ve bekaret eşit değildir. Bütün sorunlarda bu kızlık zarı muhabetinden çıkıyor zaten. Çok güvenilir bir vesikada! değil üstelik. Bakire olmadığı halde zarı esnek olduğu için yırtılmayanı var, benim gibi. bakire olduğu halde zarı olmayanı var. Zarı olupta her haltı yiyen var. hem banane! Kendi açımdan ilk ilişki değerlidir. Bir filme ilk kez gitmek, çok seveceğiniz bir kitabı ilk kez okumak gibi. Bu çok özel bir duygudur. Ben işin tabu ve yasaklı kısmında değilim. Romantik tarafıyla ilgileniyorum. Bilmem anlatabildim mi?Sözleriniz çelişkili..
Bekareti hediye görmek nerde...
Açıkçası midem bulanıyor.
Cinsellik konusunda kişiler elbette kendi kararını verebilir. Çünkü herkesin yaşadığı din algısı farklı olabilir.
Ama kızlık zarı adlandırılan zar sadece mikrobu önleyen bir zardır.
Ameliyat, ilişki vs.. ile yırtılabilen bir şey..
Hediye olarak görünce tamamen bu kızıl zarı olmayan kadınları aşağı gören erkek zihniyeti ile aynı yöne gidiyor.
O zaman sevgilisi kocası diyecek ki demek ki ben layık değilim gibi salaklar saçma düşüncelere girecekler.
Benim değerim böyle. Hata yapmışım. Saygı duymalusiniz başka görüşlere. Ben saygı duyuyorum.Herkes sizin gibi mi yasamak zorunda mi?yasayabilirsiniz diye akil veriyorsunuz? Herkesin dogrusu yanlisi baskadir. Tek olay toplumsal baski degil..norm ve degerleri baskadir..
Canım abartmamak lazım. Kızlık zarı ve bekaret eşit değildir. Bütün sorunlarda bu kızlık zarı muhabetinden çıkıyor zaten. Çok güvenilir bir vesikada! değil üstelik. Bakire olmadığı halde zarı esnek olduğu için yırtılmayanı var, benim gibi. bakire olduğu halde zarı olmayanı var. Zarı olupta her haltı yiyen var. hem banane! Kendi açımdan ilk ilişki değerlidir. Bir filme ilk kez gitmek, çok seveceğiniz bir kitabı ilk kez okumak gibi. Bu çok özel bir duygudur. Ben işin tabu ve yasaklı kısmında değilim. Romantik tarafıyla ilgileniyorum. Bilmem anlatabildim mi?
Türkiyede kadın hakkında o kadar olumsuz şey yaşanıyor ki insanlar, insani duygulara da mesafeli bakıyor artık. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yemesi gibi. O yüzden bazı şeyleri bu tabuların baskısı altındaki insanlara anlatmak çok zor. Bu tabular, insanlara ya boyun eğdiriyor ya da tepki olarak öfke ile donatıyor. İki şekildede olan insani duygulara oluyor.Tabi haklılık payı vardır söylediklerinizde..
Özellikle zarı duran ama bakire olmayan hanım kızlarımız.
Ama hediye mantığı ile bakmak yine de bence doğru değil.
Bir kadın ikinci eşine daha çok aşık olduysa hediye vermekten mahrum olmuş olacak..
Bekaret tartışması çok su götürür.
Elbette herkes kendi algıları çerçevesinde değerlendirir.
Toplumsal normları bırakalım, ailesinden öğrendikleri arkadaşlarından öğrendikleri her bir birey asla aynı şeyi düşünemez.
Yine de fikrimi beyan ediyorum; ne Bekaret ne de kızlık zarı bir erkeğe verilecek hediyedir.
Namus kişinin birebir kendisini ilgilendiren önemli bir olgudur. İkinci ve üçüncü kişileri ancak toplumsal defarmasyona sebep oluyorsa ilgilendirir. O da bizim toplumumuzdaki gibi töre cinayetleri ile değil alternatif bilinçlendirici yöntemler sunarak ilgilenenbilirler yalnızca..
Çok arkadaşım var öyle. Kimse umursamiyor emin ol sevdikten sonra. Ama sen kendini eksik hissediyorsun. Demek erkek olsan bakire değil diye bir kızı eksik göreceksin. Neden karşınızdaki erkek elli tane kızla yatsa bile bunu umursamayip kendiniz yapınca dönülmez bir hata gibi görüyorsunuz? Zihniyet sorunlu, dediğim gibi erkek olsaydınız bakire kari istireem diye tutturan biri olacaktınız bence.Yaşamadım. Hayat tarzınızı bilemem ama bu "benim için" bir hatadır, olabilir. Olmuş yapmışsınız artık bununla kendinize zehir etmeyin hayatınızı. Bir kere yaptım artık deyip de tekrarlamayın ki pişmanlığınızın bir anlamı olsun. İlerde evleneceğiniz insana da öyle söylersiniz. Bir hataydı, bir daha olmadı..
Çok arkadaşım var öyle. Kimse umursamiyor emin ol sevdikten sonra. Ama sen kendini eksik hissediyorsun. Demek erkek olsan bakire değil diye bir kızı eksik göreceksin. Neden karşınızdaki erkek elli tane kızla yatsa bile bunu umursamayip kendiniz yapınca dönülmez bir hata gibi görüyorsunuz? Zihniyet sorunlu, dediğim gibi erkek olsaydınız bakire kari istireem diye tutturan biri olacaktınız bence.
Peki o zaman neden bakire olmayan kadınların evlenip evlenemedigini sordunuz? Yani bakire olmamak evlenmeye engel teşkil eden bir durum mu? Bilinçaltiniza boyle islemese sormazdiniz en azından. Ya da bakir olmayan erkekleri de sorardiniz mesela. Sadece kadınları sorduğunuza göre analizimde hakliyim sanki.Yanlış analiz yapmışsınız. Benim için erkek de kadın da aynı derecede "hata"lıdır. Eksiklik olarak görmem, sadece sonradan pişmanlık duyulacak şeyler hatadır diyorum. Dileyen dilediğini yapar benim de bakire olmayan arkadaşlarım var, ve bu beni ilgilendirmez, herkesin kendi hayatıdır. Yadırgamam yargılamam kötü bakmam fakat ben kendi hayat tarzıma göre hata olarak görürüm. Pişman olmayacaksa dileyen dilediğini yapsın. :)
Konuyu ben açmadım. Böyle bir soru da sormadım.Peki o zaman neden bakire olmayan kadınların evlenip evlenemedigini sordunuz? Yani bakire olmamak evlenmeye engel teşkil eden bir durum mu? Bilinçaltiniza boyle islemese sormazdiniz en azından. Ya da bakir olmayan erkekleri de sorardiniz mesela. Sadece kadınları sorduğunuza göre analizimde hakliyim sanki.
Konuyu ben açmadım. Böyle bir soru da sormadım.[/QUOTE
Ooff özür dilerim ya, yanlış alıntılama yapmisim. Konu sahibine ithafen boyle bir yorum yapmıştım size değil çok pardon.
Off özür dilerim ya, yanlış alıntılama yapmisim iki yorumum da konu sahibi icindi dalginlikla size yolladim tekrar pardon.Konuyu ben açmadım. Böyle bir soru da sormadım.