Bakire olmayip evlenen var mi?

Adam her onune gelen yazan bi tip cikti. Baska bisuru kisiyle gorusuyomus. Bana bambaska hayaller kurdurdu. Inandim gercek yuzunu is isten gectikten sonra ogrendim. Baska birinden bebek bile aldirmis biriymis
Kimseyle paylaşma gerçekten sever ve sevilir nişan evresine gelirsen istersen anlatırsın istemezsende anlatma senin bileceğin iş her evlenenden kan gelmiyor bu arada bilgine (bakire dahi olsa)

Diger yorumlari okumadim. Bir ablan olarak sana tavsiyem istemedigin bir seyi sirf karsindaki insani kaybedecegim diye bile olsa asla yapma. Bedenin senin. Bakireligini kaybetsen de sen yine ayni sensin. Karsindaki sirf bakirelik meselesi yuzunden seni ezerse buna asla izin verme. Sana deger veren insanla omrunu birlestir. Bu konuyu kafana cok takma. Sen bunu sorun gorursen karsindaki dünden sorun yapar. Hayatini bir zar icin uzulerek gecirme. Seninle gercekten evlenmek isteyenle evlen. Kendini ezik hissetme. Sen degerlisin.

Ben esime aglayarak anlatmistim hic unutmam.
Evlenme teklifi ettiginin ertesi gunu salya sumuk anlattim..
Dinledi dinledi.
Eee dedi..
Nasil ee dedim..
Ya sanki ben bakir miyim senden hesap sorcam dedi, sacmalama aglama karsimda diyip susturdu beni.
O ilk ve son konusma oldu, birdaha da konusu acilmadi.
8 senelik evliyim 2 cocugum var.
Bu karsindaki insana gore degisen bi durum.
Duzgun birine denk gelirsin insallah.
Benimde ikinci evliliğim, ilk evliliğimi çalıştığım yerde saklıyordum ve şimdiki eşimde bilmiyordu iş sebebi ile tanıştığımız için. Bir kere anlattım ve bir daha açılmadı konu... 1,5 senedir birlikteyiz ve 9 aydır evliyiz bir daha asla ima dahi etmedi... kendi açmadığı gibi ailesine de benim ısrarımla söyledi daha önce başımdan evlilik geçtiğini ama onlara bile bir kere yanımda kimi açtırmadı. Her an baştacı etti... bakireyken evlendiğim ilk eşim insan değildi neler etmişti bana... yani insan da bitiyor tüm iş...
İnşallah konu sahibinin de karşısına iyi niyetli bir insan çıkar

Benimde ikinci evliliğim, ilk evliliğimi çalıştığım yerde saklıyordum ve şimdiki eşimde bilmiyordu iş sebebi ile tanıştığımız için. Bir kere anlattım ve bir daha açılmadı konu... 1,5 senedir birlikteyiz ve 9 aydır evliyiz bir daha asla ima dahi etmedi... kendi açmadığı gibi ailesine de benim ısrarımla söyledi daha önce başımdan evlilik geçtiğini ama onlara bile bir kere yanımda kimi açtırmadı. Her an baştacı etti... bakireyken evlendiğim ilk eşim insan değildi neler etmişti bana... yani insan da bitiyor tüm iş...
İnşallah konu sahibinin de karşısına iyi niyetli bir insan çıkar
insallah cok sagolun. Onun ilk evliligi miydi acaba

Onemli olan insan gibi biri olmasi bu durumu kabul edip etmemesi yani. Iyi biri olup da kabul etmezse o zaman kotu oluyo:(

Olmaz olurmu tabikide var sadece eşini bunu sorun etmeyecek biri olarak seçersen sıkıntı yaşamazsın

Bana kalırsa her insan şeytana uyar mesele şeytana uymamak ama zamanında uymuşsun..Ama bana kalırsa bence dinen biraz birşeyler araştır namaz kıl tövbe et.Unutma içtenlikle tövbe edersen Allah seni affederse tertemiz bir insan olursun.ileride eşin olursa söyleme çünkü Allah seni affetmişken kul seni sürekli yargılar.en iyisi söylememek gibi.bunu dini açıdan bir araştır derim

Benim başıma gelmedi fakat bu kadar kendini üzme hersey iki bacak arasında değildir karşındaki kişinin anlayışlı birisi olmasi lazım bazıları çok tutucu bu konuda

Olmuş bitmiş bşy artık hayatı kendine zehir etme

Bu arada Ben her haltı yerim ben Erkeğim evleneceğim kadın da mutlaka kız Olmalı diyen bi geri kafalı bulma

Namus 2 bacak arasında değil evleneceğin kişiye bunu dürüstçe söylediğin sürece sorun olacağını zannetmiyorum

Acaba erkeklerde her haltı yiyip sizin kadar düşünüyor mu ' aaa ben bu kızla bunu yaptım ama çok pişmanım beni böyle kabul eder misin diyen var mıdır acaba?'' erkeğe o hakkı sizin gibi acaba beni kabul eder mi diye düşünen kadınlar veriyor işte, namus denilen şey bacak arası değil, akıldır mantıktır , erkekler kimde sizi kabul eder mi diye düşünüyorsunuz ya bu kadar kendinizi asagılamayın!!

Yaşamadım. Hayat tarzınızı bilemem ama bu "benim için" bir hatadır, olabilir. Olmuş yapmışsınız artık bununla kendinize zehir etmeyin hayatınızı. Bir kere yaptım artık deyip de tekrarlamayın ki pişmanlığınızın bir anlamı olsun. İlerde evleneceğiniz insana da öyle söylersiniz. Bir hataydı, bir daha olmadı..
Canım ben bakireydim ama neden saklamisim okadar neye saklamisim da akranlarim cinselliği olması gereken gibi yasamisken ben toplum baskısına yenilmisim diyorum. Bekaret takıntısı olan biriyle evlenilmez ki zaten. Eşime sorunca benim için önemli değil dedi. Takilmayalim böyle şeylere. Abartmadan saygılı ve aylarında cinselliği yaşayabilirsiniz gençler.

Canım ben bakireydim ama neden saklamisim okadar neye saklamisim da akranlarim cinselliği olması gereken gibi yasamisken ben toplum baskısına yenilmisim diyorum. Bekaret takıntısı olan biriyle evlenilmez ki zaten. Eşime sorunca benim için önemli değil dedi. Takilmayalim böyle şeylere. Abartmadan saygılı ve aylarında cinselliği yaşayabilirsiniz gençler.
Herkes sizin gibi mi yasamak zorunda mi?yasayabilirsiniz diye akil veriyorsunuz? Herkesin dogrusu yanlisi baskadir. Tek olay toplumsal baski degil..norm ve degerleri baskadir..

Valla tüm yazılanları okuyamayacağım ama Türkiye de yaşıyoruz. Ağırlıklı olarak kadının bakire olması istenir. Erkekler bu uygulamaya tabi değildir. Bunun yaratacağı sorunu tahmin etmek zor değil. Ben buradan ne kadar da önemli değil aile olmak için bu durum desem de. Ya da kadın erkek özgür olmalı sen de yaşadın ne var desem de. sonuç bu toplumda zor bir durum olduğu yönünde çıkacaktır. Ne yapabilirsin tamamen düşüncelerimden bağımsız olarak yazacağım:
1. Bekaretini diktirir ve hiç yaşanmamış gibi yaparsın
2.her şeyi bütün çıplaklığıyla anlatır karşı tarafın anlamasını umarsın; ki anlamayabilir ( kesinlikle ayrılır, senden faydalanabilir, evlenip çok mutlu olabilirsin, evlenip bir ömür boyu seni aşağılayabilir vb riskleri alman gerekir)
3. Böyle konuları takmayan nabzını yokladığın ve gerçekten sorun etmediğine inandığın bir erkek bulur ve yoluna onunla devam edersin. (tabi bu erkekle de birlikte olabilirsin ama evlilikle sonuçlanma garantisi yok. Bunu bilerek yoluna devam etmekte fayda var)
4. yabancı bir erkekle evlenirsin tabi onun ülkesinde bu tip konular sorun olmayan biri olmalı.
5. yapabiliyorsan formalite bir evlilik yapar ve boşanır boşanmış bir kadın olarak bunu artık sorun yapmayan bir konuma taşınırsın. ( dul olman yeni bir başlık-sorun olabilir tabi ki)
6. seni bu duruma düşüren erkeği ikna edebilirsen hayatını onunla birleştirebilirsin. ( Ki kendisinin böyle bir niyeti olduğunu sanmıyorum ama yine de belli olmaz. Ayrıca evlensen de süreceği garanti değil ama çocuk yapmadan 5. seçenekteki durumu uygulayabilirsin.)
7. Yaşını ya da eğitimini veya aile ilişkilerini bilemiyorum ama hayatı geldiği gibi yaşayıp geleceğine odaklanabilir ve her şeyi zamana bırakabilirsin.( zaman kaygılarını azaltacaktır, önğne aunduğu seçenekleri görmeden nasıl davranacağını bilemezsin, hem bilmediğin bir gelecek için kaygılanmaktan kurtulur ve eğitimine iş hayatına odaklanabilirsin)
Umarım hayat ve zaman senin lehine olur. Gerçekten üzüldüm ve kaygı duydum senin adına ama umuyorum ki kandırılmadan ve yıpranmadan kaliteli bir ömür sürersin.

Geçmişi bırak önüne bak canım ,hatalar insanlar içindir, elbet karşına iyi bir insan evladı çıkacaktır, bu kadar kendini harap etme, benim eşiminde zamanında yemediği nane kalmamıştı ama ben onu her şeyiyle kabul etmiştim hatta onun için her seyden vazgecmiştim ama sonu hüsran..AA bu beni kabul etti demekle olmuyor her şey erkeklerin zoruna gider vs diye düşünülüyor ama yanlış namus sadece kadının mı, erkeğin yok mu? Bir kadın erkeği her haliyle nasıl kabul ediyorsa erkekte kabul etmeli.. Zamana bırak hemen evlenmek gibi derdin de olmasın, şuan ki aklım olsa hiç evlenmezdim diyorum.

Basa kakma olayı demişsin ya yeri geldi bende eşimin basına kaktım ama neden ? Ben seni her şeyiyle kabul etmişsim bütün geçmişini unutup , sen de gel beni bir gün olsun insan yerine koyma!! Sanki bütün hataları eşim değilde ben yapmışsım gibi davranıyordu çok aşağılıyordu çok eziyordu gururumu incitiyordu hep.Ben öpmesem öpmezdi, sarılmasam sarılmazdı mesela işte o zaman çok zoruma giderdi sen geçmişte yasamıssın yaşayacağını bana ne gerek kalmış diye söylenirdim aglardım ,o benim ilk göz ağrımdı işte insan gibi yaşatmadı evliliği bana , emin ol bekarlık bazen en güzelidir.

Back
X