- 7 Kasım 2013
- 165
- 95
- 43
- Konu Sahibi papatyalarr
-
O tavsiyeyi ben vermiştim, keşke yaşadıklarının arkasında durabilmesi mümkün olsa ama öyle biri değil anladığım kadarıyla. Nasıl ki erkekler son derece normal karşılayıp bunu ifade edebiliyor biz kadınlar sorun etmiyorsak erkekler de etmemeli ideal olan bu ama gerçekler başka. Onu kendi dünyası hayat görüşü yaşantısı bağlamında değerlendirip gerçekçi ve işe yarar bir tavsiye verdim. Çünkü iç dünyasında daha kabullenip içselleştirmediği kötülük ve hata olarak gördüğü bir konu bu.Yoksa takmayan umursamayan bir insansa zaten umursamaz buraya konu açmazdı. Kaldı ki yaşadıklarının arkasında durmasına toplumumuz müsait değil, en azından çoğu insanın yaşadığı çevre öyle. Ortadoğu toplumunda kadını dezavantajlıdır. Don kişot olmanın manası yok.
Bir de şu var erkekler kendi iç dünyalarında her ne kadar takmasa da çevreden ve dıştan gelen baskıdan dolayı takmak zorunda hissediyorlar ve takıyorlar. Mesela yabancı bir kadınla evlenen Türk erkeği bakireliği sorun yapmıyor o kızın daha önce cinsel beraberlikleri olduğunu bilerek ve normal karşılayarak evleniyor, çünkü o toplumda bu bir tabu değil ve herkes öyle düşünüyor.
19 yasindayim. Bundan 4 yil once bi cocukla tanistim, etrafi kiz doluydu. Ben ise ondan baska bi erkekle cikmamistim bile. Sevgili olduk beni 4 sene eliyle besledi bana kiyamazdi.Ufak tefek birseyler yasiyorduk. Bundan 1 yil once birlikte olduk. kazayla yapmisti. Eve geldigimde anladim direkt ona soyledim. Sevinmisti beni sahiplendi etrafindaki herkesi sildi, ailesi beni seviyordu.. Benim psikolojim bozulmustu kendimi eksik hissediyordum genc yasimda bakireligimi kaybetmek bana cok agir geldi bunu sorun eden bir milletiz ailem duysa kaldiramaz. Ona kotu davrandim benden birsey calmis gibi her kucuk kavgada ustune yuklendim. Masumiyetimi kaybetmis hissettim. Son zamanlarda o da bana kufur etmeye hakaret etmeye her kavgada ayrilmaya kalkisti. namusuma dil uzatir oldu. kaldiramadim bunlari ayrildik 3 gun once. Bi kiz ilk erkegini unutamaz biliyorum. kendimi kullanip atilmis ve kirlenmis hissediyorum. Kucul bir kiz cocugu gorunce masumiyet aklima gelip agliyorum. kimseye anlatamadim bakire olmadigimi hayata karsi nasil direnmem gerektigini bilmiyorum biraz fikir verirmisiniz bana psikolojim bozuk evden cikasim yemek yiyesim bile gelmiyor..
kendi isteğinle yaşamışsın bir şeyler pişman olmabakireliğini kaybettin ve hayata olan direncin mi bitti ? neymiş bu böyle ya şaştım kaldım
aynen öyle benim üniversiteden bi tanıdığımın yaşamadığı kalmadı, bi gün onunla bi gün bununla, sonunda noldu gitti zengin fabrikası olan biriyle evlendi, şu anda bi kızı var ve çok mutlu.. ama kızın şansı vardı işte, bu yüzden geçmişi yanına kar kaldı..Sana şans diliyorum, ben bu tür olaylarda sadece şansınla yaşayabileceğini gördüm insanın. Umarım bir gün tekrardan mutlu olursun
olaylara yanlis yonden bakiyorsunuz konusmak icin konusmayinadam kazayla kızlığını bozmasaydı sen tertemiz pürü paktın yani
no problemdi adamla sevişirken ederken
yok gayette doğru yönden bakıyorum boş konuşan bir insan değilimdirolaylara yanlis yonden bakiyorsunuz konusmak icin konusmayin
aynen öyle benim üniversiteden bi tanıdığımın yaşamadığı kalmadı, bi gün onunla bi gün bununla, sonunda noldu gitti zengin fabrikası olan biriyle evlendi, şu anda bi kızı var ve çok mutlu.. ama kızın şansı vardı işte, bu yüzden geçmişi yanına kar kaldı..
ben burda yaptiklarimi gayet anlattim zaten senin ustune katip ne yaptigimi bana soylemen cok mu mantikli buraya gelecekte nasil davranmam gerektigini bilmedigim icin yazdim. ayrica beraret el ele tutusunca bile gider bekaret ayri bakirelik ayridir. bana namus dersi vermen gerekmezyok gayette doğru yönden bakıyorum boş konuşan bir insan değilimdir
söylediklerim işinize gelmediği için size öyle geldi herhalde
ufak tefek şeyler yaşarken kazayla bekaret bozuldu diyorsun
adamla çatır çatır sevişip bekaretin bozulmuş işte
adam gibi arkasında dur bu kadar kıymetliyse yaşama
şimdi şurada sana diktir et ileride evleneceğin insanı kandır, diye tavsiyeler verseydim dolu mu konuşmuş olacaktım.
çok şanslıymış gerçekten bravo ona alkış büyük işler becermişaynen öyle benim üniversiteden bi tanıdığımın yaşamadığı kalmadı, bi gün onunla bi gün bununla, sonunda noldu gitti zengin fabrikası olan biriyle evlendi, şu anda bi kızı var ve çok mutlu.. ama kızın şansı vardı işte, bu yüzden geçmişi yanına kar kaldı..
Katılıyorum. Her sevgilimle birlikte olayımb ama karım bakire olsun zihniyetindeki her erkek kandırılmayı hak ediyor bana kalırsa. O çocuk hayatına istediği gibi devam ederken bu kız ömür boyu cezasını çekecek. Bu mudur adalet? Dürüstlük bunun neresinde?O tavsiyeyi ben vermiştim, keşke yaşadıklarının arkasında durabilmesi mümkün olsa ama öyle biri değil anladığım kadarıyla. Nasıl ki erkekler son derece normal karşılayıp bunu ifade edebiliyor biz kadınlar sorun etmiyorsak erkekler de etmemeli ideal olan bu ama gerçekler başka. Onu kendi dünyası hayat görüşü yaşantısı bağlamında değerlendirip gerçekçi ve işe yarar bir tavsiye verdim. Çünkü iç dünyasında daha kabullenip içselleştirmediği kötülük ve hata olarak gördüğü bir konu bu.Yoksa takmayan umursamayan bir insansa zaten umursamaz buraya konu açmazdı. Kaldı ki yaşadıklarının arkasında durmasına toplumumuz müsait değil, en azından çoğu insanın yaşadığı çevre öyle. Ortadoğu toplumunda kadını dezavantajlıdır. Don kişot olmanın manası yok.
Bir de şu var erkekler kendi iç dünyalarında her ne kadar takmasa da çevreden ve dıştan gelen baskıdan dolayı takmak zorunda hissediyorlar ve takıyorlar. Mesela yabancı bir kadınla evlenen Türk erkeği bakireliği sorun yapmıyor o kızın daha önce cinsel beraberlikleri olduğunu bilerek ve normal karşılayarak evleniyor, çünkü o toplumda bu bir tabu değil ve herkes öyle düşünüyor.
Ne var anlamadım? Bakire değil diye zengin bir adamla evlenemez mi?çok şanslıymış gerçekten bravo ona alkış büyük işler becermiş
güzel bir örnek
seninle polemiğe girmek istemiyorumben burda yaptiklarimi gayet anlattim zaten senin ustune katip ne yaptigimi bana soylemen cok mu mantikli buraya gelecekte nasil davranmam gerektigini bilmedigim icin yazdim. ayrica beraret el ele tutusunca bile gider bekaret ayri bakirelik ayridir. bana namus dersi vermen gerekmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?