- 12 Kasım 2010
- 2.923
- 16.880
- 408
- 40
İnandırma kısmında ne demek istediğimi anlamak için konularında insanlara verdiğiniz cevaplara dönün bir bakın ne demek istediğimi anlarsınız. Hayatla ilgili kısma gelince, şu yaşıma kadar ne yaşadığımı da ben biliyorum. Hayatta işim ve ailem dahil ne kazandıysam kendi emeğimle kazandım, sağlam arkamda duran bir ailem yoktu, hatta kendi öz annem birçok konuda sağolsun köstekte oldu , psikolojimin bozulduğu zamanda oldu, uzman desteği aldığım zamanda. O yüzden yazdım zaten, uzmanların yardım alan kişilerde başarılı olmak için söylediği bazı şeyler var. Birincisi gerçek acı olsada kendine dürüst olacaksın, hayatında senden ve çevrenden kaynaklı başına gelen her olumsuzlukta ama buydu, şuydu diye bahane bulmaktan vazgeçeceksin. Bunları yapamazsan başarılı olamazsın, iyileşemezsin. Önce sorunuzu kabuleneceksiniz. Kimse ailesini seçemiyor, ya da herkesin başına hep iyi şeyler gelmiyor, ama temelde ilahi kazalar harıç ancak biz izin verirsek insanlar bizim canımızı ikinci defa yakabilir. Siz bu adama defalarca sizi kandırma şansı vermişsiniz farkındamısınız. Bahaneniz ne aynı işyerinde çalışmanız, yanlızlığınız. Millet ihanete uğradığında ve kandırıldığında senelerini verdiği ve koynuna aldığı kocasını boşuyor, üstelik bu insanların bir çoğunun ne arkadsında desteği var ne adamdan ayrıldığında gidebileceği bir kapısı. Ne yapsın o kadınlarda aynı evde yaşıyoruz, bir sürü yaşanmışlık var, çocuk var diyip af mı etsin, bak kötü kadına koçişimi ayartmış zaten, kocam beni seviyor, ben ondan üstünüm, kocam onu ihtiyaçları için kullanmış diye kendini mi kandırsın Ayrıca her kadının ahlakı kendini bağlar, ben kadına madalya mı takılsın dedim. Kadının ahlaki yönü zayıf olması kendini ve söz verdiği hayatındaki insanı bağlar. Ama siz evli bir kadını başkası ile ilişki yaşadığı için küçümserken, o kadınla bile isteye o ilişkiyi yaşayan o kadına siz hayatına girdikten sonra bile aşkım diye mesajlar atan adamın bu ilişkiyi bilmenize rağmen kendinize koca olsun diye hevesleniyor, ilişkiniz için oluru var mı diye konu açıyorsanız demekki size bu ilişki o kadar ahlaksızca gelmiyor demektir. Tamam evliyken başkayısya ilişki yaşayan kadın ahlaksız da bile isteye bu kadınla ilişki yaşayan ve bence aynı derecede ahlaksız olan adamı siz neden kendinize denk görüp hayatınıza alıyorsunuz. Namusun kadını erkeği olmaz Allah katında bile işlenen günahın cezası aynıyken; siz neden erkeğin yaptığını normalleştiriyorsunuz.Birincisi sizi inandirma çabam olmadı sizi inandirip napicam? Ben kendimi kandırmaya çalışıyordum çünkü bu kadar yalnızlık sonrası biriyle biseyler paylaşmak iyi gelmişti kaldı ki sabahtan akşama dibimde olan insandı ve tanıyorum 4 ay yeni bitti pat küt karar veremedim duygularım bulaşmıştı birkez işe. İkincisi psikolojik destek alırken yardımı tabiki istiyorsun ama bu sihirli değnek değil malesef uğraşıyorsun baya senelerce terapi alanlar var mazoşist mi hepsi istemediği için mi iyi olmuyor bunu söylüyorsaniz ciddi anlamda bir sürü insana yanlış damga vurmuş olursunuz. Hayat şartlarımi bilmiyorsunuz aynı ayakkabıları giyip yürümeden bilemezsin lafı var ya tam şuan için denmiş. Cidden güzel kafamın rahat olduğu bir aile ev isterdim.. güvendiğim arkamda bir maddi destek manevi destek. Kimse durduk yere dışarıda sevgi arayışına girmiyor ki önceden burnumdan kil aldirmazdim. Üçüncüsü kadından kendimi üstün görmeye gelince.. yaşadığımız yer Türkiye az çok burdaki gerizekali erkeklerin kafa yapısını biliyorum en azından bu gerizekalininki belli . Cinsel olarak üstünüm demedim. Ama karakter olarak kat kat üstünüm. Kocasi varken birini bulup kendinden 10 yaş küçük bir erkekle gönlünü hoş eden iki çocuk annesi bir kadını kusura bakma ama tabiki kendimden alçakta görürüm ahlaksız ve karaktersiz net. Öyle bir bahsetmissin ki kadına madalya da takalım yani istiyosan ? İkisi de karaktersiz sonuçta. Benim duygusal sorunlarimdan istifade etmeye çalışan bir pislik. Ben hassas biriyim duygularım var insanım en azından merhametim var başkasına zarar vermiyorum içim rahat kendime de verdirmek istemezdim ama insanız evet hata yapıyoruz. Şimdi acısını yaşıyorum kaldı ki tek onla ilgili değil genel olarak var bende depresiflik. Bu kötü insanlar da umuyorum daha büyük acilari yaşarlar.
Size bir büyük olarak verebileceğim tavsiye biran evvel kendinizin farkına varın, gerçeği kabullenin, hayatta başınıza gelen olumsuzlukların yalnızca sizin başınıza gelmediğini, hayatta ve insanı ilişkilerde başarılı olmanız için öncelikle kendinizle tek başınıza mutlu olmanız ve kendinizi sevmeniz gerektiğini; hayatınıza giren arkadaş, aile , eş ve evladınızdan bile gün gelip ayrılıp tek başınıza kalabileceğinizi öğrenmeniz gerekiyor. Hayatta acılar ve kazalar hep var önemli olan bizim bunlar başımıza gelince yolumuza nasıl devam ettiğimiz. Bir insan bir defa sizin canızını yakarsa bu onun kötülüğüdür. Ama aynı insanlara sizi kandırma şansını tekrar verirseniz bu sizin hatanızdır. Siz bu adama sizi kandırması için çok fazla şans verdiniz. İşin ironik kısmı adam sizi kandıramadı bile, Allah her seferinde gözünüze gözünüze soktu ama görmek istemdiniz. Yani adam sizin canınızı yakmadı siz kendi canınızı kendiniz yaktınız. Bence olaylara böyle bakmaya başlarsanız, hayatınızdaki birçok sorunu halledebilirsiniz.
Son düzenleme: