• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakmamak bu kadar zor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki bakan kişinin Müslüman olduğu, oruç tuttuğu ve siz tutmadığınız için baktığı gibi bilgilere nerden ulaştınız. Kendisi mi söyledi, bir tepki mi gösterdi mesela . Çünkü öküzün trene baktığı gibi bakma huyu maalesef toplumun yarısından fazlasında olan bir huy da. Hatta evin içine, gözünün içine içine bile bakıyorlar. Biraz önyargılı mı yaklaşmışsınız acaba .

Evet böyle bir durum var toplumda maalesef. Doğuda küçük ilçede görev yaptığım için bıliyorum. Markete giderdim kahvedeki adamlar kafalarını kaldırıp bakardı. Normal giyinene bakardı kapalı giyinen bakardı. Bir de oradaki kadinlar hiç dışarı çıkmazdı o yüzden tuhaf gelirdi kadınlara bakarlardi hep.

Evet böyle bir durum var toplumda maalesef. Doğuda küçük ilçede görev yaptığım için bıliyorum. Markete giderdim kahvedeki adamlar kafalarını kaldırıp bakardı. Normal giyinene bakardı kapalı giyinen bakardı. Bir de oradaki kadinlar hiç dışarı çıkmazdı o yüzden tuhaf gelirdi kadınlara bakarlardi hep.
Gözleriyle kadınları içeri tıkmışlar resmen. Benim şu an yaşadığım yer de böyle bir yer.

İsteyen tutar oruç istemeyen tutmaz.nedir bu toplum baskısı?canim memleketimde hiç böyle şeyler yaşamıyoruz .😘millet her halti yiyor ,ramazan oldu mu Müslüman oluyor!

Ben sigarayla orucla alakali oldugunu düsünmüyorum size bakmistir adam:) var öyle utanmadan bakan insanlar. Esinize de bakiyorlar mi sigara icerken?
Eşim ramazanda hiç çıkmaz balkona zaten oruc tutar. Normal bir günde içtiğimizde ikimize de kimse bakmamıştı ya da ben mi farketmedim bilmiyorum

Egildiginiz icin buda neymis boyle diye bakmis olabilirler
Cuce gibi gorunuyosun cunku kimseyi alakadar etmez ama benimde evim yol uzeri 1. Kat bende kisa tabureye oturup iciyorum
Bazen arabadan oyle bakislar olabiliyo
Onuda beni cuce zannetmelerine bagliyorum
Yada uc harffli fln sanabilirler ne bilim
Disardan garip gorunuyo cunku:KK12::KK12:
Memleket nere bilmiyorum ama dogudan uzaklastikca rahatlama oluyo
Mesela esimin memleketinde ramazanda sabah kesinlikle ekmek bulamamistim
Tum memleket oruclu yani guzel bisey ama kadinlarida dusunmek gerek ozel durumdan oturu

Ben oruç tutmuyorum, dışarıda yiyip içmeyi, sigara olayına girmeyi seven insan değilim eğer yaparsam da gerçekten çok zor durumda kalmışımdır alenen yapmam. Hayır yapsam da kime ne? Bakmasın. Bence bozmayın moralinizi, hafif saklayın gözüne sokmayın insanın ama kendi kafayı çıkartıp bakıyorsa da gizlemeyin. Taciz edilmişsiniz resmen.

Ben sokakta bile sigara ya da su içiyorum oruçlu olmadığım zaman, denk gelmedim hiç öyle gözünü dikip bakana. Zaten herkes farkında kadınların 30 gün boyunca oruç tutamayacağının. Belki yaşadığınız yerle alakalı bir durumdur bilemeyeceğim ama balkonda içmeye devam edin bence.

Apartmanlarda havalandırmalar ortak, orada sigara içince daha fazla hakkına girmiş oluyorsunuz komşularınızın. Kimse kendi oruçluyken su içemiyorken banyoda boğazına sigara dumanı yapışmasını istemez.

Yadırganacak bir şey yapmıyorsam bakanı çok da sallamam. Ne bozacağım keyfimi densiz tipler için.

Malesef oluyor bunlar. Bende regl girince balkonda içtim baktım huzursuz oluyorum. Arka balkonda iç tarafta çamaşır asmak için ip var ona bi örtü asıp arkasında içtim.

Egildiginiz icin buda neymis boyle diye bakmis olabilirler
Cuce gibi gorunuyosun cunku kimseyi alakadar etmez ama benimde evim yol uzeri 1. Kat bende kisa tabureye oturup iciyorum
Bazen arabadan oyle bakislar olabiliyo
Onuda beni cuce zannetmelerine bagliyorum
Yada uc harffli fln sanabilirler ne bilim
Disardan garip gorunuyo cunku:KK12::KK12:
Memleket nere bilmiyorum ama dogudan uzaklastikca rahatlama oluyo
Mesela esimin memleketinde ramazanda sabah kesinlikle ekmek bulamamistim
Tum memleket oruclu yani guzel bisey ama kadinlarida dusunmek gerek ozel durumdan oturu
Benim bulunduğum yerde de tüm memleket oruçlu. Cüce zannettilerse bu beni üzer çünkü 1.80nim 😂

Sigara yüzünden baktığına nasıl bu kadar emin oldunuz bilemedim
Bu şehri biliyorum anlıyorum diyelim. Üniversiteyi de burda okudum bir gün parkta sigara içerken kadının biri geldi bir saat dil döktü içme sigara elma ye armut ye vs. neyse o zamanlar naifliğimden sustum dinledim kadını derse bile geç kalmıştım kırmamak için ne salaklık. Neyse ertesi gün yine aynı yerde sigara içiyorum o kadın beni gördü yine bakışlarıyla deldi geçti resmen dün bir saat boşuna mı konuştum gibisinden. Durdu bi bes on dakika beni izledi uzaktan. Bu şehir bu insanlar başkalarının hayatına burnunu sokmaya meraklılar

Ya ben de neye uyuzum biliyor musun, "tutmuyorsan saygi goster, lokanta bahcesinde oturma,su sigara içme, cikilota yiyeceksen hirsiz gibi gizli ye" insanlarına.
Yani Türkiye'de tek din muslumanlik degil ki yilin belli günlerinde başka baska azinliklar da oruc tutuyor . Sen hangisinde, tek bir kere bile "ya,millet orucundadir simdi . Lokantanin onunde yemeyeyim" dedin mi de senin dinine mensup olmayan insanlar oruc tutmadi diye laf atiyorsun,huzursuzluk cikartiyorsun??

Bizden hemen once marttan nisana paskalyaya Hristiyanlarin (her mezhep hakkinda bilgim yok ama ortadoks ruslarin) oruc zamaniydi. Onlar da et sut hayvansal gida yemiyor 40 gun boyunca.
Ama ben hristiyan vatandaslarin en cok yasadigi ilçelerde (alanya,kurtuluş, ferikoy) ,hatta sokaklarda bile bir donercinin kapisinin onundeki sandalyeyi kaldirdigina tanik olmadim . Ya da bir Hristiyanin "bana da saygi duyun" diye kavga cikarttigina. Azinlik falan denir belki ama gayet de yerlesikler . 130 bin nufuslari var, son sayima gore. Kaldi ki üniversiteler yabanci öğrenci kayniyor . Benim bile (alt tarafi istanbulda yasayan sade vatandasim) paskalyaya kadar oruc tutan arkadaslarim var .

Kurbandan hemen sonra da alevilerin orucu basliyor. Ki sayilari oldukca cok. Kac milyonlae,azinlik demesi bile zor. Hepimizin komsularindan ,sinif arkadaslarindan aleviler var. Onlar da et (ve yanlis hatırlamıyorsam) su orucu tutuyor ama o sıcak aylarda hic birimiz "bir alevi gorur ayip olu,cani ceker" diye düşünüp likir likir su icmeye son vermiyoruz

Bir baska azinlik dini yahudiler... yahudilerin de hamur (sanirim un ve maya) yemedigi bir donem var. Eski is arkadaşım museviydi ve boyle zamanlarda evden yemek getirirdi. Yemekhanede yiyebilecegi seyleri alir,bizimle masaya otururdu. Hic de "ulan allahsizlar ekmek mi yiyorsunuz gozumun onunde,biraz saygi" demezdi.
Açıkçası ben de "o varken eknek yemeyeyim" diye dusunmezdim , cunku bana ne? Allah kabul etsin, herkes yaptigi ibadetten sorumludur.
Sen tutamayacak, o yiyemedigin seye dayanamayacak kadar kendine hakim olamıyorsan tutma, tutarsan da elaleme karisma. Allahinin hakki icin yap ibadetini.
Boylesi dunya senin etradinda dönüyormuş gibi davranmak oluyor ve bence kibre giriyor. Ki kibir her dinde cok kotudur. Hatta isa'ya gore 7 ölümcül gunahtan biridir.
Kibirli olmayin,olanlari uyarin, siz sag ve sol omuzda oturan melek degilsiniz/insanlarin gunahini sevabini saymaktan vazgecin. Kimsenin gunahi /tutmadigi orucu /yapmadigi ibadeti size gunah yazilmaz.
Musterih olun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X