balayı yerine ailemi ağırlıcam diyen koca

2 hafta sonra düğün varken anneme nasıl yapayım bunu.babamı kaybettik 16 sene oldu annem kendi çabalarıyla baş göz etmeye çalışıyor..çevre lafını önemsiyor.azıcık ses çıkarıyım oğlana karşı burnumdan getiriyor sus kızım diye...
Eşini annen mi buldu?Sen mi bulup anlaştın?Yaşın kaç?
Maalesef annenin tavırları gerçekten yanlış,kocana karşı sesini çıkarmanı engelliyorsa bunu öğrenince kayınvaliden ''Bu kıza sahip çıkan yok biz niye çıkalım'' diye evliliği burnundan getirecek.
Eğer anneme bunu yapamam diyorsan,kendine yapman gereken en güzel şey hamile kalmamak için sıkıca korunmak ve düğünün üstünden biraz zaman geçince bu evliliği sonlandırmak.
Çok değil,biraz zaman geçince denizbhrm arkadaşım yaşamış haklıymış dersin.

Eşini annen mi buldu?Sen mi bulup anlaştın?Yaşın kaç?
Maalesef annenin tavırları gerçekten yanlış,kocana karşı sesini çıkarmanı engelliyorsa bunu öğrenince kayınvaliden ''Bu kıza sahip çıkan yok biz niye çıkalım'' diye evliliği burnundan getirecek.
Eğer anneme bunu yapamam diyorsan,kendine yapman gereken en güzel şey hamile kalmamak için sıkıca korunmak ve düğünün üstünden biraz zaman geçince bu evliliği sonlandırmak.
Çok değil,biraz zaman geçince denizbhrm arkadaşım yaşamış haklıymış dersin.
malesef ben buldum.annemde eve geçince ne yaparsan yap diyor.sus diyor.

Çok üzüldüm yaa..Eşinden önce en büyük kötülüğü annen yapıyo sana..Elalemi senden daha çok önemseyen annenmi akrabalarını senden çok önemseyen eşin mi bence bir gün bile kalsa bas çığlığı fenalık geçir kendini yerlere at ama istediğin olmadan düğünü yaptırma..Sana bişey daha sölim mi kimseye bişey olmuyo kapını kapatınca sen uğrasıyon dert sıkıntı annen değil..Şimdi nişanlın ve ailesi nikahı önden yaptınız diye rahat takılyıodur mecbur evlencen diye ama gözünü karart ciddi olduğunu anlayınca onlar pes eder bence...

Çok üzüldüm yaa..Eşinden önce en büyük kötülüğü annen yapıyo sana..Elalemi senden daha çok önemseyen annenmi akrabalarını senden çok önemseyen eşin mi bence bir gün bile kalsa bas çığlığı fenalık geçir kendini yerlere at ama istediğin olmadan düğünü yaptırma..Sana bişey daha sölim mi kimseye bişey olmuyo kapını kapatınca sen uğrasıyon dert sıkıntı annen değil..Şimdi nişanlın ve ailesi nikahı önden yaptınız diye rahat takılyıodur mecbur evlencen diye ama gözünü karart ciddi olduğunu anlayınca onlar pes eder bence...
İşte anlatmak istediğim bu..Annesi elalem ne der diye bu kızcağız çekiyor ceremesini.Günah değil mi ?

Çüşş artık hadi balayına gitmediniz diyelim evde yalnız da mı kalmak istemiyor hemen ailesini ağırlayacakmış işin zor söyleyeyim şimdiden :eek:

aynen öyle tatil yapmaya geliyorlar kendi kulağımla da duydum ama eşim inkar edip ablam benim için geliyor onu ağırlamam lazım diyor.yok kimse aslında var uzaktan birisi ona gitsin diyim bak.ve artı düğünden hemen sonra balayına gidiyim diye de demedim 3 gün onları ağırlayıp biz gidelim onlar evde kalsınlar gerekirse dedim.
Sen bunu dersen böyle şeyleri kabul edersen çok üzülürsün ne münasebet sen yokken evinde kalmaları teklif etme böyle şeyler ;)

yatağınızıda onlara versin misafirler rahat etmezse ayıp olur :KK53:
çevreyi boşver kaç kurtul bir an önce

Sakın kabul etme şimdiden başlarsa böyle devam eder. Hele eşin le çooook uğraşırsın. Ben 2 yıllık evliyim eşimin ailesi yüzünden olmadık tartışma yaşamadım. Eşim hiç bişi demez ve detirtmez ailesine. Ben taviz vermediğim halde çok mücadele ettim ki ediyorum hala. Bi de alttan alsam vayyyy halime. :eek:

Bir yasima daha girdim. Yoookkkk artiikkkkkk o_O biz esimle telefonlari bile kapatmistik ilk gunlerde :KK53:

Tatlım ben senin eşini çözdüm :KK76:
Bendekinin aynısı. Evliliğin ilk ayları hatta 1 yıl yatılı misafir uzun süre hem kadın hem erkek istemez. Eşinde bunun farkında. Ama ailesine söz geçirwmeyeceğini biliyor ana kuzusu. Ailesini ikna etmeye kalkarsa ona küsecekler. O yüzden seni ikna etmeye çalışıyor. Bencil bir aile ana kuzusu bir eş işin zor canım yanlış anlama ama ben imkine çok benziyor. Allah yardım etsin. Ne yap et eşini elde et iyice kendine bağla tabiki ailesini atmasın gelecek kalacaklar. Oğullar sonuçta ama yeri ve zamanı olmalı. Biraz düşünce olmalı. :KK20:

Canım birde şunu söylemek istiyorum. Eşini gerçekten seviyorsan sana değer veriyorsa tek problem aile ise 2 3 yılda erkek farkına varıyor aile olduğunun. Ve düzelebiliyor. Ama sevgi saygı da yoksa bu iş çok zor olur. Biz birbirimizi çok seviyoruz eşimin göz yaşları bile olur benim için :cry: Kıyamam hiç eşime . Ne olacağı belli olmuyorm çok şikayet ediyordum k. V. Geçenlerde vefat etti. Üzüldüm tabiki o elimin annesi. Ben dominant bi tipim canım benden çekinirler. Görümce hele k.v den beter büyükbzaten çok. Mücadele ediyorsun evet sonuç güzel de olabilir kötüde. Ben eşim için bana değer verdiği için mücadele ettim. Ama İnan çok zor araya birilerinin sürekli girip huzur kaçırması İnan boşanmaya kadar götürüyo eşini sevsen bile. Çok iyi düşün birde her şeyi konuş eşinle açık açık. Annenlede çok paylaşma git güvendiğin biriyle konuş. Annen kucağında bebekle boşandığında çok mu mutlu olacak. Evet boşan demiyorum oda çok zor iyice ölç tart dua et istiare yap mesala canım. Çok ile yarıyo. Araştır netten

cevre ne der kızım katlan.evine geçince düğün bitsin istediğini yap diyor.annem çok rahatsız sürekli tartışmalarımızdan hasta oluyor.onu daha fazla üzmüyüm diye katlanıyorum yoksa boşanma safhasına geldim.nikahımızı bi kaç ay önceden yapmıştık.ağlamak ne kelime düşündükçe kafayı yeme durumundayımmmm zor duruyorum....

Gerçekten annen için senin adına üzüldüm. Eğer anne kızın arkasında dimdik durmazsa ne evlilik öncesi ne sonrası asla mutlu olamazsın. Kimse annesinin korumadığı bir kıza saygı duymaz. Ayrıca konu alttan alınacak bir konu değil. Bu işin şöyle mi olsa böyle mi olsası olmaz. Düğün gecesi yeni evlenen çift başbaşa kalır ve sonrası balayına gider. Ha diyelim maddi durumunuz elvermedi o zaman evinizde başbaşa zaman geçirirsiniz.

Sıkıntılı bir dönemdesin. Arkanda güç veren destek olan kimse yok. Ama madem buraya yazdın bizim fikirlerimizi merak ediyorsun denizbhrm evlenmeden bu tarz sorunlar yüzünden ayrıldı ben de aynı bu sebeplerle şu an boşanıyorum ve daha bir buçuk yıl bile bitmedi evleneli. Eşim bana nişan zamanı ablasının evimin badanasına karışması üzerine aileme asla karşı gelme hepsi ancak evlenene kadar evimize karışır evlendikten sonra evime hiç kimse karışamaz demişti. Şimdi ne oldu? O zaman sustum şimdi ise evimde karışılmadık iş kalmadı. Evi terkettiğim gün kayınvalidem abime bir buçuk yıl oldu bir bebek bile veremedi bize diyerek beni şikayet etti. Bu aileye bir de bebek yaptığını düşün, görümcen kaynanan evinden çıkmaz ve herşeyine karışır. Eşin ne yapar? Mutlu mesut susar. İyi düşün aklını kullan, bir kaç akrabanın eşin dostun konuşmasını engellemek için bir ömür kendini perişan etme. Evleneceksen yine evlen ama asla kendinden, isteklerinden taviz verme. Ailen için aynı şey geçerli değilmiş demekki ama sen bizim için değerlisin. Buradaki her kadın gibi... Değerini bil, bugün seni ezen yarın eziyetin alasını yapar. Kendini ezdirme!

başkaları için ince fikirli ama o kalanlar da inceliğin zerresi yok.insan düşünmez mi yeni evli diye kısa tutalım.
Aynı benim durum...çok sinir bozucu zaten evliliğe alışmamışım ailem istanbulda ben aksarayda..iki gün balayı yapıp döndük ablası dönecekmiş diye 3 gün bütün aileyi agırladık ertesi gün küçük görümce annesini almaya geldi ona bi tören yaptık.. Bir ay sonrası kayınvalidem geldi eşinden ayrı beraber yaşayoruz zaten..onun bi zararı yok Allahın garibanı ama o evde olunca görümce çocukları gündüz bizde akşam görümce işten direk gelir çocuklarını almaya oda oturur 11 12 ye kadar onuda eşi almaya gelir olur saat bir..ben çalışan bi insanım bide..bir ay önce küçük görümcem yine geldi rapor almaya 10 gün kaldı evde hergün misafir sanki hacdan gelmiş gibi..diger abilerde rahat edemiyomuş yengelerle anlaşamıyomuş e baba evide olmayınca mecbur dedi eşim..iki aylık evliliğim böyle gecti haa aktif olarak kullanıldığı için temizlenmeden çeyizim serilmeden bana teslim edilen evi ramazanda kullandıgım yıllık izinde tek başıma temizleyip yerleştirmem eski eşyaları kaldırmamı saymıyorum bile...:) eşimi çok seviyorum çok merhametli bi insan fazla huzursuzluk çıkarmadan atlatmaya çalışıyorum zaman gectikce daha iyi mesafe koyuyorum öyle kafalarına göre takılamıyolar ama işte ben tam olarak benimseyemedim evimi...
Bu kadar bi inceliğe sahip olmayan beyinlere acıyorum....

Konunu okuyunca kendi başıma gelmişcesine sinirlendim ya
Yeni evli insanda işleri ne?
Daha imzayı atar atmaz eşin seni mi görmeli yoksa çok kıymetli ablasını mı?
Hani ablası annesi babası hepsi toptan ne kadar anlayışsız bir millet ki buna böyle bir fikre olabilir diye bakıyorlar?
Nasıl normal gelebiliyor?
Yeni evli insanın evinde kalınır mı hiç?
Ben nikah çıkışı bile gelmelerini istemedim. İyi ki ilk dakikadan resti çekmişim yoksa nikaha gelen herkesi evime toplayacaklardı.
Yani bu durum normal değil canım. Gerekirse erkeğin ailesiyle görüşülsün anlatılsın uygun olmadığı. bunu kime sorarsan sor bu durum uygun değil diyecektir...

1-emin değilim evlenmek istemiyorum zaten ama annem mani oluyor.
2-zaten ablasında zerre kadar düşünce olsa bunu yapmaz.görgüsüzler...
3-annem başta savundu ama misafiri bıırakıp gidemem ben ayıp diyince.annem sus kızım katlan diyor.
4-düğünden sonra birddaha işyerinden izin alamam zaten.
5-diyecek bişi yok zaten ya allahım canım alsın artık bu eziyet bitsin.yada ben kafayı yicem bu görgüsüzlerin içinde...
bir ömrü o kişiyle ve ailesiyle annen geçirmeyeceğine göre senin kararını da o vermesin. Sonra çok üzülür çok yanar der ki keşke mani olmasaydım!
Neden katlanacakmışsın? Kadınız diye her şeye katlanacağımız anlamına gelmez. Annelerimizin kuşağı bu konularda farklı düşünse de artık zaman değişti.
Allah canımı alsın diyeceğine kararını ver ve uygula. Ailesiyle konuş vs. Yani kendine yazık- her şekilde. En güzel geçmesi gereken zamanlarını bu şekilde yasta geçirme canım benim.

Hadi kocan COK ince dusunceli ve birazcik aile duskunu anladik da... senin gorumce ve kv ne oluyor ya? hic mi evlenmedi bunlar? yeni evliler yalniz birakilir bunu da mi bilmiyorlar? ayni evde yasayacaksiniz o farklida. balayinda bile sizinle gezmek olmamis.

Back
X