• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Balayına giderken düğün takıları ne yapılmalı

Böyle aileye emanet edemeyenlerde nasıl bir güvensizlik var bilmiyorum ama aile ya hani bu neden bırakmayasınız? Ben düğünden sonra takıları kurdaleleri söktüm koltuğa koydum ablamla kv topladı etti ne var ne yok çetelesini de tutmadık.Balayına giderken de kv ye bıraktık kendisi korka korka aldı zaten ya bişey olursa diye. Bu kadar mesele edilcek bi güvensizlik yaratmadılarsa bence ailelere bırakmak en güvenlisi.

Evlendikten sonra balayına giderken takıları evde bırakmaya çekiniyorum aslında mevcut evlerden birinde yaşayacağımız için çevreden taşınma, çeyiz vs gibi bir algı olmadı apartmandan da kimse bilmiyor. Ben takıların ailede durması taraftarı değilim kendi aileme de vermek istemiyorum bu kez de el tarafı huzursuz olsun istemiyorum. Henüz aramızda bu konu hiç geçmedi ama ben düşünmeye başladım. Şu an da evimde aslında epey altın var. Sizce dikkat çekmeyeceği için evde kalması sakıncalı olur mu?
Apartmana gelinlikle girmemek için salondan çıkarken üstümü değiştirmeyi düşündüm ama bunu yapan ilk gelin olarak tarihe geçerim herhalde 🤣
banka kasası taş çatlasın 2000₺ bu kadar düşünmeye değmez.

Böyle aileye emanet edemeyenlerde nasıl bir güvensizlik var bilmiyorum ama aile ya hani bu neden bırakmayasınız? Ben düğünden sonra takıları kurdaleleri söktüm koltuğa koydum ablamla kv topladı etti ne var ne yok çetelesini de tutmadık.Balayına giderken de kv ye bıraktık kendisi korka korka aldı zaten ya bişey olursa diye. Bu kadar mesele edilcek bi güvensizlik yaratmadılarsa bence ailelere bırakmak en güvenlisi.
Aileye güvenmemekten değil kendi ailem bile olsa bırakmak istmelyorsun. Onun ailesi zaten başka şehirde sadece benim ailemle aynı şehirdeyiz kendisi teklif ederse tamam derim ama ben teklif etmek istemiyorum

bankada kasa kiralamak imkansiza yakin.
hele küçük kasa cok zor ki kasalarin ortalama yillik ücreti 17bin + 17 bin depozito (garanti mesela) ustelik ne deprem ne yangin guvencesi var. ve ozel oldugu icin kamera olmadigi icin olasi bir hırsızlık durumunda kanitlayamiyorsunuz.
benim zaten uc bes altinim vardi onun icin arastirdikca birsuru video izledim kasa kiralayıp magdur olan, içindeki rakami kanitlayamayip haberlere cikan kisiler hakkinda.
kasa fiyatlarini gorunce ve asla yer bulamayinca (istanbulda 3 ilcede sorusturdum, kimse telefondan bilgi vermiyor ayri ayri gitmek sormak lazim kucuk kasa var mi diye . bulabildigime sordum yoktu)
en sonunda evimizde duvarlarda bir bosluk vardi esim onu büyüttü sivayla kapatti birseyler yapti sakladik😂😂
bizden baska kimse bulamaz ki dedektorlu hırsız bile gelse bulabileceğini sanmıyorum 😂 aslinda bunca efora degmeyecek kadar az bir gramdan bahsediyorum ama gaza geldik ugrastik.
biz dugunden sonra anneme verdik. aileme sonsuz guveniyorum zaten bizde erkek tarafi diye birsey yoktu takilan tum altinlar bizim akrabalardandi, bilezikleri de sadece ailem ve ablam takti. hic oncesinde sayma ihtiyaci bile hissetmedim. ama sizin guven probleminiz varsa kilitli bir kasa alin basit birsey de olabilir bir milyoncudan cocuk kasalari. kilitleyin oyle verin böylece acilmadigina emin olursunuz.
kasa bulma konusunda da bol sans diliyorum. bence hemen simdiden arastirin çünkü piyasada kasa yok
Yengeçcim seni bi ziyarete geleyim, bi acı kahveni içeyim diyorum ne dersin. 😉😜O kadar yorumlarını okumuslugum var. 😅

Kimse yeni evli bir çift olduğumuzu bilmeyecek mesele de o daha önce kaldığım kendi evim. Başka bir yere taşınmadık onun rahatlığı var
Bişey diyemem ama kasa acıp altınları garantiye almak zor bişey değil neden kararsız kaldığını anlayamadım. Eşine de güvenme derim. O altınların başına bişey gelmeden yok et evde bırakma..

Kasa kiralamak o kadar kolay bir şey değil ki
Niye kolay olmasın? Bankaya gidip kiralıyosun çok basit bir işlem. Sadece hangi bankaların bunu sunduğunu öğreniyosun TC kimlik ve banka kartıyla işlemi gerçekleştirip senelik veya depozitoyu ödüyosun hepsi bukadar. Anahtar veya kartta senin oluyor.

Niye kolay olmasın? Bankaya gidip kiralıyosun çok basit bir işlem. Sadece hangi bankaların bunu sunduğunu öğreniyosun TC kimlik ve banka kartıyla işlemi gerçekleştirip senelik veya depozitoyu ödüyosun hepsi bukadar. Anahtar veya kartta senin oluyor.
eskiden ben de bir "altinini bankaya koy" faşistiydim ama is basa dusunce anladim ki gerçekten kolay değil.
eskiden kolaymis ama son yillarda yer bulmak imkansiz.
istersen sirf meraktan kendi ilçedeki bankalara gidip sor kiralik kasa var mi diye.
her subede yok, olanda da kucuk bir alanda mevcut ve alan birakmiyor her sene yeniliyor. haliyle yer olmuyor. ben kac yere girdim ciktim (çünkü neredeyse kimse telefondan bilgi vermedi) hepsi yok dedi ki İstanbulun göbeğinde oturuyorum
Tanıdığınız ve güvendiğiniz kuyumcu varsa onlara emanet edin...
her ay en az bir kere show habere düşüyor altinini kuyumcuya birakan insanlarin dolandirildihi haberler
en yeni tarihlisi 5 gün onceden

Yengeçcim seni bi ziyarete geleyim, bi acı kahveni içeyim diyorum ne dersin. 😉😜O kadar yorumlarını okumuslugum var. 😅
m2 metrosuna yakinim, beklerim valla.
yazin birkac kk misafirimi agirlamistim 💕

Ay bizim düğün gecesi eşimin ailesinde kaldı biz otele geçerken. Ertesi gun gidip alip yaşadığımız şehre döndük, haftaici de kasa kiraladık. O zamanlar ne kadar saf ve masummuşum. Burada okudugum hikayeler ve birkaç arkadaşımın tecrübelerinden sonra muhtemelen o altınları tek tek yutar, balayından dönene kadar da s.cmazdim korkudan 😂 Ne tuhaf tuhaf aileler varmis meğer 🫠

Aileye güvenmemekten değil kendi ailem bile olsa bırakmak istmelyorsun. Onun ailesi zaten başka şehirde sadece benim ailemle aynı şehirdeyiz kendisi teklif ederse tamam derim ama ben teklif etmek istemiyorum
Gayette edersiniz çekinmelik durum yok. Sonuçta ortak malınız sizin. Bir de tam tersi olsaydı sizin aile uzakta olup eşinizin ailesi yakında olsaydı eşiniz gayette teklif ederdi.

Alemsin çok güldüm... Altına ne giydin diye sormaya korkuyorum
Bizde düğün yaptığımız yerden dönüşte 5 saatlik yol geldik kendi evimiz için. Arabada eşimin kuzeni ve sadıcı vardı arkada eşimle ben vardık. Gelinliğimi çıkaramadığım için altıma bildiğiniz paçalı don giydim.

sana mesaj atilmiyor, bana yaz istersen evde guvenle saklayabileceginiz bulunmasi imkansiz yerleri soyleyeyim. bazaya mazaya dolaba vs sakin koyma
hicbir yer hirsizlar icin guvenli degil sislide karakolun ust katindaki polisin evini soydular.
hic isiginin yapmamasindan bile anlar hirsiz evin bos oldugunu yeter ki niyeti olsun
Biz parke sökmüştük. Ev satıp almıştık, yüklü bi altınım kalmıştı bi süre şehir dışına çıkmamız gerekiyodu parke söküp altına koymuştuk sjdhsj

Biz düğünden bikaç gün sonra çıktık tatile. O boşlukta da tüm altınları külçe haline getirttim kuyumcuda, hem saklaması kolay olsun hem de her sıkışmada cart curt bozdurmayalım diye. Gram çeyrek falan olunca insanın eli hemen oraya gidiyo maalesef..... Giderken de annemlere bıraktık kasaları olduğu için.

Evlendikten sonra balayına giderken takıları evde bırakmaya çekiniyorum aslında mevcut evlerden birinde yaşayacağımız için çevreden taşınma, çeyiz vs gibi bir algı olmadı apartmandan da kimse bilmiyor. Ben takıların ailede durması taraftarı değilim kendi aileme de vermek istemiyorum bu kez de el tarafı huzursuz olsun istemiyorum. Henüz aramızda bu konu hiç geçmedi ama ben düşünmeye başladım. Şu an da evimde aslında epey altın var. Sizce dikkat çekmeyeceği için evde kalması sakıncalı olur mu?
Apartmana gelinlikle girmemek için salondan çıkarken üstümü değiştirmeyi düşündüm ama bunu yapan ilk gelin olarak tarihe geçerim herhalde 🤣
Neden kendi ailenize ya da kayınvalidenize emanet etmeye çekiniyorsunuz?

Dugun degil nikah yapmistim, takilar gelin odasinda hemen yazilip not alinmiş altinlar gelin odasinda teyzemle gorumcem hemen hallettmisti nedense haberim yoktu. Nikah çıkışı açlıktan geberdigim için kayinvalidemin evine gidip takıları orda biraktim gelinlikle kendi evime gittim. Oyle kalabalikta degil aksamin karanliginda bi esim bi ben.Balayına gidememistim o dönem babam cok hastaydı. Evdeydik yani, buna ragmen nikahtan 4 gun sonra eve hirsiz girmeye çalışmış, balkon kapısını acmaya calisirken karsi binadan birileri görüp bagirip cagirip kaçırmış hirsizi allah razi olsun ondan.

Nisanimdan sonra da hırsız girmişti o zamanda anam öyle bi yere saklamış ki evi talan hirsiz bi benim altinlari bulamamisti. Demem o ki eve koymayın

Biz benim anneme bırakmıştık. Eşim ailesine kasaya koyduk dedi onlarla uğraşmamak için. Kendi ailesine bırakmayı teklif dahi etmedi çünkü aramız zaten iyi değildi. Sonrasında tatile giderken yine anneme bıraktık. Bu sene evde bıraktık ama evimde kedimden dolayı kameram var zaten çok bir altın da kalmadı :D :D

Back
X