Balıkesir e taşınmayı istemek.

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.003
1.006
333
Evet arkadaşlar,

Senelerdir eşim söylerdi cesaret edemezdim ama ciddi ciddi düşünüyorum özellikle sabahtan beri bu fikir cazip geliyor ama balıkesir de yaşayanların fikrini almak istiyorum?

Yada zamanında İstanbul da oturup böyle bir karar alıp Balıkesir e taşıyanlardan?

İstanbul da artık pahalılaşma ev vs gibi mal mülk alma hayal bile değil ki imkansız bize göre. Kenarda birikmiş bir miktar paramız var. Öyle iş kariyer değil de geçinecek kadar iş imkanı olsa, eşimle şimdiye kadar ikimiz de çalıştık hep

Oğlumu iyi yetiştirebilmek en azından temiz bir ortamda biraz daha doğal biraz daha ucuz ve kaliteli yaşabilmek adına..

Şu kışı geçirip ciddi ciddi baharda düşünüyoruz. Ama fikir almak istiyorum? Fikirleriniz çok önemli.

Edit: neden balıkesir diye soracak olursanız, daha önce tatil yapma şansımız olmuştu. Birkaç arkadaşımızın ailesi de orada yaşıyorlar. Ve istanbul a yakın olması sebebiyle balıkesir i düşündük.

Son düzenleme:
Balıkesir merkez mi düşünüyorsunuz?
Balıkesirde yaşamıyorum ama yaşayan yakınlarım var,
İş imkanı düşük, kiralar yüksek, bence tercih edilebilir bir şehir değil,
ama bandırma, edremit gibi ilçeleri düşünüyorsanız biraz daha fazla imkanla karşılaşabilirsiniz.

Neden Balıkesir ?

İstanbulda yaşıyorsanız gitmeniz çok mantıklı.
Balıkesir de gayet şirin bi yer, tatil açısından yazları gidebileceğiniz birçok yer var. Büyük şehirlere göre de yaşam koşulları daha uygundur. Bence düşünün.

Neden Balikesir?
Ne is yapacaksiniz orda?

Burada özel sektörde çalışıyoruz eşimle orda da bulabiliriz diye düşündük. Daha önce tatil yapma fırsatımız olmuştu. Birkaç arkadaşımızın aileside orda. Oyuzden burayı düşündük

Meslekleriniz nedir?Ben tatil amaclı birkaç ilçeye gittim.kısın baya sakin.is bulabilir mısınız bilmiyorum.
Istanbul gibi büyük bi yerden sonra belki sıkılabilirsiniz.

Balıkesirde 4 sene okudum. Öğrenci ya da memur için güzel yer. Küçük ve insana yeten bir şehir. Altında araba, elinde para varsa gezmek için tam orta noktada. İlçeleri tam gezmelik. Haftasonu atlar arabaya güzel güzel gezersiniz. Ama İstanbula göre gerçekten çok küçük ve imkanlar kısıtlı buna da hazırlıklı olun. Bana da büyükşehirde yaşadıktan sonra çok iyi gelmişti, kalabalık yok, sakin, öğrenci ve memur nüfusu fazla, merkezde oturursan çoğu yere yürüyerek gidebiliyorusun ya da otobüse filan binsen bile yol 10-15 dk sürüyor...

Meslekleriniz nedir?Ben tatil amaclı birkaç ilçeye gittim.kısın baya sakin.is bulabilir mısınız bilmiyorum.
Istanbul gibi büyük bi yerden sonra belki sıkılabilirsiniz.

Icra ettiğimiz mesleğimiz yok eşim özel bir şirkette yöneticilik yapıyor bende yönetici asistanlığı yaptım. Şuanda da bir firmada ön muhasebe yapıyorum hastanelerde de çalıştım. Öyle sakin bir hayatımız var.

Valla hemen is bulabilir misiniz bilmiyorum su an ki sartlarda?
Nasil guveniyorsunuz mevcut islerinizi birakip yeni bir hayata baslamaya?

Ama is konusunu halledebilirseniz olur tabii .
Istanbula gore daha sakin bir sehirdir Balikesir bildigim kadari ile

Onun çalıştığı şirket çok büyük ve iller arasında yönetici olarak başka illete atanabiliyor isteyen gidebiliyor. Ben zaten Su an asgari ücretle çalışıyorum bundan sonraki işimde de aşağısı olmas diye düşünüyorum. Oyuzden buraya yazmak istedim bilemediğim için başka illerde yaşayanlardan fikir almak istediğim için açtım konuyu

Bende bazen İstanbul'dan gitmeyi düşünüyorum ama cesaret edemiyorum. İnşallah hayırlısı olur sizin için

Iş konusunda Balıkesir merkez cok imkânlı bir yer değildi 2001-2010 arası ben orada yaşarken. Meyve sebze ucuz çünkü pazarları var, süt ürünleri çeşitli. Eğitim olanakları oldukça iyi. Türkiyede sayılı olan liseleri var syal, fen lisesi gibi. Hayat sakin, ulaşımı kolay. Kiralar merkezden biraz uzaklaştıkça uygunlaşıyor. Ben de isterdim yine orada yaşamayı.

Düzenleme:imlâ ve bir takım eklemeler.

Son düzenleme:
Balıkesir merkez dışında diğer ilçeler daha güzel olur. Ben Bandırma'yı öneririm size. Edremit ayvalık erdek de güzeldir ama iş imkanlarını bilemiyorum. iş bulduktan sonra Balıkesir yaşamak için ideal bir yer

komşuyuz galiba selamlar

Gezmeye değil yaşamaya gidiyorsunuz, Türkiye de iş imkanı bir kaç şehir dısında dogru düzgün hiç bir yerde yok. Memursanız gidin de, diğerini düşünmeyin bile. Sonuçta günün sonunda masaya koyacak bir kap yemek için de, barınmak için de paraya ihtiyacınız olacak. Şehir şirinmiş falan hikaye.
Ayrıca istanbul’dan sonra sıkılabilirsiniz, ben sevmem kücük sehirleri, herkesin gözü birbirinin üstünde özellikle gençler için sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…