Bama bu da m gelecekti?

pinkystar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2009
1.031
7
116
43
İzmir
arkadaşlar canımı haddinden fazla sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istedim konuyla ilgili yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum...
sorun nişanlımın ailesi.özellikle annesi teyzesi kardeşi ve anneannesi yani kısacası nişanlımın hayatındaki benden başka tüm bayanlar
neler yaşadığımı buraya yazsam siz okumaktan sıkılırsınız ben anlatmaktan.inanın.evlenmeme çok az kala en sonunda istediklerini yaptırıp düğünümü erteliyorlar.4 ağustos alınmış düğün tarihim.
aralık ayından beri bir sürü maddi imkansızlıklar ve borçlar çıkarttılar ve hepsi nişanlımın üstüne yıktılar..annesinin yaptırdığı hazır mutfak, kız kardeşinin sevgilisinin uğruna yaptığı 8-10 milyarlık kredi kartı borçları evlerinin tüm masrafları,annesinin oradan buradan aldığı borçlar teyzelerinin ihtiyaçlarıııı.....daha bir sürü bir sürüüü....birde bütün bunlara rağmen bütün bu borçların nişanlımın bana yaptığı harcamalarla olduğunu beni 50tl 100tl yemeklere götürmekle olduğunu söylemezler mi?.tabi bende hiç sessiz sakin bir insan değilim lafın altında da kalmıyorum nişanlımla aynı miktarda maaş aldığımı nişanlım ne için ne kadar harcama yaptıysa benimde o kadar harcadığımı söylüyorum.neden benim borcum yok o zaman ? diyorum karşılarına geçip konuşunnca da işler büyüdükçe büyüyor..tahmin edersiniz sizde.
bu ödemelerin yapılabilmesi için aralıktan beri oturduğu evi satıp ödemelerini yapıp geri kalan parayla kendine daha küçük başka bir ev rahat rahat alabilecekken hiç kılını kıpırdatmayıp işleri bu zamana kadar bekletti ki hiç bir sorun çözülmesin bu düğünde olmasın oğluda evlenmesin ona kalsın diye.oğlunu kendi için bir dayanak bir direk olarak görüp hayatı boyunca ona yaslanmak istiyor.bende saf biri değilim elimdekini kolumdakini onlara vereyim hayatım boyunca başkaları için yaşayım.ben ve eşim ayrı bir aile olacağız tabi ki aileler baş tacı ama bende ayrı bir aileyim artık değil mi?kimse için değil sadece kendim ve eşim için yaşamaktan, onunla evimde sıkıntı yaşasam bile kendimizin sıkıntısını yaşamaktan yanayım.bu şekilde mutlu olacağım.her insan gibi
beni ve ailemi müthiş olumsuzlıklara ittiler bizim onlara sağladığımız imkanlara verdiğimiz desteklere rağmen.artık ailemin onlara karşı iyi niyetide tükendi haliyle..benimde olduğu gibi..ne yaptılarsa oğullarına yaptılar halbuki hiç anlayamadılar.yazık öyle bir zor durumda kaldı ki oda.. benim yaşadığım sıkıntılar ayrı o hiç birşeyle mukayese edilemez tabi ki ama onuda yaraladılar.çok mahçup ettiler.elini kolunu bağladılar.kah sinirler gerildi birbirimize girdik kah sarıldık bunlarda geçecek dedik bu günlere kadar geldik..
birbirimizi çok sevdiğimizi ve nişanlımla kendi aramızda en ufak bir sıkıntımız olmadığını belirtmek isterim.ama bunlar beni artık bitirdi diyebilirim.
annesinin benimle evlenmesinii istemediği o kadar açıkki...bunu zaten sözlü olarak nişanlımın halasının kızındanda duydum evde konuşulan konulardan bahsediyor sağolsun ama arada kalmamak için rica ediyor söylememem için.nişanlım ise tabi ki doğal olarak annesinin çokkk iyi bir insan olduğunu , beni çok sevdiğine inanıyor bu yaşanılanların sadece imkansızlıklar ve şanssızlıklar yüzünden başımıza geldiğini düşünüyor.olaylara karşı tepkini dile getiriyor ama benim için yeterli gelmiyor.gelecekle ilgili kaygı duyuyorum açıkçası. annesi hep hayatımızn ortasında olacakmı? diye..sizlerin deneyimleriniz nedir..onunla aramı uzak tutmak için , bana verdiği son zararların bunlar olması için neler yapabilirim....
beni çok seviyormuş çok iyi niyetliymiş gibi görünüyor başkasına söylesem hadi canım der inanmaz kimse.. gerek yaptıklarından gerek düşündüklerinden ona ait tüm gerçekleri görüyorum .nişanlıma annesinin gerçek yüzünü bizim bağımızı kopartmak için ayrılmamız için neler yaptığını nasıl gösterebilim?

benim nişanlımı anlatıyosun sanki. oğulları bankamatik sanki ver yiyelim ver yiyelimlerdi. annesine de gariban derdi. bi sürü olay oldu gördü annesinin gerçek yüzünü gariban değil tam şeytanmış diyo umarım seninki de en kısa süre de gerçek yüzlerini görür.

:1shok: ya eskiden destek olunurdu evlenecek çifte şimdi köstek oluyorlar.eğer nişanlın daima arkanda duracağından eminsen devam et yoksa ver yolu bunlarla uğraşmak zor nerdeyse sülale köstek.neden istemiyorlar merak ettim:uhm:

güzelcim şimdi hemen hemen aynı şeyleri yaşadığım için yardıcı olacağımı düşünüyorum sana. öncelikle kayınvaliden her zaman hayatınıza müdahele etmeye çalışacak bu kesin. yandaşları da onunla müttefik olup onlarda aynını yapmaya çalışacak. aynılarını ben yaşadım. benim eşim evlenmeden önce benim eşime söz söyleyemezsiniz diyordu evlendikten sonra anneme söz söylemezsin demeye başladı. her neyse ben kaynana yanına gelin gitmiştim aynı evde olmanın dezvantajlarıyla evliliğim bitme aşamasında. evini yolunu ayrı tutarda görevlerini sadece görev için saygı duyarak yerine getirirsen yani ağzına laf vermezsen birazda olsa rahat edersin. çünkü senin yapacağın her kötü şey sana döner bu insanlar böyledir. hele o oğulları yok mu evlendikten sonra anaları kıymetli oluyor. her neyse herkesin annesi kıymetlidir tabi ki ama onlar bağımlıymış gibi davranmaya başlıyorlar. eşini evinizde rahat ettirir kendi aranızdaki problemleri minimuma indirir annesi hakkında da sinirden öldüğünde bile şikayetini abartmaz ve minimuma indirirsen nişanlının evliliğe adaptasyonu daha kolay olur. çünkü bir çok erkek bu dengeyi çok da iyi sağlayamıyor başarabilen az sayıda. evlenene kadar da nişanlın hariç hiç bir şekilde kendini ezdirme hakkını yedirme. bunu çirkeflikle yapma ama. direk yüzlerine hemen olay esnasında söyle düzgün cümlelerle. ne derlerse desinler. ha nişanlında cevap verdin diye senden vazgeçer veya tartışır sa olmaz olsun öyle nişanlı da koca da dersin. çünkü ben kendimden biliyorum evlenmeden önce verdiğin en ufak bir taviz bile balyöz gibi kafana iniyor. verdiğin tavizi karşı taraf hakkı sanıyor. o yüzden çok yüz göz olmadan saygı kaidelerini aşmadan hakkını da yedirme, hakda yeme. neticede karşı tarafta senin müstakbel eşinin ailesi atsa atılmaz satsa satılmaz. malesef evlenirken aileyle de evleniliyor. bunu unutma.
aklında evlendikten sonra onları tanımam görüşmem gibi bir fikir varsa hiiiçççç de öyle düşünme çünkü ben kayınvalidem le oturuyorken eşimin dayı kızının gelip de bana sen kimsin burası abimizin evi gelirizde kalırız da dediğini biliyorum. ve bunu bana diyen insan da kaynanasıyla aynı evde yaşamış çekmiş ve şu nette pasta satışı yapan bir hatun. görsen kibar mı kibar dersin tatlı mı tatlı dersin inanamazsın. ama bak gör abisinin karısına sen kimsin diyebilecek kabiliyette. o yüzden bu tip terbiyesiz ve yüzsüz insanlar seni evinde ile rahat bırakmamaya kadar varabiliyorlar.
dediğim gibi keşke karşı tarafta empati kurabilse de biz gençler tecrübelerinden doyasıya faydalanabilsek. kah kendimiz görüp kah tatlı dillerini dinleyerek. ama olmuyor kimsenin kafasına bir şey sokamazsın. herkes almak istediğini alıyor çünkü. verdiklerine dikkat et kendi kuyunu kazma. nişanlını seviyor ve bir ömür onunla olmak istiyorsan...

loca neden istemesin saf değilim annen hayatım o senin , o ne derse dğru demiyorum canımda ondan.o saf her lafa söze gelen , her işlerini gördürecek , herşeye he diyen birini istiyor tabi ki.. ama ben öyle değilim canım o yüzden bütün bunlar..

sizin yapabileceğiniz tek şey nişanlınızın gerçeği görmesi için dua etmek...
malesef başla bişey yapamazsınız...konuşursanız siz kötü olursunuz...
o anne de kardeş te değişmez malesef...
nişanlınız görecek anlayacak ve uzaklaşacak...
ya da siz hep onların borçlarını ödyeceğinizi baştan teyid eder gibi evleneceksiniz...
işiniz zor...

ya olaya bak allah aşkına ..2 ay kaldı o zmn bir allahın kulu düğün lafı açmıyor bize gelip eee tabi bana da gına gelmiş onların yaptıklarından gidip gelmiyorum bende acayip kırgın ve kızgınım her türlü sinirimi sevdiceğimden çıkarıyorum..haklı yada haksız yerde..annesi bize gelmiş benim onlara 2 aydır gitmediğimden bahsediyor evlendikten sonrada böylemi olur bu diyor anneme..annemde anne baba olarak ne yaptınız ne bekliyorsunuz canım sizde diyor...daha bir sürü laf sokuşturmaları...birde diyor ki ona söyleme oda oğluma söylüyor sonra gelip evde bağırıp çağırıyo çocuğum tanıyamıoyrum artık diyo yaa .

amonra inşallah canım ya bende biran evvel görsün istiyorum kimse anne babasına kötü diyemez bunu biliyorrum bari yaptıklarını anlasa ya...bi kayıt cihazıyla tek başıma gidip konuştursam diyorum söylediklerini kaydetsem ama çok cin valla düşmez tongaya kafamçokkarıştı kafayı yicem valla

harbi resmen sülalece yapışmışlar nişanlına.miellet kaynanadan görümceden çeker sende kaynana+teyzekayanana hemde maddi manevi .işin zor şekerim Allah yarıdmcın olsun.nişanlımı kendi yönüme çekerim diyorsan umarım herşey istediğin gibi olur.ben derim ki hepsini karşına almak yerine taktik kullan tek tek hayatından çıkarın hepsini hahahahaha önce teyzeden başla safdışı bırakmaya.Teytey

Ya,bütün bu yaşananlara rağmen kabul edeceksiniz ya da razı gelmeyip kendi yolunuzu çizeceksiniz.
Nişanlıma şunu nasıl gösteririm bunu nasıl gösteririm diye boşuna kafanızı yormayın.
Kaç yaşında adam kendisi göremiyor mu ? farketmiyor mu ?
ılle birinin gözüne sokması mı gerekiyor ailesinin davranışlarını ?
Kimse değişmez o yaşa geldikten sonra.
Ona göre iyi düşünüp doğru karar verin.
En azından şu an herşeyin farkındasınız,görünen köy kılavuz istemiyor ne yazık ki.
Sadece duygusal yaklaşmayın olaya,bu insanlarla yapabilirmiyim yapamazmıyım diye kendinizide sorgulayın.

.nişanlıma annesinin gerçek yüzünü bizim bağımızı kopartmak için ayrılmamız için neler yaptığını nasıl gösterebilim?
Gösteremessin,Göstermemelisinde.....
Neden Karıştırıyosunuz ki Madem çalışan insanlarsınız,
Borçlarınızı taksitlendirip ödeyin.Sende Hakim ol biraz kendine,Ama rencide edici bir tavırla karşılaşırsan gerekeni yap,lafınıda esirgeme..
Evlendikten sonra iç içe olmuyosunuz nasıl olsa,düşünsene aynı evde yaşadığınızı!

Ayrıca O onun Annesi,Kıskanabilir ki çoğumuuzn kayınvalidesi böyledir.
Benimde öyledir ama,bırakırım gülerim,gaye bile almam....Onu ciddiye aldığımı hissettirmem..Bir iki yapar sonra oda sıkılır:1closedeyes:

betty gerçekten zor işim dediğin doğru ama seviyorum.nişanlımda şu kadar bir yamukluk olsa keşke arkamı dönücem çekip gidicem hiç düşünmeyeceğim ama yok herşeyimizle anlaşıyoruz ve herşey çok yolunda bu konu dışında işte bu da dışı seni içi beni yakar misali birşey içten içten birtek bana dokunuyor ucu. hiçte yabana atılcak birşey değil biliyorum ondan da dert ediyorum ya kendime ...bilmiyorummm bilmiyoruummmmmmmm fisfisfis

haklsın canım ama insanın doğasında var bu kim anne babası için kötü düşünebilir konuşabilirki?ben buradan yola çıkarak öyle düşündüm.bunları görmesini nasıl sağlayabilirm diyerek başladım olaya..

a.sa.salkisalkisalkis

bunu yaparsan da fesat gelin olcaksın daha çok takıcaklar. nişanlın biraz daha san meyilli olsa dicem ki yap ama bu sefer sen kabahatli de çıkabilirsinsen taktın anneme nelerle uğraşıosun die

Nişanlında bitiyor iş eğer o kendisinin kullandıldığının farkında değilse ömür boyu sizde onunla çekersiniz..

Canım bunlar siz ewlendikten sonrada çocugun yakasını bırakmazlar..

Şimdi ne ödüyosa ödesin boşver ama nişanlınla konuş ve ewlendikten sonra asla bi yardımda bulunmaması gerektiğini açıkca söyle..

canım görüyorum ki güzel bir işin var
daha yolunda başındasın
neden kendini böyle kasıyorsun ki allah aşkına
sen inanıyor musun bütün bu sorunların evlenince biteceğine
canım burada birçok arkadaşımız evli ve mutlu değiller

bu olaylar nişanlıyken böyle evlenince senin burnundan getirecekler emin ol o zaman saçını başını yolacaksın sinirden
nişanlına herşeyi anlat annen böyle teyzen böyle diye açık ol ve ya onlar ya ben diye tercihini yapsın eğer öyle olmazsa inan bana çok zarar göreceksin psikolojı diye bişey kalmayacak sende

seviyorum diyorsun ama bu insanlar o sevgiyide bitirecek oğlunu dolduracak sana gönderecek oğlunun sana bağırması kavga etmeniz hoşuna bile gidecek

nişanlınla konuş ya onlar ya sennnn
tecrübeyle sabittir canım

neden burda neredeyse hergün kaynanam şöle kaynanam bunu yaptı konuları açılıyor çünkü çoğu kişii mutsuzzzz bunuda aileler beceriyor saolsunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…