canım görüyorum ki güzel bir işin var
daha yolunda başındasın
neden kendini böyle kasıyorsun ki allah aşkına
sen inanıyor musun bütün bu sorunların evlenince biteceğine
canım burada birçok arkadaşımız evli ve mutlu değiller
Gösteremessin,Göstermemelisinde.....
Neden Karıştırıyosunuz ki Madem çalışan insanlarsınız,
Borçlarınızı taksitlendirip ödeyin.Sende Hakim ol biraz kendine,Ama rencide edici bir tavırla karşılaşırsan gerekeni yap,lafınıda esirgeme..
Evlendikten sonra iç içe olmuyosunuz nasıl olsa,düşünsene aynı evde yaşadığınızı!
Ayrıca O onun Annesi,Kıskanabilir ki çoğumuuzn kayınvalidesi böyledir.
Benimde öyledir ama,bırakırım gülerim,gaye bile almam....Onu ciddiye aldığımı hissettirmem..Bir iki yapar sonra oda sıkılır:1closedeyes:
Canım bunlar siz ewlendikten sonrada çocugun yakasını bırakmazlar..
Şimdi ne ödüyosa ödesin boşver ama nişanlınla konuş ve ewlendikten sonra asla bi yardımda bulunmaması gerektiğini açıkca söyle..
harbi resmen sülalece yapışmışlar nişanlına.miellet kaynanadan görümceden çeker sende kaynana+teyzekayanana hemde maddi manevi .işin zor şekerim Allah yarıdmcın olsun.nişanlımı kendi yönüme çekerim diyorsan umarım herşey istediğin gibi olur.ben derim ki hepsini karşına almak yerine taktik kullan tek tek hayatından çıkarın hepsini hahahahaha önce teyzeden başla safdışı bırakmaya.Teytey
sizin yapabileceğiniz tek şey nişanlınızın gerçeği görmesi için dua etmek...
malesef başla bişey yapamazsınız...konuşursanız siz kötü olursunuz...
o anne de kardeş te değişmez malesef...
nişanlınız görecek anlayacak ve uzaklaşacak...
ya da siz hep onların borçlarını ödyeceğinizi baştan teyid eder gibi evleneceksiniz...
işiniz zor...
bu olaylar nişanlıyken böyle evlenince senin burnundan getirecekler emin ol o zaman saçını başını yolacaksın sinirden
nişanlına herşeyi anlat annen böyle teyzen böyle diye açık ol ve ya onlar ya ben diye tercihini yapsın eğer öyle olmazsa inan bana çok zarar göreceksin psikolojı diye bişey kalmayacak sende
seviyorum diyorsun ama bu insanlar o sevgiyide bitirecek oğlunu dolduracak sana gönderecek oğlunun sana bağırması kavga etmeniz hoşuna bile gidecek
nişanlınla konuş ya onlar ya sennnn
tecrübeyle sabittir canım
neden burda neredeyse hergün kaynanam şöle kaynanam bunu yaptı konuları açılıyor çünkü çoğu kişii mutsuzzzz bunuda aileler beceriyor saolsunlar
cnm bence evlenince nişanlınızın ailesinden uzak bi şehire taşınmalısınız.yoksa çok baş agrıtır bu kayınvalide tarafın..ayrıca ogluna, ailesini kötüleme, sen kötü olursun ,çünkü bu devirde dogru söyleyeni 9 köyden kovarlar..uzak bi şehire gidemiyorsanız...aynı şehirde uzak yerlerde evlerinizi tutun..muhattap olmamaya çalışın..
evlenince iç içe olunmuyor değilmi işte merak ettiğim bunlar benim istemezsem olmama şansım var yani..zaten evi en uzak yerden tutmayı düşünüyorum allahtan öyle aynı evde yaşama falan yok tabi dediğin gibi...şu bana yaşattığı sıkıntılar geçsin hele bir kapatayım kapımı bende senin dediğin gibi yaparım elbet...
Canım benim senin bu söylediğine kaç kişi gülmüştür bak ne diyorsun gereksiz yere aramalar...Sen eşine bunu nasıl anlatıcaksın??Benim evlendiğim 3.gün evde ki kapım kırıldı sırf yaptığım bir şaka yüzünden...Ki benim eşim aslın da melaike .Demek istediğim iş aileye gelince evdeki hesap çarşıya pek uymuyor...:teselli:
canım zor bi durum allah yardım etsin. bana okurken daral geldi. maalesef nişanlıyken erkekler annelerine karşı geliyor karısını koruyacak gibi görünüyorlar ama evlendikten sonra tam tersi oluyor. birçok çiftte gördüm bunu.. ben nişanlıyken salak gibi annene karşı daha saygılı olsan daha ilgili olsan falan diye nişanlımı tembihlerdim şimdi ağzının içine bakıyor ... bende sadece bir kayınvalide var. sende anneannesi kardeşi teyzesi de varmış. hepside sorunlu ve kurnaz.. bir tanesi doğru davransın diyede dürtüklemiyor hepsi ayrı bi alem anlattığına göre. lafının altında kalmadığına rağmen böyle ise sus pus olsan neler olacak..
yani benim bunlarla uğraşacak sabrım var diyorsan ne ala... ama çok yıpranacaksın. onlar ellerini nişanlından çekmeyecekler boşuna kavgalar olacak. sen tepki gösterirsen eşin onlara gizliden para yedirecek. durumun cok zor valla.
bu hayat kısa ve mutlu olmayı hak ediyoruz. evlenmeden bu durumları görebilmen bile allahın lütfu... bence kimse (eş anlamında ) vazgecilmez değildir. mutsuz olacağını bile bile evlenmek olur mu senin bileceğin iş...
Canım senin yazından alıntı yaptım ben.:uhm:
zaten evlenmeden önce kiii - allah bana o günleri göstercekmi acaba kafamçokkarıştı - ben çıkıp karşılarına başka birşey var mı bilmediğim, bilmem gereken ...tamam....bizim artık evlendiğimizi ve bir aile olduğumuzu tekrar hatırlatma yarar görüp bu konuyu kapatıyorum diyeceğim...bi de evlendiğimizde ilk aşamalarda duruma göre ev yada araba gibi yüklü bir borca girmeyi planladım...ona ne dersin?.birimiz onu öder birimizin maaşıyla geçiniriz böylece hem tek maaşla geçinmeye alışırız hem kimseye verecek paramız kalmaz anca kendimize yeteriz...onu ödemekten kimseye fırsat kalmasın en azından elimizde bir mal olur diye düşünüyorum
zaten evlenmeden önce kiii - allah bana o günleri göstercekmi acaba kafamçokkarıştı - ben çıkıp karşılarına başka birşey var mı bilmediğim, bilmem gereken ...tamam....bizim artık evlendiğimizi ve bir aile olduğumuzu tekrar hatırlatma yarar görüp bu konuyu kapatıyorum diyeceğim...bi de evlendiğimizde ilk aşamalarda duruma göre ev yada araba gibi yüklü bir borca girmeyi planladım...ona ne dersin?.birimiz onu öder birimizin maaşıyla geçiniriz böylece hem tek maaşla geçinmeye alışırız hem kimseye verecek paramız kalmaz anca kendimize yeteriz...onu ödemekten kimseye fırsat kalmasın en azından elimizde bir mal olur diye düşünüyorum
En doğrusu bu bence borçlanın ve kesinlikle taviz vermeyin. Madem nişanlınızla sorununuz yok. Kırıcı olmadan tavrınızı koyun. Belki dürüstçe gelmeyecek ama onlar sizi istemedikleri halde sever görünüyorlar. sizde öyle yapın. Ben evlendiğimde eşim işsizdi bir haftalık evliydim, baktım eşim ağbisinin faturalarını getirmiş biz ödeyelim diye ama o son oldu eşime kesin tavrımı koydum eltimler beni hâla sevmezler. Sizde herşeye boyun eğip saf olsaydınız severlerdi. Çıkarlar üzerine kurulu sevgiye kimsenin ihyiyacı yok bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?