• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ban afikir verin. akıl akıldan üstündür.

Siz kendi adınıza yapıp yapamayacaginizi biz bilemeyiz ki bunu siz daha iyi bilirsiniz
Benim 4 cocugumda olsa altından kalkarım yemegimi de temizliğini de yaparım çocuğa o da bakarım ama sizi bilemem şimdi sorsam siz ne cevap verirdiniz bunu en iyi siz bilirsiniz
Yardımcıya verecek paranız varsa maddi anlamda yani gücünüz varsa herşey olur

işte ben de net değilim. yani ikilem de kaldım. o yüzden konu açtım. eğer nasip olursa ikinci çocuğu çok istiyorum. gördüğüm kadarıyla 1. sınıf çok zor. eğer oğlum birinci sınıftayken olsa o dönemde çocuğuma yeterince destek olamam. en azından o döneme kadar kolaylamış olurum diyorum. sonra ya beceremezsem diyorum. diyorum da diyorum :D

çok geçmiş olsun ama kaza gözünü ayırmadığınız anda da başa gelebilir maalesef. Rabbim tüm çocuklarımızı korusun inş. oğlum annem baktı 20 ay. sadece çocuğa baktı. kadın kendi bile yemek yemezdi gözünden ayırmazdı. oğlum çok kötü düştü kafasını çarptı. kemikte hala şişlik var. beyin cerrahına götürdüm. şükür beyin içinde bir sıkıntı yok ama kemikte şişlik var dedi.
Size de çok geçmiş olsun. Dediğiniz gibi an meselesi bu kazalar. Allah bir daha göstermez inşallah.

İşte ben bu talihsizlikten sonra önceliklerimi yeniden sıraladım. Bakıcımıza işinin sadece çocuğa bakmak olduğunu hatırlattık. Hiçbir ev işi ve yemek yapma sorumluluğu vermedik. Bu arada benim eşim de seninki gibi tam bir işkolik. Doğru değil belki ama tim yükü omzuma aldım sayılır. Mesela gündüz ev ne kadar dağılırsa dağılsın akşam 7'ye kadar stres yapmıyorum. Çocuklar uyuyunca heryeri jilet gibi yapıyorum. Haftada 1 temizlikçi geliyor. Pazartesi boş günüm o günü tüm gün yemek yapmaya ayırıyorum kek, poğaça, börek, 2 çeşit yemek ve 2 çorba yapıyorum. Tabi bakıcı bizimle oluyor o gün. Büyüğün ödevleri oluyor. O 3'te okuldan gelince bu sefer onunla ilgileniyorum kesintisiz 2 saat kadar. Yine büyük kızımın akşamları ce haftasonlarını 4 kursu var. 2-2 paylaştık eşimle. Onu kursa götürdüğüm günler, onu beklerken ufaklığı da parka götürüyorum. Haa herşey tam mı dersen mümkün mü? Elimden geldiğince iyi ve mutlu çocuk yetiştirmeye çalışıyorum işte..

Biz buradan ne desek yalan olur kendinizi en iyi yine siz tanırsınız.4 çocuğa birden bakıp hem evine hem de eşine zaman ayırabilen kadınlar var.Ben bir tanesine zor bakıyorum ki annem de yanımda çok inceliyorum çünkü ama biraz relax olmak gerekiyor sanirım ben olamıyorum o ayrı.Çabuk yorulan,uykuyu seven biriyseniz biraz daha bekleyin derim 3.5 yaş da küçük bir yaş anne ilgisine hala çok muhtaç ben ikisine de yeterim diyorsaniz yapın kardeş güzel şey

ben de çabuk yoruluyorum. bir de çok evhamlıyım ben de. kılı kırk yararım yani. ama işte oğlum için bakıcı işine zaten girişeceğim. ikisi de aradan çıksın da diyorum. kafam duman yani.

işte ben de net değilim. yani ikilem de kaldım. o yüzden konu açtım. eğer nasip olursa ikinci çocuğu çok istiyorum. gördüğüm kadarıyla 1. sınıf çok zor. eğer oğlum birinci sınıftayken olsa o dönemde çocuğuma yeterince destek olamam. en azından o döneme kadar kolaylamış olurum diyorum. sonra ya beceremezsem diyorum. diyorum da diyorum :KK70:
Birinci sınıf tam bir kabus. Benimkilerin aradı 5 yaş. Büyük 1. Sınıfa başladığında küçük 1 yaşındaydı. Maalesef küçüğü çok ihmal etmek zorunda kaldım o dönem. Bazen 1 satır ödevi 1 saatte yazdığı oluyordu. Tam bitti diye sevinirken ben beğenmedim diyip hooop siliveriyordu. O yüzden arada daha fazla yaş farklı olmalı diye düşünüyorum.

Size de çok geçmiş olsun. Dediğiniz gibi an meselesi bu kazalar. Allah bir daha göstermez inşallah.

İşte ben bu talihsizlikten sonra önceliklerimi yeniden sıraladım. Bakıcımıza işinin sadece çocuğa bakmak olduğunu hatırlattık. Hiçbir ev işi ve yemek yapma sorumluluğu vermedik. Bu arada benim eşim de seninki gibi tam bir işkolik. Doğru değil belki ama tim yükü omzuma aldım sayılır. Mesela gündüz ev ne kadar dağılırsa dağılsın akşam 7'ye kadar stres yapmıyorum. Çocuklar uyuyunca heryeri jilet gibi yapıyorum. Haftada 1 temizlikçi geliyor. Pazartesi boş günüm o günü tüm gün yemek yapmaya ayırıyorum kek, poğaça, börek, 2 çeşit yemek ve 2 çorba yapıyorum. Tabi bakıcı bizimle oluyor o gün. Büyüğün ödevleri oluyor. O 3'te okuldan gelince bu sefer onunla ilgileniyorum kesintisiz 2 saat kadar. Yine büyük kızımın akşamları ce haftasonlarını 4 kursu var. 2-2 paylaştık eşimle. Onu kursa götürdüğüm günler, onu beklerken ufaklığı da parka götürüyorum. Haa herşey tam mı dersen mümkün mü? Elimden geldiğince iyi ve mutlu çocuk yetiştirmeye çalışıyorum işte..

amin amin. yoruldum okurken :D zaten imkanı yok dört dörtlük olmaz ki. mesela 2 gün bekleyen bulaşıklarım oluyor. gece 3 de uykudan kalkıp çamaşır aşmışlığım oluyor. ütüleri sabah erkenden kalkıp yapıyorum falan filan. ama acaba biraz daha beklese miydim yoksa zaten 3-5 yıl sonra da ikinci olsa yine aynı tempo olacak mıydı diye ikilemdeyim. babamı kaybedince anladım ki en büyük mirası kardeşlerimmiş. bu konuda da hassasım işte.

Birinci sınıf tam bir kabus. Benimkilerin aradı 5 yaş. Büyük 1. Sınıfa başladığında küçük 1 yaşındaydı. Maalesef küçüğü çok ihmal etmek zorunda kaldım o dönem. Bazen 1 satır ödevi 1 saatte yazdığı oluyordu. Tam bitti diye sevinirken ben beğenmedim diyip hooop siliveriyordu. O yüzden arada daha fazla yaş farklı olmalı diye düşünüyorum.

bak işte tecrübe hep. ben sadece zor olduğunu duydum. yaşadıkça netleşiyor. bekleyim en iyisi o birinci sınıfı bitirelim . valla gözüm korktu.

4.5 ve 2 yasinda 2 kizim var ogretmenim yarim gun calisiyorum ben sizin ne demek istediginizi anladim sanirim ev birGun daginik olur bir gun daha duzenli bir gun corbayla kahvaltiyla gecirirsiniz birgun disardan yer bir gun firsatiniz olur daha duzenli yemek ortaminiz olur kisacasi oyle veya bOyle gecirirsiniz ilk birkac yili cok yorucu olabiLir ama bardagin dolu tarafindan bakilirsa kesinlikle bir o kadarda zevkli birkac yil kendinizden cok buyuk odun verecek olsanizda sonu cok muthis oluyor kardes cok ayri birsey bence kesinlikle yapabilirsiniz birkac yil icerisindw 3. Ve hatta 4. Bebegi dusunen bir cocuk gelisimciyim bu arada yani bekara kari bosamak kolay olayi degil yorumlarim

amin amin. yoruldum okurken :KK70: zaten imkanı yok dört dörtlük olmaz ki. mesela 2 gün bekleyen bulaşıklarım oluyor. gece 3 de uykudan kalkıp çamaşır aşmışlığım oluyor. ütüleri sabah erkenden kalkıp yapıyorum falan filan. ama acaba biraz daha beklese miydim yoksa zaten 3-5 yıl sonra da ikinci olsa yine aynı tempo olacak mıydı diye ikilemdeyim. babamı kaybedince anladım ki en büyük mirası kardeşlerimmiş. bu konuda da hassasım işte.
büyük kızım 6.5 yaşında ikizlerim 2.5 bana sorarsan daha en az 3 sene bekle çocuk için iş ev çocuk yoruyor baya

4.5 ve 2 yasinda 2 kizim var ogretmenim yarim gun calisiyorum ben sizin ne demek istediginizi anladim sanirim ev birGun daginik olur bir gun daha duzenli bir gun corbayla kahvaltiyla gecirirsiniz birgun disardan yer bir gun firsatiniz olur daha duzenli yemek ortaminiz olur kisacasi oyle veya bOyle gecirirsiniz ilk birkac yili cok yorucu olabiLir ama bardagin dolu tarafindan bakilirsa kesinlikle bir o kadarda zevkli birkac yil kendinizden cok buyuk odun verecek olsanizda sonu cok muthis oluyor kardes cok ayri birsey bence kesinlikle yapabilirsiniz birkac yil icerisindw 3. Ve hatta 4. Bebegi dusunen bir cocuk gelisimciyim bu arada yani bekara kari bosamak kolay olayi degil yorumlarim

ay maşallah ne kadar güzel anlatmışsınız. Rabbim evlatlarınıza sağlıklı güzel ömürler versin. şimdi sizin minikler arkadaş olmuşturlar yaş farkı azmış.

Kendinizi en iyi siz bilirsiniz yapılamayacak şeyler değil gözünüzde buyutmeyin bence. Bende çalışıyorum 4.5 yaşında bir oğlum var ikinci bebeğimiz de yoldaydi düşük yaptım maalesef.. hamile olduğumu öğrendiğimde sürpriz olmasına rağmen çok sevinmiştim ama kısmet değilmiş. İlk bir sene yorucu geçebilir izne ayrılırsaniz daha rahat edersiniz kanımca. Ama sonraki yıllarda kardeşler birbirini idare eder zaten size çok ihtiyaçları kalmaz:) Allah gönlünüze göre versin umarım iyi olur herşey..

Kendinizi en iyi siz bilirsiniz yapılamayacak şeyler değil gözünüzde buyutmeyin bence. Bende çalışıyorum 4.5 yaşında bir oğlum var ikinci bebeğimiz de yoldaydi düşük yaptım maalesef.. hamile olduğumu öğrendiğimde sürpriz olmasına rağmen çok sevinmiştim ama kısmet değilmiş. İlk bir sene yorucu geçebilir izne ayrılırsaniz daha rahat edersiniz kanımca. Ama sonraki yıllarda kardeşler birbirini idare eder zaten size çok ihtiyaçları kalmaz:) Allah gönlünüze göre versin umarım iyi olur herşey..

çok geçmiş olsun. Rabbim inş yerini zamanlı ve sağlıklı bir bebişle doldurur. maalesef ücretsiz izin alamam öyle bir imkanım yok. yalnız yorumları okudukça zamanlamanın erken olduğunu düşünmeye başladım. şu birinci sınıfı atlatmak sanki daha mantıklı. etraftan zor olduğunu duyardım da bu kadar gerçekçi olarak düşünmemiştim.

Basarmis olan var mi diye sorarak hemcinslerinizi cok asagilamissiniz bence :)
Evet var , ben varim ve cevremde tonlarca kadin var , hatta 3 cocukla bu dedillerinizi yapan da var

meraba arkadaşlar.. arada sırada açtığım konulardan bilenler bilir. bir oğlum var Allah bağışlar inş. çalışan biriyim. oğlum 3,5 yaşında kreşe gidiyor. kısmet olursa bu senede kreşe devam edecek. bir daha ki seneye devlet anaokulu düşünüyorum yarım gün olarak. zira ilkokula da devlet okulu düşündüğümden adapte olabileceği kanısındayım.

gelgelelim ben 2. çocuğu da istiyorum. zaten hep aklımda olan bir konu. Allah nasip ederse oğlumu kardeşsiz bırakmak istemem. ama eşim çok yoğun çalışan işkolik birisi. evde olduğu birkaç saatte bile o telefon hiç susmaz. oğlum zor bir bebeklik geçirmişti. yani dişli bir bebekti :KK70: belki ikinci de öyle olabilir. bu da gözümü korkutuyor. neyse bir bakıcı teyze bulsam yarım gün oğluma bakıp okuluna yollasa kısmet olursa 2. bebeğe de baksa. ekstra evi birbirimize derli toplu versek ve zaman oldukça 2 kap yemeğimi yapsa altından kalkabilir miyim?? yani bunu başarabilen var mı??
yoksa gayet mantıksızca bir düşünce mi bu fikrim. artıları eksileriyle objektif yorumlar bekliyorum.

bu arada konum lütfen sabote olmasın. amacım bakıcı bunları yapabilir mi değil. ben yapabilir miyim, başarabilen anne var mı ???
Yarım gün yetmeyebilir. Sadece çocuk ve yemekle ilgilense. 15 günde 1 de temizlikçi alsan.. Deneyimli değilim bu konuda 1 çocuğum var. Ama çevremden gördüğüm kadarıyla hem temizlik yap, hem yemwk yap, hem çocuğa bak deyince çocuk ikinci plana atılabiliyor.

işte ben de net değilim. yani ikilem de kaldım. o yüzden konu açtım. eğer nasip olursa ikinci çocuğu çok istiyorum. gördüğüm kadarıyla 1. sınıf çok zor. eğer oğlum birinci sınıftayken olsa o dönemde çocuğuma yeterince destek olamam. en azından o döneme kadar kolaylamış olurum diyorum. sonra ya beceremezsem diyorum. diyorum da diyorum :KK70:
İlkinde gördüğünüz gibi başa gelince bi şekilde beceriyorsunuz. Benimde 1 çocuğum var ikinciyi düşünüyorum, çalışıyorum.

çok geçmiş olsun. Rabbim inş yerini zamanlı ve sağlıklı bir bebişle doldurur. maalesef ücretsiz izin alamam öyle bir imkanım yok. yalnız yorumları okudukça zamanlamanın erken olduğunu düşünmeye başladım. şu birinci sınıfı atlatmak sanki daha mantıklı. etraftan zor olduğunu duyardım da bu kadar gerçekçi olarak düşünmemiştim.

Açıkçası bende ikinci çocuk için oğlumun birinci sınıfı bitirmesini bekliyorum yani daha en az iki senem var:) gözüm korkmuyor değil oğlum çok yorucu bir bebeklik dönemi geçirdi mahvetti bizi:) o yüzden şimdi rahatlığa alıştım biraz da tatil yapmak gezmek istiyoruz birkaç seneyi de böyle gecirirsek hem eşim için hemde benim için iyi olur diye düşünüyoruz.

Dediğim gibi ikinci gebeligim çok sürpriz oldu bize hiç beklemediğimiz bir anda şok olduk ama o ilk şoku atlatinca da çok sevinmistik plansız olmasına rağmen bebek geliyor diye heyecan yapmıştık.. kısmet değilmiş.. umarım siz istediğiniz zamanda sahip olursunuz hakkınızda hayırlısı olsun:)

Yarım gün yetmeyebilir. Sadece çocuk ve yemekle ilgilense. 15 günde 1 de temizlikçi alsan.. Deneyimli değilim bu konuda 1 çocuğum var. Ama çevremden gördüğüm kadarıyla hem temizlik yap, hem yemwk yap, hem çocuğa bak deyince çocuk ikinci plana atılabiliyor.

ben tam gün çalışıyorum. mecbur tam gün gelecek. oğlum d ayarım gün okula gidecek. eğer dediğim gibi olursa bebekle kalacak. ama ben zaten büyük temizlik bekleyemem ki. onu ya eşimle hallederim ya birini alırım. ha ben ne beklerim oyuncakları toplar. iki kap yemek yapar falan. ama yorumları okurken gözüm korktu :D

Açıkçası bende ikinci çocuk için oğlumun birinci sınıfı bitirmesini bekliyorum yani daha en az iki senem var:) gözüm korkmuyor değil oğlum çok yorucu bir bebeklik dönemi geçirdi mahvetti bizi:) o yüzden şimdi rahatlığa alıştım biraz da tatil yapmak gezmek istiyoruz birkaç seneyi de böyle gecirirsek hem eşim için hemde benim için iyi olur diye düşünüyoruz.

Dediğim gibi ikinci gebeligim çok sürpriz oldu bize hiç beklemediğimiz bir anda şok olduk ama o ilk şoku atlatinca da çok sevinmistik plansız olmasına rağmen bebek geliyor diye heyecan yapmıştık.. kısmet değilmiş.. umarım siz istediğiniz zamanda sahip olursunuz hakkınızda hayırlısı olsun:)

amin hepimiz için inş. valla biri dişli olunca diğeri akıllı oluyormuş. bu benim tesellim :KK70: benim oğlumda fenaydı. ilk 6 ay hafıza kaybıyla gezdim. uykusuzluktan gazdan falan. artık bakalım Rabbim ne verecekse hayırlısını versin inş.

ben tam gün çalışıyorum. mecbur tam gün gelecek. oğlum d ayarım gün okula gidecek. eğer dediğim gibi olursa bebekle kalacak. ama ben zaten büyük temizlik bekleyemem ki. onu ya eşimle hallederim ya birini alırım. ha ben ne beklerim oyuncakları toplar. iki kap yemek yapar falan. ama yorumları okurken gözüm korktu :KK70:
Bence olur.

Basarmis olan var mi diye sorarak hemcinslerinizi cok asagilamissiniz bence :)
Evet var , ben varim ve cevremde tonlarca kadin var , hatta 3 cocukla bu dedillerinizi yapan da var

yok ya estağfurullah neden aşağılayım. başarmış olanların tecrübelerinden yararlanmak için yazdım öyle.

Back
X