Bana açıklayın meraktayım

Ne güzel bi tercih, keşke sizin gibi düşünen çiftler daha çok olsa
Ben de şu zamana kadar öyle düşünüyordum ama, 1 tane çocuk güzel bir macera olur diye düşündük. Maddi ve manevi tüm olanaklarımızı sunarak sağlıklı ve mutlu bir birey yetiştirmeye çalışacağız.
İnşallah bana nasip olur

İnş. gönlünüzce olur. Maddi ve manevi olanakları sunarak kısmı harika, bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete hesabı değil, hazırlıklı ve planlı; süper.
"Çocuk olmadan olur mu yaaaa" demediğiniz için de teşekkürler. Bunun bir tercih olduğunu, istemek kadar istememenin de normal olduğunu genelde anlamıyor insanlar. Bir süre sonra zaten kesin etiket vurulacak üstümüze kısır bunlar diye

Dünyada çocuğu olan milyonlarca çiftin aslında çocuk yapmaması lazımdı. Çocuklu hayat kadar çocuksuzu da çok güzel. Şöyle bir dünyada, yüzyılda ve ülkede, çok mantıklı bir tercih sizinki.
Aaaa, erkekte olmaz öyle kusurlar kız kısmının olur Çocuk olmuyorsa suç gelinindir efenim kısır gelin aşağı kısır gelin yukarı. marjinal çiftler bunlar dicekler, hep gavur dizisinden özeniyolar ocağımızı kör bırakacanız dicekler

Neyse ki tek erkek değil, maazallah; o zaman ne yapardık
Bir de kısır olduk iyi mi, kocam kılıbık, ben kısır, ikimiz marjinal.

Ben bunu asla yapmam dedigin an yaparsin
ama birine yaptigi koca yanlisi soylemek ve yuzune vurmak
kendini katmadan ...o zamsn sorun yok....
Misal hirsizlik yapana
ben hayatta yapmam bu yanlisi dedigin an bil ki bir gun yaparsin
ama yaptigin haksizlik dedigin an bence illa ki yasamazsin
nerde kaldi dogruyu gostermek hakki korumak
susalim o zaman....dedigim gibi kendini katmadan konus her zaman icin....asla yapmadigin ve yapmayacagin sey icin kendinde ornek verme

bi yanlışa usulünce "yanlış" demek, kınamak değildir... ama burda amaç o yanlışı duzeltmek olmalı... yoksa, "aa ben asla yapmam" gizilini/kibrini barındırmamalı... aynı zamanda, bi şeye yanlış derken, karsıdakini hakir görme, alaya alma da (dolayısıyla kendini içten içe daha akıllı vs görme) olmamalı... bunlar oldu mu o şey "kınama"dır ve genelde insan bununla sınanır...

Be
N baska yolunu buldum kinamanin :)
genellikle piyango kazananlarin cogu 1 yilda eskiye donuyormus batiyorlar....hep diyofum ben olsam asla batmam :)

ahahahaaaaa bu işi bi ben ve eşim yapıyoruz sanıyordum
ikimiz de neyi kınasak hiç sekmeden birebir aynısı başımıza geliyor, ama süper loto oynayıp da ordan trilyonlar kazananları o kadar kınamamıza rağmen 3 bile tutmuyor yok arkadaş yok yaaa

kınadıgın sey basına gelmeden ölmezsın mevzusu
ılla aynısını sen yasıcaksından daha kotusu var;
colugun cocugun yasar ona tanık olman bıle yeter.

mesela bı kızın namusuyla alakalı konusursun ne namussunuz dıye...
sen kendı cocugunun veya kardesının kotu seylerıne tanık olursun bunun gıbı

hayatda hıc buyuk konusmamak , hıc kınamamak gerek.
yapmam dedıgın asla dedıgın ne varsa karsına cıkar :)

Kalp kırarak kınayınca,asla yapmam diyince başına geliyor. Şöyle bir hadis de var;

“Rasulullah (sav):

‘Her kim kardeşini (işlediği) günahtan dolayı ayıplarsa, kendisi o günahı yapmadan ölmez!’ buyurdu.”

İnsanın elinde olan ve olmayan durumlar vardır. Normal şartlar altında ben bunu yapmam, 'yapmam' demekte sıkıntı yok, bazı şeyler de karakter meselesi. Ama bu benim başıma gelmez dendiği an işler değişiyor. Elinde olmayan durumlardan dolayı başa gelebilir. Karakterle ilgili şeylerde, mesela kadın kocasını aldatıyor, 'ben kocamı aldatmam' dersin çünkü aldatıp aldatmamak insanın kendi elinde olan bişey. Ama kocam beni asla aldatmaz dersen elinde olmayan şartlardan dolayı bu olay başına gelebilir. Yanlışa düzgünce yanlış demek lazım, kendini katmadan.

“Rasulullah (sav):

‘Herkim kardeşini (işlediği) günahtan dolayı ayıplarsa, kendisi o günahı yapmadan ölmez!’ buyurdu.”

Tirmizi 2620

Zayıf bir hadiste de şöyle geçmiştir.

(2) Vâsile bin el-Eska (ra) şöyle dedi:

“Rasulullah (sav):

‘Kardeşinin başına gelene sevinme! Allah ona rahmet eder ve senin başına verir!’ buyurdu.”

Tirmizi 2621

Hadis oldugunu belirterek kendi yorumumu eklemek istiyorum.bir kisiye yaptiginin yanlis oldugunu soylemeninde yontemleri vardir.asagilarcasina yada ezercesine inciterek hatasini yuzune vurmak hem islamiyette hem insanlikta hos karsilanmaz. Kendi hayatimdada mesela neyi asla yapmam dediysem yaptim bisekilde o is o an mantikli geldi. Buyuk konusmamak kinamamak lazim.uyaracaksakta bi kenara cekip uygun bir dille kirmadan soylemek lazim.eger icerlerse vay halimize.

Büyük konuşma bizdeki, azıcık batıya gidersek asla asla deme.
Ama son zamanlarda gereksiz kullanılıyor. Kinamakla yanlısı söylemek aynı şeyler değil.

Annem gençken nişanlı birine "ben asla bu kadar uzun nişanlı kalmam" demiş. Babamla 4 yıl nişanlı kalmışlar

3. cocuğunu dünyaya getiren bir arkadaşıma "Siz sanırım doğum kontrol yönteminden bihabersiniz, ben asla yapmam" dedim 4 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim :)

3. cocuğunu dünyaya getiren bir arkadaşıma "Siz sanırım doğum kontrol yönteminden bihabersiniz, ben asla yapmam" dedim 4 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim :)
Waww seninkinde ilahi adalet çabuk tecelli bulmuş be arkadaşım Ben de 14 yaşındayken asla dediğim kişiye tanıdıkça aşık oldum 4 buçuk yıldır da evliyim. Ama iyi ki büyük konuşmuşum o ayrı

Ya ben çok korkuyorum

bazen ay ne salaklar var off falan diye triplere giriyorum bazı olaylar karşısında

daha yapmıcam öncekileri nasıl silebiliriz : D

ben konuştum ama hala başıma bişey gelmedi.

evli bi arkadaşım kocasını aldattı
ben asla yapmam dedim
büyük konuşma başına gelir dediler
ne alaka ya?
insan kendini bilmez mi?
biraz ilkeli olmaz mı?
aklımı yitirmedim ya!

Bu öyle bir şey değil.. Mesela bebeği çok ağlayan çaresiz bir kadın gördün o kadar çaresiz ki ayağında sallıyor, eline telefonu veriyor yeter ki sussun. Eğer sen; ben olsam asla sallamam, çarparım 2 tane, ne telefonu dersen Allah sana bunu yaşatır. Kınamak ayrıdır, tasvip etmemek ayrı. Hırsızı ayıplamak başka, ne durumda olursam olayım asla çalmam demek ayrı. Allah imtihan etmesin, beşer şaşar diye bir laf var. Bu motto; biraz ilahi adalet ile alakalı, o insanı yüzüne karşı eleştirp rencide edersen, içinden kibir geçirirsen rabbimin değirmeni geç öğütür ama ince öğütür oluyor
Başka versiyonu da; olmaz olmaz deme; 'olmaz' (olmayacak şey) olmaz.
Mevlana demiş ki;
"Benim hayatımı yargılamadan önce, benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan,sokaklardan, dağ ve ovalardan geç. Hüznü acıyı ve neşeyi tat. Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl. Yeniden ayağa kalk ve aynı ...yolu tekrar git, benim gittiğim gibi. Ancak ondan sonra, beni yargılayabilirsin..
Kimin ne şartta, ne güçte, ne ruh halinde olduğunu hissetmeden yorum yapma, hele ki aşağlama ve kınama asla.

Umarım anlatabildim. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…