Bana açıklayın meraktayım

ya soyle bisi var ben asla bunu yapmam diip buyuk konusmicaksin basina gelebilir kinamak kismina sokabilirz ama yaptiginin kulliyen yanlis oldugunu bilen ama bunu sanki dogruymuscasina kabul ettirmeye calisan ama naptiysa kabul ettiremedii icinde camur atilmamasi icin bak kinama seninde basina gelir die hurafelerle kendini hakli cikarmaya calisan insanlar tarafindan kullanilarak iyica klise hale gelmis bi laf. beddua desen diil mantikli bi ongoru desen hic diil arada kalmis sacma sapan bi laf iste. zaten yasamadan anlayamazsin kinama seninde basina gelir dien insanlarin yasadiklarinin cogunun mantikli biri tarafindan mantikli dusunulerek hicbi sekilde yapilmayacagini bildiin icin cok da onemsemezsin

Butun zenginleri, gorgusuzleri, yiyip yiyip kilo almamakla hava atanlari, cocugunun istahiyla artislik yapanlari kiniyorum ama hicbiri basima gelmiyor

öyle bir topluluk var bu sitede ne yazıkki. belki içini dökmek için geliyor konu açıyor kadıncağız .açtığına açacağına pişman oluyor fake konu ve fake üye yerine konuyor.

Zamanla anlarsın.

Kınamak, ayıplamak, eleştirmek, yapılan günahı dillendirmek hep aynı anlama çıkar. önemli olan
Aşırı yoğunlaşmak , ben olsam şöyle yapardım böyle yapardım demek bile bu olayı kendine çekmene neden olur senin de imtihanın olur.

Biri hırsızlık yapsın , günah işlesin cezasını önce hukuk devleti verir. Veremezse sen devleti eleştir. Biz başkasına eleştirirken kendi yaptığım yanlışları günahları görmüyoruz. Maalesef ...

Biri karısını aldatsa adama sayarız ,... eleştiride bulunuruz insanız elimizde değil. Aşırıya kaçmadan doz aşımı yapmadan fikrini söyle ama aşırıya kaçarsan senin sınavın bile olabilir. BAşına ne geleceğini bilemezsin :)

Kadin oturyor karsima altin bileziklerinin yansimasindan gozumu acamiyorum, sikirdatip duruyor bi de, gorgusuz gicik kadin, ben olsam o parayla 2 aile doyururum kadin koluna takip gozumuze sokuyor, terbiyesiz diyorum. Kiniyorum, ayipliyorum ne yaparsam yapayim basima gelmiyor ben de istiyorum kinadigim basima gelsin, gencleri kiniyorum mesela, bir sabah uyanayim 18 yasina geri donmusum, gelmis kinadigim basima, ya neden bende tutmuyor bunlar

5 kadının 10 tanesinin dilinde olan bir şey ve artık uyarı amaçlı değil "senin de başına gelse keşke" diye beddua amaçlı kullanılan bir söz o yüzden samimiyetine inanmıyorum bunu söyleyenlerin.

Büyük konuşuruz ya bazen,ben bunu asla yapmam tarzında. Bazılarınında mottosu olmuş işte 'senide görürüz,başına gelince anlarsın,kınadığını yaşamadan ölmezsin muhabbeti.
Saçma geliyor bana bu muhabbet, Atıyorum ahlaksızlık boyutunda bir duruma girecek çok az kişi vardır,kınadım diye bir ahlaksızlığı,illaki başima gelecek diye bir durum olduğuna inanmıyorum.

Böyle seyler değil ama.

Suna bak sokak ortasında cocuğu ağlatıyor ben olsam o cocuğu iki dk sustururum. (cocuğun laf dinlemediği zamanlar oluyormuş:))

Suna bak altında sıfır araba sağdan sağdan gidiyor, araba kullanmayı da bilmiyorlar. (meğer araba arızalıymış 1 saat sonra sağdan sağdan arızalı arabayla giden sen oluyorsun)

Yalnız bu kınamak değil biraz başka duygular.. Sonuçta Allah gönülden geçeni bilir.

Onlar da gelmiyor benim başıma :) milletin arsiz bebeklerine bas bas bagirisini kinardim hep, bebegim uslu oldu ben de hic bagirmadim mesela :)

Yalnız bu kınamak değil biraz başka duygular.. Sonuçta Allah gönülden geçeni bilir.

Imrenmek baska bisey, bogazdan gecerken milletin yalilarina imreniyorum mesela, o niye basima gelmiyor demiyorum, ama gorgusuz olanlari kiniyorum, o da basima gelmiyor, o kadar kinamaya zengin bir adamin kendini her yerde gulunc duruma dusuren gorgusuz karisi olmam lazimdi

çünkü gerçekten kınadığını yaşamadan ölmezsin bu hayatta, o kadar fazla örneğini gördüm ki...illa ki aynı olay birebir karşına çıkmaz.
ama aa ne edepsiz kız evden kaçmış dersin, mesela yeğenin evden kaçar.onu savunmak zorunda kaldığında anlarsın.
ne biçim çocuk büyütüyolar dersin evladın hiperaktiv olur.zaptedemediğinde anlarsın ne kadar zor olduğunu.
hiç işsizle evlenilir mi dersin aşık olduğun adam işsiz kalır.
bu böyle uzar gider...
doğrudan veya dolaylı birebir görerek anlarsın bir şeyleri,empati kurarsın o anda. bu da kınadığını yaşamak olur.

b

canım bahsettiğin şeyler kınama değil,
mesela kocasını aldatan birine şöyle dersen;

rezil kadın Allahın cezası pislik ıyyy böylelerini asacaksın keseceksin vb... işte kınarsan yani aynı hataya düşersin.

ya da bir çocuk seviyorsun ama çocuk çirkin,
ayy ne çirkin çocuk nesi sevimli ayol falan

işte senin bebiş de öyle çirkin olabilir gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…