• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana akıl verin kızlar ne yapacağımı şaşıdım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlaşamiyoruz galiba sizinle. Eşinin çalışmaması ve neden çalışmıyor olması ayrı tartışılır ve vizyonsuz erkekten zaten nefret eden biriyim.
Buradaki konu ailenin gelirlerini diğer kardeşin kendi insiyatifine göre kullanmasi.
Konu sahibinin eşi çalışıyorda olsa bunda onun ve çocuklarınin da hakkı var.
Yok aslında gayet anlaşiyoruz
Sorunun kaynağı zaten vizyonuz eş
Sessiz sessiz köşesinde oturduğu için diğer kardeş ipleri ele almış. İstediği gibi at koşturuyor.
Ben hakkı yok demiyorumki, ama adam hakkını aramiyor. Konusahibininde gelin olarak söz hakkı yok ister 3 ister 5 çocuğu olsun.
Heleki kv hayatdayken ona ve eltisine laf düşmez.

Isın sakası bir tarafa ben de bir kayıp yaşadım (belli ki siz bu süreçlerle hic sinanmamissiniz) ve bahsettiğiniz süreçlerde sizin konu açmanız ve adam rahmetli olalı 1 ay geçmişken şekilden şekile girerek yazdiklariniz kanımı dondurdu. Kırmak değil amacım ama düşüncem bu kusura bakmayin.
Haklısın yanlış yazdım senelerdir böyleydi bizim sıkıntımız birikme oldu herhalde bende de yoksa ben de üzülüyorum buraya yazdım onlara sesimi çıkarmadım ilerleyen zamanlarda ne yapabilirim yardımcı olursunuz diye

Yok aslında gayet anlaşiyoruz
Sorunun kaynağı zaten vizyonuz eş
Sessiz sessiz köşesinde oturduğu için diğer kardeş ipleri ele almış. İstediği gibi at koşturuyor.
Ben hakkı yok demiyorumki, ama adam hakkını aramiyor. Konusahibininde gelin olarak söz hakkı yok ister 3 ister 5 çocuğu olsun.
Heleki kv hayatdayken ona ve eltisine laf düşmez.

Ya adamın Sağlığında verdığı harçlık bile mevzu edilmiş ya. Ne tarafa el sallayacağımi şaşırdım kamera şakası gibi. Bu adamın sağlığında kimseye bir şey vermek gibi görevi yoktu. Adam utanmıyor alıyor,eşi harcligi cüzi miktar buluyor. Ya babasından harçlık alan adama benim saygım kalmaz ya.

Kocanızın sesi çıkmıyorsa sizinki çıkıversin, ayıplayacaklar-bana düşmez-paragöz derler diye susup çekilmeyin.
Hukuki olarak izlenecek yolu araştırın, ölüm hak miras helal. Kvye de bırak elti baksın, madem o kadar meraklılar. Belki düzgün ifade edememişsiniz ama endişeniz gayet anlaşılır.

Çalışıyorsa da hakkı var ama hakkını kesinlikle istemeyen sessiz kalan kardeşim üzülür diyen bir koca da var
O halde senin öncelikle eşinle halledemediğin sorunların var. Eşin neden çalışmıyor ya da çalışamıyor mu engeli mi var. Sebepsiz tembellik ediyorsa ki ben erkeğin çalışmama konusundaki hicbir bahanesine hak vermem geliriniz de iyiyse neden çalışmayan bir adamı evde besliyorsun.

Merhaba arkadaşlar , eşimin babası biz evlenmeden Önce vefat etmiş Allah rahmet eylesin, adam ölmeden önce miras bırakmış oğluma dükkan kızlarıma ev diye, şayet kayınvalidem hepsi benim ben ölmeden kimseye birşey vermem diyor, Oturduğu ev kendinin ,hem kocasından hem babasından emekli maaşı alıyor, bir dükkan ve bir evden daha kira alıyor, Yaklaşık Aylık 10 bine yakın geliri var, kayınpederim vefat edeli 20 yıl olmuş, 2 çocuğumuz var Ve hamileyim eşim dişini tırnağına takıp Gece gündüz çalışıyor borcumuz çok fazla , Gündüzleri işteyken yemek yemeden bisküvi ile idare ediyor para harcamamak için ,orta halli geçiniyoruz, kayınvalidem kendi erkek kardeşine onun çocuklarına ve etrafına döke saça harcıyor paraları, eşim 45 yaşında babasının bıraktığı dükkanı almıyor annesine kıyamıyor , bu arada kayınvalidem benim çocuklarıma ve eşime birşey almıyor ,sadece kendi kızları ve onların çocuklarına harcıyor, ayrımcılık yapıyor, Bebeğim 8 aylık oldu bir çorap bile almadı bunları gördükçe üzülüyorum, dükkanı vermek için İse şart koşuyor ,kızlara kalan evin biri uzak çarşıdan ev alacaksın diyor Babanın vasiyeti diyor, yani 100 bine yakın para ödememizi istiyor, hem yıllarca kiraları alıp hem böyle yapması normal mi, bizde adetler baba vefat edince mal paylaşımı yapılır, siz ne diyorsunuz, ne yapardınız kızlar cevaplarınız için teşekkürler
Diğer üyeliğinle açtığın bu konuda seninle uzun uzun konuşuldu, neden yeni üyelik alıp aynı konuyu açıyorsun???
Kaynanam oğluna acımıyor diyorsunuz ama siz de aynı şekilde kocanıza acımıyorsunuz. Adam çalışma yoğunluğundan yemek yemeye firsat bulamiyor, biskuvi yiyerek yarı aç yarı tok çalışıyormuş. Ee madem tek çocukta kalıp ya da en fazla iki çocuk yapıp işe girip eşinize destek olsaydınız, kaynanadan önce kendinizden sorumlusunuz. Ama siz evde oturup kaynanayi didikleme derdine düşmüşsünüz.
Kaynanaya laf söylerseniz gelin benden para bekleyeceğine girsin çalışsın, evinim geçimini kendi düşünsün eşine destek olsun diyebilir haklı olarak, o yüzden lafı yememek için siz bu işe hiç karışmayın.
Ben de bu cevabımı yazmışım hatta, tekrar tekrar neden yazalım?

Ayrıca bir önceki konun da da eşinin güzel kadin gorunce sana soğuk davrandiğini, nefesinin bile kadin geçerken degistigini seni ittigini soylemissin. Bu adama 3 cocuk dogururken ne dusundun cok merak ettim?

Ben de bunu düşünüyorum uzak duracağım eşimle kötü oluyorum onun iş bulamıyor ama mal varlığına güveniyor ama birşey de yapmıyor fırsat vermiyorlar ama ben karışmam susacağım
En güzeli çünkü büyük tanıdıklarımdan tecrübem her ne olursa olsun hep kardeşlerden iyi niyetli olup ona akıl veren eşine kalıyor tüm ihale. Sonra bir bakıyorsun herkes tam hedefine ulaşmış yapacagını yapmış geride iyi niyetli oldugunu sanan ve hakkını yedşrdşpşne inanmayan bir eş kendi eşini art niyetli belleyen bir eş kalıyor gerşyo o yuvadan da hayır gelmiyo bırak kim ne alırsa alsın. Anne side isterse hakkaniyetli bir sekilde kimsenin hakkını yedirmez yedşrşrsede eşimin, annesidir de ona göre davran fazlada abartmaya gerek yok ilişkileri herşeyin Fazlası zarar Azı karar demişler. Ve emin ol belki cok akıllılar ama akılları iyiliğe calısmıyorsa insanın dünya kadar malı olsa içindeki o duygulara sahip olan insanlar manevi yönden hiç bir zaman mutluluğu tam anlamıyla, yakalayamaz mutluluk karsılık lı bir bardak, cay içerken sohbet edebilmekte. Sürekli plan program film fırıldak cevşrmek yorucu iştir mutlu olmaya vakit kalmaz.

Kocanızın sesi çıkmıyorsa sizinki çıkıversin, ayıplayacaklar-bana düşmez-paragöz derler diye susup çekilmeyin.
Hukuki olarak izlenecek yolu araştırın, ölüm hak miras helal. Kvye de bırak elti baksın, madem o kadar meraklılar. Belki düzgün ifade edememişsiniz ama endişeniz gayet anlaşılır.
Eşim susturuyor konuşursam linç ederler her şey çok taze daha zamanını bekliyorum

Diğer üyeliğinle açtığın bu konuda seninle uzun uzun konuşuldu, neden yeni üyelik alıp aynı konuyu açıyorsun???

Ayrıca bir önceki konun da da eşinin güzel kadin gorunce sana soğuk davrandiğini, nefesinin bile kadin geçerken degistigini seni ittigini soylemissin. Bu adama 3 cocuk dogururken ne dusundun cok merak ettim?
Bu konu benim değil eşim kadınlara bakmaz hiç yakalamadım konular karıştı 🤣

Niye yeni üyelik aldığını anladım ben şimdi
Diğer üyeliğinde eşinin nasıl bir insan olduğunu biliyorduk
Eşinin kadın görünce değiştiğini ailesinin önünde kendini dövdüğünü filan anlatmıştı
Kendini aklayamıyordu
Yeni üyelikle yemi sayfa açmaya çalışmış

Yerim ben böyle aşkı
Adam uçan kuşa halleniyor sizi annesinin önünde saçınızdan sürüklüyor ama siz deli gibi aşıksınız hala
Olsa olsa bu saatten sonra ancak mal para aşkıdır işte
Konu benim için kapandı şahsen

Ahh bi de hayırlısıyla kv de ölse süper olacak değil mi 😂 Çalışmayan koca ona yapılan 3 çocuk kp ölüm döşeğinde para para para sonra eltim öyle para yiyor, ne güzel yiyor inş zırnık koklatmaz. Adam evde eşşek gibi yattığı için utanıp para istemeye yüzü yoktur.

En güzeli çünkü büyük tanıdıklarımdan tecrübem her ne olursa olsun hep kardeşlerden iyi niyetli olup ona akıl veren eşine kalıyor tüm ihale. Sonra bir bakıyorsun herkes tam hedefine ulaşmış yapacagını yapmış geride iyi niyetli oldugunu sanan ve hakkını yedşrdşpşne inanmayan bir eş kendi eşini art niyetli belleyen bir eş kalıyor gerşyo o yuvadan da hayır gelmiyo bırak kim ne alırsa alsın. Anne side isterse hakkaniyetli bir sekilde kimsenin hakkını yedirmez yedşrşrsede eşimin, annesidir de ona göre davran fazlada abartmaya gerek yok ilişkileri herşeyin Fazlası zarar Azı karar demişler. Ve emin ol belki cok akıllılar ama akılları iyiliğe calısmıyorsa insanın dünya kadar malı olsa içindeki o duygulara sahip olan insanlar manevi yönden hiç bir zaman mutluluğu tam anlamıyla, yakalayamaz mutluluk karsılık lı bir bardak, cay içerken sohbet edebilmekte. Sürekli plan program film fırıldak cevşrmek yorucu iştir mutlu olmaya vakit kalmaz.
Çok doğru söylüyorsun plan program yapacak halim yok zaten yoruldum

Niye yeni üyelik aldığını anladım ben şimdi
Diğer üyeliğinde eşinin nasıl bir insan olduğunu biliyorduk
Eşinin kadın görünce değiştiğini ailesinin önünde kendini dövdüğünü filan anlatmıştı
Kendini aklayamıyordu
Yeni üyelikle yemi sayfa açmaya çalışmış

Yerim ben böyle aşkı
Adam uçan kuşa halleniyor sizi annesinin önünde saçınızdan sürüklüyor ama siz deli gibi aşıksınız hala
Olsa olsa bu saatten sonra ancak mal para aşkıdır işte
Konu benim için kapandı şahsen
Aaa. Ben değilim hiç böyle bir şey yazmam çünkü böyle şeyler yaşamadım 🤣yeni üyeyim

Diğer kardeş bir ev kirası almıyor çok ev kirası alıyor
Biliyorum maddiyat cok önemli bunu, yasayarak ögrendim ben ama birsey daha ögrendim aile huzuru hepsinden önemli sakın eşinle tartısma cünkü sen ne yaparsan yap kayınvalide neye karar verirse o olucak. Rızkı veren Allahtır o mallar sizin rızkınıza varsa sizde alırsınız. Olucagım cok belli eşiniz düşüncesini hiç değiştirmiycek ve siz kavga ettiğinize art niyetli gözüktüğünüzle kalıcaksınız belli, zaman sonra esiniz etkiye tepki gibi onları savunmaya baslıcak siz daha cok cıldırıcaksınız haklı olsanıza yıpranıcaksınız cünkü çok agır gelicek bence akısına bırakın sadece kendi hayatınızla ve esinizle kendiniz neler yapabileceğiniz konusunda düşünceler içine girin miras gelirse sevinirsin gelmezse zaten kendi yolumuza bakmayı düşünüyorduk der cok etkilenmezsiniz.

Ilk alıntı yaptigim uyelik ve konu sana ait degil mi? Sana ait iste buradakiyle ayni konu? Bu kadın konusu da ayni uyelik tarafindan acilmis.
Nasl sana ait olmuyor bu durumda?
Hukuk bölümündeki bana ait yeni açtım öbürünü bilmiyorum haşa adamcağız sessiz beni nasıl dövsün 🤣Ben döverim daha

Biliyorum maddiyat cok önemli bunu, yasayarak ögrendim ben ama birsey daha ögrendim aile huzuru hepsinden önemli sakın eşinle tartısma cünkü sen ne yaparsan yap kayınvalide neye karar verirse o olucak. Rızkı veren Allahtır o mallar sizin rızkınıza varsa sizde alırsınız. Olucagım cok belli eşiniz düşüncesini hiç değiştirmiycek ve siz kavga ettiğinize art niyetli gözüktüğünüzle kalıcaksınız belli, zaman sonra esiniz etkiye tepki gibi onları savunmaya baslıcak siz daha cok cıldırıcaksınız haklı olsanıza yıpranıcaksınız cünkü çok agır gelicek bence akısına bırakın sadece kendi hayatınızla ve esinizle kendiniz neler yapabileceğiniz konusunda düşünceler içine girin miras gelirse sevinirsin gelmezse zaten kendi yolumuza bakmayı düşünüyorduk der cok etkilenmezsiniz.
Çok haklısınız akışına bırakmaya karar verdim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X