Bana akıl verin ne olur(eşimin ailesiyle ilgili)

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.809
798
İçime atıp yansıtmadığım çok şey oldu eşimin ailesiyle ilgili. Kaynanam cok vicdansız bununla ilgili cok konu actim. Şu an aynı şehirde yaşamadığımız halde sogudum onlardan. En son sinir boşalması yaşadım,tatildeyiz kaynanamlarda, esimde halimi görüp gitmek istiyor ama iki gün daha burada kalmamiz gerekiyor. Sizden akıl istediğim konu da şu:

3 gün önce kan tahlil sonucuma gore beyin cerrahı tümör den şüphelendi emar istedi. Biz çok kötü olduk,çocuğum çok küçük bana birşey olursa diye kafayı yiyecektim neredeyse. Ben eşime onlar üzülmesin soylemeyelim derken söyledik kayin pederin dediği tek şey KAÇ PARA EMAR oldu. Kaynanamda umursamadı, ertesi gün biz hastaneye gideceğiz kendisi gezmeye gitti bize biraktirdi arabayla kendini. Çok şükür birşey çıkmadı. Ben onların evlatları olmayabilirim ama bir gelin olarak ne bir soğukluk gösterdim ne bir saygısızlık,hep çok iyi davrandım. Davranışları çok zoruma gittiği için konuşmuyorum iki gündür, gülmüyorum yüzlerine,ilk kez böyle davranıyorum,tek dediğim laf eline sağlık. İki gün sonra gideceğiz sizce konuşmalı mıyım???? Beklentim olmamalı diye düşünüp. Çok kırgınım onların umurlarinda da değil gibi niye konuşmuyorsun bile demiyorlar. Ben cok deger vermişim meğerse. Eşim için birşey olmamis gibi konuşmalı mıyım? Bana akıl verin ne olur

Hayir konusmamalisin bence. Hatta esin senin icin onlarla gereken konusmayi yapmali kendilerine ceki duzen vermeleri hususunda. Cok gecmis olsun bisey cikmamis zaten degil mi dogru anladim? Evladinizla esinizle mutu olun ins. Iki gun daha idare edin gulmek zorunda degilsiniz ki haketmiyolarda su anda goruyoruz ki . Bu durumu siz degil onlar dert etmeli ayip ettik nasil gonlunu alcaz diye. O yuzden yasamanin tadini cikarin bosverin

Hayir konusmamalisin bence. Hatta esin senin icin onlarla gereken konusmayi yapmali kendilerine ceki duzen vermeleri hususunda. Cok gecmis olsun bisey cikmamis zaten degil mi dogru anladim? Evladinizla esinizle mutu olun ins. Iki gun daha idare edin gulmek zorunda degilsiniz ki haketmiyolarda su anda goruyoruz ki . Bu durumu siz degil onlar dert etmeli ayip ettik nasil gonlunu alcaz diye. O yuzden yasamanin tadini cikarin bosverin

Evet çok şükür birşey çıkmadı

konusmayın kesınlıkle esınıze demıyor musunuz '' hıc sormadılar bıle ben gavur muyum '' dıye
ya ben burdan tanımam etmem sızı yedı kat yabancı ben bıle okurken cocugu da varmıs ıns bışe cıkmaz dedım
bunlar gelınlerısınız bu kadar mı olur ınsan

esınız farketmıyor mu bunu
sız bıse demedınız mı
kesınlıkle konusmayın nıye kousmuyorsun derlerse '' siz farkında değilsiniz heralde ben canımla ugrasıyorum ''deyın

Yazıklar olsun. Burda okurken ben allah allah kanser mi acaba gençmiş çocuğu da küçükmüş dedim el olmama rağmen. Bu nasıl bir insanlık? Haydi sizi sevmeseler takmasalar bile insan torununu düşünür annesiz kalacak diye.

1 mg insanlık yok. MR parası da münasip yerlerine girsin.

konusmayın kesınlıkle esınıze demıyor musunuz '' hıc sormadılar bıle ben gavur muyum '' dıye
ya ben burdan tanımam etmem sızı yedı kat yabancı ben bıle okurken cocugu da varmıs ıns bışe cıkmaz dedım
bunlar gelınlerısınız bu kadar mı olur ınsan

esınız farketmıyor mu bunu
sız bıse demedınız mı
kesınlıkle konusmayın nıye kousmuyorsun derlerse '' siz farkında değilsiniz heralde ben canımla ugrasıyorum ''deyın

Eşim ne desin ailesinin ayıbına karşı. Düşüncesiz insanlar bizimkiler diyor.

Neden konusmuosunuz ben olsam el insaf derdim hadi sen demedin esin desin. Bence duygularini ifade etmelisin suratlarina bakmiorum dediginde anliolar mi yok sayet anlayis olaydi ole demezlerdi arkadasim once sen onemlisin herlese hakkettigi kadar deger ver ve dusuncelerini solemekten cekinme. Bu saygisizlik deil ki

Bayılıyorum bu bahanelere..
Benim eşim de "Düşüncesiz insanlar işte"... "Annem cahil boşver"... "Takma işte ne dediğini bilmiyor" gibi güya aklınca kötüleyerek, sıkça görüştürme taraftarıydı ilk evlendiğim zamanlarda.. Cahil ya da düşüncesiz etiketi yeterli değil, absürdlükleri örtmek için.. Ne dediğini bu güne kadar bilmiyorduysa eğer, bundan sonra öğrenecek.. Cahilliğini ve düşüncesizliğini başka mecralarda doya doya göstersin.. Ben el kızıyım, benim yanımda, ben nasıl ona saygı gösteriyorsam Allah rızası için, o da neyin rızasını arayacaksa onun için sevmese bile bana saygı gösterecek..
Bu bahaneler, kişilerin kötü niyetlerini ört bas edip, sıkça görüşmek için savrulan çirkin laflar..
Eşinizle konuşarak "Cahilliğin ve düşüncesizliğin bir bahane olmadığını, incindiğinizi, bunun yakın zamanda sizi mesafe açmaya kadar götüreceğini" söyleyin.. Ya onların yanındayken hakkınızı savunacak ve onlara düşünmeyi öğretecek, ya da siz daha az görüşerek, tavrınızı daha soğuk bir şekilde koyacaksınız..

Yüreğim ağzımda okudum ben.. Şükür Allah'a bir şey çıkmamış.. Rabbim sağlık, sıhhat versin size.. Evladınızla koca bir ömür nasip etsin inşallah..

İçime atıp yansıtmadığım çok şey oldu eşimin ailesiyle ilgili. Kaynanam cok vicdansız bununla ilgili cok konu actim. Şu an aynı şehirde yaşamadığımız halde sogudum onlardan. En son sinir boşalması yaşadım,tatildeyiz kaynanamlarda, esimde halimi görüp gitmek istiyor ama iki gün daha burada kalmamiz gerekiyor. Sizden akıl istediğim konu da şu:

3 gün önce kan tahlil sonucuma gore beyin cerrahı tümör den şüphelendi emar istedi. Biz çok kötü olduk,çocuğum çok küçük bana birşey olursa diye kafayı yiyecektim neredeyse. Ben eşime onlar üzülmesin soylemeyelim derken söyledik kayin pederin dediği tek şey KAÇ PARA EMAR oldu. Kaynanamda umursamadı, ertesi gün biz hastaneye gideceğiz kendisi gezmeye gitti bize biraktirdi arabayla kendini. Çok şükür birşey çıkmadı. Ben onların evlatları olmayabilirim ama bir gelin olarak ne bir soğukluk gösterdim ne bir saygısızlık,hep çok iyi davrandım. Davranışları çok zoruma gittiği için konuşmuyorum iki gündür, gülmüyorum yüzlerine,ilk kez böyle davranıyorum,tek dediğim laf eline sağlık. İki gün sonra gideceğiz sizce konuşmalı mıyım???? Beklentim olmamalı diye düşünüp. Çok kırgınım onların umurlarinda da değil gibi niye konuşmuyorsun bile demiyorlar. Ben cok deger vermişim meğerse. Eşim için birşey olmamis gibi konuşmalı mıyım? Bana akıl verin ne olur

Konuşma. Tartışma da ama hiç konuşma. Yoklarmış gibi. Ellerini öpme. Anlasınlar. Varsın sen kötü ol canından kıymetli mi sence? Eşin senin yanındaysa boş ver gerisini.

Back
X