- 29 Mayıs 2021
- 3.103
- 6.095
- 108
- 40
Baba yazın çalışmıyor mu? Yani kızınıza vakit ayırabilecek mi? Hani 2 ay uzun belki ama ayda 3 hafta babada 1 hafta sizde gibi yapabilir misiniz?kızlar yaz geldi ve okullar kapanıyor. kızımı her gün dükkana getirmek istemediğimden okullar açılıncaya kadar babasına göndermek istiyorum ama bu konuda da vicdan yapıyorum. bu zamana kadar hiç o kadar süre kalmadı, adam gelip almıyor yada vakit geçirmiyor senede 3 gün filan anca alıp zaman geçiriyor. bende kızım büyüdü 6 yaşına geldi, diyorum ki sorumluluk alıp yazları onunla zaman geçirmesi için göndermek istiyorum. bir yandan da vicdan yapıyorum ya kızım üzülürse diyehergün iş yerine getirsem burada çok sıkılıyor annem de çalışıyor, ona da bırakamıyorum. ne yapacağımı bilmiyorum babasının da açıkçası artık biraz sorumluluk almasını istiyorum. ben tüm hayatımı kızıma adadım onu yalnız bırakmamak için bir yere bile çıkmıyorum. haliyle bana karşı da biraz fazla bağlı bensiz uyumuyor. ben yataktan kalktığım zaman uyanıp beni çağırıyor. biraz babayla vakit geçirirse bu huyundan vazgeçer belki diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum?
babası çalışıyor kendi işi. halasına bırakıyor halası ilgileniyor gün içerisinde. akşamları da alıyor. bayramda nasıl olduysa almaya gelecekmiş,3 hafta filan kalsın zaman geçirsin sonra getirsin bende uzak kalamam, gönderdiğimde özlüyorum zaten.Baba yazın çalışmıyor mu? Yani kızınıza vakit ayırabilecek mi? Hani 2 ay uzun belki ama ayda 3 hafta babada 1 hafta sizde gibi yapabilir misiniz?
Böyle bir duruma çocuğu göndermeye gerek yok. Yaz okuluna gitsin, dükkanda sıkılsın daha iyigenelde ablasına bırakıyor gündüzleri. halası bakıyor yani.
Yani bu durumda babasina degil halasina birakmis gibi oluyorsunuz. Geceleri sizden ayri uyumayan kiziniz icin uc ay babaya ya da halaya gondermek fikri de dahiyane bu arada..genelde ablasına bırakıyor gündüzleri. halası bakıyor yani.
onun yanındayken gezdiriyor ilgileniyor ama benim gibi değil tabi.Bilemiyorum belki sizin dediğiniz doğrudur ama sorumluluk alsin diye çocuğumu göndermezdim . Zaten ilgilenmeyen bir babaya neden çocuğumu emanet edeyim sorumluluk alsin diye. Oğlum 10yasinda bababaanesi 1saat uzaklıkta orda kalmak istiyor bırakmıyorum çünkü dışarı çıkarınca bırakıp eve gelir kısa sürede de olsa Allah korusun başına bişey gelse kimse bunun hesabını veremez vicdanına
sadece yorum yapmak insanın canını sıkmak için yazdığınız o kadar belli ki :) benim anneliğimi çocuğumu babasına gönderiyorum diye sorgulayacak hakkı nasıl buldunuz ki kendinizde hanımefendi? klavyeye dokunduğunuzda kendinizi tutamamışsınız saydırmışsınız resmen. çocuğu babasına gönderiyorum farkında mısınız? halası da zaman geçirmeli, ben çalışırken anaokuluna gidiyor öğretmenleri ilgileniyor sizin değiminize göre o zaman ben ne biçim anneyim çocuğu çalışırken anaokuluna kreşe verdim? biraz mantık lütfen.Yani bu durumda babasina degil halasina birakmis gibi oluyorsunuz. Geceleri sizden ayri uyumayan kiziniz icin uc ay babaya ya da halaya gondermek fikri de dahiyane bu arada..
6 yasina gelmis kizinizin babasiyla iletisimini guclendirmek icin diyorsunuz da, boyle onu mutsuz edebilecek secenekleri bir anne olarak nasil dusunuyorsunuz hayretler icersindeyim. Yaz okulu denen bisey var, kurslar var. Bir insanin da icinden bisey yapmak gelmiyorsa gelmiyordur. Zorla babalik yaptiramayacaginiza gore, bari siz biraz anneliginize donun bakin.
Heh iste 2 hafta yeter. 1 hafta tatile gitsinler. 1 hafta baba tarafiyla zaman gecirsin. Gerisi icin sen yine bir program olustur. En dogrusu bence bu.ya öyle zaten ablası bakıyor ablası ilgileniyor. annesi de babası da öldü. kendi bakmıyor ama en azından 1 hafta bi tatile filan götürür diye düşünüyorum. ay vallahi bilmiyorum ne yapacağımı o kadar karışığım ki.
söylüyorum evet konuşuyorum onunla babanla da vakit geçirmen gerekiyor annecim. çok uzak kalıyorsun baban seni özlüyor sende babanı özlüyorsun, büyüdün artık gitmen gerekiyor ona da gibi şeyler söylüyorum. yani pek istemiyor ama gidip zaman geçirdiğinde de gördüğüm videolardan güzel vakit geçirdiklerini gördüm. mesela kızımın tabletine videolar göndermiş onları izledim çok keyifli olduğu belli. aslında eskiden alıyordu bu sene azaldı. sevgilisiyle barıştıktan sonra uzaklaşmaya başladı yanlızken geliyordu görmeye alıp vakit geçiriyordu.Halası ilgilenecekse gerçekten severek bakacaksa bütün yaz olmasa bile gitsin bir ay vakit geçirsin eğer baba da kabul ederse. Çocuğa da değişiklik olur ama kızınızın rızasını mutlaka alın istemiyorsa gitmesin
halasını çok seviyor kızım. halam bana çok güzel davranıyor beni çok seviyor diyor. babasını da seviyor özlediğini söylüyor özlediği de çok belli zaten.ama eski eşimin biraz dengesizlikleri var. asla vurmaz o konuda kızına karşı hassastır ama sesini sanırım yükseltiyormuş anlattığına göre. kızım kolay bir çocuk değil zor bir çocuk. bir iki hafta zaman geçirsin zaten kendi de durmaz. geçen sene aldığında 10 gün sonra geri getirdi bakamıyorum diyeHalası ilgilenecekse gerçekten severek bakacaksa bütün yaz olmasa bile gitsin bir ay vakit geçirsin eğer baba da kabul ederse. Çocuğa da değişiklik olur ama kızınızın rızasını mutlaka alın istemiyorsa gitmesin
Konu detayına girince göndermemeniz daha uygun olur gibi görünüyor. Hem sizde strese gireceksiniz belli ki. Eski eşiniz sevgilisi ile mi yaşıyor? Çocuğu onun için yine ihmal edecekse boşuna halaya bırakmak olur. Bence siz yaz ayı için kreş, bakıcı vb birşey ayarlayın imkanınız varsa. Yanlış hatırlamıyorsam dava açmıştınız dava dilekçesine çalıştığınız için bakıcı masrafı falanda ekleyin derim çok bilgim yok ama aklıma geldihalasını çok seviyor kızım. halam bana çok güzel davranıyor beni çok seviyor diyor. babasını da seviyor özlediğini söylüyor özlediği de çok belli zaten.ama eski eşimin biraz dengesizlikleri var. asla vurmaz o konuda kızına karşı hassastır ama sesini sanırım yükseltiyormuş anlattığına göre. kızım kolay bir çocuk değil zor bir çocuk. bir iki hafta zaman geçirsin zaten kendi de durmaz. geçen sene aldığında 10 gün sonra geri getirdi bakamıyorum diye
Şu durumda nasıl 2-3 ay bırakmayı düşünüyorsunuz?halasını çok seviyor kızım. halam bana çok güzel davranıyor beni çok seviyor diyor. babasını da seviyor özlediğini söylüyor özlediği de çok belli zaten.ama eski eşimin biraz dengesizlikleri var. asla vurmaz o konuda kızına karşı hassastır ama sesini sanırım yükseltiyormuş anlattığına göre. kızım kolay bir çocuk değil zor bir çocuk. bir iki hafta zaman geçirsin zaten kendi de durmaz. geçen sene aldığında 10 gün sonra geri getirdi bakamıyorum diye
yaz okuluna gönderip yaz okulu masraflarını da ekleticem evet. başka şansım yok. 2 hafta bile kalınca aklım kalıcak bakmayın böyle dediğime. böyle düşünüyorum geçen da her seferinde sıkıldıysa getir diyorum ben.Konu detayına girince göndermemeniz daha uygun olur gibi görünüyor. Hem sizde strese gireceksiniz belli ki. Eski eşiniz sevgilisi ile mi yaşıyor? Çocuğu onun için yine ihmal edecekse boşuna halaya bırakmak olur. Bence siz yaz ayı için kreş, bakıcı vb birşey ayarlayın imkanınız varsa. Yanlış hatırlamıyorsam dava açmıştınız dava dilekçesine çalıştığınız için bakıcı masrafı falanda ekleyin derim çok bilgim yok ama aklıma geldi
ya benim kızım inanılmaz inatçı bir çocuk evet bağırmaması gerekiyor ama bazen insanı ciddi anlamda çileden çıkarabiliyor :) o durumda muhtemelen sabırsız davranıyor ne yapacağını bilemediğinden dolayı yoksa kızını seviyor.Şu durumda nasıl 2-3 ay bırakmayı düşünüyorsunuz?
Bayramda almaya gelecekse, 15 gün falan yeter babasinda kalmasi için. Bakamıyorum diyen adama daha uzun süre zorla çocuk bırakılmaz. Olan çocuğunuza olur başka kimseye değil.
koskoca 4 senede az göndermişim, bu yaz göndericem diye sevgilisiyle rahat vermemek için mı göndermiş olucam? sevgilisi var ama benim umurumda değil öyle olsa zırt pırt yollardım hanımefendi. hiç yapmadım değil gönderdim arada sırada ben. son 1,buçuk senedir göndermiyorum. ilk boşandığımız sene 1 ay aldı. 2 inci sene 2 hafta aldı, dönem dönem gitti ama 1 buçuk senedir az vakit geçirdiler.bu adam çalışmıyor mu ki?
daha önceden azar azar denemek/alistirmak yerine birden tüm yaz icin gondermek mantikli değil ki.
bence aklinizda baska bir sey var ve cocugu kullaniyorsunuz, adamin sevgilisi falan mi var, rahat vermemek mi amac? Ya da o sizi cocuk yüzünden bile olsa aramadigi icin, adamla daha cok Kontakt kurmak icin mi?
hayir yani babasi tabi baksin zaman gecirsin ama, siz bunu hic yapmamissiniz ki?
3 ay bırakmam zaten de 2 ay diye düşündüm ben. daha önce ilk sene boşandığımızda 1 ay kalmıştı zaten protokolde de öyle anlaştık yazları 1 ay alması gerekiyor kendisi yazdırmıştı protokole. bayramlarda vs de alması gerekiyor ama 1 buçuk senedir azaldı iletişimleri.Koca yaz tatilde 2-3 ay için göndermek çok olmaz mı? Babasıyla sık görüşen bir çocuk olsa neyse ama 2-3 kere görüşmeden bahsediyorsunuz. Kızınızda bu durumdan çok mutlu olmaz sanki. Bence 2-3 hafta için babaya bırakın, hem baba kız zaman geçirsinler, halası ile aranız iyiyse biraz halasında kalsın onunla zaman geçirsin hem de siz o sürede yaz okulu araştırın. Gelince de yaz okulu ile oyalanır, biraz sizinle dükkana gelir bir şekilde oyalanır. Hatta iş yerinde onunda yardım edebileceği ufak işler yaratırsanız sıkılmasını da bi nebze önleyebilirsiniz.
neden iste, koskoca 4 senede gondermezken simdi 2-3 ay mantikli mi?koskoca 4 senede az göndermişim,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?