• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana Babanzı anlatn.....

tek güç kaynağım o benim babam değil canım kalbim hadda 9 yıldır epilepsi hastası her gece onun için dua ediyorum yokluğunu düşündüğümde çıldıracak gibi olduğum 2. insan o benim benimle ağlamasınıda bilir gülmesini de acayip düşkünümdür ben ona tabi o kadayıf kılıklı tombik baykuşta bana düşkündür:16::16:(BEN ONU ÇOOOOOOKKK SEVİYORUM) gerçekten değerini bilin babanızın çünkü hiç bir erkek bizi onlar kadar sevemez baba hasreti çeken arkadaşlarımızda hiç üzülmesinler emin olun onlar sizi hep koruyo sizinle mutlu olup sizinle üzülüyorlar yanınızda olmasalar bile onlar size çooook aşık

öncelikle ne eş olmayı hak eden bir koca ne de baba olmayı hak eden bir insan... sadece bağırmayı içmeyi ve bardak kırmayı bilir. dışarıdaki çevresine gelince de herkese gülücükler atar sevilir sayılır! gücü bize yeter

babalar ağlamaz diyorlar ama
sen ağlarsın bilirim canım babcım...
diye başlayan mısralarla şiir yazdığım insan...
bizi tamda baba gibi seven insan....
bize kıyamayan....birden parlayan ama çabucak sönen insan..
insan ne demek ki benim gözümde melek o..
onun yokluğunu düşünmek bile ağlatır beni...
hamileyken canın ne çekiyor alyım diyen biricik babam o benim..
torununu severken gözlerinin içi gülen babam o benim..
sen gelince evimize neşe geldi gülüm nidalarıyla kapıda karşılayan babam o benim...
gelin olduğumda güneş gözlüğünü gözyaşlarını saklamak için çıkarmayan babam o benim...
canım o benim
kalbim o benim..
beni en çok seven erkek ...
karşılıksız seven erkek....
azıcık gözyaşımı görse belki dünyayı yıkacak erkek....

Babam, sevgisini ve ilgisini her şeyden önemlisi varlığını hissetmediğim biri.Bana hissettirmediklerini bambaşka insanlarda, bambaşka yerlerde aramama sebep olan biri.Bi yanımın hiç büyümemesine, hep sevgi arsızı minik kız çocuğu olarak kalmasına neden olan biri.Yıllardır beni görmeyen, her telefonunda beni özlemden ağlatan biri.Her şeye rağmen hissettiğim bu özlem duygusu yüzünden kendime kızdığım biri...

biyolojik olarak babam işte...
yıllarca yurtdışında çalıştı hiç görmedik...
birden çıkageldi ve hayatımızı mahfetti...
ne eşini ne evlatlarını asla haketmeyen biri...
sorumsuz,ahlaksız,saygısız tam anlamıyla ve heryönüyle kötü bi insan...

ben babamı severdım yada severım mı demeliyim.. kucukken babaaa ...babaaa diye aglarmısım mesela..annem dıyor.. :) sonra babamla oyle bir bag varkı aramızda bana kotu bısey olacaksa yada olmussa ilk babam arar.. gercı o zaman tek babam arar demelıyım :D sesini duyayım kızım der.. gecmıkste annemi aldattıgında çok kınlenmıstım asırı derece hemde.. annem affettı işte bi şekılde.. bizde yavas yavas sogudu ıçimizde öfke.. zaten allah belasını verıyor sımdı kanser bide seker oldu .. babamda hatalarını bılıyor annenız olmasa bu kadar kahrımı cektı filan dıyor..

gectımız aylarda üstümde nasıl bir rehavet boyle uyudum uyucam ..bir uyku basturdu benı ama nasıl.. bide gunduz uyuyamam yani.. sankı elim kolum kıtlendı kıpırdayamıyorum felc gibi.. o sırada babam aradı nasılsın kızım ,,bende sınırlı sınırlı uyucaktım babaaa nolduuuu... daha dun konusmadık mı falan.. azarladım adamı..babamda uzatıyo lafı boyle havadan sudan benım azarlamalarıma sınırlenmedi bile..aksiliği tuttu yıne bu kızın dıye.. neyse tlfu kapattık uykum acıldı tabıkı dedımki giidp su ıceyım mutfaktan..kış oldugu için kapıları ortmustum (elelktırıklıyle ısınıyoruz) ..kapıyı bi açtım gozgozu görmuyor zifiri bi duman :53: nefes alamıyorum o derece yogun bi duman..artık el yordamıyla gittim mutfagın kapısını actım ne goreyım tenceredeki pırasa alev almıs yanıyor artık..saga sola tutusmus.. ocagın yanında tüp var patlasa ne olacak.. :18: öksüre öksüre gittim camları actım ilk iş.. sonra tupun vanasını kapattım..bide ısındıgı için iicee ellerim filan hafif yanık oldu..

böyle bi bela atlattım yani... babam olmasa ben uyuyacaktım.. ev yanacak haberım olmayacak ölecektım nihayetınde.. artık kımı sevındırdıysem babamın sayesınde uyandım..su ıcmek aklıma geldide oyle gittim

bu yıl ölümle burun buruna çok geldım.. allahın hakkı 3demısler ama ben kedi gibi 8canlıyım sanırım.. :34: görümcem ölmem için adakta adamıstı ama kacıncı ölümü solladım böylee... sıramı savmak üzereyim..dikkat etmesi lazım ona geri dönmesin.:52::51:

ben babamı severdım yada severım mı demeliyim.. kucukken babaaa ...babaaa diye aglarmısım mesela..annem dıyor.. :) sonra babamla oyle bir bag varkı aramızda bana kotu bısey olacaksa yada olmussa ilk babam arar.. gercı o zaman tek babam arar demelıyım :D sesini duyayım kızım der.. gecmıkste annemi aldattıgında çok kınlenmıstım asırı derece hemde.. annem affettı işte bi şekılde.. bizde yavas yavas sogudu ıçimizde öfke.. zaten allah belasını verıyor sımdı kanser bide seker oldu .. babamda hatalarını bılıyor annenız olmasa bu kadar kahrımı cektı filan dıyor..

gectımız aylarda üstümde nasıl bir rehavet boyle uyudum uyucam ..bir uyku basturdu benı ama nasıl.. bide gunduz uyuyamam yani.. sankı elim kolum kıtlendı kıpırdayamıyorum felc gibi.. o sırada babam aradı nasılsın kızım ,,bende sınırlı sınırlı uyucaktım babaaa nolduuuu... daha dun konusmadık mı falan.. azarladım adamı..babamda uzatıyo lafı boyle havadan sudan benım azarlamalarıma sınırlenmedi bile..aksiliği tuttu yıne bu kızın dıye.. neyse tlfu kapattık uykum acıldı tabıkı dedımki giidp su ıceyım mutfaktan..kış oldugu için kapıları ortmustum (elelktırıklıyle ısınıyoruz) ..kapıyı bi açtım gozgozu görmuyor zifiri bi duman :53: nefes alamıyorum o derece yogun bi duman..artık el yordamıyla gittim mutfagın kapısını actım ne goreyım tenceredeki pırasa alev almıs yanıyor artık..saga sola tutusmus.. ocagın yanında tüp var patlasa ne olacak.. :18: öksüre öksüre gittim camları actım ilk iş.. sonra tupun vanasını kapattım..bide ısındıgı için iicee ellerim filan hafif yanık oldu..

böyle bi bela atlattım yani... babam olmasa ben uyuyacaktım.. ev yanacak haberım olmayacak ölecektım nihayetınde.. artık kımı sevındırdıysem babamın sayesınde uyandım..su ıcmek aklıma geldide oyle gittim

bu yıl ölümle burun buruna çok geldım.. allahın hakkı 3demısler ama ben kedi gibi 8canlıyım sanırım.. :34: görümcem ölmem için adakta adamıstı ama kacıncı ölümü solladım böylee... sıramı savmak üzereyim..dikkat etmesi lazım ona geri dönmesin.:52::51:

Görümcen ölmen için adak mı adadı:53:herhalde şaka yaptın ben sazanladım:1:

doğru duydun canım... insanlar cesit beşit işte.. istedıklerı olmayınca kimi adağa kimi büyüye yöneliyor işte...

Tövbe tövbe adak adanır da hayırlı işler için adanır yani değil mi:31: Allah akıl fikir versin..Ağzıma neler geliyor da neyse:31: Sen düşünüp üzme kendini kötülükler düşüneni kötülükler bulur :19: ohh kapmışsın ya kardeşini kıskançlıktan çatlasın anca:1:

Benim igrenç bir babam var ! Nefret ediyorum ondan NEFREEEETTTTT !!!!!! bizi sevdigine inanmiyorum, annemi de sevmiyor !! Hep kizar, laf sokar, döver, sözlü siddet uygular !!! psikolojimizi bozar... hep ezdirdi bizi heeep.....hiç bi zaman kimsenin yaninda tutmadi... biz hep 2inci planda olduk onun için.. O bencil hep kendini dusunen biri !!!
Annem evlendiginde zavallim 17 yasindaymis.. ne hayallerle evlenmis, ailesinde hiç siddet görmedigi için guzel bi sey zannediyomus evliligi... ne amcalarinda ne dayilarinda, ne babasinda kimsede siddet gormemis... hep eslerine deger veren insanlar gormus...ama maalesef bekledigi gibi cikmadi evliligi.. babam ona 18 ine gir seni dövecegim demis... annem saka yapiyo sanmis.. ama gerçekten dövmeye baslamis!!!! :(((( geceleri gec gelmeler, bazen sabaha kadar gelmemeler.... annem sabaha kadar aglarmis... ablam duyarmis agladigini hep!! kucukken ayda 1 kere magazaya goturur alisverimizi yaptirirdi.. hiç bi yere gondermezdi bizi... okul ev yapardik hep... hiç misafirlige filanda gitmezdik hiç... bi keresinde halamda kaldim diye...tabureyle dovmustu beni !! :(( hep sozleriyle ezer bizi... cok super notlar bile getirsek okuldan... bu yetmez tam puan almaniz lazim mukemmel olmaniz lazim diye diye diye basimizin etini yerdi!!! psikolojimizi gercekten bozdu... bi keresinde okadar dovdu ki hiç bisey yapmamistim halbuki... basim kanamisti... yuzumde de kan vardi... amcam geldi sildi temizledi yaralarimi... o bile göz yaslarina hakim olamadi!!! sonra korkularim basladi kekelemeye basladim.. :(( (ama Allahtan geçti)
pis mikrop adam zerre kadar sevmiyorum onu!!! bizden para isteyince yuzu guler , veya bisey isteyecegi zaman guler yalakalik yapar sonra geri eskisi gibi davranir..
isten gelir... bize "ne oturuyonuz, naptiniz bugun?? " bilmem ne bilmem ne !!! zoruna gider calisip gelmesi!!!! hiç alismamis ya calismaya eve para getirmeye!! kazansa bile vermez para !! kazandim da demez... 10 lira istesek nerden bulim ben 10 lirayi der!! zoruna gider bize vermek!!! su ana kadar hiç bi çöp almamistir bize nede evimize...
zerre kadar da sevmiyor ne bizi ne annemizi!! :(((((((((( :14::14::14:
içkisi kumari herseyi de vardir...!! bize sunu bunu yapmayin gunah der.... kendi namaz kilmaz oruç tutmaz !!!
hatta baska bi kadindan cocugu bile var !!! dusunun artik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BEN NEYLEYIM SOYLEYIN ????? dayanamiyorum ben gerçekten dayanamiyorum................................................................. :43::43::43::43::43::43::43::43::43:

Yeri geldi kızdım babama yeri geldi soğudum nefret ettim onun yüzünden ağladım.Ama büyüdükçe pişman oldum geride bıraktım.O benim hayatımdaki en değerli,beni karşılıksız seven tek adam.Ne yaptıysa iyiliğim için yaptı.Köpek gibi dayak yediğim de oldu,karşılıklı içip sarhoş olup dertleştiğimizde.İnsanız hangimiz kusursuz ki.Kusurlarıyla kabullendim babamı.Önemli olan da bu zaten.Kabullenmek...

Hep kızardım çok üzerime titriyor,felaket senaryoları kuruyor diye.Sevgilimi tanıdıktan sonra daha iyi anlamaya başladım ben babamı.Çünkü Allah karşıma aynı babam gibi bir insan çıkarttı.Şimdi başımdan eksik olmasın diye her gece dua ediyorum.Değiştirmek istediğim huyları tabi ki var biz babamla çok zıt insanlarız ama böyleyiz bu değişmiyecek.Hiç bir erkek de beni babam kadar çıkarsızca sevmiyecek.

yazıların çoğunu okudum ama hepsini okumaya yüreğim el vermedi o kadar duygulu yazmışsınız ki evet baba ne demek ben bunu hiç tatmadım bu özel bağa sahip olanlar sımsıkı sarılsın yazılarınızı gıbta ile ağlayarak okudum benim babam yaşıyor ama ben onu hiç tanımıyorum annemle birlikte bizide boşamış şimdi karşılaşsak bi yerde ne o beni ne ben onu tanımam şimdi sizin babalarınız gibi babam olmadı ve benim hayatımda sizin kadar acı bir kaybım olmayacak :50:

yazdıklarınız beni çok üzdü ben değil ama kızımın geleceğini gördüm çünkü biz boşandık ama o kızınıda boşadı :(
benim babamsa birtanecik babam hele biz ufakken gecenin 12-1 inde bile gidip pastamızı alan bizi omuzlarında taşıyan çocukluğumun en güzel günlerinde baba sevgisini bana doyasıya yaşatan canım babam .

babam...
ben küçükken içime kapanık bir kızdım babamı hep izlerdim içimde hem bi hayranlık hem korku ve çekingenlik vardı...
babamı gidip öpemezdim utanırdım...babam da bizi öpmezdi fazla...ilgili olmadığından değilde aileden öyle görmüş diyebilirim..
çok duygusaldır ...o da içinde yaşar sevgisini..hiç incitmez kırmaz...kötü bir söz söylemez...elinden geldiğince sevdi baktı babamm canım o benim herşeyim alllah ona uzun ve sağlıklı bi ömür versin anneme de inş.:nazar:

de kaybettim babamı. o zaman ne demek olduğunu anladım babamın varlığının. benm çocukluğumu ve gençliğimi çok ii yaşattı babam. belki gezdirmedi paylaşmadı ama yaşattı. fikirlerime saygı duydu. ASLAN KIZIM die sarılırdı hep. şimdi ne babam var ne annem ve bu hayatta yapayalnızım...

canım babam seni nasıl anlatsam nerden başlasam.sen 4 yavrunu okutabilmek için nöbetlerden çıkıp ek işlere gittin bizlere hep dürüst olmayı, yalan söylememeyi, haramdan uzak durmayı,insanlara karşı nazik hoş görülü olmayı, yaptığın işi sonuna kadar götürmeyi, yılmamayı,yıkmamayı ögütledin.
bir işi yaparkenki sabrına,kolu komşunun seni alakadar etmeyen işleriyle ilgilenmene onlar için koşuşturmana
kardeşlerine bağlanmana onlara baba olmana,anneme nazik,saygılı,sadakatlı olamana hayran oldum
sen okadar hassas bir yürege sahipsinki olurda şakayla bile seni kırarım diye korkuyorum
sen benim için bu dünyada nesli tükenmiş olan bir adamsın
oğlumun isminide senin ismini koydum koydumki adı sen karekteride inşallah sen olsun diye.
Allahıma şükürler ediyorum ki benim babam sen oldun ben çokkk şanslıyım inşallah sende kendini şanslı hissediyorsundur
çünkü ben ve kardeşlerim yaşadığımız hayat boyunca hep sana layık olmaya çalışıyoruz
sen yeterki üzülme diyoruz sen yeterki üzülme..

canım babam seni nasıl anlatsam nerden başlasam.sen 4 yavrunu okutabilmek için nöbetlerden çıkıp ek işlere gittin bizlere hep dürüst olmayı, yalan söylememeyi, haramdan uzak durmayı,insanlara karşı nazik hoş görülü olmayı, yaptığın işi sonuna kadar götürmeyi, yılmamayı,yıkmamayı ögütledin.
bir işi yaparkenki sabrına,kolu komşunun seni alakadar etmeyen işleriyle ilgilenmene onlar için koşuşturmana
kardeşlerine bağlanmana onlara baba olmana,anneme nazik,saygılı,sadakatlı olamana hayran oldum
sen okadar hassas bir yürege sahipsinki olurda şakayla bile seni kırarım diye korkuyorum
sen benim için bu dünyada nesli tükenmiş olan bir adamsın
oğlumun isminide senin ismini koydum koydumki adı sen karekteride inşallah sen olsun diye.
Allahıma şükürler ediyorum ki benim babam sen oldun ben çokkk şanslıyım inşallah sende kendini şanslı hissediyorsundur
çünkü ben ve kardeşlerim yaşadığımız hayat boyunca hep sana layık olmaya çalışıyoruz
sen yeterki üzülme diyoruz sen yeterki üzülme..

canim ne guzel anlatmissin...... :(
keske benim babamda senin ki gibi olsaydi :'( cok uzuldum.....

saçma bi soru olcak ama merak ettim cnim senin baban ne burcu ? :9:

canim ne guzel anlatmissin...... :(
keske benim babamda senin ki gibi olsaydi :'( cok uzuldum.....

saçma bi soru olcak ama merak ettim cnim senin baban ne burcu ? :9:[/QUOT

ikizler.58 yaşında tabi o dönemde nufusa kayıt tarihinin tam zamanında yapıldığını zannetmem belki ay bile geçmiş olabilir.keşkede senin ve tüm çocukların babaları benim babam gibi olsa.okadar yoğun çalışmasına ve ekonomik olarak anca geçinmesine rağmen çocukken bizi zaman zaman eminönüne balık yedirmeye götürmesini hala unutmuş degilim.düşün 4 çocukla gezmek onları ihmal etmemek tabi annemide.

varlığınla yokluğun hiç belli olmadı varken de yok gibiydin sanki senin çocukların biz değildik yaşıtım kuzenlerimin senle ne güzel anıları var benim sana dair hiç bir anım yok beraber bunu yaptık şunu yaptık diyemiyorum belki yaşım küçük olduğu içindr dye dşnmştm ama hiç alakası yokmuş her şey senin kendi tercihindi. arada yokluğunu hissetsem de seni yokluğunu bize hissetirmeyecek süper bir annemiz var Allah onu bize bağışlasın uzun sağlıklı ömürler versin. nur içinde yat baba.

Back
X