• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana Babanzı anlatn.....

Baba...babam...
Hayatımdaki en değerli varlığım soluğuyla hayat bulduğum dert ortağım en büyük sırdaşım sırtımı güvenle yasladığım bi yeri ağrıdığında deli olduğum işten eve gelene kadar dualarla beklediğim ilk hayran olduğum ve hala hayran olduğum adam...canım babam anlatılmaz yaşanırsın iyi ki varsın hayatımda...
Baba diyince akan sular durur bende...
Rabbim onu başımdan eksik etmesin...

keşke sizin gibi hissetseydim babama karşı....çok özendim hislerinize....ben babamı seviyorum ama sizinki gibi sonsuz güven duymuyorum...anneme ve dolayısıyle bize yaşattıklarını,bizi hiçbirzaman birey olarak görmeyip aşağıladığını unutamam...ama seviyorum çünkü nede olsa babam o benim....

babam aklıma gelince hep fatih kısparmak'ın "bu adam benim babam" şarkısı da dilime düşer. şarkıdakiyle birebir değil belki şeklen ama benim babam da dağ gibiydi. daha bu sabah eşimle işe giderken sabah yüzümü yıkamayı unuttuğumu farkettim(kızımdan beni görüp peşimden ağlamasın diye)!! sonra babam aklıma geldi, hafta sonları şenşakrak uyanıp tüm aile kahvaltıya oturacağımızda evin en küçüğü olarak ben en son uyanırdım hep, annem yüzünü yıka derdi, ben oof puff tabii, babam da derdi ki anneme "benim kızmın yüzünü melekler yıkadı".
off işteyim şimdi ağlamak istemiyorum...
bu arada bu kadar çok sevdiğim, sevildiğimi hissettiğim ilk erkek,ilk aşkım babam beni bırakıp gideli 5 yıl bitti:((

Son düzenleme:
benim babam hayatını çalışarak bizi büyütmeye adadı.çok belli etmez sevgisini ama aslında çok bağlıdır bize,çok anlayışlıdır bazen iki arkadaş gibi muhabbet bile edebiliyoruz.
beni istemeye geleceklerini duyduğunda verdiği tepkiden sonra beni ne kadar sevdiğini anladım.annem yasemini istemeye gelecekler dediğinde şok olmuş, olmaz öyle şey demiş küsmüş kapı çekip çıkmış evden.ama bu küsüş diğer babalar gibi işi yokuşa sürmek adına değil başka bir erkek beni ondan alacağı içindi.sonra akşama sakinleşip eve dönmüş ve anneme tamam gelsinler demiş.ayy babam ya hala pek yüz vermez nişanlıma :) kızgın ona kendince.zavallı nişanlımda babamın gönlünü kazanmaya çalışıyor :)

su an anneyım ve babamı sadece 2 kere gördum o da uzaktan ona doya doya sarılıp öpüp koklamayı o kadar cok ıstedım kı fakat olmuyo o yuregınden kalbınden coktaaaan sılıp atmıs kardeslerım ve benı ne bılıyım nasıl kıyıyo bıze dıye de merak edıyorum benım kızımın gözünden bı damla yas dusecek dıe aklım cıkıyo bu nasıl baba ........

Keşke ben de babam benim en iyi arkadaşım, ilk aşkım diyebilseydim. Babam her zaman ilgili olmuştur benimle hayatımla. Yüzmeyi, bisiklet binmeyi, paten kaymayı, araba kullanmayı, voleybol oynamayı her her şeyi babam öğretti bana. Arkadaşlarımı, okulumu çevremdeki her şeyi bilir. Bazen aklımı okuduğunu bile düşünürdüm. Maddi olarak hiç sıkıntı yaşatmadı. Zor zamanlar geçirdiğimizde kendinden kısardı ama hiç bir şeyimi eksik etmezdi, etmez de. Onunla güleriz, muhabbet ederiz. Ama hiç yaşamadım baba şevkatini. Sadece baba olmanın sorumlulukları üzerine bir ilişkimiz var. Hiç öpmedi beni içten. Küçükken bayramın gelmesini dört gözle beklerdim, çünkü bir o zaman öperdi beni, elini öptükten sonra yanaklarıma kondurulan dümdüz şevkatsiz iki öpücük de olsa iple çekerdim bayramın ilk gününü. Arkadaşlarımın, akrabalarımın babaları onları öptüklerinde, güzel kızım gibi iltifatlarda bulunduklarında terk etmek istiyorum orayı. Dizilerde, filmlerde de bile görsem çok canım acıyor. Babamın bana sarılması o kadar çok isterim ki. Ona sarılıp ağlamayı, gülmeyi. Yanında bile ağlayamam oysa, neden bilmiyorum çekinirim. Tek sarıldığı zaman çok küçüktüm, çok ağlamıştım bir gün yatağımda uyuya kalmıştım, o zaman gelip yanıma yatmıştı, sarılmıştı. Bir de bana kızlar babalarını çok düşkün olurmuş çok severmiş, sen de beni seviyor musun demişti. Bense ikisinde de ne yapacağımı bilemeden susmuştum. Arkadaşım babasına seni özledim diye mesaj göndermişti öyle çok imrenmiştim ki. Babasını 9 yaşında kaybetmiş bir arkadaşım var, babasıyla anılarını anlatıyor bazen, hep el ele gezdiklerini, ona hiç kıyamadığını, vedalaşmalarını keşke benim de başkalarına anlatacağım böyle anılarım olsa diyorum. Babamı seviyorum ama keşke biz de diğer baba-kızlar gibi olabilseydik. Ona canım babam seni çok seviyorum diyebilseydim, sarılabilseydim. Dizine yatabilseydim. Ya da sizin babalarınız gibi gecenin bir yarısı canım bir şey çektiğinde gidip alsaydı. Bana kıyamasaydı hiç. Sarılsaydı bana, öpseydi, saçımı okşasaydı, bir kerecik canım kızım deseydi keşke.

Babam, canım babam benim.
Hayatımdaki en mükemmel erkek, tek erkek.
Tanııdığım, tanıyacağım hiçbir erkek onun yerini dolduramaz.
Bir dediğimi iki etmeyen, ailesine çok değer veren, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan, aşırı fedakar, sadece bugünümüzü değil geleceğimizi de düşünen ve buna göre emek harcamış/ harcayan bizi hiç üzmeyen bir adam babam.

Annemden başkasını gözü görmemiş, annemi 5 yıl önce kaybetmemize rağmen bize evlilik konusu dahi açmamış, hayatını bana ve kardeşime adamış, fedakar, güçlü, sapasağlam hayatımdaki erkek profiline tam uyan müthiş bir adam benim babam.

Benim için o kadar kıymetli ki.
Bir tarafı ağrısa, burnu aksa ne bileyim grip olsa içim gider benim. :43:

Allah'ım babamın acısını, yokluğunu yaşatmasın bana.

Bi kez 4-5 yaşlarında gördüğüm bi buğulu net olmayan yüz.Ne abimi ne beni bu yaşıma kadar aramayan kişi.18 yaşıma girdim bi hafta yeni olcak
sabahtan akşama kadar bekledim belki face den bulursun belki dışarda denk geliriz diye.Hoş denk gelsekte sen beni ben seni tanımam ama.
İnanması güç ama o da ben de konyadayız.Aramızda 40 dk lık yol yok.O bi kadınla evlenip annemi, beni, abimi tek başımıza bırakıp giden buğulu yüz.

baba sevgisi bilmiyorum nasıl dıle getırsem ama babave anne gece ve gündüz gibi bri gecen biri gündüzün ikiside olmazsa olmaz benım babam arkadasım gibidir herşeyı konusabılırım ooldugu zaman hıc korkmam cunku birim o benı korur
baba demek
koruyan kollayan demek
baba demek
güven demek ,
baba demek ,evın temelı demek
baba demek
kapanmayan kapı demektir;çıksanda dönülen.
baba demek
emek demektir;anneyle bir olup mücadele veren

Babam, küçükken beni kızdırdığında özür dileyen, bu şekilde bana özür dilemeyi öğreten,iş dönüşü cebinde muhakkak fındık, fıstık, bonibon bulunduran... Sevgisini derin bir şekilde içinde yaşayan ama etrafımızda dört dönen, büyüdükçe , ekonomik sıkıntılar karşısında iyice bunalıp evde birşeyleri kafasına takıp çabucak sinirlenen fakat buna rağmen dediğimiz, istediğimiz herşeyi anında yapan, ablamla beni bir gün bile sorgulamadan rahatça dolaşabilmemize izin veren, ama kuralları olan.... Şuana kadar yufka yüreğini bir türlü saklamayı başaramayan canım babam... Belki annem kadar yakın olamadık ama eksikliğini hiç hissetmedim... İyiki senin yavrunum, iyiki babamsın...
Seni çok seviyorum....

çocuklarını çok severmiş gibi görünen ama asla onlar için fedakarlık yapmayan sürekli toplumsal ahlaktan konuşup ama gramı onda olmayan kişisel değerlerden bahsedip hiç nasibini almamış.
sinirli ukala insanı kendinden ittikçe iten insanların özgürlüğünü kısıtlamayı babalık vazifesi sayan herşeye muhalefet olan.
çok bilgiliymiş görünüp beş para etmeyen..
değer yoksunu dövmeyi sövmeyi erkeklik sanan insan

babam
peygamber sabırlı, çilekeş babam
cebinde beş kuruşu da olsa evlatlarına esirgemeyen can babam...
çocuklarını savunacak diye hanımıyla yeri gelip kötü olan babam :)))
birtanecik babam....
dünyanın en saf en temiz annesi ve babasına sahip olduğum için allaha binlerce kez şükürler olsun...
:nazar:

10 gün sonra gelin olcam ben, akşam akşam ağlattı beni annenizi ve babanızı anlatın topicleri :5:

çocuklarını çok severmiş gibi görünen ama asla onlar için fedakarlık yapmayan sürekli toplumsal ahlaktan konuşup ama gramı onda olmayan kişisel değerlerden bahsedip hiç nasibini almamış.
sinirli ukala insanı kendinden ittikçe iten insanların özgürlüğünü kısıtlamayı babalık vazifesi sayan herşeye muhalefet olan.
çok bilgiliymiş görünüp beş para etmeyen..
değer yoksunu dövmeyi sövmeyi erkeklik sanan insan

kızkardeşimde bu siteyi takip ediyor ama nickini bilmiyorum. kız kardeşim olma ihtimalin nedir :) çünkü bu bahsettiğin kişi benim babam

babam aramızda fiziki bir bağ olmasına rağmen duygusal hiç bir bağ taşımayan babam...
sevgisini bize hiç göstermeyen babalık vazifelerini hiç yerine getirmeyen babam...
yoğun bakımda yatarken bile ölseydimde elinize kalmasaydım diyen babam:((

artık hafızamda bile hayal meyal görüntüsü kalan...
20 sene olmuş kaybedeli...
her yıl okullar açıldığında öğretmenlerin 'babanız ne iş yapıypr?' sorusuyla ezildiğim,üzüldüğüm...
kimin kızısın dediklerin de tarif etmekte güçlük çektiğim...
evlenirken bir kanadımın olmadığını hissettiğim...
yaşadığım şehirde herkes tarafından çokça sevilip sayılmış tanınmış bir kişilik...
çocuk kalbimde en büyük yara...
şimdi bir oğlum olucak adını 'kaderi benzemesin' diye koymadığım kişi...
çok rahat söyleyemediğim sözcük 'baba'
herkesin hayatında olması gereken biri.. olmassa boşluğunun tamiri zor bir hasar yarattığı çocukluk kahramanı...

her çocuk en az 17 yıl anne ve babasıyla yaşamalı...

yoksa öyle zor ki yokluğu...

...herzaman beni kollayan, koruyan ve hicbirseyimi eksik etmeyen en degerli Erkektir hayatimda!

Seni cok seviyorum babacim <3

Yaşlı ve koca çınarım...Çok uzun zaman hastalık çekti.Acı çekti...Hastayken bile bana güçlü gelirdi..Gölgesi yeterdi..En çok güçlü, güzel ellerini ve yüzünü severdim..El erkeği gibi kötülüğümü istemezdi..Sağlıklı olsa beni çok daha iyi korurdu..Ölüm olmasa beni bırakmazdı diğer erkekler gibi..Özlüyorum,yokluğunu bazen hissediyorum..Allah rahmet etsin canıma..

Son düzenleme:
aile ne demektir diye kendime sorunca aklıma annem geliyor kardeşlerim geliyor ama babam gelmiyor.çok sert otoriterdi küçükken.ondan korkarak büyüdük.çünkü hep sinirliydi.hep tehditkardı.şefkat nedir merhamet nedir bilmez en ufak hatalarımızı bağışlamazdı.iyi yönleri de var tabi ki.evine bağlıydı,içkisi yoktu,dayağı yoktu,annemi aldatmadı.ama yetmedi çocuklarına.şu an evlendim.başka şehirde yaşıyorum.hep annemi özlüyorum mesela aklımın ucuna babam gelmiyor.benim için de onun için de ne kadar acı.çocuğuna gülümsemek,elinden tutup gezdirmek çok zordu sanki.üç çocuğu da onun gözüne girelim diye en saygın okulları kazandık.ama nafile.mezuniyete bile gelmedi.sonra kendi paramı kazanmaya başladım.onunla olan son bağım da koptu.yeteri kadar olgunlaşmışım demek ki onun benim hakkımda ne düşündüğü artık umrumda bile değildi.ister gurur duysun ister nefret etsin.onu aşıp geride bıraktım.aile demek benim için annem ve kardeşlerim demek.

Ahhh canım babam,kurban olurum yoluna,ayaklarının altında toz olurum babamm :43:...

Back
X