• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana Babanzı anlatn.....

aile ne demektir diye kendime sorunca aklıma annem geliyor kardeşlerim geliyor ama babam gelmiyor.çok sert otoriterdi küçükken.ondan korkarak büyüdük.çünkü hep sinirliydi.hep tehditkardı.şefkat nedir merhamet nedir bilmez en ufak hatalarımızı bağışlamazdı.iyi yönleri de var tabi ki.evine bağlıydı,içkisi yoktu,dayağı yoktu,annemi aldatmadı.ama yetmedi çocuklarına.şu an evlendim.başka şehirde yaşıyorum.hep annemi özlüyorum mesela aklımın ucuna babam gelmiyor.benim için de onun için de ne kadar acı.çocuğuna gülümsemek,elinden tutup gezdirmek çok zordu sanki.üç çocuğu da onun gözüne girelim diye en saygın okulları kazandık.ama nafile.mezuniyete bile gelmedi.sonra kendi paramı kazanmaya başladım.onunla olan son bağım da koptu.yeteri kadar olgunlaşmışım demek ki onun benim hakkımda ne düşündüğü artık umrumda bile değildi.ister gurur duysun ister nefret etsin.onu aşıp geride bıraktım.aile demek benim için annem ve kardeşlerim demek.

beni anlatmışssın sanki. annem ve ablam benim herşeyim ama babam aklımın ucuna bile gelmiyor. biz de evlendik, ben de başka şehirdeyim artık gücü yetmiyor hiçbirşeye. ben de onu geride bıraktım. iyi bir babam olmadı ama mükemmel bir eşim var. allah onu başımdan eksik etmesin. biliyorum ki çocuklarım benim gibi şanssız olmayacak, dünya iyisi bir babaları olacak..

Bugün babalarla ilgili şeyler okuyorum hep...
Zaten uzağım, zaten özledim...
Babam...Nasıl anlatsam ki onu hem kızdığım, yer yer korktuğum ama hep sevdiğim sevildiğim...Küçük kızının nazını çeken, onu her şeyden korumak isteyen, çoğu zaman bunu abartan :) Bazen gerçekten kızıp kırıldığım ama bir surat asmama dayanamayan evin büyüğü, direği, kalkanı, kaptanı... Ağalaycağım ama yine...Çok özledim

Son düzenleme:
o benim deniz gözlümdü..
herşeyimdi tlf bile herşeyim diye kayıtlıydı..
doymadım doyamadım çok özlüyorum hemde çok..
mekanın cennet olsun canım babacığım..:43:

çok koruyup kollayan bu yüzden aşırı paranoyak olup sürekli döven şizofren olan annesinin eline bırakmış onun da 24 saat sopayla dövmesine gözyummuş birisi Allah günahlarını affetsin yine de sevip sevmediğimi bilmiyorum nötr ama onu hiç özlemiyorum yaşasaydı hayatım daha da kötü olabilirdi

artık hafızamda bile hayal meyal görüntüsü kalan...
20 sene olmuş kaybedeli...
her yıl okullar açıldığında öğretmenlerin 'babanız ne iş yapıypr?' sorusuyla ezildiğim,üzüldüğüm...
kimin kızısın dediklerin de tarif etmekte güçlük çektiğim...
evlenirken bir kanadımın olmadığını hissettiğim...
yaşadığım şehirde herkes tarafından çokça sevilip sayılmış tanınmış bir kişilik...
çocuk kalbimde en büyük yara...
şimdi bir oğlum olucak adını 'kaderi benzemesin' diye koymadığım kişi...
çok rahat söyleyemediğim sözcük 'baba'
herkesin hayatında olması gereken biri.. olmassa boşluğunun tamiri zor bir hasar yarattığı çocukluk kahramanı...

her çocuk en az 17 yıl anne ve babasıyla yaşamalı...

yoksa öyle zor ki yokluğu...

aynı duygular içerisindeyim. . . :ssz: Canım bi kez daha acıdı

Baba.. Şu iki hecelik kelime öylesine yakıyor ki canımı.Babam.. Benim hayallerimin eşi, dostum,arkadaşım,sırdaşım..Babam benim herşeyimdi..Şuan onla neyiz bilmiyorum.Ama bir zamanlar baba kızdan öte, çok şeydik onla.Hiç bir kavrama sığdıramıyorum ikimizi.Ama mazide kaldı işte.Şimdiyse o Annemi aldatan,türlü yalanlarla bizi kandıran,yüreğimi kasıp kavuran adam! Tanıyamadığım adam! Onu gerçekten özledim.Şimdiyse bana sadece hüzün veriyor.

babamı anlatmaya kelımeler sayfalar bıle yetmezz onu okadar cok sevıorumkı canım babam benım degerını bılıodum tabı ama evlenınce baska sehıre gıdınce daha cok anladım..babam benımm hayatımın tek erkek ıdoluydu cok sukurde babamın huylarını almıs bı kocam var:))babam cok severdı ablamla benı ama ole cok sarılıpta bellı etmez sonucla guclu gozukmeye calısır...ama hergun benı bıkac defa aramadan rahat edemez bunun duygusunu anlatamıorumkıı cok sevıorum babamı aılemı kendı canımdan cokkk sevıorumm allahım basımdan hıcbırını eksık etmesın allah uzun omurler versın onlaraaa...

herkes tarafından bilinir baba/kız aşkı..anneleri kıskandıran,görenleri özendiren çok güzel çok yaşanılası bi duygudur..bütün baba adaylarının genelinde erkek çocuk isteme olsada,kız çocuğu olan babalar daha bi başka mutluluk yaşarlar..

bende öyleydim babamla,hala öyleyim..tırnağımın kırılmasına bile dünyaları yakacak bi adam,koca bi yürek o..beni üzeni asla affetmeyen,sorgu sualsiz benim arkamda olan,bana hep güvenen yakışıklı babam..erkek kardeşimden ayrı tutar,ayrı sever beni bilirim..bende onu ayrı severim..

öyle çok samimi konuşmalarımız,içten paylaşımlarımız olmadı aslında ama biz birbirimize çok benzeriz babamla..hem aynı burçtanız,hem karakterimiz benzer..bu yüzden belkide konuşmadanda anlaşırız..

hayatımın her anında oldu ve olacak biliyorum..seni çok seviyorum babişko..

baba
ben hiç babama baba demedimki
hatta özenirdim amca çocukları babalarına baba derken bende dedeme derdim baba ...
hep kıskanırdım çocukken babasının elinden tutan bir çocuk gördüğümde nasıl imrenirdim...
annem bizi parka götürürdü babasıyla oynayan çocuklar görürdüm üzülürdüm...
oysa hiç bilmedimki ben baba ne demek...
o hiç benim saçımı okşamadıki hiç öpmedi hiç parka götürmedi hiç üstüme titremedi ben ona hiç naz yapmadım ki....hepp hiççç hiççç hiççç
yıllar sonra çıktı geldi ben büyüdükten sonra okuyup çalışmaya başlayıp kocaman bir kız olmuşken bak kızım senin baban varrr
ne yapayım ben öyle babayı
onun babalığı benim gözümde benim dünyaya gelmem için ayırdığı 3-5 saniyeden ibaret...
önceden ona çok kızardım nefret ederdim kötü dualar ederdim hatta
ama şimdi hiç birşey hissetmiyorum onun için
sadece çoçukluğumdan aklımda kalan bir kabuss... kötü geçen çocukluğum o benim için
seni sevmiyorum adı baba olan adam

Çocukken dökülen gözyaşlarımı
Güneşe sererek kuruttum baba..
Senin şefkatinden uzak büyüdüm
Sevinmek ne demek unuttum baba..

Gittiğin yerlerde çiçeğin varmı?
Onlarda benim gibi yaramazlar mı?
Terk edip gidersen ağlamazlar mı?
Sevilmek ne demek unuttum baba...

arkadaş gibi bir babam olsun çok isterdim
sevgisini,ilgisini belli etsin,bizi düşünsün ama malesef...
bu insanın hayatında büyük bir yara açıyor,bir yanın hep eksik kalıyor
Allaha çok şükür eşimle çok mutluyum:nazar: ama babamla da iyi bir ilişkim olsun isterdim:43:
3 kardeşiz hepimizle arası bozuk annemin kıymetini bilmez,hep kırar incitir
eve karşı sorumluluklarını yerine getirmez
annem gibi fedakar yuvasını düşünen birini nasıl bu kadar üzer yıpratır nasıl bir vicdan var ??
konuşmaya gelmiyor hemen parlıyor kavga çıkartıyor
bu yaşımıza geldik bir gün ablamla bana genç kızsınız bir ihtiyacınız var mı diye sormamıştır
baba olmak kolay değil gerçekten
başka bir kadın olsa 40 kere boşardı annem bizim için yapmadı
doğal olarak annemle aramız iyi bu durumu kıskanıyor
sen bize insanca davrandında biz mi bilmiyoruz!
bu konuda o kadar doluyum ki:ssz:burnumdan ameliyat oldum geçen hafta haber bile vermedim
ne gerek var ki yabancılar daha çok arayıp sordular
cep numaramızı bilmiyor adam kaç sene önceki hattı aramışta falan filan...
kayınbabam daha ilgilendi benimle her gün aradı nasılsın durumun nasıl dedi sordu saolsun
çalışmadığım zaman bana harçlık verdi onu hiç unutmam kabul etmedim ama benim için çok değerliydi
babam bizden para isterdi,iyi bir mesleği olmasına rağmen işine geç gitti
az çalıştı bir ev alayım çocuklarıma iyi bir hayat sağlayayım demedi,zamanında parasını içkilere yatırdı
sonrada işi rast gitmedi tabi iş işten geçti
neden evleniyor böyle bir insan neden
annem gibi bir insanın hayatını mahvetti resmen
kadına bir gün yüzü göstermedi aklıma geldikçe çıldırıyorum
kirayı ve giderleri çoğunluğu ablam olmak üzere beraber ödüyoruz
eve hiçbir katkısı olmadığı halde devamlı huzursuzluk çıkartıyor faydan yok bari zararın dokunmasın!
annemler benim oturduğum semte taşınıcaklar yazın ben oralara gitmem diyor
yeter artık isterse gelsin bizi yönetmeye kalkıyor tüm rezilliğine rağmen
Allah bizim ve bu durumda olan tüm insanların yardımcısı olsun...

canım babam...ilk aşkım...bu hiç değişmeyecek...herzaman güven ve sevgi dolu...elinden geleni yapan...cocukken dizlerime yatıp bebegim olan,ergenlıkle herzaman dostum...herseyı konusabıldıgım...sınırlenınce kacıcak delik aradıgım ama gonlunu bır opucukle aldıgım canım babam..Allah uzun ömürler versin Allah annelerımızı babalarımızı basımızdan eksik etmesin...anne babasını kaybedenlerede rahmetler diliyorum..yasıyorken bol bol sarılın sevın anne babanızı...bu hayatta sızı hesapsız seven bı onlar var cunku..

Baba kendimesını kullanmamalı 8sene oldu sakin oldu sanmayın hayır ölmedi. Benıbıraktı birini sevdim die benim red etti her aradıgımda. Benı tersledı hala terslıyor. Ama ben şimdi anneyi m sevdiğim adam yanımda iki evladım annem kardeşim yanımda ama babam yanımda değil obenm kahramanımızı ilk askımdı ama o benim bıraktı şimdi onun kendi ailesi var bırde evladıvar yenıkarısıyla veyenıdogmus çocuğuyla mutlu bizi benim hiç dusunmuyor artık umrumda bile değil ewet ıcım açıyor kocamla kızımı görünce kıskanıyorum yada dısarda bir babayla kızı görünce 8senedır alışamadım yokluguna ama artık alıscam kararlıyım benı dusunmeyen bir insan için kendimi uzmeyecegım artık......…

ADAM kelimesinin acılımını babamdan öğrendim ben
gücüm dayanağım elim kolum herseyim
ilk askım kokusuna kurban olduğum..
rabbim seni basımdan eksik etmesin

baba diyince olmasına rağmen boşluk beliriyor bende biri babamı sorunca kafamdan sankı içi boş bi baloncuk çıkıyor

Babamm, asik oldugum ilk adam..
Kelimeler yetermi seni anlatmaya bilmiyorum, ama bildigim en guzel kelimelerin harflerin sahibi, benim babam..
Yuregi buruk, gonlu kirik, gozleri yasli ama herzaman dimdik olan, benim babam
Bize hem anne hem baba olan mukemmel adam, ilk sevdam !

Gozyaslarim icinde sana ancak bunlari yazabildim babam, can parcam oysaki seni anlatmaya sayfalar dolusu cumleler bile az. Cok seviyorumm seni, rabbim basimizdan eksik etmesin seni, yoklugunla sinamasin beni dayanamam, once benim canimi alsin babamm

baba benım için ne anlam ifade ediyor öncelikle iki tane babaya sahibim ben öz babam ve manevi babam

annikomun kocası mahallemizin en yakısıklı erkeği dövmeleriyle her yasında karizmatik sarı saçlı okyanus gözlü babammmm denizlerin sultanı annemin canı askıymıs mizah anlayışı tam kültürlü hippi babam seni çok özledimmm biliyorum sen de nil^ ini özledim sen nilini özledin ben se okyanus mavisi gözlerinde kaybolmayı <3

manevı babammm entellektüel matematik dahisi herkonu hakkında bilgi sahibi yufka yürekli babam hiçbirseyime hayır demeyen her daim beni destekleyen babammmm tüm hayallerimin mimari babam tüm özel sınavlarımda erkencecik kalkıp kahvaltımı hazırlayan babişkom benım panikatak psikolojimi sınav öncesi yatıştıırıp okulların kapısında fedakar cefakar bir sekilde yılmadan bekleyen babam modellik sevdamda oyunculuk sevdamda benimle set set gezen babişkom :) seni çok seviyorum

Babam diyince aklıma hiç bişi gelmiyor 32 senedir beni aramayan beni sormayan bir adam ama benim için hiç bir şey ifade etmeyen biri.......

Canım babamı nasıl anlatabilirim ki kelimelerle...
çocuklugumun kahramanı diyebilirim sanırım :)
evlatlarına bu kadar düşkün,fedakar,sabırlı bir baba daha görmedim..
zaten kişilik olarakta herkese yardım etmeyi seven,pozitif düşünen, sana taş atana sen ekmek at diyen bir adam..
benim için gerçek bir melek..
Allah'ım onu başımdan eksik etmesin,sağlıklı uzun ömürler nasip etsin tonton babişime..

Back
X