aile ne demektir diye kendime sorunca aklıma annem geliyor kardeşlerim geliyor ama babam gelmiyor.çok sert otoriterdi küçükken.ondan korkarak büyüdük.çünkü hep sinirliydi.hep tehditkardı.şefkat nedir merhamet nedir bilmez en ufak hatalarımızı bağışlamazdı.iyi yönleri de var tabi ki.evine bağlıydı,içkisi yoktu,dayağı yoktu,annemi aldatmadı.ama yetmedi çocuklarına.şu an evlendim.başka şehirde yaşıyorum.hep annemi özlüyorum mesela aklımın ucuna babam gelmiyor.benim için de onun için de ne kadar acı.çocuğuna gülümsemek,elinden tutup gezdirmek çok zordu sanki.üç çocuğu da onun gözüne girelim diye en saygın okulları kazandık.ama nafile.mezuniyete bile gelmedi.sonra kendi paramı kazanmaya başladım.onunla olan son bağım da koptu.yeteri kadar olgunlaşmışım demek ki onun benim hakkımda ne düşündüğü artık umrumda bile değildi.ister gurur duysun ister nefret etsin.onu aşıp geride bıraktım.aile demek benim için annem ve kardeşlerim demek.
beni anlatmışssın sanki. annem ve ablam benim herşeyim ama babam aklımın ucuna bile gelmiyor. biz de evlendik, ben de başka şehirdeyim artık gücü yetmiyor hiçbirşeye. ben de onu geride bıraktım. iyi bir babam olmadı ama mükemmel bir eşim var. allah onu başımdan eksik etmesin. biliyorum ki çocuklarım benim gibi şanssız olmayacak, dünya iyisi bir babaları olacak..