bana beddua etti

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.142
30.505
798
36
merhaba arkadaslar,

benim annem ve babam uzun yıllar ayrı yasadılar evlilikleri bitmişti sürekli kavga ediyorlardı ben o zamanlar yetişkin sayılabilecek bir yaştaydım. sadece bizler için kağıt üzerinde sürdürdüler daha sonra nasıl olduğunu anlayamadığımız şekilde boşanmaya karar verdiler ve ayrıldılar. aradan 1,5 yıl geçtikten sonra babam yeniden evlendi. annem babamın yeni evliliğini hiç kabul edemedi bizde babamla görüştük ama evine hiç gitmedik yeni eşi konusunda da babama çok sert bir şekilde bu evliliği asla kabul etmeyeceğim bizi karşılaştırma dedim. babamda beni dinledi ve biz evli kaldıkları süre boyunca neredeyse hiç karşılaşmadık zaten karşılaşsam selam bile vermedim. annemde babamın yeni eşiyle görüşmemi istemiyordu. (bende annemle babamın boşanmasının nedeni acaba o kadın olabilir mi sonuçta kaç sene ayrı kaldılar boşanmadılar diye düşündüm ve o yüzden tepki koydum. annemde o kadın birden bire çıkmadı herhalde diye düşünüyordu.) herneyse birgün babam amansız bir hastalığa yakalandı , öldü ve bu seferde miras kavgası başladı. yeni eş mirastan payını alıp bizlerle olan bağını koparmak istiyordu ama annemler amcamlar vs hepsi birden işte zaten çocuk yok ne hakkı isteyip duruyor vs gibi sözlerle atıştılar çok kısa bir zaman sonra aramızda miras kavgası çıktı. bütün aile bireyleri de bana baban siz varken evlendi o kadınla işte o kendini ne sanıyor evli biriyle evlendi gibi sözlerle dolduruyorlardı. birgün babama ait hatıra eşyaları almak için evine gittim bu sefer kadın bana ne eşyası almaya geldin siz hepiniz miras derdine düşmüşsünüz hiçbirşey vermeyeceğim inşallah benim yaşadıklarım seninde başına gelir diye bana beddua etti. o söz o gün bugündür kulaklarımda çınlıyor. her ne olursa olsun kimsenin ahını almak istemem istemedim. ama vicdanımda rahat değil. ne yapmalıyım da bu duygudan kurtulmalıyım?
biraz uzun oldu hakınızı helal edin.

Karisik ve hassas bi mesele. Emin olmadiginiz surece babanizin esine oteki kadindi belki yakistirmasi yapmaniz iftiraya girer, tehlikelidir bu.
Siz kadina cok buyuk haksizlik ettiyseniz yani hakkina girdiyseniz, kafaniza takmakta haklisiniz. Eger kadin hakki olani zaten aldiysa (veya alacaksa) ozaman sorun yok, kizginlikla konusmus iste kendi kendine.

Başın sağolsun Allah rahmet eylesin.
Ne kadar kolay babam öldü diyebilmişsin duygu yok gibi alamadım onu.
Vicdanınız neden rahatsız başka olaylarmı oldu?

Bedua konusunda haklı diyemeyeceğim ama kadına büyük haksızlıklar yapılmış
Annenizin biten bir evlilikten sizi kulanarak babanıza ve size bedel ödetmeye hakkı yoktu
Mal bu gelir geçer ama babanızla geçirebileceğiniz güzel bir anı paha biçilmezdi

Karisik ve hassas bi mesele. Emin olmadiginiz surece babanizin esine oteki kadindi belki yakistirmasi yapmaniz iftiraya girer, tehlikelidir bu.
Siz kadina cok buyuk haksizlik ettiyseniz yani hakkina girdiyseniz, kafaniza takmakta haklisiniz. Eger kadin hakki olani zaten aldiysa (veya alacaksa) ozaman sorun yok, kizginlikla konusmus iste kendi kendine.
işte ondan emin olamıyorum annemle evliyken mi girdi hayatımıza yoksa sonrasında mı o kısmı bılmıyorum

Başın sağolsun Allah rahmet eylesin.
Ne kadar kolay babam öldü diyebilmişsin duygu yok gibi alamadım onu.
Vicdanınız neden rahatsız başka olaylarmı oldu?
alıştım artık bu söze öldü kaybettik... :( eşi böyle dediği için kendimi huzursuz ve suçlu hissettim

Bedua konusunda haklı diyemeyeceğim ama kadına büyük haksızlıklar yapılmış
Annenizin biten bir evlilikten sizi kulanarak babanıza ve size bedel ödetmeye hakkı yoktu
Mal bu gelir geçer ama babanızla geçirebileceğiniz güzel bir anı paha biçilmezdir
annemle evliyken mi hayatına girdi o kısmı bılmıyorum

Ben olsam ben de annemden yana olurdum ama büyük varsayımlar var sadece.

Kadın evliliği bozdu mu bozmadı mı bilmiyorsunuz ve artık asla emin olamayacaksınız. Belki de iyi bir insandı, en azından eş olarak hakkının verilmesi gerekirdi bence hukuki açıdan.

Babanızın evlenmesinden doğal bir olay yok. Ne yani boşanmamışlar sizin için kağıt üzerinde evlilik sürdürmüşler.. Size bir yararı oldu mu?

Kadının ahını aldınız gibime geliyor. Benimde yakınlarımdan böyle bir sorunu olan var. Babaları anneleri ile boşandı diye(ki anneleri başkasına aşık olmuş herhalde) babasının yeni eşine olabildiğince terbiyesiz davranmayı kendine hak görüyorlar. Oysa ki birlikte çok mutlu olan bir çift. Kadın gayet iyi bir kadın. Anneleri boşandı başkasıyla evlendi olmadı etmedi derken kendisi kaçırdığı mutluluğun kıskançlığı ile çocuklarını dolduruyor. Kimse onları sevmiyor. Hatta çocukları sırf miras bölünmesin diye büyük kavgalar ederek kadının çocuk sahibi olmasını bile yasakladılar. Kadın ona rağmen mutlu.

Yani babanız annenizle mutsuzdu diye bu kadınla mutlu olmasını neden çok görüyorsunuz. Üstelik yasal olarak tüm haklarını da almalı. Bu en doğal hakkı. Babanızın eşi bu kadın. Tabi ki alacak tabi ki isteyecek. Korkmayın hakkından fazlasını almasına yasalar müsade etmez zaten.

Kimse durduk yere böyle ağır bir beddua etmez. Kadının hakkına girmişsiniz. Kıskançlığı bir kenara bırakıp yasalara güvenin. Kimsenin kul hakkına girmeyin.

Ben olsam ben de annemden yana olurdum ama büyük varsayımlar var sadece.

Kadın evliliği bozdu mu bozmadı mı bilmiyorsunuz ve artık asla emin olamayacaksınız. Belki de iyi bir insandı, en azından eş olarak hakkının verilmesi gerekirdi bence hukuki açıdan.
o konuda da biraz karışıklık oldu ama benle ilgili değil.

Kadin hakli olabilir. Belki yuvayi yikan o degildir nereden biliyorsunuz? Bilmeden etmeden rahmetli babaniza tepki koyarak yanlis yapmissiniz. Ayrica yetiskinmissiniz nasil anlamadiniz neden annenizle babanizin gecinemedigini? Veya babaniz tekrar evlendiginde annenizin yaptigi seyin hata oldugunu nasil anlamadiniz? Kadin beddua etsin hakli demem ama diz de cok gunahini almissiniz. Ölüm hak miras helal derler siz veya aileniz karar veremez buna cok yanlis yapmissiniz

Babanızın evlenmesinden doğal bir olay yok. Ne yani boşanmamışlar sizin için kağıt üzerinde evlilik sürdürmüşler.. Size bir yararı oldu mu?

Kadının ahını aldınız gibime geliyor. Benimde yakınlarımdan böyle bir sorunu olan var. Babaları anneleri ile boşandı diye(ki anneleri başkasına aşık olmuş herhalde) babasının yeni eşine olabildiğince terbiyesiz davranmayı kendine hak görüyorlar. Oysa ki birlikte çok mutlu olan bir çift. Kadın gayet iyi bir kadın. Anneleri boşandı başkasıyla evlendi olmadı etmedi derken kendisi kaçırdığı mutluluğun kıskançlığı ile çocuklarını dolduruyor. Kimse onları sevmiyor. Hatta çocukları sırf miras bölünmesin diye büyük kavgalar ederek kadının çocuk sahibi olmasını bile yasakladılar. Kadın ona rağmen mutlu.

Yani babanız annenizle mutsuzdu diye bu kadınla mutlu olmasını neden çok görüyorsunuz. Üstelik yasal olarak tüm haklarını da almalı. Bu en doğal hakkı. Babanızın eşi bu kadın. Tabi ki alacak tabi ki isteyecek. Korkmayın hakkından fazlasını almasına yasalar müsade etmez zaten.

Kimse durduk yere böyle ağır bir beddua etmez. Kadının hakkına girmişsiniz. Kıskançlığı bir kenara bırakıp yasalara güvenin. Kimsenin kul hakkına girmeyin.
öncelikle şunu belirteyim yasaların verdiğini aldı benim ona kesinlikle bir itirazım söz konusu olmadı. çok iyi bir insandı ya da kötü biriydi gibi birşey söyleyemeyeceğim çünkü tanımıyorum.
babamın evlenmesi elbette ki doğal ama evliyken başka biriyle flört edip sonradan başkasıyla evlenmek için boşanması bence doğal değil. bundan emin değilim bende zaten bunu sorguluyorum.

Back
X