Bana bi akıl verin

kozmopolit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
414
128
63
İstanbul
Saçma biliyorum bu nedenle de sormaya çekiniyorum aslında,
Kamuda çalışıyorum ve sözlümle aynı iş yerindeyiz. Çok hızlı bir şekilde evlenme kararı alıp her şeyi yapmaya başladık, seneye düğünümüz olacak Allahın izniyle. Ama benim bir derdim var. Yaşım çok büyük değil benden ev hanımı olur mu, nasıl yemek yaparım bilmiyorum
Hem iş hem ev nasıl yürütücem, elimden geldiğince hepsini yapmaya çalışırım tabi ama en çok endişelendiğim misafir olayı hatta şöyle söyliyim düğün tarihimiz belli değil henüz seneye ramazandan önce de olabilir sonra da ama ben ramazandan önce yapmak istemiyorum kendi ailemi bir şekilde hallederim de ramazanda eşimin ailesine, davet ettiğimiz akrabalarına ne hazırlarım, ne yaparım sağolsun onlar çok anlayışlı iyi insanlar ama yemek kültürleri çok zengin çok zor ve mükellef sofraları var, çalışıyorum da ayak uyduramamaktan korkuyorum :18:

Son düzenleme:

amaaannn taktığın şeye bak kuzum ben yemek yapmayı bile bilmiyordum eşin anlayışlı olursa sorun olmuyor kendiliğinden gelişiyor herşey davetleri haftasonuna getir sabah erkenden kalkıp hazırlarsın yetişiyor herşey merak etme

Cevap verdiğin için sağol canım ya, ne bileyim şimdiden bunları düşünüp endişelenmeye başladım çok şükür eşim de anlayışlı yardım da eder de ne bileyim işte

Öncelikle allah mutlu etsin..basarirsiniz gözünüzde buyutmeyin benimde yaşım ufak ve annem bana kiyamazdi okula gidiyrm dershaneye gidiyrm diye hep kendi yapardi...anca tatillerde yapardım..ama suan bir gorun herkes yaptığım yemeği beğenir..geçen gün eşime tavuk sis yaptım hazır sandı. yemek yapmak çok büyük bi zevk gerçekten tariflerede internetten bakin bilmiyorsaniz..malzemelerinizde takas geriye sadece sizin marifetiniz kalıyor...misafir olayinida takmayin güler yuzlu olun..yemek yapmak basit..bi yemek yapmanın zevkine varın mutfak herseyiniz Olucak.

1yıl varmış daha. 1 yılda neler ögrenirsinki. ufaktan mutfakla aranı yapmaya başla

Benimde yaşım büyük değil 24 yaşındayım evlendiğimde hiç yemek yapmayı bılmıyordum yemeği bırak hayatımda çamasır makınası calıstırmadım bıle ama hepsi oluyor insan kendine ait evine çıksın sevdiği adam ile birlikteyse ne istediğini biliyorsa ne mutlu ona benim annemde hep derdi ben hiç bilmezdim yemek yapmayı diye şimdi neler neler yapıyor özellikle ablam hiç birşey bilmezdi şimdi tatlılar yemekler börekler annemi geçti bunları takma kafana sen sadece gerçekten sevip değer verdiğin aşık olduğun adam ile hayatını kurmaya bak bunlar zamanla olacak şeyler

Amin canım çok teşekkür ederim desteğin için bende ondan düşünüyordum zaten evde annem bana pek iş bırakmazdı, tebrik ederim seni bende yapabilirim inşallah

İnşallah canım çok teşekkür ederim gerçekten

allahtan kamuda calışıyosun ya özelde çalışssaydın ömür boyu bekaar dururdun heralde ...gece 10 da eve gelip yemek çamaşır ütü yapıp kocalarının da gönlümü hoş eden birsürü kadın tanıyorum üstüne üstük cumarteside çalışıyolar ki sen kamudaymışsın cumartesileri temizlik vs. işlerini yaparsın yemek dediğin öle cok da zor bişi değil öğrenirsin zamanla bunu dert etme zaten evliliğede bayağı varmış öğrenirsin o zaman a kadar

Çok sevimli olmuş, kaç yaşındasınız hakkaten?

Hızlı bir evlilik kararı aldım diyorsunuz. Şu aşamda düşünmeniz gereken şeyler, eş adayıma güveniyormuyum, huzur , mutluluk vaad ediyor mu,bir ömürü aynı evde geçireceğim adam bu mu gibi şeyler olmalı. 1 sene sonra nasıl yemek yaparım değil Yemekte işmi, herkes yapar, hem beğenmiyen yemesin çok mu dert.

.

Amin canım çok teşekkür ederim desteğin için bende ondan düşünüyordum zaten evde annem bana pek iş bırakmazdı, tebrik ederim seni bende yapabilirim inşallah

Rica ederimmesela ben once deniyorum tarifi sonra defterime not alıyorum..sonra defterimden faydalaniyorum..bi defter edin ve yaptığın güzel olanları not et bence..ilk evlendigimde ıspanak tarifine bile internetten bakiyodum düşün yani benisuan bir yıllık evliyim ve aklına gelen her türlü yemeği tatliyi herşeyi yaparım astım kendimive ilk başlarda yemeği yakarsin tutturamaSin tadı olmaz tuzu olmaz sakin bozma morelini yine yap benim zavallı kocam ilk zamanalr neler yedi neler

21
çok şükür o konularda bir sıkıntı yok belki de o yüzden saçma sapan şeyler düşünüp kendimi korkutur oldum
çok teşekkür ederim valla desteğin için

Eşimin sülalesinde çalışan kadın yok denecek kadar az, hepsi ev hanımı onun için diyorum.

maşallah size
İnşallah dediğin gibi olur canım çok teşekkür ederim

aaaaaaaaa aynı ben valla nişanlımın sülalesi de kalabalık ve ben de düşünmüyor değilim yemek yapmayı ben de bilmiyorum, seneye düğünüm var ve hala yemek yapmak için bir adım atmadım ama evlendiğimde mükemmel sofralar kurmayı hayal ediyorum. bence sevdiğine yemek hazırlamak çok güzel bişey olsa gerek dert etme, öğrenirsin bence

Son düzenleme:
booooşveeerr..
herkes biliptemi evleniyo sanki..
zamanla öğreneceksin...

Eşimin sülalesinde çalışan kadın yok denecek kadar az, hepsi ev hanımı onun için diyorum.

o daha güzel merak etme kız çalışıyor derler fazla beklentileri olmaz sende iki lafından birinin arasına işden fırsat bulup anca bu kadar yapabildim kusura bakma dersin olur biter sıkıntı etme

aaa Altından kalkıcaz artık Allahın izniyle

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…