• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana bir akıl verin arkadaşlar

fildisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2012
206
1
46
Sakarya
Merhaba Arkadaşlar,
Sizlere canımı çok fazla sıkan bir konu hakkında fikir almak istiyorum. Çünk kimseye anlatamıyorum.

Ben 6 aylık evliyim. 2 hafta önce işten çıktım kendi iş yerimi açmak istiyorum.
Bunu da istememin sebebi, eşimin ve benim maaşımın ev almak için yeterli olmaması.
Evlendiğimizden beri benim maaşım eşimin düğün alışverişinden kalan kredi kartı borcuna gidiyordu ve eşimin maaşıyla da giderlerimizi karşılıyorduk.
Benim eski iş yerimden aldığım tazminatım da banka hesabımda duruyordu ve ona dokunmuyordum iş yeri açmak için.
Her zaman az harcamaya ve tutumlu olmaya gayret gösterdm ki evlenmeden önce aklımda kalan bir çok şeyi alırdım. Şimdi ise kıskıkça kısıyorum.
Ama gelin görün ki eşimin ailesi, sürekli bizden beklenti içindeler. Kendileri asla gezmekten ve harcamaktan geri kalmazlar ama bize gelince kayınvalidem söylenir az harcayın bilmem ne.

Umreye gitmek için bizden borç istedikelr ve ben de gerçekten içimden kötü birşey düşünmeden onlara verdim.(eşimde olmadığı için benden istedi) Bizim için de dua ederler falan diye. Bu benim eski işyerimdeki tazminat parası, iş yeri açmak için kullanacağım olan para.

Görümcemi de bize emanet edip gittiler. Görümcem dersaneye gidiyor üniye hazırlanıyor.
Umrede 2 adet telefon almışlar son model. Ben buna çok şaşırdım. Ben ihtiyaçları var diye kendi kıstıım paradan veriyorum. Yaptıkların bakar mısınız?
Ne yapmalıyım sizce. Üstelik görümcemin harcamaları vs. Eşimin babasının telefon faturasını bile biz ödüyormuşuz ki bunu daha birkaç gün önce görümcemden öğrendim.
Sizce ne yapmalıyım ?

eşinizin babasının telefon faturasını niye siz ödüyormuşsunuz anladıgım kadarıyla eşinizin ailesinin durumu pek de kötü değil. sanki cimrilik var gibi biraz? harcamaktan kaçınmadıklarına gore..

eşinizin babasının telefon faturasını niye siz ödüyormuşsunuz anladıgım kadarıyla eşinizin ailesinin durumu pek de kötü değil. sanki cimrilik var gibi biraz? harcamaktan kaçınmadıklarına gore..

Bunu eşime sormadım bile üzülmesin diye. Ama kendileri ödeyebilirler. Kayınpederim emekli ve kendilerine ait iş yerleri var. Biz böyle kısarken bunu yapmaları çok moralimi bozdu. Ben mutfağma masa bile almadım masraf olmasın diye. :2:

Bunu eşime sormadım bile üzülmesin diye. Ama kendileri ödeyebilirler. Kayınpederim emekli ve kendilerine ait iş yerleri var. Biz böyle kısarken bunu yapmaları çok moralimi bozdu. Ben mutfağma masa bile almadım masraf olmasın diye. :2:

eşiniz bu konuda ne düşünüyor? karakterini bilmiyorum konuşmayı denerseniz sizle kavga eder mi ki? anlayışlı biriyse konuşmayı mutlaka denemelisiniz:26:

merhaba kusura bakma ama seni kullanıyorlar. durumları kötü olsa anlarımda senin iyi niyetini kullanıyorlar bence.. ben senın yerınde olsam maaşımı ortaya koymazdım herseylerınıde karsılamazdım sen kendı annenın faturasını odesen kendı annenlerı umreye yollasan onlara dert olur du herhal

Peki onların kendilerine ait evi var mi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba Arkadaşlar,
Sizlere canımı çok fazla sıkan bir konu hakkında fikir almak istiyorum. Çünk kimseye anlatamıyorum.

Ben 6 aylık evliyim. 2 hafta önce işten çıktım kendi iş yerimi açmak istiyorum.
Bunu da istememin sebebi, eşimin ve benim maaşımın ev almak için yeterli olmaması.
Evlendiğimizden beri benim maaşım eşimin düğün alışverişinden kalan kredi kartı borcuna gidiyordu ve eşimin maaşıyla da giderlerimizi karşılıyorduk.
Benim eski iş yerimden aldığım tazminatım da banka hesabımda duruyordu ve ona dokunmuyordum iş yeri açmak için.
Her zaman az harcamaya ve tutumlu olmaya gayret gösterdm ki evlenmeden önce aklımda kalan bir çok şeyi alırdım. Şimdi ise kıskıkça kısıyorum.
Ama gelin görün ki eşimin ailesi, sürekli bizden beklenti içindeler. Kendileri asla gezmekten ve harcamaktan geri kalmazlar ama bize gelince kayınvalidem söylenir az harcayın bilmem ne.

Umreye gitmek için bizden borç istedikelr ve ben de gerçekten içimden kötü birşey düşünmeden onlara verdim.(eşimde olmadığı için benden istedi) Bizim için de dua ederler falan diye. Bu benim eski işyerimdeki tazminat parası, iş yeri açmak için kullanacağım olan para.

Görümcemi de bize emanet edip gittiler. Görümcem dersaneye gidiyor üniye hazırlanıyor.
Umrede 2 adet telefon almışlar son model. Ben buna çok şaşırdım. Ben ihtiyaçları var diye kendi kıstıım paradan veriyorum. Yaptıkların bakar mısınız?
Ne yapmalıyım sizce. Üstelik görümcemin harcamaları vs. Eşimin babasının telefon faturasını bile biz ödüyormuşuz ki bunu daha birkaç gün önce görümcemden öğrendim.
Sizce ne yapmalıyım ?

Umre farz değil, kaldı ki borç yaparak hacca bile gidilmez. Size geri ödeyecekler mi bu parayı?

Bundan sonra kendinizi kullandırmayın. Eşiniz ile tatlı bir dille konuşun yine de. Ailesini kötülemeyin sakın, ama önceliğin artık kendi yuvanız olduğunu bilmeli.
.

üzülürse üzülsün ya Allah aşkına azıcık mantıklı düşün senden gizli iş çeviren o sence üzülür mü? üzülücek yada utanıcak olsa senden gizlemezdi en başından itibaren. borçla umreye gidildiğinide ilk defa duydum sanki mecburi bişe. bence paran geri gelmiycek sen böyle saf saf davranmaya devam edersen. ben olsam vakit kaybetmeden hesap sorardım :47:. Allah yardımcın olsun bence bu aile ve koca yüzünden daha çok üzülürsün sen bu gibi konulardan.

eşiniz bu konuda ne düşünüyor? karakterini bilmiyorum konuşmayı denerseniz sizle kavga eder mi ki? anlayışlı biriyse konuşmayı mutlaka denemelisiniz:26:

Eşim çok kırılgan biri, küsüyor. Dün annemler gelecekti. 45 dakikalık mesafede olmalarına rağmen evlendiğimden beri 2. kez geldi annem.
Dün beni çok sinirlendirdi eşim. Görümcemin sınav parasını yatırmak için çarşıya git dedi. 2 saat elimde eşyalarla sıra bekledim. arıyorum bilgileri almak için ne eşim ne görümcem açıyor telefonları. Az daha ödemeden geri dönecektim ki, mesaj attılar.
Akşam ben de biraz surat astım haliyle. Eşim de küstü , misafirler varken yatak odasında yatıyo.
Zorla içeri getirdim. Ayıp yaptığın dedim. Ben sürekli görümcemi onun ailesini ağırlıyorum, ne olursa olsun güler yüz gösteriyorum. Sabrım tükenmek üzere. :5:

borcu geri ödicekler mi peki

Umre farz değil, kaldı ki borç yaparak hacca bile gidilmez. Size geri ödeyecekler mi bu parayı?

Bundan sonra kendinizi kullandırmayın. Eşiniz ile tatlı bir dille konuşun yine de. Ailesini kötülemeyin sakın, ama önceliğin artık kendi yuvanız olduğunu bilmeli.
.

ödemeyecekler :5:

ya sabır :47::47::47:

yani beyefendi ailesine bakmaya devam ediyor, sen de evlilik masraflarını ödüyorsun.

yani düğün masraflarını sen karşılamış oluyorsun şu durumda.

üstüne bir de senden para alıp umreye gidiyorlar. affettirebildiler mi kendilerini acaba????? :47::47::47::47:

sinir hastası olacağım artık :47:

borç parayla umreye mi gidilirmiş hey allahım ya.eğer durumun varsa gidersin.umarım paranı geri verirler.ben olsam vermezdim vallaha.

Nasil yani odemeyecekler??!!*.!?
Siz isten cikmissiniz demiyorlar mi oğlum nasil geciniyorsunuz ne yapacaksiniz diye.. Esinizin ailesi sizden bu parayi istemeyi bilmiş nasil durumları iyiyken odemezler ya ay sinir oldum
Haberleri yokmuydu is kuracaginizdan

ya sabır :47::47::47:

yani beyefendi ailesine bakmaya devam ediyor, sen de evlilik masraflarını ödüyorsun.

yani düğün masraflarını sen karşılamış oluyorsun şu durumda.

üstüne bir de senden para alıp umreye gidiyorlar. affettirebildiler mi kendilerini acaba????? :47::47::47::47:

sinir hastası olacağım artık :47:

Zaten masrafların yarısını ailem ödedi. Onlar da ödediler şimdi doğruya doğru. Ama düğün paralarını onlar aldılar. O kadar ödesinler yani.
Gerçekten insalar çok rahatmış Ben ele karışınca öğrendim. Allah kimseyi böyle bi şeyle karşı karşıya bırakmasın. Bişey desen aileleri en değerli oluveriyor.

Nasil yani odemeyecekler??!!*.!?
Siz isten cikmissiniz demiyorlar mi oğlum nasil geciniyorsunuz ne yapacaksiniz diye.. Esinizin ailesi sizden bu parayi istemeyi bilmiş nasil durumları iyiyken odemezler ya ay sinir oldum
Haberleri yokmuydu is kuracaginizdan

Haberleri vardı tabi. Ben Allah için onlardan herhangibir kuruşluk beklenti içinde değildim. gerekirse kredi çekecektim ama yine de isteyemem yani . Herkesin kendine göre bir bütçesi olur ve ona göre harcar . Ben böyle gördüm en azından. Param yoksa bir süre evden dışarı çıkmam bile.

6 ay düzen oturtmak için çok az bir zaman..
henüz evlilikle ilgili alışkanlıklarınız oturmamıştır diye düşünüyorum.
eşinin şu an yaptıkları, takındığı tavırlar alışkanlığa dönüşmeden bir darbe uygulamalısın :)

bir kere aranızdaki derdi etrafa yansıtması çok çocukça.
burdan başlayabilirsin.. konuşarak empati yapmasını sağlayabilirsin..
eve annen baban geliyor paşa geçip yatıyor, hiç nazik değil.
''bak ben görümcemin işini halledeceğim diye akşam annemler gelecek olmasına rağmen uğraştım sırf senin hatırın için
sen neden benim için çabalamıyorsun, bu davranışların beni üzüyor.
gözündeki değerimi sorgulamama sebep oluyor'' gibi damardan girebilirsin.

evde küsmek yasak, birbirimizden ayrı ve habersiz iş yapmak yasak vs gibi
kurallar getirebilirsiniz birlikte.
henüz yolun başındasın ve istersen bu işi halledebilirsin diye düşünüyorum.

iş mevzusuna gelince sanırım şu son olaylardan sonra senin yerinde olsam
iş yeri açma fikrimi biraz ertelerim..
eşin tek başına idare etmeye başlayınca eminim gözü babasının, kardeşinin masraflarını göremeyecektir :9:
kendi kendine ailesine biz de zor geçiniyoruz, yetiremiyoruz falan dedi miydi bir iki sefer,
onlar da isteyip durmaz herhalde.

borç parayla umreye mi gidilirmiş hey allahım ya.eğer durumun varsa gidersin.umarım paranı geri verirler.ben olsam vermezdim vallaha.

Umre bi de hac da değil. Zaten kafalarına eser sürekli sağa sola giderler. Gitsinler gezsinler haklarıdır ama bizi zor durumda bıraktılar. Ben bebek bile düşünemiyorum bakamayız masraflı diye sürekli erteliyorum.

Back
X