Bana bir avukat lazım!

Lütfen konum bir süre kaldırılmasın.
Annem vefat etti.
Annem ve babam sağlığında bir ev aldılar. Yarısı annemin üzerine yarısı babamın üzerine.
Annemin önceki kocssından olan nüfsunda bir kızı daha var.
Mirasta hak istiyor.
Ama işlemleri nasıl yürütmemiz gerektiğini bilmiyorum.
Kardeşlerim mirasçı kağıdını çıkarmışlar. Direk tapuya mı gitmek gerekir?
Hakkımı babama devredebilir miyim? Tapuda vergi vermek gerekir mi? Tek vergi mi verilecek yoksa her mirasçı ayrı ayrı vergi mi verecek?
Babama vekalet versem yanlarına gitmeden haklarımı ona devredebilir miyim yoksa illa orada mı bulunmam gerekiyor?
Bir de diğer kız kendi için ayrı mirasçı kağıdı mı çıkarmalı?
yazik kiza onada verin ne olcak bir avuc sey o senin annense onunda annesi ayni karindan kandan candan ciktiginz allah rahmet eylesin insallah herkes hakkini alir

yazik kiza onada verin ne olcak bir avuc sey o senin annense onunda annesi ayni karindan kandan candan ciktiginz allah rahmet eylesin insallah herkes hakkini alir
Biz vermeyeceğiz demiyorum ki zaten kanuni hakkı alacak her türlü hakkını.

Şimdi biz kardeşlerimle ve babamla ortak tapu yapalım dedik diğer çocuğu ise hakkını bize satmak istedi. O zaman da tapu harcı vermek durumunda mı olacağız
Satış yapacaksanız iki taraf da alım satım vergisi verecek. En son %2ydi.
Evin tapu değeri satış işlemi yaparken belirlenir. O fiyat üzerinden %2 vergi ödenir. Örneğin evin tapu değeri 100.000 TL ise iki taraf da 2.000 TL verir, toplam 4.000 TL vergi ödenir.

Satış göründüğü için 5 yıl içinde evi tapu değerinin üstünde bir fiyata satarsanız değer artış vergisi ödemeniz gerekir.

Benim bildiğim mirastan feragat yapacaksınız vekalette, babanız üzerine alacak tapudan. Tapu harcı ödemezsiniz.

Benim bildiğim mirastan feragat yapacaksınız vekalette, babanız üzerine alacak tapudan. Tapu harcı ödemezsiniz.
Feragat ederse üvey kardeşe de pay düşebilir, hakkından vazgeçmiş oluyor çünkü bildiğim kadarıyla

Feragat ederse üvey kardeşe de pay düşebilir, hakkından vazgeçmiş oluyor çünkü bildiğim kadarıyla
Evet ama hep birlikte yapacaklar zaten bu işlemi yanlış anlamadıysam.
Yada kardeş satacak.
Vekalette feragatname olacak. Baba gidecek rıhtım verasete, feragatnamelerle hisseleri üzerine alacak.

Bende öyle biliyorum benim vazgeçtiğim pay herkese usulunce bölünecektir
Siz neden tek kişi üstünde toplansin istiyorsunuz ki herkese payları oranında bölünsün sadece bahsettiğiniz kardeşinizin hakkını miktar belirleyip odeyin yani hakkını satın alın eğer kabul ederse

Siz neden tek kişi üstünde toplansin istiyorsunuz ki herkese payları oranında bölünsün sadece bahsettiğiniz kardeşinizin hakkını miktar belirleyip odeyin yani hakkını satın alın eğer kabul ederse
Şöyle herkes kendi adına tapu çıkarırsa babam ve kardeşlerimin harç parası bize ağır gelecek. Satış yapmak ister mi bilmiyoruz kendisiyle hiç görüşmedik.

Yok hayır ben ve kardeşlerim feragat etse bile diğer eşten olan çocuk etmek istemez bu sefer babamla ikisi hak alır
Hımm okey. O zaman hibe edeceksiniz. Tapu harcı ödenmez veraset bedeli ödersiniz. Yarı parası kadar tutar oda tapu bedeline nazaran.

Babam vefat ettiğinde maaş anne 2 çocuklar 1 olarak pay edilmişti. O zaman bizde maaşı anneme vekaletle devretmiştik.

Şöyle herkes kendi adına tapu çıkarırsa babam ve kardeşlerimin harç parası bize ağır gelecek. Satış yapmak ister mi bilmiyoruz kendisiyle hiç görüşmedik.
Dünyanın bin türlü hali var yarın babanız evlenirse miras tekrardan bölünür yanlış anlamayın lütfen ama her ihtimali düşünün

Back
X