Ilkokul 2.sinifa gidrn bir kizim var.okuma yazmayi cozdu cok sukur.ogretmeni cocuklarin odevlerini artik kendi baslarina yapmalari gerektigini soyluyor.ama benim kizim tek basina kesinlikle yapmiyor.butun gece beni basina dikiyor.ve bir soru basinda saatlerce ugrasiyor.bu aksam sekizden beri odev basindayiz ve hala bitiremedik.boyle oluncada coksinirleniyorum bagiriyorum cocuga.nasil yapicam napicam bilmiyorum cok uzuluyorum
Öğretmeni kendi başına yapmasını söylüyor olabilir ama her çocuk aynı değil emin olun.
Büyük kızım 4. sınıfa gidiyor, 3 sene yanına çağırdı beni.
Bu sene artık kendi başına yapıyor.
Okulda tam anlamıyor olabilir, bu nedenle ödevi yapamıyor olabilir. Bildiği konuda ödev yapmaktan, ortaya bir şeyler çıkarmaktan, soruyu doğruyu doğru çözmekten zevk alması lazım. Konuyu bilmeyince işkenceye dönüşüyor.
Ben kendimi düşünüyorum 1 sayfa trigonometri sorusu ile önümde. Ben de yapmak istemem.
Konuyu tam olarak öğrenip öğrenmediğinden emin olun.
1-2 tane örnek siz gösterin.
İnternette konu ile ilgili sorular oluyor, o hafta işlenen konu ile 1-2 sayfa çıktı alıp evde ona göstererek beraber çözün, sonra kendi ödevini kendisinin çözmesini isteyin.
Çocuğu olan anne evde de öğretmenlik olarak fazla mesai yapıyor ne yazık ki.
Tek çeşit yemek yapın, çok misafir davet etmeyin, biraz kendi hayatınızdan fedakarlıkta bulunun. Çocuğunuza sinirlenip bağırmayın, onun hiç bir suçu yok.
Geçici bir dönem olduğunu aklınızdan çıkarmayın.