Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar bana da bir öneride bulunur musunuz ?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Çok tesekkür ederim :)

Benim eskiden de vardı ama son dönemlerde arttı

Ahh ahhh saç dökülmesini bana sorun siz
Herkese yarayan bakım maskeleri ve yağlar bende işe yaramıyor. Daha doğrusu onları arındırmaya çalışırken iyice yıpranıyor saçım. İşe yarayamadan bırakmak zorunda kalıyorum. Bütün testler yapıldı. Çinko, demir hapı kullandım. Kabullendim artık durumu

Hangi bölüme gitmeliyim ?
Cildiye ilgilenir bence.
Ben saç için gitmedim ama kaç yıl geçmeyen ve artık geçmeyeceğini düşündüğüm yara berelerimi verdikleri kremle üç günde yok etmişlerdi :) ilaç endüstrisine güveniyorum ^^ umarım sizin saç sorununuzu da halledeceklerdir.
Bence bir vitamin eksikliğinden dökülüyordur.
Benim saç dökülmesiyle ilgili sorunum yoktu ama demir şurubu içmeye başladıktan sonra ortalıkta saç görme oranim ciddi oranda azaldı mesela

Sarımsak yutmak,sarımsaklı şampuanlar iyi geliyor.Bol su içmek.Tabii önce nedenini bulmanız lazım.Mevsim geçişlerinde oluyor bende mesela.Ya da şeker,çikolata yediğimde.

Sağlıkla ilgili öneride bulunmak çok doğru değil, saç dökülmesinin bin çeşit sebebi olabilir canım.. Ben kendi adıma fayda gördüğüm şeyi yazayım.. Yalnız bu yöntem kardeşimde ters tepti mesela..
Bi ara baktım kafamda saç değil bi avuç cansız tel yığını kalmış.. Öncelikle kimyasal dolu olan tüm şampuanları bıraktım (en iyi olduğu iddia edilen markalar dahil), saçım çok uzundu, omuz hizasına kadar kısalttım, yöresinden (Siirt) hakiki bıttım sabunu aldım ve uzun zamandır onu kullanıyorum, Allah'a şükür çok memnunum, saçlarım kendine geldi desem yeridir.. Hem yeni saçlar çıktı hem de telleri çok güçlü ve rengi parlak.. MaşaAllah diyeyim :))
Birde lavanta kürü var, hem dökülmeyi azaltıyor hem hızlı uzamasına yardımcı oluyor hem de mis gibi kokuyor
Sen önce kan değerlerine baktır, gerekirse vitamin takviyesi filan alırsın, beslenme düzenini ona göre ayarlarsın.. Sonra da kimyasalları bırakıp bu doğal yöntemlere geçebilirsin..
Allah'ın izniyle düzelir, üzülme

Muhtemelen vitamin eksikliğim var biliyorum ama inşallah bu sorun hallolur.

Sarımsak yutmak,sarımsaklı şampuanlar iyi geliyor.Bol su içmek.Tabii önce nedenini bulmanız lazım.Mevsim geçişlerinde oluyor bende mesela.Ya da şeker,çikolata yediğimde.
Şeker çikolata çok yerim ben onla ilgilisi var mıdır ki

Birazdan doktor randevusu alacağım sonra da kuaföre gidip kestireceğim biraz daha bakalım inşallah düzelir belki de doktor şampuan va verir :)

Anneannem 13-15 yaşından beri kapalı bi köy kadını, bi saçı var görseniz, bonus Ben de tesettürlüyüm epeydir ama ona bağlı bi dökülme yaşamadım.. Saçı çok sıkı toplayıp gergin topuzlar yaparak kapatıyorsanız, evde hava almıyor ve saç hep bağlı duruyorsa illa ki yıpranır, kopar, dökülür..

Şeker çikolata çok yerim ben onla ilgilisi var mıdır ki

Ben bunu kendimde çok gözlemledim.Gün içinde dökülmez mesela.Akşam çok düştü şekerim.Başladım yemeye.Biraz zaman geçtikten sonra avuç avuç geldi saçlarım.Yediklerinizi gözlemleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…