Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar bana da bir öneride bulunur musunuz ?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.137
30.503
798
36
Merhaba herkese iyi haftalar ,

Benim derdim dökülen saçlarım o kadar çok saçım dökülüyor ki evde resmen Ağlayarak topluyorum. Bunun için ne Doktoruna gitmem gerekir ?
Bir de kestirsem işe yarar mı ?
Öneri verebilir misiniz ?

Benimde dökülüyor canim , tesettüre girdigimden beri , sac hava almiyor günes görmüyor. Birde sık topladigım icinmis. Kestirsende bir iki gün dökülmüyor sonra dökülüyor..

Demir eksikliğinden çok dökülürdü benim.
Geçen ay doktor hem serum verdi hem de hapını verdi.
Bariz daha azaldı dokulmelerim.
Kan testi yaptır istersen.

Oncelikle uzulme bunun icin stres yapma bunlarda dokulmesinde etkili gidip cildiyede testleriniz yaptirin belki degerlerinizde eksiklik vardir bu mevsim sac dokulmeleri icin cok musait evdede dogal hindistan cevizi yagini banyolardan once surup 1 saat beklerseniz hem uzatior hem yeni saclar cikmasini destekliyor

İlk önce kan testı yaptır. Eğer sonucların güzel çıkarsa zeytınyağı önerırım .
6 yıldır kapalıyım . Kapandıktan sonra çok dökulmeye başladı .
2 yıldır her hafta 1 gun zeytınyağı sürerim 1 saat bekletırım . Şuan hem az dökülüyor hemde parladı saçlarım

Benim de deli gibi dökülüyor
gitmediğim dr yaptırmadıgım test kalmadı
5 sene oncesı toplayınca ıkı el bılegım kalınlıgında saclarım suanda mınık toka ile tutuyor
seyrelmelerim bariz belli
kudurmus gibi dökülüyor derdi ne anlamadım

o kadar canım sıkılıyor kı bu duruma
bir kadın için saç çok önemli
eskiden parıl parıl parlayan saçlarım yüy gibi , dolaşık, cansız oldu

Çözümü yok mu ki acep (
Bende topluyorum acaba ondan mı
Vitamin eksiklikleri ,hormonel bozukluklar,tiroid,stres yanlis urun kullanimi aklima gelen ilk nedenler dermotologa (cildiye)gidin hastaneye cunku ilk istedikleri test oluyor ozele gidince bir daha hastanede yazdirmak durumunda kaliyorsunuz demir biotin tsh bazen adet donemi deki yapilan hormon testlerinide isteyebiliyorlar vb bakip sonra duruma bagli icten destek distan sampuan solusyon falan veriyorlar
Gecmis olsun

Geçmiş olsun hepimizin ortak sorunu bu, cildiyle uzmanına gidebilirsiniz, saçları kestirmenin dökülmeye engel olduğunu sanmıyorum. Saç dökülmesini engelleyen evde hazırlanan birçok maske çeşidi var Suna Dumankaya’ nın sığır iliği tarifi mesela, bunu deneyen ve memnun kalan tanıdıklarım var, bir de içeriği çok kimyasal olmayan şampuanlar deneyin aklıma gelenler şimdilik bu kadar, hatırladığım tarifler olunca tekrar yazabilirim

Doğal Hindistan Yağı ? Aktarda bulabilir miyim

Birden yogun dökülmeye basladiysa mutlaka bir sebebi vardir.Vitamin eksikligi stres gibi durumlar olumsuz etki yaratmis olabilir.Tabi mevsimsel degisim,sebeke sularinin kirecli olmasi da bir sebep.
Isyerinde benim de saclarim sürekli topludur.Saclariniz uzun ve rahat edemiyorsunuz yumusak lastik bir tokayla cok skmadan toplayabilirsiz.
Bende de bir donem saclarimda dokulme artmisti sampuanimi degistirmistim iyi de geldi.Herkesin sac tipi ve sac derisinin yapisi farkli oldugu icin marka ismi vermiyorum.
Sac tipinize uygun sampuan kullanmaya calisin.Biraz deneye yanila oluyor ama saci cok soka ugratmamak gerekiyor bu surecte.
Bir de çam terebentinin ve sarimsak sampuaninin iyi geldigini duymustum.

Sorma ya ( diplerini görüyorum resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…